KERESÉS search-close

kivándorlás

46 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kivándorlás"

Egyre több magyar él Ausztriában

Már majdnem 83 ezer magyar él Ausztriában, 5600-al többen, mint egy éve - az osztrák statisztikai hivatal friss adatai alapján. A Portfólió szerint még mindig többen hagyják el Magyarországot, mint ahányan hazajönnek. A pénzügyminiszter úgy számol, összesen nagyjából 500 ezren dolgoznak külföldön. Az LMP-nél azt mondják, a következő években legalább annyian költöznek majd Nyugat-Európába, mint ahányan rendszerváltás óta eddig összesen.

Magyarok a dzsungel szélén

Első látásra megvalósult álomnak tűnt - ezt mondja Teveli Gábor, aki 10 évvel ezelőtt vándorolt ki Thaiföldre. Aztán kiderült, az egzotikus országban még egzotikusabbak a szokások - amikhez viszont nem könnyű hozzászokni. Az Isten veled, Magyarország ma esti adásához Dél-kelet Ázsiába utazott el a műsor stábja, hogy megmutassák, mi tart ott, a dzsungel szélén is magyarokat.

100 ezer magyart csábítana haza dolgozni a jegybank 2030-ig

A szerdán bemutatott reformcsomagjuk szerint a jegybank tovább emelné az orvosok és a pedagógusok bérét, külföldi toborzáshoz adnának adókedvezményt a vállalatoknak, illetve a szerintük átlagon felüli magyar családtámogatásokat népszerűsítenék. Az Európai Bizottság viszont a kivándorlás növekedésére számít.

Háromszor többet kereshetnek a Németországban dolgozó magyarok

Az itthoni átlag majdnem háromszorosát kapják kézhez a Németországban dolgozó magyarok - ezt a G7 gazdasági portál számolta ki a német munkaügyi hivatal adataiból. Már 200 ezernél is többen élnek kint és egy év alatt több mint 5 százalékkal, havi 565 ezer forintra emelkedett a nettó átlagkeresetük.

Pártok az EP-választás tétjéről

Még több mint fél év van hátra, a kormánypártok máris elkezdték a felkészülést a jövő májusi Európai Parlamenti választásra. Orbán Viktor szombaton Kötcsén kijelölte a választás tétjét: a Fidesz célja, hogy ne - ahogy mondják - a bevándorláspárti erők legyen többségben Európában. A Jobbik szerint legalább ekkora figyelmet érdemelne a kivándorlás.

Úgy gondolják, nincs jövőjük az országban

A kivándorlók már nemcsak Ausztriát, Németországot és Londont, hanem Amerikát is célba veszik. A legfrissebb kutatás szerint, akik elhagyják az országot azoknak van munkájuk és képzettségük is, de itt egyszerűen jövőtlennek érzik magukat.

1,2 millió ember vándorolna ki

Egy friss közvéleménykutatás szerint ennyien tervezik, hogy a jövőben elhagyják Magyarországot, és külföldön vállalnak munkát. A kormány szerint tavaly már többen jöttek haza, mint amennyien külföldre mentek.

Félmillióan vándorolnának ki

Az MSZP szerint főleg a fiatalok mennek el, a kormány szerint viszont tavaly már többen jöttek vissza, mint ahányan külföldön vállaltak munkát.

Egymillió magyar keresi külföldön a boldogságot

A legújabb nemzetközi összesítés szerint megközelítőleg egymillió magyar keresi a boldogulást máshol. Nagy-Britaniában és Németországban élnek a legtöbben. Hogy, hogyan? Ennek járt utána a Fókusz stábja.

 

340 ezer magyar munkás ment el

Az unió statisztikai hivatalának adatai szerint ezzel már a munkaképes magyarok több, mint 5 százaléka hagyta el hazáját, míg 5 évvel ezelőtt még csak fele ennyien költöztek el.

Kivándorló magyarok: többen mennek, mint jönnek

Már 610 ezer magyar él Nyugat-Európában - a Portfólió számítása szerint. Egy év alatt 25 ezerrel többen hagyták el Magyarországot, mint ahányan hazajöttek. A munkaerőpiaci államtitkár fél éve még azt jelentette be, hogy nagyjából kiegyenlítődött a külföldre távozók és a visszatérők száma.

 

600 ezernél is több magyar élhet külföldön

Egyre csak nő azoknak a száma, akik Magyarországot hátrahagyva a világ más pontján kezdenek új életet. A Portfolio legfrissebb adatai szerint akár 600 ezernél is több magyar élhet csak az Európai Unióban – ez a szám lényegesen nagyobb, mint amit korábban becsültek. Legtöbben, 250 ezren az Egyesült Királyságot választották új otthonuknak.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-06-19


szerző:
2017.06.19. 18:55
Mindenhol jó, de legjobb máshol?

Évek óta lesújtó a helyzet a felszolgálóknál, orvosoknál, nővéreknél, az építőiparban, az autószerelőknél és még jó pár szakmát sorolhatnánk. Egy frissen elkészített felmérés szerint a helyzet pedig tovább romolhat, ugyanis további 1,2 millió magyar vállalna külföldön munkát. A 18-29 év közötti fiatalok közel 40 %-a, 540 ezer ember gondolkodik így és erősödött ez a 30 év felettieknél is.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Kósa: A hülyeség, az hülyeség

Hülyeségnek tartja a Fidesz frakcióvezetője azt a felmérést, ami szerint több mint egymillió magyar tervez külföldi munkavállalást. Kósa Lajos szerint sokan gondolkodnak ezen – de ez nem jelenti azt, hogy el is mennek. A Publicus közvéleménykutatása a Vasárnapi Hírekben jelent meg. A megkérdezett 18 és 29 év közötti fiatalok csaknem 40 százaléka mondta azt, hogy az ország elhagyásán gondolkodik. A kormány szerint… Az MSZP szerint a kormány képtelen megakadályozni a kivándorlást.

Ezermilliárd forintot utaltak haza külföldről

Több mint ezermilliárd forintot küldtek haza a külföldön dolgozó magyarok egy év alatt - a KSH szerint. Ez történelmi rekord, az elmúlt hat évben megháromszorozódott a hazautalt pénz nagysága. Az LMP szerint lesújtó a statisztika, mert ennek az összegnek a többszörösét veszíti el az ország a kivándorláson. A miniszterelnök azt mondta, elismerést érdemelnek a külföldön munkát vállaló magyarok, szerinte az ellenzék őket bántja rendszeresen.

 

Támadják őket, mert külföldre mennének

Nyílt levélben írta meg egy 20 éves miskolci lány, hogy miért kényszerül külföldre menni dolgozni. A levél először a Kettősmérce blogon jelent meg. Párjával azért költöznek Angliába, mert szerintük itthon nem tudnának tisztességesen megélni. A fiatalok itthon is könnyen találnának a végzettségüknek megfelelő állást a munkaerőhiány miatt, de külföldön a magyar bér többszörösét is megkereshetik.

 

IMF: Kellenek a gazdasági bevándorlók

A gazdasági bevándorlás megkönnyítését javasolja friss jelentésében az IMF a Kelet-Európai régiónak, ahová Magyarországot is sorolják. A Nemzetközi Valutaalap megdöbbentőnek nevezi a térségből való kivándorlás ütemét, amely részben az Európai Unión kívülről érkező, képzett vendégmunkásokkal enyhíthető szerintük. Ezt viszont a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter egy hete teljességgel kizárta.

Nincs elég képzett szakember

Kétszer annyi a betöltetlen álláshely Magyarországon, mint 4 évvel ezelőtt - értesült a Világgazdaság. Informatikusból például egy kisvárosnyi szakembert, 22 ezret keresnek. A munkaügyi államtitkár szerint beérett a kormány gazdaságpolitikája, végre a munkaadók futnak a dolgozók után. Az LMP-nél viszont azt mondják, éppen az elhibázott intézkedések, és az egyre intenzívebb kivándorlás miatt alakult ki a munkaerőhiány, amely szerintük már a gazdasági növekedést veszélyezteti.

Majdnem 33 ezren költöztek külföldre tavaly

Majdnem 33 ezer magyar költözött tavaly külföldre a hivatalos adatok szerint. Ez több, mint bármikor az elmúlt 5 évben. A Statisztikai Hivatal adatai szerint az elköltözők többsége fiatal. Csak az ápolók közül 700-an döntöttek úgy, hogy külföldön vállalnak munkát.

Magyarul Balóval 2016-01-13

Elfogynak az orvosok Magyarországon? Egy tanulmány 9 évig követte a pályaelhagyó orvosokat és azt mondja, sok ezren külföldre mentek, de, és ez újdonság, ugyanennyi orvos hagyja el az egészségügyet ITTHON úgy, hogy jobban fizető szakmát talál magának. Hova vezet ez? – kérdezzük a tanulmány szerzőjét és kapcsolunk két külföldön dolgozó magyar orvost.

Vándorlások a zöldhatáron, vadászok és kerítések között a múlt században

Több menekülthullám volt Magyarországon. Beszélhetnénk a trianoni döntés elől menekülők vagonlakásairól, a Tanácsköztársaság bukása miatt menekülőkről is, vagy, hogy kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk, ám a ki- és bevándorlási hullámok közül most azokra emlékezünk, melyek csak pár nemzedéknyi ideje történtek. Melyekre még emlékeznek szemtanúk, áldozatok, vagy épp az ő gyermekeik. Így is bőven válogathatunk…

Minden második diák külföldre menne

Nem csökken azoknak az aránya, akik külföldre akarnak menni; a felnőttek közül minden hatodik, a gyerekek közül minden második tervezi, hogy elmegy – ez derül ki a TÁRKI legfrissebb adataiból.

Nem marad vendéglátós a Balatonnál?

Ausztria mostanában rengeteg fejfájást okoz a Balaton parti vendéglátósoknak. Nem is igazán az ország, mint inkább az ottani fizetések, ami miatt a munkavállalók tömegével hagyják el Magyarországot, miközben a magyar tenger partján gyakorlatilag alig lehet találni szakképzett munkaerőt. Ásványi Eszter riportja.

„Elfogadhatatlan a kvótarendszer”

Elfogadhatatlan az az uniós kvótarendszer, ami a bevándorlás kérdését szabályozná, ezt mondta Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint fontos a bevándorlás kérdése, ezért is kérik ki az emberek véleményét a nemzeti konzultációban. Egy közvélemény-kutatás szerint ugyanakkor az emberek szerint az időleges, vagy végleges kivándorlás fontosabb probléma, mint a bevándorlás. A megkérdezettek több mint fele gondolja így, és csak kevesebb, mint a negyede aggódik a bevándorlók miatt. A kormány szerint hiba összemosni a kivándorlást az unióban ideiglenesen munkát vállalókkal. A Párbeszéd Magyarországért szerint az emberek azért hagyják el az országot, mert kilátástalannak érzik a helyzetüket.

Siker vagy csőd a kormány gazdaságpolitikája?

Szélsőségesen ellentmondó vélemények. A gazdaság nő, a munkanélküliség csökken, nincs infláció. De van korrupció, kiszámíthatatlanság, kivándorlás és kétséges közmunka. Van még nyoma a 2008-as válságnak? Fenntartható az úgynevezett unortodox, tehát nem hagyományos politika?  Mi a véleménye egy volt gazdasági miniszternek, Chikán Attila egyetemi tanárnak?

Kétszer annyian tervezik a végleges kivándorlást, mint egy éve

Kétszer annyian tervezik a végleges kivándorlását az országból, mint egy évvel ezelőtt. A Tárki friss felmérése szerint nagyjából 700 ezer felnőtt menne külföldre. A kutatók azt mondják, a korábbinál többen tartanak anyagi helyzetük romlásától, és sokaknak "csömörük lett a politikától". Az LMP szerint a kormány téved, mert a fiatalok nem kalandvágyból mennek külföldre. A munkaügyi államtitkár reméli, hogy itthon maradnak a távozásukat tervezők, és azt ígérte, több pénz lehet a magyarok hazacsábítására.

Még soha nem akartak ennyien kivándorolni

Kétszer annyian tervezik a végleges kivándorlását az országból, mint egy évvel ezelőtt. A Tárki friss felmérése szerint nagyjából 700 ezer felnőtt menne külföldre. A kutatók azt mondják, a korábbinál többen tartanak anyagi helyzetük romlásától, és sokaknak „csömörük lett a politikától”. Az LMP szerint a kormány téved, mert a fiatalok nem kalandvágyból mennek külföldre. A munkaügyi államtitkár reméli, hogy itthon maradnak a távozásukat tervezők, és azt ígérte, több pénz lehet a magyarok hazacsábítására.

Ön is aggódik a nyugdíja miatt?

Ki fizeti a jövő nyugdíjasait? Ön is annak a többségnek a része, amely aggódik, hogy esetleg nélkülözni fog nyugdíjasként? Ha sok fiatal kivándorol, ha oly sok gyerek nem születik meg, tehát az ország öregszik, ön csak magára számíthat: sorozatunk második részében szakértőket kérdezünk, mikortól és mennyit kell félretennünk ahhoz, hogy ne szegényedjünk el nyugdíjas éveinkben.

Fókusz 15-03-06


szerző:
2015.03.06. 19:20
Fókusz 15-03-06

Fókusz: Vészhelyzet? - Több ezer magyar orvos külföldön. Miért mennek el? És mi lesz az itthoni betegekkel? Antislágerek - A ValóVilág után a popszakmába. Valóságshow szereplők, akik dalra fakadtak. A Bajner-jelenség - A magyar focista, aki nyilatkozataival felrobbantotta az internetet. De hogyan él igazi sztárként Angliában?

Házon kívül 15-03-04


szerző:
2015.03.04. 23:25
Házon kívül 15-03-04

Házon kívül: Váratlan ítélet – Szabadon a gyermekbántalmazással vádolt szülők. Buda-Cash – Százezreket sodort a csőd a tönk szélére. Koszovó – Az ország, ahonnan mindenki menekül.

Fókusz 15-02-27


szerző:
2015.02.27. 19:20
Fókusz 15-02-27

Fókusz: Mi történik Koszovóban? - Miért hagyják el tömegesen az emberek szülőföldjüket? Exkluzív riportunk Koszovóból. Édes mostohák - Hírességek vallomásai, akik szerelmükkel gyereket is kaptak. Hogyan tanultak meg együttélni? Nem kapott enni - Megkezdődött annak az agárdi házaspárnak a pere, akik a vád szerint halálra éheztették gyermeküket.

Rengeteg pénzt küldenek haza


szerző:
2015.02.05. 19:00
Rengeteg pénzt küldenek haza

Ugrásszerűen nőtt a külföldről Magyarországra hazautalt pénz, ami ma már csaknem évi ezer milliárd forint, vagyis eléri a GDP 3 százalékát, tudta meg a Portfolio.hu.

Házon kívül 15-02-04


szerző:
2015.02.04. 23:15
Házon kívül 15-02-04

Házon kívül: Kiakadt a polgármester, zavarja, ha sokan kíváncsiak az önkormányzat pénzügyeire. Lakáshitelesek igen, autóhitelesek nem? Bajban lévő hitelesek, számukra nélkülözhetetlen az autó. A miniszterelnök szerint nem léteznek, mi mégis találtunk gazdasági kivándorlókat.

Százan mentek külföldre a kisvárosból

Több százan, zömmel fiatalok mentek külföldre dolgozni az utóbbi egy évben egy baranyai kisvárosból. A helyiek azt mondják azért, mert helyben nem tudnak megélni, és az eddigi példákból azt látják, hogy külföldön érdemesebb próbálkozni.

Fókusz 15-01-22


szerző:
2015.01.22. 19:20
Fókusz 15-01-22

Fókusz: A tragédia nyomában - Visszatértünk a magyar légiközlekedés legsúlyosabb katasztrófájának helyszínére. Miért zuhant le a repülő? A temetés ára - Barbara méltó módon szeretné eltemetni kisfiát, akit az apja ölt meg. Sokan segíteni próbálnak neki. Kimenekült - László jogászként dolgozott Magyarországon, most gyári munkás Angliában. Miért döntött a költözés mellett?

Érdemes itthon maradni?!


szerző:
2015.01.22. 17:14
Érdemes itthon maradni?!

Gyönyörű kis patak, üzletek, patinás épületek -  Ez London egyik elővárosi negyede. Látszólag az élet majdnem ugyanolyan, mintha Magyarországon lennénk. A szerkesztőségünkbe azonban néhány napja landolt egy email. Az Országos Széchenyi Könyvtár volt jogi vezetője írt nekünk, aki jelenleg ott él feleségével.

Jogi diplomával gyári munkásként

Gyönyörű kis patak, üzletek, patinás épületek. Ez London egyik elővárosi negyede. Látszólag az élet majdnem ugyanolyan, mintha Magyarországon lennénk. A szerkesztőségünkbe azonban néhány napja landolt egy email. Az Országos Széchenyi Könyvtár volt jogi vezetője írt nekünk, aki jelenleg ott él feleségével.

A képzett fiatalok hagyják itt az országot

Körülbelül 350 ezer magyar él külföldön a KSH egyik legfrissebb becslése szerint. Többségük érettségizett, vagy diplomás fiatal. Az MSZP szerint ők a szegénység elől menekültek az országból. Rétvári Bence államtitkár Híradónknak azt mondta, a kormány abban bízik, hogy a külföldi munka után hazajönnek a fiatalok.

Volt merszük fejest ugrani az ismeretlenbe

Mostanság minden ötödik magyarnak megfordul a fejében, hogy kivándoroljon. Most olyanokat mutatunk be, akik külföldön élnek. Az egyéni indítékaikra voltunk kíváncsiak.

Házon kívül 12-11-14


szerző:
2012.11.14. 23:20
Házon kívül 12-11-14

Házon kívül: Mostanság minden ötödik magyarnak megfordul a fejében, hogy kivándoroljon. Most olyanokat mutatunk be, akik külföldön élnek. Az egyéni indítékaikra voltunk kíváncsiak.

A politikusokat is elérte a kivándorlási hullám

Egy osztrák hegyi szállodában vállal munkát Siklós fideszes alpolgármestere, és külföldre tart egy komlói kormánypárti önkormányzati képviselő is. Elmesélik, miért külföldön próbálnak boldogulni.

Cáfolják, hogy ezrével vándorolnának el orvosaink

Nincs változás a hazai egészségügyi migrációban tavalyhoz képest - közölte az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal.

A jobb élet reménye hajtja külföldre a magyarokat

A megkérdezettek hatoda gondolkodik azon, hogy más országban keressen munkát, százból heten pedig végleg el is hagynák Magyarországot.

Egyre több magyar vágyódik el


szerző:
2011.05.12. 12:13
Egyre több magyar vágyódik el

A rendszerváltás óta még soha nem akarták ennyien elhagyni az országot.

A külügy nem javasolja a romakivándorlást

Az elmúlt 20 évben egyszer kaptak itthonról kivándorolt romák menekültstátuszt Nyugaton.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való