KERESÉS search-close

kiberbiztonság

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kiberbiztonság"

„A zsarolóvírusnak annyi”

A zsarolóvírusnak vége. Ezt állítja az kiberbiztonsági szakértő, akinek sikerült megállítania a vírus terjedését. A 22 éves brit fiatalember szerint azonban azok, akik aktiválták az interneten terjedő kórt, újra próbálkozhatnak. Közben két informatikai biztonsággal foglalkozó cég is talált bizonyítékot arra, hogy a hétvégén pusztító zsarolóvírust észak-koreai hekkerek szabadították a világra.

Meghekkelt választások - ez még csak a kezdet?

Európát elsősorban azért foglalkoztatja az amerikai választási kampányt ért hekkertámadás, mert attól tart, hogy ugyanez történhet az idei, sorrendben holland, francia, majd német választásokkal. Hogy mennyire befolyásolta az amerikai elnökválasztásokat a hekkelés? Többek között erről beszélget Baló György Krasznai Csaba kibervédelmi szakértővel és Keleti Artúr kiberbiztonsági szakértővel.  
 

Adataink a neten: minden veszélyben

Oda jutottunk, hogy vigyázni kell, ha telefonálunk, számítógépet használunk, keresgélünk a neten, ott vagyunk egy közösségi oldalon – tetszés szerint megfigyelhetik, ellophatják adatainkat, így belenézhetnek a magánéletünkbe, megismerhetik szexuális életünket. A számítógépes hackertámadások ma már egy milliárdnál is több embert érnek el évente. Lehet-e, kell-e védekezni? Van, aki erre csak legyint, van, aki komolyan veszi és vannak, talán a legtöbben, akik előbb-utóbb kénytelenek lesznek komolyan venni ezt a kérdést. Ormós Zoltán ügyvéd, internetjogász, Krasznay Csaba, kiberbiztonsági szakértő és Jóri András, ügyvéd, korábban adatvédelmi ombudsman beszélnek a témáról.

Jól vigyázz, ha WiFi-t használsz!

Kiberbiztonsági szakértő árulta el mire figyeljünk, ha nyílt vezeték nélküli hálózathoz csatlakozunk.

Hackertámadás repülőgépek ellen?

Egy amerikai kiberbiztonsági tanácsadó azt állította, hogy 15-20 alkalommal sikerült behatolnia utasszállító repülőgépek számítógépes rendszerébe, s az egyik ilyen esetben átvette az ellenőrzést egy hajtómű felett. Valóban lehetséges ez? Hogyan férhetnek hozzá egy biztonsági rendszerhez? Dr. Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértővel beszélgettünk erről.

Mit tehetünk a zsarolóvírusok ellen?

Nem újkeletű, de egyre több áldozatot szednek az úgynevezett zsarolóvírusok. A tavalyi évben összesen 7 millió ilyen támadást kíséreltek meg, az értékes fájlokért pedig pénzt követelnek. Hogyan tudjuk kivédeni a támadásokat? Most megpróbáltuk kideríteni egy kiberbiztonsági szakértővel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való