KERESÉS search-close

kockázat

38 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kockázat"

Magasabb a THM a kamatnál?

Rekordszinten a hitelezés, miközben a magyarok nagy része képtelen felmérni a kockázatokat. A többség azt sem tudja például, hogy a THM, vagyis a Teljes Hiteldíjmutató magasabb, mint a kamat - a jegybank friss kutatása alapján. Sokan kedvezőbbre cserélhetnék meglévő kölcsönüket, de az emberek fele tévesen úgy gondolja, hogy nagyobbak a kamatok, mint 5 éve.

Biztonsági kockázat jelent a Nemzetközi Beruházási Bank?

A Fidesz szerint semmilyen nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent, hogy Budapestre teszi székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank - ezt a kormánypárt frakciójának szóvivője mondta az RTL Híradó kérdésére. A New York Times ugyanakkor arról írt, Nyugat-Európában biztonsági kockázatot és az orosz kémhálózat terjeszkedését látják a pénzintézet székhelyének Magyarországa költözésében. Az Országgyűlés korábban úgy döntött: a bank dolgozói teljes diplomáciai mentességet kapnak.

Kockázatos a hitelbírálat nélküli tízmilliós kölcsön?

Információnk szerint a bankokat is meglepte a kedvezményes gyermekvállalási támogatás. Szakértők túl kockázatosnak tartják, hogy hitelbírálat nélkül lehetne tízmilliós kölcsönhöz jutni. Erről csütörtökön beszélt kérdésünkre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Pénzügyi szakértők szerint aggályos a kormány elképzelése, mert felelőtlen hitelfelvételre ösztönözheti az embereket. A gyermekvállalási támogatásról szinte naponta derülnek ki újabb részletek. Elméletileg júliustól lesz igényelhető, de a kormány még dolgozik a részleteken. 

MNB: Aki nem lép, rosszul járhat

Rosszul járhat, aki nem lép, és nem cseréli biztonságosabb fix törlesztésűre a lakáshitelét - az általunk megkérdezett elemzők szerint. A Nemzeti Bank is elégedetlen, szerintük az emberek nem érzik a kockázatot a jelenlegi, rekord alacsony kamatok miatt.

A kockázatot akarják csökkenteni

Minél többen válasszanak hosszú időre fixált kamatozású lakáshitelt a kockázatos, rövid időszakonként változó kamatozású helyett - ezt szeretné elérni a Nemzeti Bank a szerdán nyilvánosságra hozott rendeletével.

Újra több a hitelből vett lakás

Csaknem 30 százalékkal többen vettek fel kölcsönt egyetlen év alatt a rekord alacsony kamatok miatt. Az RTL Híradó által megkérdezett szakemberek a kockázatokra figyelmeztetnek: az adósok többségének 8-9 százalékkal drágulhat a törlesztője, ha akár csak 1 százalékkal emelkedik a kamat.

Még nem tudni, mik a kockázatok

Az előtt szavazott a Fővárosi Közgyűlés a Római parti mobilgát megépítéséről, hogy elkészült volna az erre vonatkozó kockázatelemzés. Az Átlátszó blog kérte ki tervezési szerződést és műszaki leírást. A főjegyzői hivataltól az Átlátsó újságírója azt a választ kapta,  hogy a tanulmány május 15-re készül el.

 

Andris mindent egy lapra tett fel!

A műsorvezető újra a kísérletezések terepére lépett, úgy volt vele, hogy vagy óriásit villant vele, vagy pedig kiesik. A gyorsan összeeszkábált füstölővel akarta elkészíteni báránymájat.

Ervin még az ismeretlent is bevállalta, hogy villanthasson

A színész mindenképpen meg akarta mutatni, hogy ott a helye a döntőben, de tudta: a biztonsági játék ide kevés lesz. A továbbjutás érdekében kockáztatott.

Hajdú Steve kockáztatta, hogy kiesik?

Hiába az előny, és a hiába a lehetőség, hogy felmenjen a galériára, Steve a főzést választotta! Érezte, hogy a tanulás érdekében meg kell mérettetnie magát a 2. feladatban is.

Biztonsági kockázat vagy sem?

Biztonsági kockázatot jelentenek a letelepedési kötvényesek Magyarországon - ezt állítja négy ellenzéki párt képviselője, akik ma a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban vizsgálódtak. A Jobbik, az LMP, az Együtt és Liberális Párt kétségbe vonják, hogy a könnyített eljárás húsz napja alatt a magyar hatóságok ellenőrizni tudták a kérelmezőket. A kormány néhány napja döntött a kötvények kivezetéséről, most azt írták, többszörös biztonsági szűrőn estek át a kötvényesek.

Hová tűntek az igazi férfiak?

Kinyitni egy nőnek az ajtót vagy feladni a kabátját már nem alapvető illem. Miért változott meg a férfiak viselkedése a nőkkel szemben, miért nem akarnak ők az erősebb nem lenni? Egy most elkészült kutatás szerint a nők már nem nagyon találják a biztonságot, a nyugalmat és az igazi társat sem a férfiakban.

Vastag Csaba a testi épségét is kockáztatta

Az énekes a hétvégén Szegeden lépett fel, és igazán kiszolgálta a közönséget! Produkciója közben egy színpadi elemre mászott fel, majd arról csimpaszkodva énekeltette rajongóit. Csaba aztán tényleg mindent megtesz egy emlékezetes show-ért.

Nagy lehet a törlesztő, ha nincs 3 gyerek

Nincs CSOK önerő nélkül. Legalábbis azoknál, akiknek még nincs három gyerekük, mégis igénybe akarják venni az állami tízmillió mellé járó tízmilliós kedvezményes hitelt is. A bankok jelentős része szerint ugyanis rendkívüli kockázatot jelent, ha nem születik meg a három gyerek, mert akkor vissza kell fizetni a támogatást és a hitelt is. Így a havi 47 ezres törlesztő akár a hatszorosára is emelkedhet.

Milyen veszélyeket rejt az internet használat?

Azt talán mindenki tudja, hogy az internet és a közösségi média számos veszélyt rejt, de vajon azt tudják- e, hogy kihez forduljanak netes zaklatás esetén, vagy ha esetleg társaik kipécézik őket?

Paks: 500 milliárdot kockáztat a kormány?

Az LMP szerint 500 milliárd forintot kockáztat a kormány azzal, hogy az Európai Bizottság kérése ellenére nem állítja le a Paksi Atomerőmű tervezett bővítését. Hiába indított ugyanis hétfőn egy második eljárást is az Európai Bizottság a bővítéssel kapcsolatban, Orbán Viktor és Lázár János is kiállt Magyarország eddigi legdrágább beruházása mellett.

Nyaralók, hétvégi házak biztonsága: mire ügyeljünk?

Az őszi időszakban elnéptelenedő nyaralókra mind a természet, mind a betörők komoly kockázatot jelentenek. A betörések esélyét fokozhatja, hogy egyre több értékkel szerelik fel a nyaralókat is. Most az az ORFK egyik munkatársa, Dr. Németh Ágnes adott tanácsokat a tulajoknak, hogyan védhetik meg nyári lakhelyeiket a betörők elől. 

Megdöbbenhetnek a devizahitelesek: milliókkal megnövekedett hiteltartozás és hosszabb futamidő

Ki örülne annak, ha néhány év múlva kiderülne, hogy több százezer vagy millió forinttal többel tartozik a bankjának, mint eddig hitte? És ha egyszer csak két-három évvel kitolódna a hitele futamideje? Sok devizahitelessel előfordult már hasonló, közülük a volt árfolyamgátasok azonban ennek megismétlődését kockázatják, ha nem tájékozódnak most eléggé. Ebben kértük Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnökének segítségét.

Újszülött: kockázat a forgatáson, vagy inkább nyereség?

A Barátok köztben, az ország legnépszerűbb sorozatában kedden este egy liftben történt hasonló várva várt esemény. A jelenet még a sokat látott stábnak is különleges volt. Természetesen sokszor előfordult már, hogy gyerekszínészekkel, illetve ifjú statisztákkal dolgoztak, de ilyen pici babával még sosem.

Napi Doktor: Nő a trombózis kockázata terhesség idején

Terhesség alatt a szervezet számtalan egyéb tényezőnek ki van téve. Hogy mi történik ilyenkor az erekben, és miért veszélyes ez, azt Dr. Gasztonyi Zoltán szülész-nőgyógyász mondta el.

Napi Doktor: Életveszélyes a fogamzásgátlás plusz dohányzás?

A dohányzás önmagában is rengeteg egészségügyi kockázatot rejt, a hormonális fogamzásgátló módszerek és a dohányzás pedig együtt életveszélyes lehet!

Mindent az érelmeszesedésről!


szerző:
2015.03.19. 18:00
Mindent az érelmeszesedésről!

Kockázati tényezők, megoldások, segítség és megelőzés. Dr. Tóth és segítője körbejárják az érelmeszedesés kérdéseit.

Veszélyben volt Alexa élete az Éjjel-Nappal Budapestből?

A sorozatban Alexa mellimplantátumai elmozdultak, és azonnali korrekcióra volt szüksége. Emellet számos más, hasonló komplikáció is adódhat, akár évekkel a műtéti beavatkozás után. Milyen egyéb komplikációk és kockázatok léphetnek fel egy-egy implantátum behelyezésekor, és mire kell ügyelni a műtét után akár évekkel is?

Putyin-látogatás: kockázatok?

Kedden néhány órára Budapestre jön az orosz elnök. Ez alkalomból Szijjártó Péter külügyminiszterrel készítettünk interjút, aki azt mondta, 20 milliárd köbméter gázt nem használtunk fel az elmúlt 20 évben, s a magyar-orosz  tárgyalások egyik tétje, hogy ezt a fel nem használt gázt Magyarországnak ki kell-e fizetnie, vagy, ahogyan azt mi szeretnénk, ezt a következő években használhassuk fel és fizethessük ki. A tárgyalások egyik tétje tehát 20 milliárd köbméter gáz, amelynek ára 1200 és 2000 milliárd forint között van.

Az életüket kockáztatják


szerző:
2015.02.11. 18:30
Az életüket kockáztatják

Meghökkentő kampányt indított a brit vasúttársaság. Összeállítást készítettek térfigyelő kamerák felvételeiből, amelyek olyan embereket mutatnak, akik hanyagságból vagy vagánykodásból kockára tették életüket.

Hogyan alakul ki a gyomorhurut?


szerző:
2015.02.11. 15:26
Hogyan alakul ki a gyomorhurut?

Dr. Tóth nemcsak szemléltette a gyomorhurut kialakulását, de egy kvíz segítségével a kockázati okait is felfedte a nézők előtt.

Dani: Érdemes kockáztatnom Laci miatt?

Robin sokkal inkább érzi a lehetőséget egy Zsuzsa-Laci, mint egy Zsu-Edina Párbajban. Dani kezében pedig ott a lehetőség, hogy egy svéd csavarral megváltoztassa a helyzetet és Lacit újra játékba hozza. A kérdés, hogy Dani hogy dönt majd?

Kockáztattak és nyertek: Miben rejlik a világsiker titka?

Magyarok, akik apró, de annál merészebb ötletüket világszinten tudják eladni, akiknek kreativitására, újító kedvére óriási az igény Amerikától Japánig. Őket követte D. Tóth András kollégánk, aki persze Tokióban a világ leggyorsabb vonatára is felült.

Kockáztattak és nyertek: Miben rejlik a világsiker titka?

Több százmilliós vállalkozások vezetői, ötletemberei, fiatal magyarok, akikről ránézésre azt hihetnénk, hogy egyetemisták, vagy világjáró informatikusok. Pedig a világ az ő gondolataikat lesi, a tőzsde és az amerikai elnök is rájuk figyel.

Szólókarrier: mélységes bukás vagy hihetetlen siker?

Sok népszerű együttes karizmatikus tagja gondolta már, hogy egyedül jobban boldogul, azonban ez nem mindenkinek sikerül. Viszont akadnak kiemelkedő próbálkozók is, akik azóta is a zenei élet húrjain üldögélnek, gondoljunk akár Ákosra, Zsédára vagy éppen Kasza Tiborra.

Magasabb adók kellenének?


szerző:
2011.09.24. 11:39
Magasabb adók kellenének?

Járai Zsigmond szerint a bevételek kisebbek lehetnek a tervezettnél, ezért újabb adóemeléseket javasolt a kormánynak.

Kisebb kockázattal járnak a súlyos műtétek

Napjainkban a nagy veszélyt jelentő operációk után lényegesen több beteg kerül vissza élve otthonába, mint tíz évvel ezelőtt.

Megéri letenni a cigit


szerző:
2011.05.18. 15:07
Megéri letenni a cigit

A Duke Egyetem orvosai szerint az erős dohányzás növeli az agresszív veserák kialakulásának kockázatát.

Megkörmölték Nikolát, a zsiráfhölgyet

A rendkívüli beavatkozásra azért volt szükség, mert a zsiráftehénnek mind a négy lábán túlnőttek a körmei, ami miatt sántított és ízületi gyulladást is kapott.

Káros a napi egy deci vörösbor?


szerző:
2010.10.06. 15:03
Káros a napi egy deci vörösbor?

Nem minden ember esetében igaz, hogy egészséges a napi 1-2 pohár bor elfogyasztás.

Több mint fél éve élteti műszív a kisfiút

Egyre nagyobb a kockázata annak, hogy elromlik a műszív.

Magas lett az ország gazdasági kockázata

A kockázatok között kiemelkedően magas a korrupció, az előítéletesség és idegenellenesség rizikója, és első ízben ebbe a körbe került a sajtószabadság.

Itthon nincs közvetlen járványveszély

Indokolatlanul senki se szedjen vírusellenes készítményeket!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való