KERESÉS search-close

korlátozás

27 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "korlátozás"

Semjén Zsolt: Állami ünnepeken ne, vagy csak korlátozottan lehessen tüntetni

Ne versengjenek a pártok a közterületekért - egyebek mellett ezzel indokolja saját tövényjavaslatát Semjén Zsolt. A KDNP-s miniszterelnök-helyettes azt javasolja, hogy állami ünnepeken ne, vagy csak korlátozottan lehessen tüntetést szervezni számos közterületre, egyebek mellett olyan helyszínekre, amelyeken az ellenzéki pártok is ünnepelni szoktak. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet szerint a javaslat az Alaptörvényben foglalt jogokat csorbítja.

Nem vette figyelembe a korlátozást: felborult a markológép

Nem vette figyelembe a magassági korlátozást a sofőr és az M7-es autópályán akart szállítani pénteken este egy 22 tonnás markológépet. Vontatójával az első felüljáróig jutott. A markológép a híd aljába akadt és felborult. A roncsokat csak egy különleges daruval lehetett a sztrádáról elvinni.

Korlátozzák a csomagfeladást

Tavaly a túl sok küldemény miatt gyakorlatilag összeomlott az év végi kézbesítés a Magyar Postánál, az idén korlátozzák a feladható csomagmennyiséget. A szakszervezet szerint azért, hogy ne legyen idén is káosz. A zoom.hu szúrta ki a Posta honlapján a közleményt, mely szerint naponta legfeljebb öt üzleti és netcsomag adható fel november 15-e után. A Posta szerint az intézkedés a magánszemélyeket nem érinti.

Csütörtöktől életbe lép a beutazást korlátozó rendelet

Arrogáns, türelmetlen, veszélyes, képzetlen és nem érdeklik az átlagemberek - ez az általános vélemény az amerikai elnökről a világban. A 37 országban - köztük Magyarországon - végzett közvélemény-kutatás szerint a világ háromnegyede nem bízik Donald Trumpban, akit nem tekintenek globális vezetőnek. Megítélését rontotta az Egyesült Államokba beutazást korlátozó rendelete. A tiltást csak Oroszországban, Izraelben és Magyarországon támogatták a megkérdezettek. Trump rendeletének egyes részei csütörtökön már életbe is léphetnek, miután az amerikai legfelsőbb bíróság hétfőn jóváhagyta azokat.

Nem jött össze a kétharmad

Nem fogadta el az országgyűlés a politikai plakátkampányokat korlátozó törvényjavaslatot. Kétharmados többség kellett volna, egyetlen szavazaton múlt a döntés. A kormánypárti képviselők a Jobbikéhoz hasonló plakátkampányokat akarták volna megakadályozni. A Fidesz szerint az ellenzék a korrupció pártjára állt azzal, hogy nem szavazta meg a javaslatukat. A Jobbiknál azt mondják, a kormány fél az ellenzéktől, ezért akarta korlátozni a politikai reklámokat.

Szmog: Sebességkorlátozás jöhet

Sebességkorlátozás jöhet Budapesten, 50 helyett csak 30-cal lehet majd menni, ha marad a szmog. Korlátozás már most is van, a régi kocsik egyáltalán nem indulhatnak el. Ez az autók egyharmadát érinti. 150 ezer forintra büntethetik azt, aki megszegi a szabályt. Országszerte már 21 városban rendeltek el szmogriadót a koszos levegő miatt.

Szigor a feltöltőkártyáknál

Nem lehet majd korlátlanul vásárolni feltöltős telefonkártyákat a jövőben. A Médiahatóság rendelettervezete szerint magánemberek legfeljebb 10, cégek pedig maximum 50 feltöltős SIM-kártyát vehetnek. Még szeptemberben derült ki, hogy a brüsszeli és párizsi terrortámadások szervezői magyar telefonkártyákat használtak. A kormány ezután döntött úgy, szigorítani kell ezek használatát. A DK szerint ez csak látszatintézkedés.

Nem korlátoznák a vasárnapi nyitva tartást

Nem tervezi a vasárnapi nyitva tartás korlátozását a kormány - ezt a gazdasági miniszter mondta a Híradó kérdésére. Halász János, a Fidesz szóvivője pedig a Magyar Időknek úgy nyilatkozott, aki mást állít, az hazudik. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor egy hete arról beszélt, folyamatosan tárgyalnak a szakszervezetekkel arról, hogyan könnyítsenek a vasárnap is munkára kötelezett dolgozók helyzetén.  A kereskedelmi szövetség szerint van olyan javaslat, ami miatt az üzletek úgy dönthetnek, korlátozzák a vasárnapi nyitva tartást.

 

Rengetegen ellenzik a vasárnapi zárvatartást

Az emberek több mint kétharmada továbbra is elutasítja a vasárnapi boltbezárását - derül ki az Ipsos legújabb felméréséből. Mára többségbe kerültek azok is, akik azt mondják, hogy a korlátozás miatt meg kellett változtatniuk a vásárlási szokásaikat. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője elismerte: a boltzár a kormány vitatott intézkedése és szerinte lehetne róla népszavazást tartani.

Évek óta korlátozzák a sajtót


szerző:
2015.11.20. 18:37
Évek óta korlátozzák a sajtót

Több mint tíz éve korlátozzák az újságírók munkáját a Parlamentben. Az ülésterem után 2004-ben a terem körüli folyosókról is kitiltották a tévéstábokat. Így az RTL Híradó is csak rejtett kamerával tudta felvenni, hogy a képviselők tilosban dohányoznak. Emiatt akkor nem tiltottak ki bennünket a Parlamentből, a Fidesz győzelme után viszont még tovább szigorították a szabályokat. Orbán Viktortól egyszer kérdeztünk a Parlament folyosóján, ott, ahol a fideszes szabályok szerint ezt nem lehetett volna, akkor a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője 3 hónapra tiltatta ki stábunkat.

Szmog: holnaptól rendkívüli intézkedések

Szmogriadót rendeltek el Budapesten. Vagyis, ha holnapig nem javul hirtelen a szmoghelyzet, akkor reggel 6 órától megtiltják a fekete környezetvédelmi matricás autók közlekedését a főváros területén, aki mégis ilyennel indulna útnak, pénzbírságra számíthat. Azt kérik, hogy még a fatüzelésű kályhákba se gyújtson be senki Budapest területén.

Kutyával a Balatonra: csak lassabb vonaton

Akár 3 órán át vonatozhat az az utas, aki a kutyájával együtt akar a Balatonhoz menni. A gyorsabb expressz vonatokra idén nem lehet felvinni az állatokat. Erre kutyás nézőink hívták fel a figyelmet. A MÁV szerint a többi utas érdekében vezették be a korlátozást.

Korlátozzák a külföldi munkavállalók számát

Korlátozza a kormány az Európai Unión kívülről érkező munkavállalók számát, az erről szóló rendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály szerint összesen annyi nem uniós külföldi dolgozhat Magyarországon, ami nem több mint az előző évi munkaerőigény havi átlaga.

Csúszva-mászva vágják a löszön a fát

Teljesen lezárták a 7-es főutat Fonyódnál, mert kivágják a veszélyes fákat az évtizedek óta omladozó löszfalról. Elképesztő körülmények között dolgoznak a szakemberek, van, ahol szinte függőleges a partfal és csak csúszva-mászva tudják megközelíteni a fákat. Több százat kell kivágniuk. Aztán megnyitják a főutat, de csak félpályán. A korlátozás egész nyáron marad.

Félgőzzel működik a Déli pályaudvar

Alig két hete, hogy megnyitották, de máris újra korlátozások léptek életbe a budapesti Déli pályaudvaron. A vonatok negyven százaléka csak Kelenföldig közlekedik, mivel szombattól felújítások kezdődtek a Déliben. Mindezt azután, hogy két hónapon keresztül senki sem használhatta, mivel megcsúszott egy támfal és a pályaudvart lezárták.

Korlátozza a török kormány az internetet

Legalább 160 internetes oldalt, köztük közösségi szájtokat blokkoltatott a török kormány. Azért rendelték el a kiterjedt zárolást, mert ezeken az oldalakon fotók jelentek meg arról az ügyészről, aki egy tússzabadító akció közben halt meg a múlt héten. Ankara már nem először él ezzel az eszközzel az internet ellen.

 

Dugóban ült az útlezárások miatt?

Ha van fotója vagy videója a Putyin-látogatást miatti közlekedési káoszról, kérjük, ossza meg velünk!

Transzzsírsavas ételek: fontos korlátozás lép életbe szerdától

Lejárt a türelmi idő, így szerdától nem lehet olyan élelmiszert forgalomba hozni Magyarországon, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége meghaladja a 2 grammot. Hogy miért, és mely ételeket érinti ez a változás, azt most kiderítettük.

Száznál több halat nem foghatnak

Kevés horgásznak jut túl sok hal a Balatonból, sokaknak pedig szinte semmi a Balatoni Halgazdálkodási Társaság szerint. Ezért korlátoznák a kifogható mennyiséget.

Korlátoznák az MNB pénzköltését

Korlátozná az Magyar Nemzeti Bank pénzköltését az LMP. Úgy módosítanák a jegybanktörvényt, hogy ne lehessen milliárdokat költeni ingatlanvásárlásokra, és alapítványok létrehozására.

Mások tartozása miatt nincs melegvizük

Néhány tucat lakásban továbbra sincs melegvíz azokban a záhonyi lakásokban, ahol a múlt hónap végén kapcsolták ki a gázt.

Plázastoppal védenék a környezetet?

Korlátoznák a kereskedelmi központok építését: megtiltanák a 400 négyzetméternél nagyobb üzletek létrehozását.

Forgalmi változásokra készül a BKV

A Duna szintjének emelkedésétől függően változhat a HÉV, a 2-es metró, a 2-es, a 18-as és a 41-es villamosok menetrendje.

Nincs újabb légtér korlátozás


szerző:
2010.04.21. 11:31
Nincs újabb légtér korlátozás

A vulkáni hamu koncentrációja továbbra sem éri el a magas kockázatú minősítést.

Visszatérhet a repüléskorlátozás!

Visszatérhet olyan állapot, amely újbóli korlátozáshoz vagy lezáráshoz vezet.

Birtokba vehetik az autósok a fővárost

A tervezettnél korábban, csütörtök délután feloldotta a fővárosban elrendelt forgalomkorlátozásokat a rendőrség.

Lezárják az M3-as autópálya egyik részét

Hídépítési munkák miatt zárják le az autópálya egyik lehajtó ágát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való