KERESÉS search-close

kilátó

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kilátó"

Ötvenen keresték a Budai-hegységben eltűnt fiút

Órákig bolyongott az erdőben egy 12 éves fiú, mire az önkéntes tűzoltók rátaláltak. A gyerek szombat délután 4 óra körül veszett el egy kilátónál, a Budai-hegység legmagasabb pontján, több mint ötvenen siettek a segítségére. Kiderült, a fiú rossz irányba indult el, letért a turistaútvonalról.

Összegyűjtöttük az elmúlt évek legfurcsább magyar beruházásait!

Az elmúlt pár évből is meglepően sok furcsa beruházás találtunk Magyarországon, amelyeket látva sokan nem értik, hogyan valósulhattak meg egyáltalán.

Tyukod, a kilátók hazája!

Kilátó a buszmegálló tetején, akadálypályának beillő bicikliút és „szellem-kalandpark” látogatók és üzemeltetés nélkül. Az elmúlt pár évből is meglepően sok furcsa beruházás találtunk Magyarországon, amelyeket látva sokan nem értik, hogyan valósulhattak meg egyáltalán. Most egy újabb rekordgyanús furcsa kilátó-beruházás kapott támogatást. Még több furcsa beruházásért katt IDE!

Ellophatták a tiltó táblát

Néhány hete életveszélyessé nyilvánították, most mégis bárki felmehet a kilátóra a Borsod megyei Mályinka mellett. Akkor tábla figyelmeztetett, tilos bemenni az uniós támogatásból megvalósult épületbe. Erről az átlátszó.hu írt először. Hivatalos magyarázat egyelőre nincs a lezárásra, még a polgármester sem tudja a pontos okot. Csak annyit mondott, valószínűleg ellopták a tiltó táblát, a kilátóra most sem lehet felmenni.

 

Takács Nikolas legyőzte a legnagyobb félelmét

A 2010-es X-Faktorban ismertté vált Takács Nikolas a Magas-Tátra Lomnici-csúcsán győzte le tériszonyát.

RTLII Híradó 2018-01-10


szerző:
2018.01.10. 21:30
Csak kilátóra lehetett pályázni

Buszmegálló és kilátó, kettő az egyben! Ezt mondták Híradónknak a nyugotszenterzsébetiek a faluban lévő építményről. A megállóról a hvg közölt képet. A településen élők buszmegállót szerettek volna, de arra nem volt pályázat, így az önkormányzat egy kilátót építtetett, amire kaptak állami támogatást. Ide kattintva kívül-belül megnézheti a különös kilátót.

Buszmegálló helyett kilátó vagy fordítva?

Mintha magasles volna, úgy néz ki a nyugotszenterzsébeti buszmegálló. Tetején korlát is van, nehogy leessen valaki. A baranyai település lakói új buszmegállót szerettek volna, de erre nem volt semmilyen pályázati pénz. Kilátó építésére viszont igen.

 

1 falu, 11 kilátó, 4 év alatt, 264 millióból

Tucatnyi kilátó épült 264 millió forint uniós támogatásból 4 év alatt Tyukod határában. Erről elsőként a Hír TV számolt be. A szabolcsi község lakói egymás után pályáztak és nyertek pénzt a turistacsalogatókra - de a helyiek az RTL Híradónak azt mondták, még sosem találkoztak turistával a környéken. Stábunk szombaton fel is kereste az egyik kilátót. A több milliós beruházást teljesen benőtte a gaz.

Átadták, majd lezárták a kilátót

Bezárták a néhány hónapja átadott, 40 millió forintból épült tihanyi kilátót. Egy helyi civil szervezet szerint a fokozottan védett területen nem lehetett volna környezetvédelmi hatástanulmány nélkül belefogni az építkezésbe, ezért megtámadták a használatbavételi engedélyt. A szervezet szerint a kilátóval járó turistaforgalom egyébként is túl nagy terhet jelent a környezetnek, ezért végső céljuk az, hogy lebontsák az építményt.

Lezárták az életveszélyes kilátót

Lezárták a magyarhertelendi kilátót. Olyan veszélyes az épület, hogy még a környékére sem szabad menni. A hétvégi viharban egy villám csapott bele, ami megrongálta a szerkezetet. Méteres darabok szakadtak ki a tartóoszlopokból.

Körpanorámás szuper kilátó nyílik Brightonban

A híres London Eye-t is lepipáló kilátó nyílik a dél-angliai kikötővárosban, Brightonban. A dallamos csengésű ’’British Airways i360’’ névre elkeresztelt torony nevében a 360 azt jelzi, hogy teljes körpanoráma tárul a látogatók szeme elé, ha fellifteznek a karcsú, 162 méter magas építmény tetejébe. A kivitelezés két évvel ezelőtt kezdődött, az érdeklődők előtt pedig csütörtökön nyitják meg az épületet.

A Balaton legnaposabb pontja

Balatonvilágos több szempontból is tökéletes üdülőhely. A kerékpártúrák mellett vitorlázni is lehet, ráadásul itt található az egyik legcsodálatosabb kilátó is, melyről az egész tavat belátni!

Nyomába eredtünk kis hazánk legabszurdabb beruházásainak

40 centis kilátó 40 millióból. Akadálymentesített útvesztő, az ország legdrágább lépcsőfoka és bicikli út, amely egy lépcsőházon keresztül vezet. Meglepően sok elbénázott beruházást találtunk Magyarországon, amelyeket látva sokan nem értik, egyáltalán hogyan valósulhattak meg.

Látnivaló nincs, de kilátót építenek

40 millió forintból, 11 méter magas fenyőkilátó épül Algyőn. Molnár Ákos jelenlegi polgármester sem tudja, hogy mi lesz a funkciója a kilátónak. Az 5000 fős Csongrád megyei község rendezett, de nemigen van turisztikai látványossága. A polgármester azt mondja: visszadobni nem akarták a pályázatot, mert az nem vetne jó fényt a községre.

40 millió forintból, 11 méter magas fenyőkilátó épül Algyőn

Még az előző vezetés nyert rá vissza nem térítendő támogatást, de mint kiderült még is pénzbe kerül. Az áfát ugyanis a településnek saját kasszájából kell kifizetni, ami a jelenlegi vezetést terheli. A kilátót ráadásul csak önkormányzati tulajdonú erdőben lehet megépíteni, abból viszont csak egy van, amit könnyen meg is lehet közelíteni. Onnan viszont leginkább csak a 47-es út forgalmában lehet gyönyörködni.

Fókusz Plusz 14-11-15


szerző:
2014.11.15. 20:00
Fókusz Plusz 14-11-15

Fókusz Plusz: Extrém időutazás - Miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten, és hogyan nézne ki a város, ha engednék? Megmutatjuk! Egyszerűen szenzációsak - Jól néznek ki és minden alkalommal leküzdik a gravitációt. Labdazsonglőrök, akiket egy világ néz tátott szájjal.

Rejtélyes gyújtogatások a budai elit-kerületben

Kiket zavarnak a környékbeliekkel békében élő hajléktalanok? Miért támadhattak ötször is a házikóikra?

Ebéd a 122. emeleten


szerző:
2011.01.24. 06:11
Ebéd a 122. emeleten

Hivatalosan megnyitották vasárnap, Dubaiban a világ legmagasabb épületének 122. szintjén lévő luxuséttermet.

Tragédia a dobogókői kilátónál

Két férfi lezuhant a kilátó melletti szakadék széléről. Egyikük a helyszínen meghalt, társa pedig megsérült.

Uniós milliók nyomában


szerző:
2009.10.16. 11:02
Uniós milliók nyomában

A térkövek és a szökőkutak országa. Uniós pénzek 40 centis kilátóra és senki által nem látogatott városkapura.

Megérte az árát a kilátó?


szerző:
2009.10.05. 18:07
Megérte az árát a kilátó?

Reálisnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a kilátóra fordított 40 milliót.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való