KERESÉS search-close

komp

47 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "komp"

SZÁNTÓDRÓL TIHANYBA AKARTAK ÁTKELNI: útközben tönkrement a komp

Magatehetetlenül sodródott az erős szélben az egyik balatoni komp – menet közben romlott el az egyik hajó hétfőn délután. Zagyva Péter úgy látta, hogy a hajó személyzete pontosan tudta, mi a dolga. A hibás kompot visszavontatták a szántódi révbe, ahol átszálltak egy másikra. Végül fél óra késéssel ugyan, de mindenki átjutott Tihanyba.

Magatehetetlenül sodródott az erős szélben a komp

Magatehetetlenül sodródott az erős szélben az egyik balatoni komp – menet közben romlott el az egyik hajó hétfőn délután. A Szántódról indított járat már majdnem a tihanyi révbe ért, amikor eltört az egyik kardántengelye. Az irányíthatatlan hajót ezután a szél a déli part felé sodorta, végül egy másik komppal kellett kimenteni.
A szemtanú beszámolóját ide kattintva részletesebben is megnézheti.

Kabrióval zuhant a Dunába


szerző:
2019.07.07. 18:10
Kabrióval zuhant a Dunába

Valószínűleg részegen vezetett az a sofőr, aki kabriójával a Dunába csúszott tegnap a Pest megyei Lórévnél. Felhajtott a kompra, majd a túloldalon nem tudott megállni és a vízbe esett. Kimászott a nyitott tetejű kocsiból, majd a komp dolgozói és a rendőrök segítettek neki partra jutni.

Több tíz kilométeres jégmező a Tiszán, a kompközlekedés leállt

Több tíz kilométeres jégmező borítja a Tisza felszínét. A különleges természeti jelenséget rengetegen megcsodálták az elmúlt napokban. A tiszacsegeiek viszont nem csak a szépséget látják benne, hanem a bosszúságot is, ugyanis a kompközlekedés leállt, így csak kerülőúton tudnak átjutni a túlpartra. A jégzajlásról készült további felvételeket megnézhetik ITT.

BÁMULATOS: Drónfelvételek a tiszai jégzajlásról

Több tíz kilométeren bútorlap méretű jégdarabok lebegnek a Tisza felszínén. A szokatlan formákat a folyó sodrása és az erős szél alakította ki. A különleges természeti jelenségek miatt nem közlekedik a tiszacsegei komp.

Tiszába csúszott, az utolsó pillanatban menekült ki

Az utolsó pillanatban menekült ki a sofőr egy teherautóból, ami elsüllyedt a Tiszában az aranyosapáti kompátkelőnél. Híradónk információi szerint a sofőr már félig felhajtott a fedélzetre, amikor -eddig nem tudni hogyan- elszakadt a biztosítólánc. Percek alatt ellepte a víz a vezetőfülkét, a hozzá kapcsolt markolóval együtt.

BELECSÚSZOTT: Teherautó a Tiszában

Csak a visszapillantó látszik ki a vízből, a vezetőfülke szinte teljesen elmerült. A teherautóhoz egy markolót is csatoltak. A sofőrje fát akart szállítani vele, ezért kelt volna át kora reggel a túlpartra, Aranyosaptáinál. Úgy tudjuk, már félig ráhajtott a kompra, amikor valami miatt elszakadt a biztosítólánc. A több tonnás jármű ekkor csúszott bele a folyóba.

Örülnek, hogy újra jár a komp

Csaknem négy hónap után újra jár a komp a Borsod megyei Tiszatardos és Tiszalök között. A hajó decemberben süllyedt el, majdnem a fele víz alá került. Amíg a komp nem járt, 50 perces kerülőt kellett tenniük az autósoknak.

Még hónapokig nem lesz komp Tiszatardosnál

Hiába emelték ki a folyóból, még hónapokig nem járhat a komp a Borosod megyei Tiszatardosnál. A hajó decemberben süllyedt el, egyelőre nem tudni, miért. A helyiek közül sokan a túlpartra jártak át bevásárolni, vagy dolgozni, nekik most 40 kilométert kell kerülniük, hogy átjussanak a Tiszán.

 

Búvárokkal mentik az elsüllyedt kompot

Szivattyúkkal és ha kell, speciális ballonokkal próbálják kiemelni a folyóból a félig elsüllyedt kompot a Borsod megyei Tiszatardosnál. A hajó egy része még szerdára virradóra merült el. A környéken élőknek az 5 perces átkelés helyett, most 40 kilométeres kerülőutat kell tenniük, hogy átjussanak a túloldalra. Ha a komp komoly sérülés miatt süllyedt el, ez még hónapokig így is maradhat.

Kerülő az elsüllyedt komp miatt

Öt perc helyett egy órát is utazhatnak azok, akik a Tisza túloldalára mennének. Tiszatardosnál ugyanis elsüllyedt a komp. A katasztrófavédelem rögzítette, de még nem tudták kiemelni.

Zarándokok tragédiája

Újabb tragédia a Fülöp-szigeteken. Egy komp elsüllyedése, a vihar és a plázatűz után most tömegbaleset történt. Karácsonyi misére tartó zarándokok járműve karambolozott egy busszal. 20-an meghaltak, 30-an megsérültek. Még nem tudni, ki hibázott.

Újra jár a

Megkapta az engedélyeket, péntektől újra jár a tiszacsegei komp, amit még februárban ragadt magával a jégzajlás a Tiszán. Akkor 50 km-en keresztül sodródott irányíthatatlanul a több ezer tonnányi jéggel, de a helyiek nagy örömére, végül sikerült megmenteni. Azóta éjjel-nappal dolgoztak rajta, és 19 millió forintból végül felújították. Azt mondják, szebb, mint újkorában.

Nem vágyott népszerűségre

Egy ország ismerte meg, sokan akarnak fotózkodni a tiszacsegei kompon bajba jutott férfival. Ő az, akit végül egy helikopterrel mentettek ki a jég miatt elszabadult kompról. A történteket bemutató videó az internet slágere lett, de Jani - ahogy a felvételen szólítják - nem szereti a népszerűséget. A komp pénteken visszakerült a kikötőbe, de hetekig tartó felújításra lesz szükség.

50 km-t sodródott a komp


szerző:
2017.02.16. 18:30
50 km-t sodródott a komp

Jégtörőhajóval zúzzák össze a part menti jeget és terelgetik a hordalékot, amit maga után hagyott az ár a Tiszán. Stábunkat felengedték a legnagyobb jégtörő fedélzetére. Bár tegnap feltorlódott, a jég ma reggel továbbhaladt és gond nélkül átfolyt a kiskörei vízerőmű alatt. A tiszacsegei komp, amit 50 kilométeren keresztül sodort magával, végül a Tisza holtágánál megállt. Úgy tudjuk, adásunk előtt sikerült kivontatni a kiskörei kikötőbe

30 km-t sodródott a komp


szerző:
2017.02.15. 18:20
30 km-t sodródott a komp

30 km-rel távolabb, Tiszaszőlősnél bukkant fel a tiszacsegei komp, ami hétfő óta sodródik a jeges árral. A zajló jég mindent elsodor, ami az útjába kerül. Csónakokat, stégeket, úszóházakat, fákat ragad el. Az ár jelenleg Kiskörénél jár, úgy tudjuk, a vízerőmű előtti jégtorlaszban elakadt és újra feltorlódott.

60 km-es kerülő a jég miatt

5 perces kompút helyett egy órát kell autózniuk a csongrádiaknak, ha a településhez tartozó nagyrévi tanyákra szeretnének eljutni. Ugyanis a két település részt elválasztó Tiszát most vastag jég borítja. Így nem jár a komp és az ideiglenes pontonhidat sem lehet használni. Most 60 kilométert kell az embereknek megtenniük, ha a városban van elintézni valójuk.

Helikopterrel mentették ki

Katonai helikopterrel kellett kimenteni a jeges áradatból egy férfit Tiszacsegén. Az őrként és kompkezelőként dolgozó férfi a köteleket akarta ellenőrizni, amikor a jeges ár magával ragadta a kompot, elszakította a láncokat és elsodorta az átkelőhajót, fedélzetén a férfival. Rendőrök, katasztrófavédők, tűzoltók – mindenki a bajba jutott férfinak próbált segíteni. Attól tartottak, hogy a hatalmas jégtáblák felborítják vagy összeroppantják a kompot. 

KALAND: Így mentették ki a férfit a jeges árból

Katonai helikopterrel kellett kimenteni a jeges áradatból egy férfit Tiszacsegén. Az őrként és kompkezelőként dolgozó férfi a köteleket akarta ellenőrizni, amikor a jeges ár magával ragadta a kompot, elszakította a láncokat és elsodorta az átkelőhajót, fedélzetén az férfival.

Menekültek tüntettek Leszbosz szigetén

Rendőrökkel csaptak össze menekültek a görögországi Leszboszon. A sziget kikötőjében legalább ezer ember követelte a görög hatóságoktól, hogy engedjék fel őket az egyik Athén felé tartó kompra, mert tovább akarnak utazni Nyugat-Európa felé.
 

Totális a káosz Franciaország és Nagy-Britannia átkelőinél

A francia komptársaság sztrájkoló dolgozói egy héten belül másodszor torlaszolták el a tenger alatti alagút bejáratait. Se kompok, se vonatok nem járnak. Rengeteg ember vár a pályaudvarokon, hogy eljussanak az alagútban közlekedő vonatokhoz, az angol-francia határ mindkét oldalán pedig már több 10 km-es autósorok alakultak ki.

Hatalmas füsttel ég a komp


szerző:
2015.04.29. 18:55
Hatalmas füsttel ég a komp

Kigyulladt egy komp Palma de Mallorca közelében. A hajó hatalmas fekete füsttel égett, amelyet kilométerekről is látni lehetett. Mintegy 160 embert kellett kimenekíteni a fedélzetről. A személyzet néhány tagját kórházba vitték füstmérgezéssel. Volt, akit helikopterrel mentettek ki, az utasok többségét azonban más hajók vitték partra. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. Meg nem erősített források szerint egy hűtőkamion kapott lángra.

Jégtáblák miatt állt le a komp


szerző:
2015.01.06. 18:40
Jégtáblák miatt állt le a komp

Óriási jégtáblát sodort a szél a komp útjába a Balatonon, emiatt leállt a közlekedés Szántód és Tihany között. A szakemberek egy-két napos szünetre számítanak. A Balatonnál még tegnap délután támadt fel a nyugati szél, és hatalmas jégtömeget mozgatott a part felé. A kövekhez csapódó jégtáblák kisebb darabokra törtek, és hegyekbe torlódtak össze.

Előzetes: Két magyar is volt a kigyulladt kompon

Két magyar is volt azon a kompon, amely vasárnap gyulladt ki nem messze a görög partoktól. A balesetben legkevesebb öten haltak meg. A szakadó eső, a villámlás és a több méteres hullámok miatt lassan ment az utasok mentése. A legtöbb utast fagyási sérülések miatt kell kezelni. A mentés drámai képeit megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Csaknem félezer embert mentettek ki

Tűz ütött ki egy olasz kompon, nem messze a görög partoktól. Csaknem 500-an voltak a fedélzeten, köztük gyerekek. A mentőakció órák óta tart hadi- és kereskedelmi hajók, repülők, helikopterek bevetésével. Eközben tűzoltó hajókról oltják a lángokat. Nem tudni, mennyi sérült van.

A Tiszába borult a traktor, búvárok segítettek

Búvár segítségével sikerült partra vontatni azt az utánfutós traktort, ami a Tiszába csúszott Tiszacsege és Ároktő között. A traktor a kompra akart felhajtani, de a lejtőn nem tudott megállni, és a vízben landolt.
 

36 éve börtönre ítélték a Dél-Koreában elsüllyedt komp kapitányát

Az áprilisi tragédiában több mint 300-an haltak meg, főként középiskolás diákok. Ezzel egyidejűleg bejelentették azt is, hogy felfüggesztették a kutatást az eltűntek holtestei után.

Tűz és pánik egy indonéz kompon

Tűz ütött ki egy kompon Indonéziában. A lángok egy teherautóból csaptak fel, amikor az utasok éppen beszálltak. Ezután pánik tört ki.

Hajókatasztrófa Kínában


szerző:
2011.09.10. 11:54
Hajókatasztrófa Kínában

Elsüllyedt egy komp, amely diákokat és felnőtt kísérőiket szállított egy folyón: 9 gyermek és 2 felnőtt meghalt, többen eltűntek.

Nílusba csúszott egy busz


szerző:
2011.04.29. 20:55
Nílusba csúszott egy busz

17 ember fulladhatott a Nílusba Egyiptomban, amikor egy busz egy kompról a folyóba csúszott.

Tűz a vízen


szerző:
2010.11.18. 11:55
Tűz a vízen

Tűz ütött ki egy Oslóból Koppenhágába tartó dán kompon. A hajón 640 ember utazott, és a lángokat végül két óra alatt sikerült eloltani.

Túlzsúfolt komp süllyedt el Indiában

Már húsz holttestet emeltek ki vasárnap abból a folyóból, ahol elsüllyedt egy muzulmán zarándokokat szállító komp.

Egy áldozata van a kompbalesetnek


szerző:
2010.10.22. 18:59
Egy áldozata van a kompbalesetnek

Megtalálták annak a kapitánynak a holttestét, akinek kis kompja pénteken ütközött egy teherhajóval.

Lángokban egy litván komphajó

Sikerült élve kimenteni mind a 236 utasát annak a litván kompnak, amely kigyulladt az Északi-tengeren.

Leállították a mohácsi kompot

A Duna mohácsi szakaszán kedden reggel másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

60 sérült a New York-i kompbalesetben

A Staten Island szigetet Manhattan-nel összekötő komp a kikötői mólónak ütközött, nincs súlyos sérült.

Nem jár a komp Mohácsnál


szerző:
2010.01.30. 14:37
850 utas a jégtáblák fogságában

A Nordlandia nevű finn hajó Helsinkiből tartott az észt fővárosba, Tallinba, amikor csapdába került.

Életveszélyes még a Balaton jege

A kompot nem kellett leállítani, mert a 4-8 centiméter vastagságú jeget még könnyedén feltörik a hajók.

Újabb komp süllyedt el a Fülöp-szigeteknél

Legalább három ember meghalt, és 22-en eltűntek a katasztrófa után.

Ezer emberrel borult fel a komp


szerző:
2009.11.28. 14:05
Ezer emberrel borult fel a komp

A tragédiát az okozhatta, hogy pánik tört ki a túlzsúfolt hajó fedélzetén.

Keresik a komptragédia túlélőit

Legkevesebb 29 ember vesztette életét a balesetben.

Zátonyra futott egy komp Horvátországban

A kapitány feltehetően elfelejtett irányt változtatni, ezért történt a baleset.

Komptragédia a Fülöp-szigeteken


szerző:
2009.09.06. 16:01
Komptragédia a Fülöp-szigeteken

A hajó csaknem ezer emberrel a fedélzetén merült el. Öten megfulladtak, 80-an eltűntek.

Tűz egy svéd kompon


szerző:
2009.08.18. 18:23
Tűz egy svéd kompon

Helyi jelentések szerint pánik tört ki az utasok között, volt, aki a vízbe ugrott.

Tűz egy olasz kompon


szerző:
2009.05.29. 16:05
Tűz egy olasz kompon

Mind a félezer utast ki tudták menekíteni mentőcsónakokon a kompról.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való