KERESÉS search-close

kiutasítás

21 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kiutasítás"

Orosz diplomatát utasítanak ki

A magyar kormány is kiutasít egy orosz diplomatát, hogy így tiltakozzon a volt kettős ügynök, Szergej Szkripal megmérgezése ellen. A kémet és lányát Nagy-Britanniában támadták meg, idegméreggel. Azóta több mint húsz ország jelentett be szankciókat Oroszország ellen.

Elzárás és kiutasítás a tajvani férfinak

28 nap elzárásra ítélte és négy évre kiutasította Magyarországról a bíróság azt a tajvani férfit, aki az ügyészség szerin internetes fogadóirodát akart kiépíteni egy II. kerületi házban. Ahogy arról Híradónk is beszámolt, a rendőrök március végén tartottak házkutatást az épületben, miután az egyik szomszéd segélykiáltásokat hallott. 34 tajvani férfit és nőt dolgoztatott, akiket szinte embertelen körülmények között tartott.

Obama utoljára bekeményít

Egyre fagyosabb az új hidegháború Amerika és Oroszország között. 35 orosz diplomatát utasítottak ki az Egyesült Államokból. Barack Obama elnök indokolása szerint a Kreml titkosszolgálati eszközökkel beavatkozott az amerikai elnökválasztásokba. Putyin orosz elnök viszont nem utasított ki senkit válaszul, jelezve, hogy már nem tekinti tényezőnek az egy hónapon belül leköszönő Obamát.

A vád: illegális határátlépés

Tettenérés, beismerő vallomás, gyorsított eljárás és ennek megfelelően sebes ítélet: kiutasítás futószalagon. A vádlott, amúgy menedéket kérő, az egész eljárásból semmit nem ért. Mit tehetnek, és mit tesznek a hatóságilag kirendelt védők és miért tiltakozik majdnem 200 ügyvéd a gyorsított ítélkezés ellen? Ügyvédek vitája.

Mi alapján lesz valaki nemkívánatos személy?

Fordulóponthoz ért a 20 éve itt élő, most kiutasított kurd család története. A család kálváriáját a kezdetektől követtük.

A Kaya-kiutasítás utolsó felvonása

Húsz éve élnek Magyarországon, itt dolgoznak, adóznak, nevelik három gyereküket, mégis a kiutasítástól rettegett a Kaya család. A gyerekek osztálytársai is küzdöttek barátaikért, hogy Magyarországon, az otthonukban élhessenek tovább. A család kálváriáját a kezdetektől követtük.

Svédország mégsem akarja az értelmi fogyatékos lányt

Bejárta a sajtót néhány hete a Malmőben élő értelmi fogyatékos lány, Fruzsina története. Ő az, akit ki akarnak utasítani Svédországból. Eddig csak néhány fotót láthattunk róla és a nagynénjéről. Szondi Vanda most beköltözött hozzájuk néhány napra. Elkísérte Fruzsinát iskolába, ott volt a szülinapi buliján, megismerkedett a barátaival. És közben a nagynéni még mindig nem tudja, hogy nála maradhat-e az árva Fruzsina, akit saját gyerekeként szeret.

Beilleszkedett a fogyatékos magyar lány

Megtanult svédül, iskolába jár, barátai vannak, és jól beilleszkedett Malmöben 3 év alatt az árván maradt 21 éves magyar lány. Az értelmi fogyatékos Fruzsina azt mondta, boldog kinti rokonainál, lányukat testvéreként szereti, és el sem tudja képzelni, hogy mit csinálna itthon egyedül. Miután a svéd állam ugyan nem jogerősen, de kiutasította Fruzsinát, új családján kívül a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium is segíteni próbál.

Fókusz 15-04-14


szerző:
2015.04.14. 18:00
Fókusz 15-04-14

Fókusz: Tavaszi divatvadászat - Mit hordjanak azok, akik trendik akarnak lenni? A fiúknál az a jelszó: Öltözz a barátnőd gardróbjából! A nagy Edda-ünnep - Végigkísértük Pataky Attilát a szülinapi bulin, megmutatjuk, hogyan készült a 40. évfordulóra. Kiutasították őket - Mit tett a 20 éve itt élő család, hogy el kell hagyniuk az országot? Mindenki segíteni próbál.

Ez nem csak jog, emberség kérdése!

Többen kérdezik, hogy a Kaya családot mégis miért utasították ki itthonról, ha semmi rosszat nem tettek. Néhányan gyanakodnak, hogy bűnt követettek el, hiszen a semmiért csak nem üldöz el egy ország egy olyan családot, amelyiknek a gyerekei már itt nőttek fel és az anyanyelvük is magyar. Polgár Géza riportja.

Miért kell 20 év után elhagyniuk az országot?

Többen kérdezik, hogy a Kaya családot mégis miért utasították ki itthonról, ha semmi rosszat nem tettek. Néhányan gyanakodnak, hogy bűnt követhettek el, hiszen a semmiért csak nem üldöz el egy ország egy olyan családot, amelyiknek a gyerekei már itt nőttek fel és az anyanyelvük is magyar. Polgár Géza riportja.

Osztálytársai harcolnak a kurd lányért

Osztálytársai harcolnak azért, hogy ne toloncoljanak ki egy 18 éves kurd lányt Magyarországról. Kaya Elif családjával 1 éves kora óta él Magyarországon, nemrég azonban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal anyagi helyzetükre hivatkozva nem hosszabbította meg a tartózkodási engedélyüket. A család a Helsinki Bizottság segítségét kérte. A lány barátai levelet is küldtek a bíróságnak, az egyikben az áll: "ez egy olyan barátság, aminek nem lehet vége".

Segélykiáltás: demonstráció Fruzsináért

Liszt Ferenc repülőtér. A malmöi járat 20 perccel korábban érkezik, nem is baj ez, hiszen Ruff Ágnesnek rengeteg dolga van Budapesten. Utolsó segélykiáltás ez a mostani út, mert unokahúgát, a 21 éves értelmi fogyatékos Fruzsinát hamarosan kiutasítják Svédországból. Czakó József riportja.

Fruzsina nem kell Svédországnak

Fruzsina Svédországban nem maradhat, Magyarországon nincs olyan rokona, aki gondját viselné. Malmöben élő nagynénje, Ruff Ágnes ma Budapestre érkezett.

Magyarul Balóval 15-03-16

Magyarul Balóval: Fruzsina elmúlt 20 éves, speciális nevelésre szorul, nem tudja ellátni magát. Szülei nem élnek. Állandó felügyeletre van szüksége. Nagynénjével élt Magyarországon, ám ő belefáradt. Másik nagynénjéhez utazott Svédországba, mert csak ő vállalná nevelését. De ott nem maradhat, mert a svéd állam nem kívánja ellátásának költségeit fedezni. Mi lesz vele? – kérdezzük a ma Budapestre érkezett svéd nagynénit – és egy nemzetközi jogászt.

Kiutasíthatják Fruzsinát


szerző:
2015.03.11. 18:20
Kiutasíthatják Fruzsinát

Ha Fruzsinának haza kell térnie, mindenképpen el akarom kísérni. Ezt nyilatkozta híradónknak az a svéd asszony, aki közel három éve harcol azért, hogy értelmi fogyatékos unokahúgát magához vehesse. Múlt héten már felcsillant a remény, hogy Svédországban maradhat, most mégis úgy tűnik, hogy a lánynak záros határidőn belül vissza kell térnie Magyarországra.

Megoldódhat a fogyatékos lány ügye

Háromszor utasították ki Svédországból, most mégis úgy tűnik, hogy talán van megoldás arra, hogy ott maradhasson nagynéjével. Wilhelm Fruzsina történetét szerdán mutattuk be Híradónkban. Szijjártó Péter külügyminiszter akkor úgy nyilatkozott, kérni fogja Svédországot, hogy méltányosan járjanak el az ügyben.

Kiutasították Svédországból a magyar értelmi fogyatékos lányt

Hiába küzdöttek érte 29 hónapon keresztül, kiutasítanak Svédországból egy 20 éves értelmi fogyatékos magyar lányt. Fruzsinának haza kell térnie, pedig az egyetlen élő rokona az ott élő nagynénje, itthon senkije sincs. A bürokrácia áldozata lett, ha hazatér, család helyett intézetben kell nevelkednie. Czakó József riportja.

Kiutasítanák a beteg magyar lányt

Kiutasítanák Svédországból, pedig rokonai, akik a gondját viselik ott élnek. Wilhelm Fruzsina, a húsz éves értelemi fogyatékos fiatal lány segítségkérő videóját rengetegen látták már az interneten. Nagynénje, aki több mint két éve neveli, most Híradónkon keresztül kért segítséget. Azt mondja, csak azt szeretné, ha a lány velük maradhatna. És Svédországban kapná meg a megfelelő orvosi segítséget.
 

Házon kívül 13-12-11


szerző:
2013.12.11. 23:40
Házon kívül 13-12-11

Házon kívül: Biobrikett - A börtöntől és a hidegtől is véd a fagyos napokon. Kitartás - Hetvenszeres bajnokot faragott a kórházban hagyott kislányból. Kavarás - Becsületes volt, ezért nem látja a családját két éve.

Román kém Oroszországban


szerző:
2010.08.17. 19:00
Román kém Oroszországban

Gabriel Grecu, a moszkvai román nagykövetség első beosztottja a román hírszerzés ügynöke volt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való