KERESÉS search-close

klíma

58 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "klíma"

2050-re Budapesten olyan meleg lesz, mint most a Balkánon

Olyan meleg lesz 2050-ben Stockholmban, mint mostanság Budapesten. Erre jutottak elemzésükben svájci kutatók. Magyarországon pedig akkorra még nagyobb hőségre lehet számítani. A kutatók célja az volt, hogy a hétköznapi embereknek is érthetően magyarázzák el a klímaváltozás következményeit. Éppen a megelőzés miatt indult a napokban egy civil kezdeményezés, amelynek lényege, hogy 10 millió fát ültetnek a következő években Magyarországon.

Klímát vettek, de leszereltették velük

Évtizedek óta dolgoznak mosdó, angol WC, és normális hűtés-fűtés nélkül a szobi bakterek. Erről beszélt hiradónknak egy volt ott dolgozó, azután hogy tegnap a vasúti dolgozók saját pénzéből vett mobil-klímát leszereltette a MÁV ellenőre. Éppen azután hogy a hvg.hu a bakterek áldatlan munkakörülményeiről írt. A MÁV szóvivője a klíma elvételét embertelen intézkedésnek nevezte.

Izzasztó hőség a 3-as metrón

Ismét szinte elviselhetetlen hőségtől szenvednek az utasok a 3-as metrón. Ez már a harmadik nyár, amikor ugyan felújított szerelvények járnak, de klíma hiányában 35 fok körüli a hőmérséklet a kocsikban. A problémát az okozza, hogy az orosz gyártó nem talált műszaki megoldást a klímák beszerelésére. Tarlós István főpolgármester korábban mégis azt mondta: 2022 végére lehetnek  klímák a szerelvényeken.

Kezdetét vette a nagy nyári klímaháború az irodákban, hány fok az ideális hőmérséklet?

A hirtelen ránk tört kánikula nem csak a szervezetünket, az idegeinket is próbára teszi, a munkahelyünkön is feszültséget szül. A hölgyek fáznak, a férfiak izzadnak. De hány fok az ideális hőmérséklet a munkahelyen, vagy az otthonukban, és miért ennyire más a nők és a férfiak hőérzete?

Ezek a klímaváltozás veszélyei


szerző:
2019.02.22. 07:45
Ezek a klímaváltozás veszélyei

Dr. Nékám Kristóf után Dr. Páldy Anna is felvilágosította a nézőket a globális felmelegedés veszélyeiről, ráadásul az egyiptomi szúnyogokra is felhívta a figyelmet, amik komoly betegségeket hordoznak.

 

Egyre nő az allergiások száma?


szerző:
2019.02.22. 07:15
Egyre nő az allergiások száma?

Dr. Nékám Kristóf, allergológus a klímaváltozás veszélyeire hívta fel a nézők figyelmét. Nem árt vigyázni, hiszen a pollenszezonra is hatással lehet!

Zárlatos klíma okozhatta a tüzet a debreceni társasházban

Több tucat lakót kellett kimenekíteni egy debreceni társasházból, miután tűz ütött ki egy második emeleti lakásban. A klíma kapott lángra, onnan terjedt át a tűz a lakásra. Az épületben mindent beborított a füst. Szerencsére az egyik lakó idejében észrevette, hogy baj van, így mindenki biztonságban elhagyhatta az épületet. Nem sérült meg senki, de a kár több millió forint. A tüzet elektromos zárlat okozhatta.

Ami az adásból kimaradt: Kefir egyedi módszerrel szerelte meg a légkondit

Mariann és Kefir arra ébred egyik reggel, hogy a légkondiból a fejükre csöpög a víz. Az énekes igazán különleges módját választotta a szerelésnek.

Nem bírná el a légkondit a metró

32 fokban izzadnak az utasok a 3-as metrón. A budapesti főpolgármester szerint nem férnének el az alagútban a felújított metrókocsik, ha klímát szerelnének a tetejükre. A Metróért Egyesület szerint azonban nem ez a baj, hanem az, hogy a berendezések túl nehezek lennének.

Hőség a fővárosi buszokon

Tikkasztó meleg van a budapesti buszokon a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint. Az egyik járaton 33 fokot mértek a kánikulában. A melegre több utas is panaszkodott. Az egyik szakszervezet elnöke szerint sok a hibás busz. A BKV azt közölte, hogy a szezon előtt mindig ellenőrzik a járművek klímáit, a hibákat pedig a lehető leghamarabb kijavítják.

 

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke szerint nincs klímaváltozás!

Egy évvel ezelőtt Leonardo DiCaprio úgy reagált Donald Trump bejelentésére, miszerint az Egyesült Államok kilép a globális klímaegyezményből, hogy ennek legnagyobb vesztes a Föld, Arnold Schwarzenegger szerint pedig egy ember nem állíthatja meg a jövőt. A Nobel-díjas magyar klímakutató, a nagycsaládos Ürge-Vorsatz Diana is döbbenten és értetlenül állt az amerikai elnök bejelentése előtt.

Így kerüld el a nemkívánt bepárásodást az autódban

A hideg évszakok beköszöntével mindennapos problémát jelent a szélvédő bepárásodása, pedig nagyon egyszerű rá a megoldás.

Gyerekek perelnék be Trumpot

Perelhetik-e gyerekek az Egyesült Államok elnökét. Erről dönt egy San Franciscó-i bíróság. A fiatalok szerint Donald Trump alkotmányos jogokat sért azzal, hogy nem tesz semmit a globális felmelegedés ellen.

 

Fókusz 2017-11-30


szerző:
2017.11.30. 17:20
Bírsággal fenyegetik, ingyen átszerelik a klímát

Díjmentesen új helyre szereli a forgalmazó a klímáját annak a pécsi nőnek, akit fél millió forintos bírsággal fenyeget az önkormányzat, ha bekapcsolja a készüléket. Hétfőn számoltunk be arról, hogy a szomszédja feljelentette őt, mert szerinte hangos a légkondi. Egy videó alapján adta ki a határozatot az önkormányzat, egy szakmérnök szerint viszont a klíma hangja a megengedett zajszint alatt van. Hétfői adásunk után nem csak a forgalmazó, hanem egy napközi is jelentkezett, ahova az érintett édesanya ingyen odaviheti kisfiát, hogy ne legyen az átforrósodott lakásban.

Megbüntetik, ha bekapcsolja a klímát

Félmilliós büntetéssel fenyegetik, ha használja a lakásában a légkondit - ezt állítja egy pécsi nő. Egyik szomszédja tett panaszt az önkormányzatnál, mert szerinte a berendezés túl hangos. A klíma tulajdonosa szerint nem volt helyszíni zajszintmérés, csupán a szomszéd videója alapján döntött a hatóság. Ott nem nyilatkoztak, a nő pert indított.

Tízezrek hűsölnek a strandokon

Vannak, akik örülnek a hőségriadónak, mert ilyenkor a szokásos többszörösére nő a forgalmuk. Az utóbbi napokban például 50 ezren váltottak jegyet valamelyik budapesti strandon. A légkondicionálók is dolgoznak, de szakemberek nem számítanak rá, hogy megdőlne az áramfogyasztási rekord.

A közlekedőkre is hat a kánikula

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitt el egy sérültet a Gödöllőről Budapestre tartó elkerülőútról. Nyaralásra indult a család, amikor autójuk felborult. Nem csak az országutakon volt nehéz elviselni a hőséget. Van olyan fővárosi buszsofőr, aki egy óránál is többet ül az átforrósodott buszban a végállomáson. Szakszervezetük azt állítja, hogy a buszok felében még mindig nincs, vagy nem működik a klíma. A vonatok közül is sok jár hűtés nélkül.

Rengeteg betegséget előzhetünk meg a klíma rendszeres tisztításával!

Ilyen melegben, aki teheti klímát használ otthon vagy az autójában, de tudjuk, hogy mikor és hogyan kell tisztítani? Czirák Attila klíma fertőtlenítő részletesen mesélt róla nekünk!

Bréking: Gazdasági válsághoz is vezethet a klímaváltozás

Egy tanulmány szerint a 21. század végére 7-8 fokkal is növekedhet a nagyvárosok hőmérséklete, mely az üvegházhatással hozható összeföggésbe. Ez pedig kihatással lehet a munkaerőpiacra, és ezáltal a gazdaságra is. De nem késő tudatosabban élni, és csökkenteni a biológiai lábnyomunkat!

Beláthatatlan katasztrófa felé rohanunk?

Az Északi sarkon jelenleg húsz Celsius-fokkal van melegebb, mint ilyenkor más években lenni szokott. Novemberben olyan szokatlanul meleg volt a Jeges-tenger vize, hogy nem tudott elkezdődni a jegesedés. Szakértők szerint kiszámíthatatlan következményekkel járhat a klíma ilyen gyors változása, és ez mindannyiunk életére érvényes. De mégis mi történhet néhány éven belül a Földön és mi mit tehetünk, hogy elkerüljük a katasztrófát?

Trump korszakváltást ígér

"Donald Trump megválasztása katasztrófa a bolygó jövőjére nézve" - ezt mondják a környezetvédelmi szakemberek. A megválasztott amerikai elnök ugyanis kiemelt fontosságúnak tekinti az Obama által elfogadott klímavédelmi szabályozások felszámolását. Másik fő céljának a bevándorlás visszaszorítását tartja. Trump a szenátus republikánus képviselőinek vezetőivel való találkozása után fejtette ki, mire szeretne összpontosítani.

Már csak 2 Celsius fok választja el a Földet a katasztrófától?!

A világ 200 legelismertebb klímakutatója depressziós, mert nap, mint nap látják, hogy az emberiség a pusztulás felé rohan. Ez nem kamu, nem mondvacsoinált információ, hanem tény. Egy friss elemzés szerint, már csak kettő Celsius fok választja el a Föld hőmérsékletét attól, hogy katasztrófa induljon el. Talán a komáromiak nem is gondolták, hogy a klímaváltozás miatt kell menteniük, ami menthető.

Klímába szorult macskákat mentettek

Klímába szorult kismacskákat mentettek a speciális mentők Miskolcon. Egy étteremben romlott el a klímaberendezés, ezért szerelőt hívtak. Ő állapította meg, hogy a macskák miatt nem működik a légkondi. Valószínűleg ott születhettek. A speciális mentők a helyi állatmenhellyel közösen fogták be az állatokat.

Mészáros Lőrinc cége szereli a klímát az MTK-nál

Mészáros Lőrinc klímaszerelő cége is dolgozik az MTK új stadionján, erről az Átlátszó írt először. A sportlétesítményt 6,3 milliárd forint közpénzből építik. Deutsch Tamás, a klub elnöke azt mondta, az alvállalkozók kiválasztásához az MTK-nak nincs köze. Az építő konzorcium pedig nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért pont azt a céget választották, amelyben a felcsúti polgármester résztulajdonos. Az MSZP szerint nem meglepő, hogy ahol verseny nélküli pénzosztás van, ott feltűnik Mészáros Lőrinc is.

Az allergiaszezon az autónkat is veszélyezteti

A klíma sajnos veszélyes bacilusok tanyája lehet, különösen az allergiaszezonban. Nem elég a pollenszűrőt cserélni, a teljes rendszert ki kell tisztíttatni!

Hogyan védjük ki a pollentámadást?

Rengeteg allergiás él köztünk, akiknek a hosszú allergiaszezon alatt is muszáj szellőztetniük. Ilyenkor óhatatlanul bekerülnek a lakás légterébe a pollenek.

Így védekezz autódban az allergia ellen!

Nemsokára megkezdődik az allergiaszezon. A klímatisztítás elhanyagolása komoly betegségek okozója lehet.

Életeket menthet a klíma


szerző:
2016.02.06. 11:20
Életeket menthet a klíma

Biztosan minden gépjárművezetőnek ismerős, amikor a hideg beköszöntével nem a romantikus történetektől párásodik a tekintetünk. Ha alig látunk ki az autónkból, gyakran a gyors és részleges megoldást választjuk, vagyis valamilyen anyagdarabbal letöröljük a szélvédőt. Pedig jobb, ha minél előbb megkeressük a probléma forrását a balesetek elkerülése végett!

Klíma- az utolsó órában vagyunk?

Klíma ügyben remélhetőleg új időszámítás kezdődik idén. A tavaly év végi Párizsi Klímacsúcsot a legtöbb szakértő történelminek és sorsfordítónak nevezi az emberiség jövőjének szempontjából. 195 ország vállalta, hogy 2 Celsius fok alatt tartják a globális felmelegedés értékét a Földön.

Mit teszünk a klímaváltozás ellen?

2100-ra akár 6 fokkal is nőhet a világ átlaghőmérséklete. Ez esetben sok millió ember nem jutna vízhez, de tízmilliók otthona kerülne víz alá. 195 ország Párizsban próbál majd összehozni egy megállapodást: ebbe minden állam beleírná, mit vállal, hogy a Föld átlaghőmérséklete legfeljebb 2 fokkal nőjön. De mennyibe kerül mindez? Ki fizeti a számlát? És: mit vállal Magyarország?

Van, ahol 40 fokban operálnak


szerző:
2015.08.11. 18:20
Van, ahol 40 fokban operálnak

Akár műtétek is tolódhatnak a kánikula miatt, de erre eddig még nem volt szükség. Ezt mondta az RTL Híradónak a Szent János Kórház orvosigazgatója. Az intézmény nagy részében korszerűtlen klíma-berendezés működik, ami múlt héten elromlott.

Történelmi változásra készül az amerikai elnök

Barack Obama videóüzenetben ismertette akciótervét, amely drasztikusan csökkentené a felmelegedést okozó üvegházhatású gázok kibocsátását, hogy az Egyesült Államok fokozatosan áttérjen a széntüzelésről a nap-és szélenergiára. A Fehér Ház honlapjára feltett videóüzenet látványvilága egészen káprázatos.

Nem lesz a felújított metrókocsikban klíma?

A BKV vezérigazgatója szerint nem lesz meleg az alagútban, a szellőztetést másképpen oldják meg. Erről és a cégnél fellépő sofőrhiányról is kérdeztük.

Nem lesz klíma a felújított metrókocsikban?

Kiderül holnap igaz-e a hír, valamint tippeket és tanácsokot adunk a káosz elkerülésére hétvégén az M7-esen. És itt lesz velünk egy lány is, aki átússza a Balatont hosszában!

Mit kell tudnunk az autóklímáról?

Nagy meleg, hőguta, és hát a klíma. Lassan ezek rokonfogalmakká válnak. De hogy hogyan is kell használnunk az autóban a klímát, azt most kiderítettük!

Melege van? Ne aggódjon, pár év és itt a jégkorszak!

Felrobbant az internet. Kitört a pánik. Bár 2014 az elmúlt száz év legmelegebb éve volt, sokan komolyan elkezdtek aggódni a hír miatt, miszerint 2030-ra elbúcsúzhatunk a napsütéses klímától. Gál Petra és Erdei Krisztina riportja.

Napi Doktor: Klímareuma – hogyan védekezzünk ellene?

A klímaberendezések rendszeres és nem megfelelő használata okozta betegség szinte valamennyi korosztályt érintheti. Alapvető szabályok betartásával azonban könnyedén megelőzhetjük. Hogy mik ezek, és mit tegyünk, ha már lebetegedtünk, azt Korponyi János gyógymasszőrtől tudtuk meg.

Napi Doktor: Megérkezett a klímaszezon

A meleggel megérkezett a klímaszezon, legyen szó akár autóról, akár munkahelyről, sokszor az egész napot klimatizált helyiségekben töltjük, ami nem feltétlenül tesz jót a szervezetünknek, sőt, akár komoly betegségek kialakulásához is vezethet. Dr. Kelemen Krisztina tüdőgyógyásszal beszélgettünk a klímaberendezések okozta megbetegedésekről.

Veszélyes lehet, ha nem tisztítják ki a klímát

Akár súlyos tüdőgyulladást is lehet kapni, ha valaki nem tisztítja rendszeresen a légkondicionáló berendezést otthon vagy az autójában. A szakértő szerint évente fertőtleníteni kell a klímákat, de sokaknak ez már csak a kánikula beköszöntével jut eszébe.

Az utóbbi 200 év leghidegebb nyara jön?

Egy időjárás-jelentésre specializálódott francia tévécsatornán azt mondták, hogy utoljára 1816-ban volt olyan hideg, mint amilyenre az idei nyáron számítani lehet majd.

Jön Sandy: Pánikhelyzet New York-ban

Nagyjából 50 millió embert fenyeget Sandy, az Egyesült Államok nyugati partjai felé tartó hurrikán. A képek már most a katasztrófafilmeket idézik: emberek százezrei hagyják el otthonukat, üresek az élelmiszerüzletek, és leállt a tömegközlekedés.

Reggeli - Csak csajok 12-07-10

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Marihuánát nevelgettek a pincében

Csaknem 30 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök a napokban, Hajdú-Bihar megyében.

Fókusz Plusz 11-08-06


szerző:
2011.08.06. 20:00
Fókusz Plusz 11-08-06

Fókusz Plusz: Megbolondult az időjárás? Utánajárunk, mi okozhatja a szélsőséges jelenségeket. Hogy a hőségrekordok után miért didergünk hetekig, miért esik megállás nélkül, és honnan a soha nem látott mértékű villámlás. Több hónapos szervezés után bejutottunk a világ egyik legveszélyesebb munkahelyére! Az Adriai tengeren a gigantikus méretű gázkitermelő fúrótoronyban egy magyar szakember kalauzolt bennünket.

Klimatizált kabátot a melósoknak!

„Hűsítő” munkásdzseki fejlesztésére írtak ki pályázatot India egyik déli államában.

Ráfázhatunk a légkondizásra


szerző:
2010.07.17. 16:35
Ráfázhatunk a légkondizásra

Felső légúti hurutra, nyak és térd fájásra számíthatnak azok, akik túlzottan lehűtik a lakásukat.

Hazája megmentését kérte a klímacsúcson

Tuvalu szigetállamának küldötte könnyek közt kérte a találkozó résztvevőitől, mentsék meg hazáját.

Zavargások a klímacsúcs miatt


szerző:
2009.12.12. 16:22
Zavargások a klímacsúcs miatt

Koppenhágában a több tízezer tüntetőből pár százan randalírozni kezdtek, előállították őket.

Párizs csalást kiált erdő-ügyben

Arról vitáztak, hogyan is mérjék az erdők széndioxid-kibocsátást vagy elnyelését.

Közös vezércikkel a felmelegedés ellen

A világ 45 országának 56 újságja ír arról, hogy katasztrófához vezethet a klímaváltozás.

Maratoni klímacsúcs Koppenhágában

A 12 napos világértekezleten a következő nemzedékeket fenyegető veszélyek elhárításáról tárgyalnak.

Belvárosi kemping a környezetvédelemért

A londoni Trafalgar Square-en vertek sátrat a környezetvédők.

Kényszerleszállás után halt meg a férfi

Az elromlott klímaberendezés miatt kellett az Air France gépnek leszállni.

Küszöbön a klímaegyezség?


szerző:
2009.09.23. 11:37

Teherhajóhoz láncolták magukat


szerző:
2009.09.16. 18:57
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való