KERESÉS search-close

kiképzés

48 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kiképzés"

Induljon a kiképzés! Kezdődik a Konyhafőnök - Visszavágó elődöntője!

A Válogatónak vége, kialakult a két séf 12 fős csapata! Az elődöntőkben a séfek mentorként tanítják a versenyzőket, és felkészítik őket a végső küzdelemre. A két séfnek egy hete van a kiképzésre, így az elvárások kemények...

Elijesztik a csibészt a kölykök

Még félévesek sincsenek a legfiatalabb rendőrkutyák, de már elijesztik a csibészt, legalábbis megpróbálják. A Készenléti Rendőrség kiképző központjában két hónapja indítottak kutyaóvodát, hogy a lehető legkorábban megkezdhessék a foglalkozást az ígéretes kölykökkel. A most még kajla fülű németjuhászokból egyéves korukra már komoly szolgálati kutyák lesznek.

Így képzik ki a vakvezető kutyákat

Magyarországon közel 60 ezer látássérült ember él, vakvezető kutya viszont csak 1%-uknak jut. Pedig a négylábúak mindennél nagyobb segítséget jelentenek a mindennapokban. A Fókusz riportjából az is kiderül, hogyan lesz egy kutyából vakvezető?

Így képzik a rendőrkutyákat

Van köztük robbanóanyag, kábítószer és emberi testrész kereső kutya is. De dolgozik rendőri állományban járőrkutya, nyom és méregkereső négylábú is. Nyílt napot tartottak a dunakeszi kutyakiképző központban. Többszáz általános iskolás és óvódás előtt mutatták meg a rendőrök, hogyan dolgoznak együtt a kutyákkal.

Így képezik ki a vakvezető kutyákat!

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola azért dolgozik, hogy javítsa látássérült embertársaink életminőségét vakvezető kutyák kiképezésével és átadásával. Most bepillantást nyerhettek a kutyakiképzők mindennapjaiba!

LÁTNIA KELL: cukisággal támadnak az oroszok

Az orosz hadsereg újévi videóüzenetében legújabb csodafegyvereiket, a hadsereg kölyökkutyáit mutatták be. A hadseregben háromezer eb szolgál, a legtöbb kitüntetése azok az állatoknak van, amelyeket ebből a moszkvai tenyésztőközpontban képeztek ki.

ZEN: Rom- és területkutatásra képezve

Zen, és gazdája Belényi Bea sokat gyakorolnak. A 4 éves belga juhászkutya rom- és területkutatásra van kiképezve. Legutóbbi versenyén a Mentőkutya Világbajnokságon a maximális 200 pontból csak kettőt veszített. Magyarországon körülbelül 40 kiképzett mentőkutya van, és évente átlagosan 30-40 olyan helyzet, amikor részt kell venniük egy ember keresésében.

A jó kutya nem ijedős

Egy jó rendőrkutya elszánt és nem ijed meg a lövés hangjától, ez derült ki azon a gyakorlaton, amelyet rendőrkutyáknak és kiképzőiknek tartottak Egerben. Megmutatták, hogyan fognak el egy menekülő bűnözőt, és engedelmességet is tanultak. A legöregebb kutya nyolc, a legfiatalabb két éves volt, de egy három hónapos kezdő is megpróbálhatta, hogyan kell a fémlépcsőre felmenni.

KIKÉPZÉS: így gyakorlatoznak a rendőrkutyák

Rendőrkutyás kiképzést tartottak Egerben. Heves megyei és Nógrád megyei rendőrkutyákat oktattak, a legöregebb állat nyolc, a legfiatalabb két éves volt. De egy három hónapos kezdő is megpróbálhatta, hogyan kell a fémlépcsőre felmenni.

 

Megkezdődött a cirkusz kiképzés a Villában!

Ati és Tivy megkezdték az első edzésüket, ahol nemcsak az emelgetésekbe kóstoltak bele egy picit, de a bohóc trükkökbe is. A két fiú nagyon élvezte a dolgot.

Gordon tengerészgyalogosnak állt

Gordon utána járt, hogy a tengerészgyalogosok mégis mit esznek, hogy fitten tartsák magukat. Mielőtt adhatott volna nekik pár tippet, befogták és elvitték egy kiképzésre.

Szelíd gyilkológépek?


szerző:
2016.07.05. 12:36
Szelíd gyilkológépek?

A Fókusz stábja utánajárt annak a legendának, hogy valóban őrjöngő fenevadak-e azok a harci kutyák, mellyektől retteg az utca embere. Három évvel ezelőtt bizony kiderült, hogy az izmos négylábúak bármennyire is ijesztően néznek ki, nem számít, mert az csak a külső, ami érző szívet takar. Persze a határozott és szigorú gazdi nélkül ez nem menne.

Bármit megtalálnak a NAV kutyái

Dohány, drog, bomba - csak pár, a több tucatnyi veszélyes szállítmányból, melyeket kutyák nélkül nem találnának meg a vám-és pénzügyőrök. Ahhoz, hogy az ebek állományba kerüljenek, tucatnyi feltételnek kell megfelelniük. Ma a Nemzeti Adó- és vámhivatal kutyás versenyén megtudtuk, melyek ezek. És azt is, mire jó a nyakba akasztott kutya.

VERSENY: Több milliót ér egy kiképzett NAV-os kutya

Dohány, drog, bomba - csak pár, a több tucatnyi veszélyes szállítmányból, melyeket kutyák nélkül nem találnának meg a vám-és pénzügyőrök. Körülbelül fél év egy kutya kiképzése, összesen 35 állatot alkalmaznak az Adó- és Vámhivatalnál. Ma 29-en versenyeztek közülük. Bár minden kutyának járt a taps, a zsűri szigorúan bírálta a produkciókat. A mindennek megfelelő kutya több milliót ér, legyen szó kicsiről, vagy nagyról. A kicsik ráadásul nemcsak hogy mindenhova beférnek, de praktikusan is szállítható.

Cuki, csilingel, és ne simogasd munka közben – mi az?

„A vakvezető kutya csodálatos. Vakon születik, később mégis egy vak ember szeme világa lesz”. De hogyan lesz egy szeleburdi kölyökből megbízható társ és mit tehetnek a látó emberek azért, hogy megkönnyítsék vak embertársaik életét? Április 27-e a vakvezető kutyák világnapja.

Futóverseny félmázsás védőruhában

Váltófutás bombaruhában. 55 kilós speciális védőfelszerelésben, a tűző napon futottak amerikai és magyar katonák Szentesen. A közös tűzszerész kiképzésük zárónapján versenyeztek egymással. A magyar tűzszerészek sportszerűen futottak. Kezdeti előnyüket feladták és végül összekapaszkodva, egyszerre értek a célba az amerikai katonákkal. Pedig a győzelemre mindenki készült. Két éve pont az amerikai tűzszerészek bombaruhás Guinness-rekordját döntötték meg a magyarok.

Lavina sodorta el a magyar idegenlégióst

Belehalt sérüléseibe a Francia Idegenlégió egyik magyar katonája, miután egy héttel ezelőtt néhány társával együtt lavina sodorta el a francia Alpokban. Tizenhárom légióst temetett maga alá a hógörgeteg, öt katona azonnal meghalt.

Kinevette a TEK embereit, amikor bénáztak? Az iraki rendőrök még egy sima terpeszugrást sem tudnak megcsinálni!

Jó eséllyel mindenkinek volt szerencséje az iskolai tornaórákon ahhoz a gyakorlathoz, amikor váratlanul terpeszállásba kell ugrani, karjainkkal pedig tapsolni a fejünk felett. Nem úgy Irakban, ahol amerikai kiképzők próbálták meg ezzel a gyakorlattal kezdeni az iraki rendőröknek tartott edzést, ám azok egyszerűen képtelenek voltak megérteni és véghezvinni a feladatot. Videó következik, reménytelenül kapálózó végtagokkal!

Majmokkal hódítanák meg az oroszok a Marsot

Majmokat küldenének az oroszok két éven belül a Marsra, már nagyban folynak az előkészületek.

Ada katonai kiképzéssel indította a reggelt

Katonásan indult néhány nappal ezelőtt a műsorvezető egyik reggele. Bár eredetileg arról volt szó, hogy Ada katonáknak tart edzést Czanik Balázzsal, a végén mégis ők kaptunk egy rövid kiképzést.

Újabb honvédségi repülőt ért baleset

Súlyosan összeégett a Magyar Honvédség egyik pilótája, aki társával együtt balesetet szenvedett dél körül a szolnoki katonai repülőtéren. A két pilóta egy JAK-52-es típusú repülőgéppel 11 óra tíz perckor kezdett repülési kiképzésbe. Egy órával később kezdték meg a leszállást, miközben észrevették, hogy a gép motorteréből lángok csaptak ki. A gépet sikerült letenniük, a tüzet eloltották, de az egyik pilóta súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt Budapestre, a Honvédkórházba szállították mentőhelikopterrel.

Két hónaposak a rendőrség leendő nyomkövető kutyái

Nyolc tündéri malinois kölyöknek adott életet még április elején Roni, a rendőrség nyomkövető, kábítószer-kereső kutyája. Az apróságok a „Kölyökkutya-nevelési program” keretében speciális kiképzést kapnak, így felnőve – akárcsak szüleik – a BRFK állományában látnak majd el szolgálatot. Suszter Ferenc alezredes elmondta, hogyan néz ki egy ilyen kiképzés.

Kautzky Armand az apák napjáról

Magyarok az amerikai Got Talentben! A hihetetlen sikerről a csapat tagjait kérdezzük holnap reggel. Az áprilisban született rendőrkutyák kiképzéséről is beszélgetünk, és érkezik hozzánk Fördős Zé is. Kautzky Armandot pedig a hétvégi apák napjáról faggatjuk.

Sokkoló is lesz a parlamenti őröknél

Elektromos sokkolókat vásároltak az Országgyűlési Őrségnek - tudta meg a Blikk. A Kövér László védelmét is ellátó testületnek az Országgyűlés közleménye szerint azért kellenek az új fegyverek, hogy komolyabb sérülés nélkül tudjanak ártalmatlanítani valakit. A fegyverek és a kiképzés 10 millió forintba kerül. Az ellenzéki pártok szerint teljesen felesleges a beruházás. A nyugalom megzavarására alkalmas képeket láthatnak!

Tanuló vakvezető kuyták a 8.08-ban

Nem is gondolnánk, egy vakvezető kutyáknak mi mindent kell megtanulnia, hogy valóban segíteni tudja embertársát. Ő nem csupán megy a gazdi mellett és teljesíti a parancsokat, hanem ha kell meg is kell tagadja, épp a gazdi érdekében, például egy úthibákkal teli szakaszon. Itt volt velünk Bozsó Bernadett, Nyíriné Kovács Mária, vakvezető kutya kiképző és két vakvezető kutya is, akik közül egyikük még tanulja a másik pedig már a valóságban is végzi a munkáját.

Vásáron választják ki a rendőrkutyákat

Több fordulós felvételi, orvosi alkalmasság és próbaidő. Egy iskola, ahol csak minden negyedik-ötödik jelentkező teljesíti a felvételi követelményeket. A rendőrség dunakeszi oktató bázisán a kutyavásárral kezdődik a több hónapig tartó kiképzés. A végzősök között van jó szimatú rendőr és van igazi őrző védő is.

KGB-s múltja van az MSZP-s jelöltnek

KGB-s kiképzést kapott egy szocialista országgyűlési képviselő-jelölt, tudta meg a Magyar Nemzet. Horváth Imre Újpesten indul a novemberi időközi választáson.

Reflektor 14-01-29


szerző:
2014.01.29. 23:55
Reflektor 14-01-29

Reflektor: Stohl András a lányával, Lucával játszik a Chicagóban. Batánovics Lili és az MDC ejtőernyős kiképzésen vett részt.

Fókusz 13-11-29


szerző:
2013.11.29. 20:00
Fókusz 13-11-29

Fókusz: Álomból valóság - Hogyan készülnek az X-Faktor lélegzetelállító videói? Bejutottunk a digitális boszorkánykonyhába. Kegyetlen kiképzés - Vadon Jani kicsinálta Balázst, aki azt is megbánta, hogy megszületett. Jön a Vundersőn legmeredekebb forgatása. Csillag Születik - A mulatós sztárok ledöbbentek Lali első dalától. Vége Bódi Guszti egyeduralmának?

Fókusz 13-06-26


szerző:
2013.06.26. 19:45
Fókusz 13-06-26

Fókusz: Titkos szerető - Ki az a férfi, aki elrabolta az x-faktoros Antal Timi szívét, és miért nem akar a kamera elé állni? Afgán veszély? – Kézigránát végzett a Barátok közt szereplőjének barátjával. Hol és hogyan vették filmre a megdöbbentő jelenetet?

Egy bikaharcos, aki az elsők között is a legjobb

Egy magyar cowboy és a világ talán legkeményebb sportja. Bárki mondhatná, hogy na persze, magyarok mit keresnek a bikák hátán, de a sárbogárdi fiú Európa legjobb bull ridere lett a minap.

Yorki Fesztivál kutyáknak és gazdáknak

Barátságok, és akár (kutya)szerelmek is szövődhetnek most hétvégén, Óbudán.

Behívót kaptak a sátoraljaújhelyiek

Az a feladatuk, hogy álljanak készenlétbe, és segítsenek, ha természeti katasztrófa érné a várost.

Sorkatonaság nincs, de kiképzés kellene

A honvédelmi kötelezettség ellátása érdekében a minimális katonai kiképzés szükségességéről beszélt Pósán László.

ValóVilág - Összefoglaló 11-03-25

ValóVilág - Összefoglaló: Ötödik napja tart a katonai kiképzés a Villában, ami eddig jó pár érdekes szituációt eredményezett.

ValóVilág - Összefoglaló 11-03-23

ValóVilág - Összefoglaló: Anikó „befurakodott” Éva és Alekosz közé, amit az Okostojás él meg nehezebben. Pedig Éva viselkedésétől már fizikai fájdalmai vannak a Villalakóknak.

NekedValó 11-03-23


szerző:
2011.03.23. 18:30
NekedValó 11-03-23

NekedValó: Ha a lét a tét, van miről beszélni! Szerelmek és viták, barátok és ellenségek bent és kint - a műsor, amelyből mindent megtudhatsz a Villa-lakókról!

ValóVilág - Összefoglaló 11-03-21

ValóVilág - Összefoglaló: Divatbemutató hulladékokból, őszinteségi játék és két kegyetlen kiképző várt a Villalakókra a jótékonysági show után.

Négylábú IQ-bajnokok


szerző:
2011.01.27. 19:07
Négylábú IQ-bajnokok

Felkapcsolják a lámpát, felveszik a telefont, öltöztetnek, vagy épp vetkőztetnek. Az ország legokosabb kutyái a Fókuszban!

Müller Attila tovább pörög


szerző:
2010.08.24. 03:00
Müller Attila tovább pörög

A sokoldalú fiatalember zenél, filmet forgat, lő és nagykanállal habzsolja az életet.

Négylábúakkal játszva gyógyulhatnak a gyerekek

Kutyákkal gyógyítanák a fogyatékkal élő, a magatartászavaros és a mozgáskorlátozott gyermekeket.

Videó a robbantó kiképzéséről

Lőgyakorlatok Dávid-csillagra, brit zászlóra, és egy ENSZ feliratra célozva.

Reggeli 10-04-27


szerző:
2010.04.27. 08:55

Erőszak a vámosok kiképzésén


szerző:
2010.03.31. 10:27
Erőszak a vámosok kiképzésén

A szóvivő cáfola, hogy szexuális bűncselekmény történt volna.

Megnyílnak az ajtók a segítő kutyák előtt

Minisztériumi rendelet alapján decembertől minden segítő kutyát be kell engedni az üzletekbe.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való