KERESÉS search-close

kiállítás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kiállítás"

Kiállítás a Fortepan képeiből, ahol megelevenedik a történelem

110 ezer fotó gyűjteménye, amihez bárki hozzátehet és amiből bárki felhasználhat fényképeket, ez a Fortepan. Egy internetes oldal, amin megelevenedik a XX. század történelme. A 10 éve működő internetes oldal egy ingyenesen használható fotóarchívum, aminek gyűjteményéből a Nemzeti Galériában nyílt most kiállítás.

Sárközi Ákos kiállítással lepte meg szerelmét

A Konyhafőnök séfje karácsonykor valami igazán különlegeset adott menyasszonyának, Szegedi Éva festőművésznek. A meglepetés kiállításnak nemrég tartották a megnyitóját, aminek Peller Mariann lett a házigazdája, de nem ő volt az egyetlen ismerős arc a hatalmas tömegben.

Négymilliárd jut a Puskás-múzeumra

Csaknem négymilliárd forintot ad a kormány a Puskás Aréna részeként megvalósuló Puskás Kiállítási Központra. A legendás futballista életét bemutató tárlat létrehozásával azt a közalapítványt bízzák meg, amelyet Schmidt Mária vezet – erről a napi.hu írt először. A Fidesz szerint a magyar gazdaság jól teljesít, és ezért költhet a kormány ennyi pénzt Puskás Ferenc emlékére. Az MSZP-nél elképesztőnek tartják, hogy a kiállítás nem fért bele az Aréna 190 milliárdos költségvetésébe.

Itt az új kötelező londoni program Harry Potter rajongóknak!

Jó hír a Harry Potter rajongóknak! A Londonban nyílt exkluzív kiállításon a világhírű történet szereplőit, helyszíneit testközelből lehet megnézni. Hatalmas márványoszlopok és kristálycsillárok is próbálják megidézni a Potter filmek hangulatát, de eredeti, a filmben szereplő ruhákat is láthatnak a vendégek.

SAJTÓ-FOTÓ: hét kép, hét  áldozat, hét történet a #metoo kapcsán!

Béres Márton hét olyan embert fényképezett le fotósorozatában, akik valamilyen erőszak (szexuális, családon belüli, munkahelyi) áldozatai voltak, majd később kiálltak a nyilvánosság elé, és felvállalták azt. Kamerájával azokon a helyszíneken örökítette meg az áldozatokat, amelyek szorosan kapcsolódnak a történtekhez. A fotós képeit a 37. Magyar Sajtófotó Kiállításon lehet megtekinteni, ami 2019. április 5-től május 12-ig látható Budapesten.

MÁTÉ BENCE: Szemet gyönyörködtető válogatás a legszebb fotóiból

A többszörösen díjazott, nemzetközileg elismert természetfotós, Máté Bence ledfalakon tárta a nagyközönség elé nagyjából 620 természetfotóját. A képernyők mozgásérzékelősek: vagyis az éjszaka kellős közepén is teljes fényükben pompáznak, ha valaki megközelíti azokat. A tárlat április elsejéig marad a Szent István Bazilika előtt, utána tovább költözik Debrecenbe, majd Gödöllőre, Egerbe, Keszthelyre, Szegedre, Győrbe és végül Miskolcra.

Ledfalakon Máté Bence természetfotói

Mozgásérzékelős kiállítás Budapesten a Szent István Bazilika előtt. A többszörösen díjazott természetfotós, Máté Bence több száz képét nézhetik meg, akár az éjszaka közepén is. A fotók jó része a Kiskunsági Nemzeti Parkban készült, de 30 különböző országban is járt. Budapest után más nagyvárosokban is megnézhetik a kiállítást. Még több csodás fotó: ITT!

Divathét kutyáknak eb-ruhakölteményekkel

Minden sarkon jól fésült ebek tűnnek fel csodásabbnál csodásabb ruhákban a kutya-divathéten Birminghamben. Itt mérik össze „csinosságukat” – meg persze sok egyéb képességüket!

Most láthatja először a közönség a pécsi mamut csontjait

Éppen 90 évvel ezelőtt fedezték fel, de csak most láthatja először a közönség a pécsi mamut csontjait. Az állat maradványai évtizedekig porosodtak a raktárban, pedig amikor megtalálták, a legteljesebb hazai mamutleletnek számított. A csontváz háromnegyede került elő, de nem tartósították jól, ezért nagy része tönkrement. A most nyílt kiállításon a többit láthatja a publikum.

 

OMEGA: Tárlatvezetés Benkő Lászlóval

A legendás zenekar legnagyobb rajongói egy egész kiállítást szerveztek az együttes tiszteletére Szentesen. Most az ország több nagyvárosába is szeretnék elvinni a tárlatot, amin Benkő László vezetett körbe minket. A vele készült teljes Fókusz riport ITT!

Interaktív kiállítás a magyar kultúra napja alkalmából

Mától bárki megérintheti a műtárgyakat a Szépművészeti Múzeumban - igaz, csak a digitális formájukat. Óriási interaktív falat állítottak ugyanis a magyar kultúra napja alkalmából, az a céljuk, hogy a fiatalabb generáció is kedvet kapjon a múzeumlátogatáshoz. 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, ezért országszerte szerveztek ünnepi megemlékezéseket

Fotók A FAL mindkét oldaláról


szerző:
2018.11.29. 15:20
Fotók A FAL mindkét oldaláról

Először látható Magyarországon a világhírű fotós, Philip Pocock berlini fényképsorozata.

 

Eddig sosem látott Vajda Lajos kép került elő

Senki sem tudott róla, pedig egy vagyont ér - egy sosem látott Vajda Lajos kép került elő egy festmény háta mögül. A szentendrei Ferenczy Múzeumban a művész képeinek eddigi legnagyobb bemutatójára készülnek, ehhez magángyűjtőktől is kaptak kölcsön grafikákat. Amikor újrakeretezték volna az egyiket, akkor bukkant elő az alkotás. A képet még a kiállítás megnyitása előtt megmutatták az RTL Híradónak.

Ma éjfélig látható a Frida Kahlo-kiállítás Budapesten

Hatalmas tömeg volt a Nemzeti Galériánál, többszázan várták, hogy bejussanak a Frida Kahlo-kiállításra. A mexikói festőnő műveiből készült tárlat ugyanis ma éjfélig látható. Idén ez a kiállítás lett a leglátogatottabb Magyarországon, több mint 220 ezren nézték meg. Hiába a nagy érdeklődés, meghosszabbítani nem lehet, mivel a műveket tovább kell vinni a következő kiállítás helyszínére, Moszkvába.

 

Cicaélet luxuskivitelben!


szerző:
2018.10.11. 06:00
Cicaélet luxuskivitelben!

A Fókusz riportere egy nem akármilyen cicakiállításon járt pontosan egy évvel ezelőtt, ugyanis volt olyan macska, amit annyira féltettek, hogy nem lehetett hozzáérni. Mondjuk az árát tekintve ez nem is csoda, hiszen a luxuscicák akár több ezer euróba kerültek.

Újra mozikban a Macskafogó, kiállítás is nyílt!

Az egyik leghíresebb magyar animációs film idén ünnepli bemutatásának 32. évfordulóját - ennek örömére felújított változatban ismét látható a mozikban, sőt kiállítás is nyílt!

A Nobel-díjas Bob Dylan kiállítása

Bob Dylan dalszövegeiből és rajzaiból nyílik kiállítás Londonban. Az énekes-dalszerzőnek, aki két éve kapta meg az irodalmi Nobel-díjat, van olyan alkotása, amit átszámítva nagyjából 50 millió forintért árulnak. Az RTL Híradó stábja az elsők között jutott be a kiállításra – a holnapi hivatalos nyitás előtt.

Budapestre érkezett a World Press fotókiállítás

A 2017-es év eseményeit dolgozza fel a 40 legjobb sajtófotó, a kiállítást a Nemzeti Múzeumban nézhetik meg az érdeklődők.

Különleges kiállítás a barlangban rekedt gyerekekről

Bangkok egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában a júniusban egy thai barlangban rekedt gyerek történetével nyitnak kiállítást. A bevásárlóközpontban a barlang élethű mását építették fel, miközben szimulálják a csöpögő víz hangját is.

Megelevenedtek a Quimby dalok!

Tehetséges, fiatal alkotók formáltak 9 Quimby dalt képekké - elképesztő megoldások születtek. A különleges kiállítás helyszínén a zenekar frontembere, Kiss Tibi és a trombitás, Kárpáti József, azaz Dódi vezettek körbe minket. Eközben elárulták, hogy mi tartja össze közel 30 év után is a zenekart és néhány olyan információt is kiszedtünk belőlük, amiket csak nagyon kevesen tudhatnak róluk!

Nem lehet a Városligetben az ARC

Új helyszínre kerülhet az ARC óriásplakát kiállítás, a megszokott helyén, az Ötvenhatosok terén nem rendezhetik meg. A beruházó cég indoklása szerint azért, mert már építik az új Néprajzi Múzeumot. A cég pedig a környéken nem biztosított másik helyet a szervezőknek.

30 múzeum kincsei egy tárlaton

Felbecsülhetetlen értékű arany- és ezüstleletek érkeztek egy szegedi kiállításra. Gépfegyveres rendőri kísérettel, titokban hozták a kincseket Romániából. A több mint ezer lelet az elmúlt ötezer év díszes, fényűző világát mutatja be.

 

Nem fért be a dinó a múzeumba

A dinoszaurusz kiállítás darabjai egy hete érkeztek meg Szegedre, a csontvázak összerakásával még nem végeztek. Ami pedig nem fért el a múzeumban, azt az épület előtt állították fel. A kiállítás szombattól látható a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

 

LÁTVÁNYOS: a dínók városává változott Szeged

65 millió éves dinoszaurusz tojás, hatalmas csontváz másolatok és mozgó robotok – ez várja a látogatókat szombattól a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

Frida Kahlo művei végre Budapesten!

Az ikonná vált mexikói festőnő születésének évfordulóján nyílik műveiből kiállítás a Nemzeti Galériában. A tárlatra hosszú éveket kellett várni, most festményeket és rajzokat is hoztak abból a mexikói múzeumból, ahol a legtöbb képét őrzik. A megnyitón itt volt a festőnő egyik rokona is, és mesélt az RTL Híradónak Frida Kahloról.

Megérkeztek a dinók Szegedre

18 méteres robot dinoszaurusz és csontvázak Szegeden! Valódi csontok, másolatok és élethű robot dinoszauroszok érkeztek Amerikából a Móra Ferenc Múzeumba. A kiállítás darabjai hetekig hajóztak, majd néhány nap vonatozás után rendőri kísérettel jutottak el Szegedre.

Picasso és Van Gogh Debrecenben

Még a lehelettől is óvják az egyedülálló és felbecsülhetetlen értékű alkotásokat Debrecenben. Két hét alatt körülbelül 13 ezren nézték meg az Impressziók című kiállítást. Szigorú szabályok mellett lehet csak megcsodálni az 56 képből álló gyűjteményt.

37 milliós szobrot tört össze az 5 éves gyerekük

Elképesztő nagyságú kiállítási belépő díjat fizethet egy amerikai család utólag, ha nem sikerül elfogadható mentséget találniuk gyerekük tettére. 5 éves fiuk ugyanis egy tárlaton összetört egy különleges szobrot, és a biztosító társaság 132 ezer dollárt akar bevasalni rajtuk. Az átszámítva több mint 37 millió forintos károkozást egy biztonsági kamera felvette.

NAGYVÁROSOK ÜZENŐFALA: Plakátokon az elmúlt 100 év

A plakát a modern nagyvárosok üzenőfala. A 19. század elején kezdett elterjedni, és naponta vitte az utcára az üzeneteket. Némelyik plakát igazi műalkotás, hiszen a két világháború között sok művész tervezett hirdetéseket. A Nemzeti Múzeum tárlatán végig lehet követni azt is, hogyan változott az elmúlt 100 évben a plakátok világa, és hogyan változott a társadalom.

Trokán Nóra fényképeit hamarosan kiállításon is megtekinthetjük!

Sokan nem is tudják, de Trokán Nóra varázslatos fényképeket készít, amiket hamarosan a honlapján, sőt idővel kiállításon is megcsodálhatnak az érdeklődők!

A repülő dobermann is látható

Hatalmas repülő dobermann kutya az egyik nagy látványossága Szőke Gábor Miklós szobrászművész kiállításának, amely a budai Kreatív Házban látható. Ez az első tárlat ott. A Várkert Bazár melletti épület korábban kaszinóként is működött, Ybl Miklós tervezte. A Nemzeti Bank alapítványai újították fel.

 

Indul a Budapest Art Week

Több, mint 70 helyszínen 96 kiállításra és 80 programra lehet bejutni egyetlen karszalaggal Budapesten és Szentendrén. A képzőművészet rajongói galériák-túrákon, tárlatvezetéseken vehetnek részt, múzeumokba, műtermekbe látogathatnak el és a művészekkel is találkozhatnak.

Alkalmaznák a műértő tolvajt

Nyilvános hirdetésben ajánl munkát egy horvát fotógaléria tulajdonosa annak a tolvajnak, aki ellopott egy értékes fényképet az egyik kiállításukról. A biztonsági kamerák felvételei alapján ugyanis arra jutott, hogy igazi műértővel van dolga

Hatezer fotóból válogattak

Hajléktalanokon segítő alapítványi krízisautó, és egy Csongrád megyei, munkanélküliséggel küzdő nyolctagú család. Ezek voltak a témái azoknak a fotósorozatoknak, amelyek nagydíjat kaptak a Magyar Sajtófotó Pályázaton. A zsűri több mint hatezer képet nézett végig. A legjobb fotókból március végén rendeznek kiállítást. A díjnyertes képek itt: https://36.sajto-foto.hu/nyertesek

Mesterséges intelligencia, ami behálózza mindennapjainkat

Sokan hajlamosak vagyunk meg-megijedni egy-egy újdonságtól – és akkor eszünkbe jut, hogy Budapesten mondjuk 30 éve a legnagyobb vágyunk egy vezetékes telefon volt. Ami lassan eltűnik a világból… Minden évben rendeznek egy globális szórakoztatóipari vásárt Las Vegasban, a szakértők pedig abban segítenek, hogy megértsük az idei jövőkiállításból mit és mikor fogunk a mindennapjainkban használni.

Hamisítványok a kiállításon

Minden második festmény hamisítvány volt egy genovai Modigliani kiállításon tavaly - a most nyilvánosságra hozott szakértői vizsgálat szerint. A rendőrség - egy művészettörténész feljelentése alapján - még a kiállítás idején foglalt le 21 képet. Húszról derült ki, hogy nem eredeti.

Hogyan legyen világosság?


szerző:
2018.01.10. 18:49
Hogyan legyen világosság?

Mit csinálnak a kortárs képzőművészek, ha csak annyi útmutatást kapnak, hogy a sötétség-világosság témakörben készítsenek valamit? A HVG ezzel keresett meg 50 magyar művészt, az elkészült alkotásokat most egy nagy kiállításon mutatják be. A tárlat folytatása annak a kampánynak, amit "Legyen világosság" címszóval még nyáron indított a HVG.

 

14 korhű Sisi-ruhát készített

14 korhű Sisi-ruhát varrt egy magyar varrónő, köztük a valódi koronázási ruhát. Czédly Mónika egy történésszel együtt rekonstruálta, hogyan nézhetett ki, ugyanis sokáig egy hasonló ruháról gondolták, hogy azt viselte a Mátyás templomban Sisi.

Mindent a flipperekről!


szerző:
2017.11.02. 08:05
Mindent a flipperekről!

Terence Hill flipperével tér vissza három napra a játéktermek aranykora. Mintegy 250 népszerű flippert, videó- és egyéb játékot lehet majd látni a Játéktermi Nosztalgia Kiállításon 2017. november 3. és 5. között.

Internet és a használati tárgyak

Az internetre fog kapcsolódni a legtöbb használati tárgyunk – ezt jósolja a 40X40 nevű kiállítás, ahol negyven ország negyven tervezőjének díjnyertes designtermékei láthatók.

Tizenévesek törtek-zúztak Esztergomban

A Szent Tamás hegyen csütörtökön nyitották meg a Kötődés nevet viselő szabadtéri fotókiállítást. A képek egy részét azonban szombat reggelre darabokra törték. A rendőrség 4 fiatalt gyanúsít a rongálással. Hamarosan bíróság elé állhatnak.

Kritikus plakátok az ARC-on

Saját iskolai élményeiből merített az idei ARC közérzeti pályázat győztese. Glázer Attila az oktatást kritizálta plakátjával, az alkotót egykor mindenhonnan ki akarták rúgni. Ő vállalta névvel az alkotását, de a szervezők szerint évről-évre egyre több az olyan, aki nem meri vállalni saját plakátját. Pénteken nyílt az ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén.

Megrázó történet a Reggeliben


szerző:
2017.09.08. 07:56
Megrázó történet a Reggeliben

Csoszó Gabriella, a My Budapest Photo projektvezetője avatta be a nézőket a „Budapest Más Szemmel” fotókiállításba, ahol hajléktalanok alkotásait tekinthetik meg a látogatók. Gabriella fotókurzusokat is tart számukra: Tresó Kálmán egyike tanítványainak, aki megdöbbentő vallomással érkezett.

SALGADO: Ismerje meg a brazil fotós munkásságát

A Műcsarnok így mutatja be a fotográfus munkásságát: "A kiállítás öt földrajzi területre tagolódik: menedékek, déli földterületek, Afrika, Amazonia és Pantanal, valamint északi terek. A felvételek együttesen mozaikot alkotnak, amelyben érintetlen nagyságában csodálhatjuk meg a természetet. A fényképeken keresztül Salgado törékeny bolygónk előtt tiszteleg, amelynek megvédése mindannyiunk feladata."

Megfigyelik a látogatókat

A látogatókat kutatják az Iparművészeti Múzeumban. A szakemberek egy éve figyelik, hogy milyen szokásaik, élményeik vannak a vendégeknek, ugyanis a múzeum felújítás miatt hamarosan bezár. Öt év múlva úgy szeretné újra megnyitni kapuit, hogy megfeleljen a 21. századi látogatói elvárásoknak. A kutatás egy éve tart, ma egy speciális eszköz segítségével azt vizsgálták, mit néz egy látogató a kiállításon.

Fotókon az elmúlt 24 év Sziget fesztiválja

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ évek óta jelen van a fesztiválon, idén viszont a Sziget költözik be rövid időre a Capa központba.

Igazi ritkaságok az Akkor és Most Jármű Expón!

A történelem fantasztikus dolog, főleg ha az autók oldaláról nézzük. Az esztergomi járműkiállításon jártunk, ahol olyan autóikonokat csodálhattunk meg, amik nem jönnek velünk szembe mindennap!

Két titkáról is lerántotta a leplet a Konyhafőnök VIP Séfje!

Kevesen tudják, de Sárközi Ákos különös szenvedélynek hódol, ami szerinte nem is áll olyan messze a szakmájától, de nemcsak ezt, hanem azt is elárulta, honnan ered ez a hihetetlen érdeklődés!

Story Extra 2017-04-12


szerző:
2017.04.12. 16:55

Tapintható kiállítás


szerző:
2017.04.02. 18:25
Tapintható kiállítás

Tapintható kiállítás nyílt Budapesten, ahol vak tárlatvezetők kísérik a bekötött szemű látogatókat. A Széchenyi fürdő kiállítótermében bemutatott tárgyakat kortárs művészek és fogyatékkal élők készítették. A tárlat harmadik éve járja az országot, így egyre többen érezhetik át rövid időre azt az állapotot, amelyben a vakok és gyengénlátók élik mindennapjaikat.

Az önvezető képességű járműveké a jövő!

900 modell, de nem csajok, 150 világpremier, 700 ezer látogató. Ez a világ egyik legnagyobb autós kiállítása Genfben!

Budapesten Maurer Dóra képei

Nagysikerű londoni kiállítása óta először mutatta be munkáit Budapesten Maurer Dóra. A Vintázs Galériában a múlt század hetvenes éveiből származó nyomtatott grafikák mellett, idei új, színes festett alkotásai is láthatók. Maurer Dóra az egyik legsikeresebb Magyarországon élő magyar művész. Művei az elmúlt években a világ legnagyobb múzeumaiba is bekerültek.

Diana ruhái: naivából divatikon

A világ egyik legnagyobb divatikonjának, a néhai Diana hercegnőnek a ruháiból nyílik kiállítás pénteken a londoni Kensington palotában, ahol élt. Idén lesz 20 éve, hogy a szívek hercegnője - ahogy Dianát nevezték - meghalt Párizsban egy autóbalesetben. Ez az apropója a kiállításnak, amely Diana 25 legismertebb ruháján keresztül követi végig, hogyan alakult át a szerény kislányból elbűvölő világsztárrá.

Digitális életünk holnapja

Valamikor a technika sztárjai a magnók és a színes televíziók voltak. Jött a számítógép, a videójáték, az okos telefon, de ma már az autók a szórakoztató elektronika sztárjai. Las Vegasban ötven éve rendezték az első szórakoztató elektronikai világshowt, ez a CES. Akkoriban a világ 5 legértékesebb cége között három autógyár is szerepelt. Ma az első öt között 3 techcég található. Az autók kapaszkodnak, hogy mozgó otthonná válhassanak. A tényleges otthont viszont lassan robotok vezénylik, persze majd akkor, amikor a legutolsó székláb is okos telefonnal távvezérelhető lesz…

Tört-zúzott a festőművész

Rosszul sikerült a kiállítása, szétverte a Budakeszi Művelődési Ház irodáját egy festőművész. Karácsony előtt rontott be az intézménybe, ahol törni-zúzni kezdett. Egy öt éve rendezett kiállítása miatt dühöngött, amin egy képet sem sikerült eladnia. Ezért a művelődési házat hibáztatja, amit akkor 20 millió forintra beperelt, de vesztett. Garázdaság miatt indult ellene eljárás.

Terror Háza: Ez provokáció

Hiányolták Nagy Imrét, így kiegészítették a Terror Háza Múzeum előtti kiállítást. Az Eleven emlékmű csoport olyan táblákat rakott ki, melyen a volt miniszterelnök mellett Bibó István, vagy Déry Tibor is szerepel a forradalom hősei között. A Terror Háza ezt aktuálpolitikai provokációnak minősítette, igazgatója pedig, aki az 56-os emlékév kormánybiztosa, azt nyilatkozta a Heti válasznak: Nagy Imre nem hős.

Művészek a szabadságról

Szabadság és remény - főként ezt jelentette 1956 azoknak a művészeknek, akik a forradalom után elhagyták az országot. Sokukat a mai napig felzaklatják az akkor történtek. Az Abigail galériában a forradalom évfordulóján 15 olyan művész képeiből nyílt kiállítás, akik az emigrációban készítették legjelentősebb alkotásaikat.

Naptár a hajléktalanok képeiből

Hajléktalanok fényképeiből készült naptár. Még a nyáron osztott ki 100 eldobható fényképezőt otthontalanoknak a Budapest Bike Maffia, hajléktalanokat segítő csoport. Céljuk az volt, hogy megtudják, ők hogyan látják Budapestet. A legjobb képekből kiállítást nyílt, majd a közönség szavazott arról, mely képek kerüljenek egy jövő évi naptárba.

Macskák minden mennyiségben


szerző:
2016.10.11. 17:40
Macskák minden mennyiségben

Hosszú- vagy rövidszőrűek – esetleg kopaszok, picik vagy óriások, mogorvák vagy játékosak – ám mindannyian imádnivalók. Állati volt a hétvége az egyik budapesti bevásárlóközpontban, ahol csak úgy hemzsegtek a különleges cicák.

Már csomagolják a világritkaságnak számító műkincseket

Az Iparművészeti Múzeum világhírű oszmán-török gyűjteményéből nyílik kiállítás október 27-én a sardzsai Iszlám Civilizáció Múzeumában. Negyvenöt, rendkívül értékes műtárgyat küld Magyarország az Egyesült Arab Emírségekbe, az utazó kincsek teljes biztosítási értéke több mint kilenc millió euró.

Kiállítás legendás filmek plakátjaiból

Bud Spencer legendás filmjei, magyar rajzfilmek, mint a Macskafogó, Schwarzenegger vagy Stallone filmjeinek eredeti plakátjai! Kultikus magyar és külföldi filmplakátokból nyílt kiállítás Budapesten. Ha valaki szeretné a falán látni valamelyiket, licitálhat, mert a különlegességek hamarosan kalapács alá kerülnek. 

Plakát ritkaságok Magyarországon

Mi a közös Bud Spencer, Arnold Schwarzenegger vagy akár Bruce Lee akciófilmjei és Buñuel, Almodóvar vagy Woody Alain művészfilmjei között? Mindegyikhez tartozik egy plakát. Ezeket az aukció előtt kiállítják!

Dr. Máriás kezelésként ajánlja a kiállítást

Meg fogsz gyógyulni – ezt a címet adta Dr. Máriás eddigi legnagyobb kiállításának. Ő az a művész, aki először celebeket festett, manapság pedig már politikusokat. A fohászkodó Andy Vajnát is megalkotó Máriás Béla képeit kezelésként ajánlja látogatóinak. Az idén ötven éves alkotó szerint a tárlat egyfajta felszabadító szellemi utazás.

Vajda Pierre másik oldala


szerző:
2016.09.30. 17:25
Vajda Pierre másik oldala

Vajda Pierre-ről szinte mindenkinek a Konyhafőnök és a zsűri szerepköre jut eszébe, azt csak kevesen tudják róla, hogy eredetileg filmrendezőként is dolgozott. Az étteremkritikus ezekben az időkben szerette meg a fotózást, ami mai napig az egyik kedvenc időtöltése így nem is volt kérdés, hogy vele járjuk végig az idei World Press Photo kiállítást

Főleg menekültekről szólnak a sajtófotók

Még soha ennyi gyerekről készült kép nem volt a World Press Photo kiállításon. A menekültválságot bemutató fotók uralják a tárlat nagy részét. Két olyan magyar fotográfus képeiből nyílt a kísérő kiállítás, akik hónapokon keresztül fényképezték a menekülteket, munkájukért Pulitzer-díjat kaptak áprilisban.

„Neked hol jár az eszed?”


szerző:
2016.09.09. 18:55
„Neked hol jár az eszed?”

Van, amikor a haragot a humor oldja fel- ez látszik az idei ARC kiállítás plakátjain a szervezők szerint. A 16. közérzeti plakátkiállítás ma nyílt meg " Neked hol jár az eszed? " címmel. Egyre több a politikai témájú plakát, de idén a nemi erőszak, és a környezetvédelem is hangsúlyos.

Bátor plakátok az ARC-on


szerző:
2016.09.09. 16:26
Bátor plakátok az ARC-on

A humor segít levezetni a társadalmi feszültségeket. Ez látszik az idei felhozatalon is a főszervező Geszti Péter szerint. Hogy mit üzennek az alkotók, azt megnézhetik a 18:00 órakor kezdődő Híradóban. Addig is nézegessen plakátokat!

Szegeden a világ leghíresebb szobrai

Egy helyen a világ leghíresebb szobrai, Szegeden. A New York-i Szabadság szobrot, a Szfinxet, Michelangelo Dávidját és a kínai agyagkatonák egyikét is megnézhetik az érdeklődők a szegedi Reök palota legújabb kiállításán. A szobrokat körbe lehet járni, fotózkodni is lehet velük, de mindezt persze csak virtuálisan. A kiállítás ugyanis szabad szemmel nem látható, csak egy speciális, telefonokra és táblagépekre készült alkalmazással jelennek meg a világhírű műalkotások.

Psota Irén értékes öröksége

Összes ruháját barátnőjére hagyta a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő. A február végén elhunyt Psota évtizedeken át jóban volt Oravetz Grétivel: ő volt az első házasságkötésekor az esküvői tanúja, és a nehéz időkben is mindig kitartott mellette. Mivel Oravetz ruhatervező, maga is tervezett a színésznő számára ruhákat. Ez vezetett egyszer egy vitához is, amikor nem tüntették fel Oravetz nevét az egyik darab viselése után. A színésznő a halála előtti években elkezdte szétosztogatni értékeit: úgy döntött, a megbántott barátnő számára hagyja a ruháit, egyfajta bocsánatkérésként. A megbékélt Oravetz Gréti a ruhákat állandó kiállításon fogja bemutatni.

Hogy látják a hajléktalanok Budapestet?

Budapestet látni a hajléktalanok szemével – ez a célja a My Budapest Photo Projektnek, amelyet a Budapest Bike Maffia szervez. A hajléktalanokat segítő civil csoport a művészeten keresztül szeretné felhívni a figyelmet a hajléktalanság problémájára, és értelmes elfoglaltságot nyújtanak az utcán élőknek. A legjobb képekből kiállítás nyílik és naptár is készül belőlük.

A falra is kikerült a magyar modell!

Mihalik Enikő képét az egyik magyar, kortárs művészeti múzeum kiállításán lehet megnézni. A rendhagyó alkalomra a legjobb divatfotókat gyűjtötték össze, ezért helyet kapott Enikő portréja is. Instagram fotóján büszkén mosolyog az alkotás mellett - meg is van rá minden oka.

Elköltöztették Dózsa György szobrát

Dózsa György elköltözött. A szobrot a Nemzeti Galériából hétfőn vitték át a Műcsarnokba. Szervátiusz Tibor leghíresebb alkotásával meggyűlt a bajuk a szállítóknak, de hamarosan egy eddig soha nem látott kiállításon nézhetjük meg a Tüzes trónon ülő parasztvezért. És a két Szervátiusz, apa és fia leghíresebb szobrait.

Így éltek az örömlányok a háborúban

A fronton végezték a megbetegedett örömlányok. Hetente kétszer kellett orvoshoz menniük az I. világháború katonáit szórakoztató prostituáltaknak. A tábori bordélyházakat nemcsak a kegyetlen harcokban megviselt katonák szórakoztatására hozták létre, hanem azért is, hogy elejét vegyék a hirtelen elszaporodó nemi betegségek elterjedésének. Az I. világháború bordélyházairól nyílt kiállítás a kecskeméti Cifra Palotában.

Hundertwasser képei Budapesten

Hundertwasser grafikáiból nyílt kiállítás a Gerbeaud Házban. A német magángyűjtemény legszebb darabjai először láthatóak a fővárosban. A tárlat a Kelet és Nyugat címet viseli. Mégpedig azért, mert a legendás osztrák festőművész és építész művein kívül a Gerbeaud ház a 20. század egy másik meghatározó alkotójának, a japán Haszegava Soicsi műveinek is otthont ad.

'Akkor és most' járműkiállítás, nem csak az autók szerelmeseinek

A látogatók az autók mellett mindenféle közlekedési eszközzel találkozhattak. A magyar Suzuki Zrt. idén 25 éves, és ennek örömére, a márka elsőként hazánkba érkező modelljét is kiállították.

Kiállításon a régi Moszkva téri óra

Újra lehet találkozni az egykori Moszkva téri óra alatt! A Kiscelli Múzeumban pénteken nyílik ugyanis a most már Széll Kálmán nevét viselő teret bemutató kiállítás, amelyen ott van a legendás óra. Emellett a térhez kapcsolódó több tucatnyi személyes tárgyat és emléket is megnézhetnek az érdeklődők. A megnyitón ott volt egy rekorder villamosvezető is: ő 48 évig vezetett villamost a Moszkva tér érintésével.

Óbudára költözött a Moszkva tér, megtaláltuk az órát is!

Akik hiányolták a régi Moszkva téri órát, azok most örülhetnek, ugyanis egy kiállításon a Kiscelli Múzeumban újra láthatják.

TRÜKK: Ha egy kis varázslatra vágyik

105 évvel ezelőtt született Rodolfo, a legendás bűvész. Születésének évfordulóján kiállítás nyílt személyes tárgyaiból, és azokból a bűvészkellékekből, amelyeket gyűjtött. Kártyák, varázspálca, régi fotók és bűvészdobozok is láthatóak a tárlaton. Rodolfo minden idők egyik legnagyobb kézügyességi bűvésze volt.

Csipkével borított autó


szerző:
2016.05.12. 18:50
Csipkével borított autó

Csipkével borított autó és egy csipkével borított rajzfilmfigura - ilyen különlegességekkel nyílik Havadtőy Sámuel kiállítása. A művésznek már védjegyévé vált ez a technika, sokszor a látogatók úgy mennek a kiállítására, hogy elviszik neki az otthon őrzött csipkéket. Havadtőy Sámuel alkotásait két éve nem láthatta a hazai közönség, most Budapest után Milánóban is nyílik egy életmű tárlata.

Magyarok képei is az év természetfotói között

Rendkívüli és döbbenetes képek láthatók az Év Természetfotósa kiállításon. Közép-Európában kizárólag Budapesten mutatják be a világ legrangosabb természetfotós versenyének 100 díjazott képét. Köztük két magyar díjazott is van.

Rabok és gyerekeik közös képen

Szívszorító pillanatokat örökített meg Győrffy Anna fotós börtönökben, ahol speciális beszélőn találkozhat a fogvatartott szülő és gyermeke. Körülbelül negyvenezer gyermek nő fel úgy, hogy valamelyik szülője vagy mindkettő börtönben ül. A különleges pillanatokról készült fotókból kiállítás nyílt az Ankertben.

Színek szerint rendezték be a kiállítást

Három színről szól az Iparművészeti Múzeum legújabb kiállítása. Így aztán régi és kortárs, világi és egyházi tárgyak is egymás mellé kerülhettek, mert csak a szín számított. Körülbelül 400 remekmű látható, ezek felét még sosem állították ki.
 

Most szabadultak, fotózni tanulnak

Fotótanfolyamot szerveztek 8 börtönből szabadult férfinak. A zsíros kenyér, a sör és a Szabadság-híd az elsők között volt, amit lencsevégre kaptak. Az egyesület ezt azért szervezte, hogy segítsen nekik visszailleszkedni a társadalomba. A legjobb képekből 5 városban nyílik kiállítás.
 

KÉPGALÉRIA: Hajléktalanok példás újrakezdései

A hajléktalanokat a Van esély alapítvány karolta fel szociális munkások segítségével. Hónapokon át fényképezték őket, és azt a folyamatot, ahogy újra lett életcéljuk. Több százan segítettek rajtuk, adományokból vettek nekik olyan dolgokat, amelyeket az újrakezdéshez felhasználhattak. A kiállítást április 6-ig lehet megnézni, ezután az országban több helyre is elviszik. Sok cég ugyanis már jelezte, munkavállalóiknak szeretnék bemutatni a hajléktalanok példás újrakezdéseinek történetét.

Magyarországon a világhírű fotós

Először rendeznek kiállítást Magyarországon a világ egyik leghíresebb fotósának képeiből. Az amerikai Steve McCurryt egy 32 évvel ezelőtt, Afganisztánban készített fényképe tette híressé azután, hogy a fotót az egyik legnépszerűbb magazin a címlapjára tette. Az afgán lány is látható csütörtöktől áprilisig a Műcsarnokban.

Steve McCurry legendás fotói Magyarországra érkeztek

Február 25-től nyílik Steve McCurry fotós kiállítása Budapesten. A legendás fényképész nevéhez fűződik világhírű, az afgán lányt ábrázoló portréja is, amely a rangos természettudományos folyóirat leghíresebb képe lett.

Vonyítás és bőgés a kutyakiállításon

Lehet, hogy Budán egyszer volt csak kutyavásár, Pesten viszont annál többször van kutyakiállítás. A hétvégi négynapos kiállításon minden nap 1000-1500 kutya mérte össze a tudását, az egészen kicsi csivaváktól a hatalmas német dogokig, rengeteg díjat és kupát osztottak szét a szervezők. Több igazán különleges és drága kutya is versenybe szállt.

Fókusz 2016-02-23


szerző:
2016.02.23. 18:55
Festéssel fogy Danics Dóra anyukája

Az X-Faktor negyedik évadának nem csak egy győztese lett. Danics Dóra mexikói nyereményútjára édesanyját vitte magával, aki haza se akart jönni a messzi távolból. Bach Szilvia valami nagyon különlegeset hozott magával Észak-Amerika déli részéről.

Egy éven át restaurálták a szobrot

Borzalmas állapotban került elő Jankovits Gyula Libatolvaj című szobra, ami még a második világháborúban rongálódott meg. Letörött a szobor feje és egyik lába, illetve a libák is súlyosan sérültek. Egy végzős restaurátor hallgató dolgozott rajta majd egy évig, így a márványszobrot hetven év után újra kiállították a budai palotában.

Cirmosok, akik minden pénzt megérnek

Van közöttük, aki komolyan veszi az interjú szituációt és be nem áll a szája, mindenbe belenyávog, van, aki imádja a kamerát és persze olyan is, aki nagyon messzire elküldte volna stábunkat.

David Beckham minden pózban megmutatja…

Kiállítást rendeznek a divatikonná vált focista képeiből. Beckham annyira népszerű az ismert fotósok körében, hogy egy egész galériát megtöltenek vele. Ráadásul egy aukció keretében bárki magáévá teheti a szexi labdarúgót, na de nem úgy! És ha ez még nem lenne elég, az egyik brit magazin rendhagyó módon öt különböző címlapot készít Davidből.

ÁLOMESKÜVŐ: Ez lesz az idei trend!

Akadnak formabontó darabok is, de idén elsősorban a klasszikus és nőies anyagok hódítanak. A 12. Esküvő Kiállításon minden adott volt, ami az álom esküvőhöz kell. A dekorációban a vintage stílus most a legnépszerűbb.

Kiállítják Houdini legendás tárgyait

Az eredeti kényszerzubbony és számos szabadulóbilincs is látható lesz a szerdán nyíló Houdini-kiállításon. A leghíresebb magyar származású illuzionista kellékeiből álló páratlan tárlat David Merlini magángyűjteménye. A magyar szabadulóművész a Magyarországon forgatott Houdini film kellékeit is megszerezte, így a helycsereládát és a nőfűrészelőt is.

Budapesten a legnagyobb űrkiállítás

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal és az űrrepülés történetét feldolgozó hatalmas tárlaton ki lehet próbálni a súlytalanság állapotát, de meg lehet érinteni a Hold egy darabját is. A kiállítás megnyitóján ott volt Farkas Bertalan is, az egyetlen magyar, aki az űrben járt.

Hotel trendek


szerző:
2015.12.09. 00:45
Hotel trendek

Elrepültünk Baselbe Európa egyik legnagyobb hotelkiállítására, és megmutattuk önöknek, hogy egy 550 milliárd dolláros hotelpiacon melyek a legfrissebb trendek!

Hátrányos helyzetű alkotókat segítenek

Hátrányos helyzetű alkotók munkáit mutatja be egy kedden megnyílt galéria. A kiállított darabokat itt egyből meg is lehet venni. A Kabinet Galéria alapítói azt szeretnék elérni, hogy az egyes tárgyakat szépségükért, és ne szánalomból vásárolják meg az ide látogatók. Elsőként az Igazgyöngy Alapítvány mutatkozik be, a színes gyerekrajzokkal díszített holmikból befolyó pénz a berettyóújfalui mélyszegénységben élőket segíti.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való