KERESÉS search-close

kitüntetés

66 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kitüntetés"

Megakadályozta az ütközést, kitüntették a vasutast

Csak az járt a fejében, hogy mindkét vonatot megállítsa, mielőtt nagy baj történik. Ezt mondta híradónknak az a vasúti váltókezelő, akinek a lélekjelenléte akadályozta meg, hogy frontálisan ütközzön két személyvonat Miskolcon múlt hét pénteken. A vonatok 350 méterre álltak meg egymástól, a két szerelvényen összesen 168 utas volt, nem sérült meg senki. A vasutast elismerésben részesítette a MÁV vezérigazgatója.

Először lőttek emberre a szökött rabot megállító rendőrök

Naponta eszébe jut a lövöldözés - ezt mondta Híradónknak az egyik rendőr, aki részt vett a múlt pénteki akcióban. Őt és 11 kollégáját tüntette ki délelőtt az Országos Rendőr-főkapitányság. Többen csak járőröztek a környéken, úgy kapcsolódtak be az akciófilmbe illő elfogásba. A szökött rabot megállító rendőr hosszabban mesél az akcióról ITT.

Maga Károly herceg tüntette ki Tom Hardy-t!

A színészt a Buckingham Palotában tüntették ki a kiemelkedő színészi teljesítményéért.

Pedagógus-díjat kapott Kósa

Padagógusnap alkalmából kitüntetést kapott Kósa Lajos. Erről a hvg.hu írt először. A Fideszes politikus a "Nemzedékek jövőjéért" díjat vette át. Az elismerést eredetileg a kiemelkedő tudású pedagógusok és intézményvezetők munkájának elismerésére alapították. A pedagógus szakszervezet szerint a szakmaiság megkérdőjelezése, ha pedagógusnapon pártpolitikusokat tüntetnek ki.

 

Három éve rendőröket küldtek rájuk, most kitüntették őket

Az Ökotárs Alapítvány nevű civil szervezet ellen 3 éve személyesen Orbán Viktor miniszterelnök kért vizsgálatot. Irodájukat rendőrök, adónyomozók és a kormányzati ellenőrzési hivatal emberei szállták meg, nagy médiafelhajtás kíséretében. Ehhez képest az Ökotárs Alapítványt most épp a Miniszterelnökségtől is komoly elismerést kapott. Nincs itt valami ellentmondás?

Házon kívül 2017-12-13


szerző:
2017.12.14. 00:05

Visszaszólt a Quimby


2017.12.11. 18:45
Visszaszólt a Quimby

Nem méltó már a Dunaújvárosért díjra a Quimby zenekar, ezt a város polgármestere mondta a novemberi közgyűlésen, de hogy miért, azt nem fejtette ki. A zenekar frontembere még tavasszal szavalta el Varangykirály című versét a Hír Tv-ben, amiről sokan azt gondolták, a miniszterelnököt bírálja.

Megválasztották az idei Aranyanyukat

Tegnap este hetedik alkalommal adták át az Aranyanyu díjakat, ahol egyszerre 9 trófea került kiosztásra. Rácz Zsuzsa, a díj alapítója mesélt a tegnapi gáláról, aki azt is elárulta, hogyan válhatsz akár te is jelöltté.
 

Kitüntették az életmentő rendőröket

Könnyek között köszönte meg kameránk előtt egy asszony, hogy férjét megmentették a rendőrök. A 64 éves taxis múlt csütörtökön egy veszprémi benzinkúton lett rosszul és pillanatokon belül leállt a szíve. Az épp arra járőröző két rendőr kezdte meg az újraélesztést, majd a mentők még majdnem egy óráig küzdöttek az életéért, sikeresen. Az életmentő rendőröket ma kitüntették.

Kitüntették a megmentőket

Kitüntetést kaptak, akik az egy évvel ezelőtti Louisiana állambeli árvíz idején megmentették egy nő és kutyája életét. Az asszony kocsija már majdnem elsüllyedt, amikor segítőik csónakkal odaértek és egy férfi szinte az utolsó pillanatban húzta ki őket az autóból. A mentőakcióról készült videót milliók látták és osztották meg az interneten.

Rendőr diák segített egy gyilkosság felderítésében

Még csak tanulja a szakmát, de máris segített egy gyilkosság felderítésében egy rendőr diák. A 39 éves férfi olyan információkat adott leendő kollégáinak, amik alapján pár óra alatt elfogták az áprilisi, balatonföldvári gyilkosság gyanúsítottját. Az áldozat a balatoni éjszakai élet egyik ismert alakja volt. A rendőrtanuló kitüntetést kapott.

Átadták az állami kitüntetéseket

Sass Sylvia, Nagy-Kálózy Eszter vagy Tahi Tóth László. 14-gyel nőtt a Kossuth-díjasok száma, a hagyományok szerint délután átadták a művészeknek járó legmagasabb állami kitüntetést. Velük együtt 16 tudós vehette át a Széchenyi díjat.

Kitüntetés a távozó nagykövetnek

A magyar érdemrend középkeresztjével tüntette ki Collen Bell amerikai nagykövetet a köztársasági elnök. Az elismerést a külügyminisztertől vehette át a diplomata. Colleen Bell a szokásoknak megfelelően az amerikai elnökválasztás után távozik Magyarországról. Többször is kritizálta a kormányt a szerinte nagymértékű korrupció és a sajtószabadság szükülése miatt. Búcsúbeszédében azt mondta: Magyarország ezután is számíthat rá.

Sztárokat tüntetett ki Obama

Bruce Springsteen, Diana Ross, Robert Redford és Robert DeNiro: őket is kitüntette Barack Obama a Fehér Házban. Elnöksége alatt utoljára 21 ember nyakába akasztott Szabadság Érdemérmet. Sportoló, énekes és színész is kapott kitüntetést. A különleges alkalmat a legújabb netes mém-őrülettel, a próbababa kihívással tették emlékezetessé.

Kitüntetik a terroristát elfogó menekülteket

Kitüntetnék Németországban azt a három szír menekültet, akik elfogták körözött honfitársukat, majd átadták a rendőrségnek. A 22 éves férfi egy német repülőtéren akart robbantásos merényletet végrehajtani. Azóta kiderült, hogy a terrorista 2015 februárjában érkezett Németországba, de miután megkapta a menekültstátuszt, több hétre visszament Törökországba és talán Szíriába is - ekkor kaphatott pénzt és kiképzést az Iszlám Államtól.

Feleségétől kapta a díszpolgári címet

Saját feleségétől vehette át a Nyírbogát díszpolgára címet Simon Miklós, a körzet fideszes országgyűlési képviselője. Simonné Rizsák Ildikó, a település polgármestere, Híradónknak azt mondta: csak végrehajtotta a település képviselő testületének a határozatát, és férje szerinte is megérdemelte a díjat. A Simon-házaspárt két éve azért bírálták, mert akkor a képviselőtestület a polgármester- feleség javaslatára 5 millió forintos végkielégítést szavazott meg a férj Simon Miklósnak.

 

Már több, mint 100-an visszaadták az állami kitüntetésüket

Már 100-an visszaadták korábban kapott állami kitüntetésüket, miután Lázár János miniszter a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adta át Bayer Zsoltnak. Kifogásolják, hogy az újságíró szerintük többször is uszító, és rasszista írásokat közölt.

Morálisan nem volt helyes Bayer jelölése

Nem ismerte Bayer Zsolt újságírói munkáit - így terjesztette fel a Magyar Hírlap publicistáját állami kitüntetésre Pintér Jolán a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettese. A Népszabadságnak azt mondta: az Alapítvány elnökével sem egyeztetett, de teljes jogú képviselője a szervezetnek, így jogszerűen járt el. Most úgy gondolja, hogy ez morálisan nem volt helyes, de szerinte Bayernek nem kell visszaadnia az elismerést. Eddig 92-en adták vissza saját kitüntetésüket, amiatt mert szélsőségesnek, rasszistának és gyűlöletkeltőnek tartják Bayer Zsolt írásait.

 

Nem vonja vissza Bayer Zsolt állami kitüntetését Áder János

A Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóosztálya azt írta a Híradónak, a jogszabályok nem teszik lehetővé egy kitüntetés visszavonását. Azt is közölték, a törvény szerint az sem lehetséges, hogy valakit töröljenek a kitüntetettek listájáról. Ha valaki visszaküldi a kitüntetését, azzal lemond a kitüntetés viselésének jogáról.

Áder hallgat a kitüntetési ügyről

Már a nemzetközi sajtó, több hírügynökség és a Guardian című brit lap is beszámolt a Bayer Zsolt állami kitüntetése miatt kirobbant botrányról. Közben egyre többen, már mintegy 70-en döntöttek úgy, hogy tiltakozásul visszaadják korábbi kitüntetésüket Áder János köztársasági elnöknek. Köztük Pásztory Dóra paralimpikon úszó. Ennek ellenére az államfő még nem szólalt meg az ügyben.

Bayer Zsolt nem érti a tiltakozókat

Eszébe sem jutott, hogy visszaadja a lovagkeresztet- ezt mondta Bayer Zsolt az RTL Híradónak. Az újságíró azt is mondta: sajnálja azokat, akik az ő kitüntetése miatt visszaküldik az államtól kapott elismeréseiket. Az újságírót augusztus 20-án a köztársasági elnök javaslatára Lázár János tüntette ki a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével. Azóta már több mint 40 korábbi díjazott küldte vissza a lovagkeresztet, mert nem akarnak egy névsorban szerepelni a szerintük uszító és rasszista cikkeket író Bayer Zsolttal.

Nem vonják vissza Bayer kitüntetését

Nem merült fel Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonása. Így reagált a Miniszterelnökség a Híradó megkeresésére, miután újabb kitüntetettek közölték: visszaadják az államtól kapott elismerést az újságíró lovagkeresztje miatt. Legutóbb Tóth Bálint matematika professzor és Rózsa Péter újságíró is bejelentette, nem akar egy névsorban szerepelni Bayer Zsolttal. A Raoul Wallenberg Egyesület is tiltakozik a jobboldali publicista kitüntetése miatt, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy olyan újságíró kapott állami elismerést, aki nyíltan gyaláz nemzeti és vallási közösségeket.

Többen visszaadják a kitüntetést Bayer miatt

Többen is visszaadták korábban kapott állami kitüntetésüket, miután Lázár János miniszter a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adta át Bayer Zsoltnak. Kifogásolják, hogy az újságíró szerintük többször is uszító, és rasszista írásokat közölt. Lázár János a Híradónknak úgy reagált: Bayer Zsolt életművében több az elismerésre méltó munka, mint az, ami hibaként értelmezhető.

Augusztus 20: zászlófelvonás, tiszti eskü, kitüntetések

Az államfő szerint a magyaroktól függ, hogy az ország a legjobb arcát mutatja-e a világnak. Erről beszélt Áder János az augusztus 20-a alkalmából mondott beszédében a Kossuth téren. A központi ünnepség után a köztárasági elnök a Sándor-palotában átadta a magyar állam legrangosabb kitüntetését, a Szent István Rendet. A díjat idén Marton Éva operaénekes és Makkai Ádám költő, műfordító vehette át.

Andrew Garfield ismét hős szerepben?!

A csodálatos Pókember sztárja Mel Gibson filmjében lesz látható és nem is akárhogyan! Ezúttal második világháborús katonaként tűnik fel, aki életét kockáztatva menti meg társait, mindeközben pedig vér sem tapad a kezeihez!

16 éves polgárőrök kaptak el tolvajokat

Biciklitolvajt fogtak a 16 éves polgárőrök Környén. A fiatalok felismerték a lopott kerékpárt, így megszólították a rajta ülő 14 éves fiút és testvérét. Addig beszélgettek velük, míg megérkezett a segítség. A fiúkat a rendőrség kitüntette.

Becsületrend a korrupció elleni harcért

A legmagasabb francia állami kitüntetést, a Becsületrendet kapta meg a román Korrupcióellenes Ügyészség vezetője, Laura-Codruţa Kövesi. A sepsiszentgyörgyi születésű főügyész a francia kormány szerint egész Európának példát mutat a korrupció visszaszorításában. Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy miniszterek, sőt még a hivatalban lévő miniszterelnök ellen is vádat emeljenek visszaélések miatt.

Nem hallgatott a kritikákra a kormány

A kormány kultúrpolitikáját is bírálta a Századvég. A milliárdos kormányzati megbízásokat elnyerő kutatócég tanulmányait három év pereskedés után a vs.hu újságírója szerezte meg. A Századvég kritizálta például a kormány kitüntetéspolitikáját és kinevezésekkel sem volt elégedett. A kormány szerint természetes, hogy a tanácsadók a döntések előnyeire és hátrányaira is felhívják a figyelmet. Az MSZP-nél azt mondják, felesleges volt milliárdokat adni a Századvégnek, ha úgysem hallgatnak rájuk.

Kitüntették a hős kutyát


szerző:
2016.04.06. 18:34
Kitüntették a hős kutyát

Az állatoknak adható legmagasabb kitüntetést kapta Lucca, a sebesült németjuhász kutya. Az aknakereső eb Afganisztánban szolgált. Több mint 400 bevetésen vett részt.

Kitüntették, majd lehet, hogy betiltják

Kövér László jelenlétében, innovációs díjjal tüntették ki a Parlamentben azt a céget, amelynek nemzetközileg is elismert termékét éppen most akarja betiltani a kormány, ha terrorveszély fenyeget. A cég okostelefonokra fejlesztett alkalmazásával olyan beszélgetéseket lehet folytatni, amelyeket nem tudnak lehallgatni. A vállalkozás azt mondja, ha betiltják őket, elérhetetlenné teszik a szolgáltatást Magyarországon.

Polgár Juditot és Eötvös Pétert díjazták

Polgár Judit sakkozó és Eötvös Péter zeneszerző kapta idén a legmagasabb állami kitüntetést, a Szent István-rendet. Az elismerést több mint 250 évvel ezelőtt még Mária Terézia alapította, és több évtizedes szünet után először 2013-ban ítélték oda újra.

Segített a rendőrnek, kitüntették

Még ma is kísértik a borzalmas képek azt a nőt, aki egy brutálisan megvert rendőr segítségére sietett a múlt héten, Ajkán. A fiatal nőt kitüntette a rendőrség a bátorságáért, két rendőrrel együtt, akik megfékezték az ámokfutót. A nő azt mesélte az RTL Híradónak, hogy amikor észrevette a földön fekvő rendőrt, azonnal a segítségére sietett, pedig a támadó ott volt nem messze tőle.
 

Előzetes: Kitüntették a nőt, aki segített a rendőrön

Még ma is kísértik a borzalmas képek azt a nőt, aki egy brutálisan megvert rendőr segítségére sietett a múlt héten, Ajkán. Este hatkor az RTL Híradóban idézi fel a borzalmas nap eseményeit.

Chandra Wilson a rák ellen küzd

A Grace klinika Miranda Bailey-je hatalmas megtiszteltetésben részesült 'A mell- és prosztatarák kutatásának egyesülete’ által szervezett anyák napi, jótékonysági villásreggelin.

Sofía Vergara csillagot kapott


szerző:
2015.05.09. 10:00
Sofía Vergara csillagot kapott

Az Egy rém modern család kolumbiai sztárja a Hollywoodi hírességek sétányán kapott csillagot.

Bács Ferenc Kossuth-díjat kapott

Az elmúlt hetek izgalmairól, betegségéről, kitüntetéséről és évtizedes munkásságáról kérdeztük.

Csányi Sándor lesz Baló György vendége

Mit szól ahhoz a kitüntetett Csányi Sándor, hogy Lázár János, a miniszterelnökség vezetője nem ért egyet a kitüntetéssel? Az OTP elnökével a brókerbotrányról, s hogy emiatt mekkora kár érheti a bankot, a magyar bankrendszer helyzetéről, mezőgazdasági vállalkozásairól és ezek uniós támogatásának csökkentéséről – és arról, hogy az európai futballszövetség egyik vezetője lett.

Kossuth-díjat kapott Oszvald Marika

Az operett koronázatlan királynője szüleinek köszönhetően már gyermekkorától a színház világában élt. Több évtizedes munkásságának elismeréséül Kossuth-díjat kapott, amely az ő szavaival élve egy varázslatos pályafutás megjutalmazása. Az idáig vezető útról kérdeztük őt.

Kossuth-díjat kapott Hűvösvölgyi Ildikó

A színésznő hétvégén vehette át több mint 40 évnyi munka után a legnagyobb magyar állami kitüntetést. Az idáig vezető útról, az elismerésről és jövőbeni tervekről faggattuk

Kitüntetést kapott egy Windisch-Graetz

Egy Windish-Graetz-et is állami kitüntetésben részesítettek a nemzeti ünnepen. Mariano Hugo Windisch-Graetz, az 1848-49-es szabadságharc leverésével megbízott altábornagy rokona a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a magyar érdekek képviseletéért. A PM otrombának nevezte a kormányfő döntését.

Lórán Lenke alig hiszi el, hogy kitüntették

Még most is nehezen hiszi el, hogy kitüntették, ezt mondta az RTL Híradónak Lórán Lenke, aki két napja vette át a Magyarország Kiváló Művésze díjat. A színésznő azt mondta, ugyan színházban már nem játszik, a mai napig csak a színészetnek él. Örök jókedve és optimizmusa megmaradt, és ha rossz napja van, akkor is a derűben keresi a megoldást.

Reflektor 13-12-20


szerző:
2013.12.21. 01:10
Reflektor 13-12-20

Reflektor: Lalival igazi kaland a karácsony. Rippel Vivien bemutatja új szerelmét. Adele királyi kitüntetést kapott.

Reflektor 13-08-28


szerző:
2013.08.28. 23:50
Reflektor 13-08-28

Reflektor: Szikora Róbert élete legfontosabb kitüntetését vehette át. Gór-Nagy Miklósék a második gyermeket tervezik.

Szikora lovagkeresztet kapott

A nemzeti ünnep alkalmából az X-Faktor mentorát, Szikra Robit a Magyar Érdemrend polgári tagozatának Lovagkeresztjével tüntették ki.

Magyar újságírókat díjaztak Strasbourghban

A két magyar fiatal On The Spot című sorozata nyerte az Európa Tanács és a European Youth Press közös sajtódíját Strasbourghban.

Kertész Ákos többé nem díszpolgár

Kertész Ákos díszpolgárságát éles vita után visszavonta a fővárosi közgyűlés.

Többmilliárdos gépet mentett meg a pilóta

Kitüntettek egy magyar Gripen pilótát.

Királynői elismerés Colin Firthnek

II. Erzsébet kitünteti az apját alakító színészt, aki az Oscart is bezsebelte a dadogós VI. György megformálásáért A király beszéde című filmben.

Törökök is díjazzák Tarr Bélát

Az isztambuli filmfesztiválon életműdíjjal tűntették ki a magyar rendezőt.

Gorbacsov nyolcvan évesen a csúcson?

A legmagasabb orosz állami kitüntetést kapta meg nyolcvanadik születésnapjára Mihail Gorbacsov szerdán Dmitrij Medvegyevtől.

Elismerés az afganisztáni hősnek

Afganisztánban mentette meg egyik sebesült bajtársát, miközben a tálibok folyamatosan tüzeltek rájuk.

Gazdagítják az országot a kitüntetettek

„Sokszínű a kitüntetettek csoportja, egy azonban közös ezekben az emberekben: az átlag feletti tehetség és az átlag feletti életút.”

Kitüntetések az ünnepen


szerző:
2010.10.23. 09:51
Kitüntetések az ünnepen

„Nekünk most nagy szükségünk van arra, hogy erősek legyünk, ne sodródjunk tovább tehetetlenül."

Felülemelkedtek magukon az 56-osok

1956 a méltóság diadala volt, a magunkra találás, a közösség megélésének pillanata.

Időhiány miatt nem lesznek kitüntetések

Nem adnak át idén augusztus 20-án kitüntetéseket, mert nem volt elég idő a névsor elkészítésére.

Magyar nő kapott lengyel kitüntetést

1939-ben a nő és bátyja segítettek egy menekülő lengyel családon.

Nem kért a jutalomból a különc tudós

Nem fogadott el egy orosz matematikus egymillió dollárt, amiért megoldotta a Poincaré-sejtést.

Kitüntetések művészeknek


szerző:
2010.03.13. 18:32
Kitüntetések művészeknek

Átadták a kiváló-, és érdemes-, valamint a babérkoszorús művész díjakat a Parlamentben.

Kitüntették Stevie Wondert a franciák

A "Művészet és Irodalom Parancsnoka" nevű elismerést kapta az énekes.

Állami kitüntetést kaptak sportolóink

Magas állami kitüntetést kapott kedden többek között az U20-as válogatott, illetve Erdei Zsolt.

Kitüntették a két lábon járó vérbankot

A most 62 éves Héjja József az elmúlt 40 évben 160-szor adott vért, ezzel 500 életet menthetett meg.

Újabb becsületrendet kapott Clint Eastwood

A színész-rendező ezúttal a kitüntetés parancsnoki fokozatát vehette át Nicolas Sarkozy elnöktől.

Kitüntetés a rendszerváltó érdemekért

Németh Miklós és Tölgyessy Péter kapták a legmagasabb rangú állami kitüntetéseket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való