KERESÉS search-close

kezelés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kezelés"

Pert vesztett a dél-afrikai atlétanő

El kell kezdeniük a gyógyszeres kezelését a túl férfias atlétanőknek, ha versenyezni akarnak - ezt az ítéletet hozta a nemzetközi Sportdöntőbizottság. Ezzel a testület elutasította a 28 éves, dél-afrikai futónő, Caster Semenya fellebbezését. A sportoló korábban azért perelte be a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, mert szerinte diszkriminatív és egészségügyi kockázatot jelent az, ha olyan gyógyszereket kellene neki szednie, amelyek egy bizonyos szint alá viszik a tesztoszteron-szintjét.

Igaz, hogy masszázzsal növelhető a mellméret?

A kezelés nagyobb kebleket ígér a hölgyeknek, de csodamódszer vagy átverés a mellmasszázs? Kipróbáltuk. Ellátogattunk egy specialistához, aki azon kevesek egyike, akik mellmasszázst végeznek. Azt mondja, valóban dúsabb lehet ettől a dekoltázsunk, de... a riportból kiderül a többi.

MŰHIBA? : „Nem pénzt akarunk, hanem, hogy a lelkünk megnyugodjon”

Egy rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg családja szerint egy 64 éves férfi két évvel ezelőtt az Országos Onkológiai Intézetben. A férfit fej-nyaki daganattal kezelték és kemoterápia miatt ültettek egy portot a mellkasába, ami néhány nap után sebes és gennyes lett, majd a trombózist kapott és elhunyt. A férfi 2015-ben lett beteg, tüneteivel egy vidéki kórházba küldték először, ahol az egyik orvos azt mondta, a nyakán lévő duzzanat csupán esztétikai hiba. Az elhunyt fiában sok a kérdés, amire még mindig nem kaptak választ.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Állandó fájdalommal él a fiatal putnoki nő

Állandó fájdalom, izomgörcsök és láz – ilyen panaszokkal él már 5 éve egy fiatal putnoki nő. Először Lyme-kórt diagnosztizáltak nála, egy későbbi zárójelentése szerint viszont egy ritka idegsérüléses betegségben szenved. Egyetlen reménye a gyógyulásra egy speciális, infúziós kezelés maradt, de azt eddig nem kapta meg. A zárójelentésben azt írták azért, mert a készítmény belátható időn belül nem érkezik meg. Ha szeretné támogatni Helga kezelését, ide utalhat: Somodi Helga: 55400163-16950595 IBAN: HU65 5540 0163 1695 0595 0000 0000 BIC: TAKBHUHB  Korona Takarék.

 

Százmilliókba kerülne a beteg kislány kezelése, de nem kapta meg a támogatást

Noémi 6 éves, és súlyos betegséggel küzd. Hogy javuljon az állapota, a világ egyik legdrágább kezelésére lenne szüksége: ez az első évben a költség 138 millió forintba kerülne, utána pedig évente 69 millióba. Édesanyja kért támogatást, de elsőre az egészségbiztosító elutasította a kérelmüket. A biztosító az adófizetők pénzéből gazdálkodik, és azt mérlegelik, hogy – csúnya szóval – megéri-e ennyit költeni valakire, akinél nem garantálható a javulás, vagy arra költsenek, akinél van remény arra, hogy jobban lesz.

CINTHYA DICTATOR: „Sok családban nem veszik komolyan a depressziót”

Cinthya számára a tavalyi év nagyon nehéz volt, szorongása és depressziója egyre inkább elhatalmasodott rajta, emiatt előbb egy pszichiátert keresett fel, majd kórházba került. Az ott töltött időről szelfi filmet készített, nem csak azért, hogy dokumentálja az állapotát, hanem, hogy segítsen megdöntetni a mentális betegségeket övező tabukat. A teljes riportot megnézheted: ITT

GYŰJTÉS: A Bethesda Gyermekkórháznak szeretnének segíteni

Kórházi gyerekágyra gyűjt egy beteg kisfiú anyukája. A kisfiú betegségére kezdetben Magyarországon még nem létezett orvosság, csak egy 220 millió forintos külföldi kezelésben bízhattak. Végül Belgiumban kezdték meg kezelését, közben törzskönyvezték a szert Európában, Magyarországon pedig egyedi méltányossági kérelemmel juthatnak hozzá a betegek. Ábrisnak is sikerült. Négy havonta kell kapnia vakcinát, élete végéig. A Bethesda Kórházban jár kezelésre, és az injekciókra, édesanyja most hálából nekik kezdett gyűjteni.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

DANI: Megfelelő kezeléssel, akár teljes életet is élhet

Daniról másfél hónapja derült ki, hogy SMA-s, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenved: a mozgató idegsejtjei folyamatosan pusztulnak. Ezért nem tud menni és állni sem segítség nélkül. Most szülei abban bíznak, hogy a Magyarországon nemrég elérhető gyógyszer segítségével a kisfiú fokozatos leépülése lassítható, vagy akár meg is állítható.
Ha segítenének a családnak, írjanak az rtlhirek@rtl.hu címre.

Véget ért Selena Gomez pszichiátriai kezelése

Az énekesnő állapota pár hete romlani kezdett, és betegségének mellékhatásai, különböző pszichés zavarok miatt ismét befeküdt a kórházba.

ÁBRIS: Ha a kezelés nem lenne, ma nem állhatnánk itt

Ábris külföldi kezelésére több mint 50 millió forintot gyűjtött össze a családja, miután rengetegen segítettek nekik. Ábris eddig hat injekciót kapott Belgiumban, a hetediket pedig ma adták be neki egy budapesti kórházban. Az itthon még gyerekcipőben járó speciális kezelés után a kisfiú akár járni is megtanulhat.

Életmentő kezelésre gyűjt a kajakos és felesége

Életmentő kezelésre gyűjt az Európa bajnok magyar kajakos Tóth Róbert és felesége. A 28 éves sportolót a rák egy ritka fajtája támadta meg, amely elsőként a könnycsatornáját betegítette meg, bal szemére meg is vakult. Történetét a zoom.hu írta meg. Nyár elején 18 áttét alakult ki a májában. Egy németországi célzott kemoterápiával ezeknek egy része már eltűnt. A beavatkozás második része augusztus végén lenne, ez csaknem hat millió forintba kerül, erre viszont már nincs pénze a családnak.

Soma Mamagésa egy bizarr kezelésen esett át

Körülbelül egy hete posztolta ki Soma, hogy részt vett élete harmadik kambózásán. Ez a tisztulásnak egy elég sajátos, önmérgezéses útja. Nemcsak a test, de a lélek is teljesen megtisztul. De vajon hogyan zajlik ez pontosan? Soma elmesélte!

„Én még nem láttam ilyen férfit”

Dia kis híján elvesztette fiát egy súlyos balesetben. Miután a fiú kizuhant egy kettétört hintából, agysérülést szenvedett, és a mai napig kórházban kezelik. Dia most párjának szeretne hálát adni, aki feltétel nélkül, mindenben támogatja őket.

Beteg gyerekek a világ körül - egy szobában!

Létezik egy kezdeményezés, mely tartósan kórházi kezelésre szoruló gyerekeket utaztat a világ körül - amihez nem kell elhagyniuk a kórházat! A részletekről Döbrei István, a Győztesek Egyesületének elnöke mesélt.

Károsíthatják a szívet a daganatellenes kezelések

Az orvosok szerint van olyan kemoterápia, ami minden második betegnél súlyos szívbetegséget okoz, például szívelégtelenséget vagy ritmuszavart. Sokan túlélik a rákot, de meghalnak a szív- és érrendszeri szövődményben. A társaság azt javasolja, hogy minden onkológiai betegnél a kezelés előtt mérjék fel a szíve állapotát és az alapján válasszák meg a terápiát.

Székhelyi József jobban van

Székhelyi József, úgy tűnik, túl van az életveszélyen. A 71 éves színésznél tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdőrákot, orvosai pedig azonnal meg is kezdték a kemoterápiás kezelését. Székhelyi József most azt nyiltkozta, egyre jobban érzi magát.

Afrika: az örök válságkontinens?

Afrika. Migránsoknak nevezett elvándorlók és meleg – nagyjából ennyi jut legtöbbünk eszébe. Meg az a mostanában divatos politikusi szöveg, hogy ne jöjjenek Európába, vigyük oda a segítséget. Hát vigyük. Fogalmunk sem lehet róla, hova, kinek, mit, mennyit. Beszéljünk Afrikáról, pontosabban Fekete-Afrikáról az északi arab országokról délre.

Szomszédja mentett meg egy vesebeteg asszonyt

Kezelésre vitte, mert a betegszállító a hó miatt nem tudott érte menni. A beteg azt állítja, jelezte a szállítóknak, hogy csak az összkerék meghajtású autóval lehet eljutni hozzá, de szerinte ezzel nem törődtek. A betegszállítónál úgy reagáltak, hogy van összkerék meghajtású autójuk, de a kocsik között a betegnek nincs joga válogatni.

Heteket kell várni a sugárkezelésre

Akár két hónapot is várniuk kell a sugárkezelésre a daganatos betegeknek Budapesten és Pest megyében az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint. Poller Imre azt mondta, az ország többi részében van elég gép, és szinte várakozás nélkül meg is kapják a kezeléseket a betegek. A Közép-magyarországi régióban viszont annyira rossz a helyzet szerinte, hogy az orvosok kénytelenek más kezelést választani.

Csak kevés betegen segíthetnek

Kevés pszichés betegnek tudnak segíteni, mert nincs elég államilag finanszírozott hely a kezelésekre. Magyarországon 560 ezer mentális beteg él, de csak töredékük, nagyjából 90 ezren jutnak hozzá valamilyen pszichoterápiához.

Mellrák: számít, mikor kezdik a kezelést

Főként a fiatalkori agresszív mellráknál számít, mikor kezdik a diagnózis után a beteg kezelését. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Onkológus Társaság elnöke. Hétfőn az egészségügyért felelős államtitkár azt nyilatkozta híradónknak, hogy nem azzal van baj, hogy egy mellrákos betegnek átlagosan 40 napot kell várnia a kezelésre, hanem, hogy a nők nem járnak szűrésre. Az Onkológus Társaság elnöke szerint bizonyos daganatoknál a kiújulás kockázatát is növelheti a késlekedés.

Túl sokat kell várni a kezelésre a mellrákos betegeknek

Még mindig 40 napot kell várniuk a kezelésre a mellrákos betegeknek a diagnózis után - az Egészség Hídja Összefogás a mellrák ellen nevű szervezet vezetője szerint. Pedig nemcsak a korai diagnózis, hanem a kezelés gyors megkezdése is döntő a gyógyulás szempontjából. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A kivilágított Lánchídon vasárnap este vonultak át azok, akik a mellrákra és a prosztatarák elleni közdelemre így akarják felhívni a figyelmet.

Írásban már kommunikál Burkus Vanessza

Csetel, papírra ír és reagál a hangokra, de még nem épült fel teljesen Burkus Vanessza. A fiatal lány július végén szenvedett autóbalesetet Bulgáriában, egy hónapja szállították repülővel Szegedre. Többször megműtötték, hétfőn pedig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe szállították, itt kezelik tovább.

Még nem tért magához, a júliusban balesetet szenvedett Burkus Vanessza

Vanessza július közepén utazott Bulgáriába, ahol a barátja idegenvezetőként dolgozik. Autójuk Burgasz közelében meghibásodott. Megálltak a leállósávban. A sofőr éppen csak kiszállt a kocsiból, amikor hátulról, fékezés nélkül beléjük rohant egy autó. A balesetben egy idős nő meghalt, Vanessza pedig életveszélyesen megsérült.
A lány édesapja Híradónknak azt mondta, a kártérítési összeget Vanessza rehabilitációjára szeretnék fordítani, valamint arra, hogy az esetleges otthoni ápoláshoz szükséges eszközöket meg tudják vásárolni.

Kezelhető a kényszerbetegség!


szerző:
2017.07.11. 08:01
Kezelhető a kényszerbetegség!

Sok szülőt és gyermeket is érint, viszont sajnos nem kap elég nagy figyelmet. Németh Laura klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta most kitálal a helyzet súlyosságáról és arról is, mi lehet a megoldás!

Benkő László két koncert között mesélt állapotáról

Benkő László a Tabánba invitált bennünket egy sétára, hogy megmutassa kedvenc helyeit és beszámoljon betegsége és gyógyítása legfrissebb helyzetéről. Az Omega billentyűse két koncert között mesélt pillanatnyi állapotáról és őszintén vallott kilátásairól.

Story Extra 2017-07-05


szerző:
2017.07.05. 17:25
Összefogtak a beteg focistáért

Összefogás egy tehetséges, beteg focistáért. Lakhatatlanná vált egy diósgyőri futballista családjának otthona Megyaszón a jégeső miatt. A tető beszakadt, a lakás elázott, menniük kellett. A fiatal sportoló tavaly rákos lett, hónapokig kezelték, most jól van, már újra edz. Eddig is nehéz körülmények között éltek, de az újabb csapás a családot is nagyon megviseli.

Valóban lehet egészségesen élni cukorbetegen is?

Erős Antónia és Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője beszélt a diabétesszel való együttélésről, hogyan befolyásolja a betegség a hétköznapjaikat, valamint, hogyan lehet felismerni a cukorbetegséget. Szóba került még a híradós által létrehozott, Egy Csepp Figyelem Alapítvány is és annak céljai, programjai.

Egy autó árába kerülhet a fogak pótlása

Akár egy autó árába is kerülhet a fogak pótlása annak, aki nem figyel a fogágybetegség tüneteire és nem kezelteti azt időben. Ezt mondta az RTL Híradó által megkérdezett szakorvos. A Semmelweis Egyetemen most kampány indul a betegség korai felismeréséért. A kórt baktérium okozza, hosszú évek alatt alakul ki, ínyvérzéssel, duzzanattal és a fogak elvesztésével járhat. De a fogágybetegség növeli a koraszülés, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát is.

Az értelmi sérült diákokat szakképesítés nélkül is lehetne tanítani?

Tanulási zavaros diákok: az oktatási kormányzat új ötlete szerint akkor is kötelező lenne osztályozni őket, ha a szakértői bizottság egy-egy tárgyból felmentésüket javasolja. Sőt, van másik ötlet is: az értelmi sérült diákokat szakképesítés nélkül is lehetne tanítani azokban az iskolákban, ahol hiányzik a gyógypedagógus. A szülők és a szakma is tiltakozik. Mit mond a kormányzat?

Tanulási zavaros diákok: levél a miniszternek

Tanulási zavaros diákok: az oktatási kormányzat új ötlete szerint akkor is kötelező lenne osztályozni őket, ha a szakértői bizottság egy-egy tárgyból felmentésüket javasolja. Sőt, van másik ötlet is: az értelmi sérült diákokat szakképesítés nélkül is lehetne tanítani azokban az iskolákban, ahol hiányzik a gyógypedagógus. A szülők és a szakma is tiltakozik. Mit mond a kormányzat?

Hatékony szépészeti beavatkozások a modern kor társadalmának!

Napjainkban nagyon szeretnénk csinosabbak, szebbek lenni az emberek. Vannak, akiket már a mimikai ráncok is zavarnak. Vajon ha valaki jobbá szeretné tenni a külsejét, milyen lehetőségek állnak a rendelkezésére?

Ez Sári Évi szépségének titka

A színész-, énekesnő sokféle szerepben láthattuk már a színpadon. Most pedig nézzük meg, hogyan történik Évi arcszépítő kezelése!

Ilyen az arcszépészet világa!

Az arcunk a névjegyünk. Pontosan ezért szeretnénk sokan fiatalodni és szépülni. De hogy hogyan történhet mindez? Ennek járt utána Valkó Eszter.

Mi a kínai orvoslás több ezer éves mottója?

Kezeld a még nem létező betegséget! A kínai orvoslás alapelve, hogy mind a külső, mind a belső tüneteket gyógyítani kell, valamint a gyors és hosszútávú kezeléseket érdemes ötvözni.

Reuma és mozgásszervi panaszok kezelése

A reuma nem kifejezetten új keletű kór. Egyes csontvázleletek arra engednek következtetni, hogy időszámításunk előtt is küszködtek már a betegséggel. De pontosan kiket érint és hogyan kezelhető ez a betegség?

Mi a feltétele a rákbetegek gyógyszeres kezelésének?

Ma már szerencsére egyre több célzottan ható készítmény áll a rákbetegek rendelkezésére, amelyekkel sok esetben egészen gyors és látványos eredményeket lehet elérni. Ennek feltétele, hogy a gyógyszert a megfelelő beteg kapja. Eldöntésében a daganatgének elemzésén alapuló gyógyszerhatékonysági vizsgálatok segítenek.

Újabb áttörés a daganatok kezelésében

Az utóbbi néhány évben lehetővé vált, hogy a daganatokat intelligens, célzottan ható készítményekkel kezeljék. Sajnos ezek még nem elérhetőek minden daganattípusnál, ahol azonban igen, ott gyakran nagyon gyors és jelentős a javulás.

Semmire sem emlékszik a fiú

Semmire sem emlékszik a baleset előtti életéből az a fiú, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba a szeptemberi buszbaleset után. A diákokat szállító járat Érpataknál ütközött egy mikrobusszal. Az abban ülők közül ketten meghaltak. A diákok közül ketten voltak életveszélyben. Egyikük a 16 éves Márkó, akiről a Blikk írt először. A fiú anyja azt mondja, Márkó a baleset óta folyamatos kezelésre szorul, nem biztos, hogy valaha is felépül.

Fogászat fogyatékkal élőknek

Alig van olyan fogászati rendelő az országban, ahol kifejezetten felkészültek fogyatékkal élők ellátására. Ezek a páciensek általában kevésbé együttműködőek, és sokszor még a legegyszerűbb kezeléseket is altatásban kell végezni náluk. A Semmelweis Egyetemen másfél éve indítottak egy ilyen speciális fogászatot, azóta több mint 700 fogyatékkal élőt láttak el.

Fogadjuk meg Nagy Laci tanácsát – NeuoPress-terápia!

A Telekom Veszprém kézilabdázója mesél egy gyógymódról, mely nemcsak kifejezetten hasznos, hanem nagyon kellemes is. Ez az úgynevezett ideginger terápia. A talp testünk térképe, így az adott szervekhez tartozó idegvégződések ingerlésével öngyógyító folyamat indul el az adott testrészeknél, és ezzel a módszerrel például az ekcémán is kifejezetten lehet segíteni. Próbálják ki!

Zsírsejtekkel a hamvas arcbőrért

A gyengébbik nem képviselői talán nem is sejtik, mennyire hasznosak a zsírsejtek. Dombóvári Vanda utánajárt, miként lehet újra hamvas arcbőrre szert tenni a felhasználásukkal. 

Tönkretette a szezont a munkaerőhiány

Tönkretette a szezont a krónikus munkaerőhiány a Balatonnál. Ezt mondják a vendéglátósok, akik legalább 10-15 százalékos bevételkiesésről beszélnek a múlt nyárhoz képest. Az időjárás is rosszabb volt, de szerintük a legnagyobb gondot az okozta, hogy nem találtak szakképzett és tapasztalt munkaerőt. A kormány őszre intézkedéscsomagot ígér a munkaerőhiány kezelésére.

Már nincs életveszélyben a megégett fiú

Jobban van és már enni, beszélni is tud az a 8 éves kisfiú, aki súlyosan megégett még tavasszal. Házuk mellett egy bokor gyulladt ki, Dominik pedig megpróbálta eloltani, de lángra kapott a ruhája. Teste 80 százaléka megégett, sokáig az sem volt biztos, hogy túléli. Nemrég kiengedték a miskolci kórház intenzív osztályról, de még hosszú kezelés vár rá. Legnagyobb vágya most egy TV, hogy tudja nézni a kedvenc mesefilmjeit.

Túl drága a hatékony gyógyszer

Van új és hatékony gyógyszer a Hepatitis C kezelésére, de csak azok a betegek kaphatják meg, akik már súlyos stádiumban vannak. Erről beszélt híradónknak a Májbetegek Országos Egyesületének elnöke. A legújabb terápia ugyanis drága, 15 millió forint, ezért nem juthat hozzá mindenki. A világon jelenleg 400 millió Hepatitis C fertőzött ember él, de csak minden századik kap kezelést.

Mit tegyünk a makacsul ragaszkodó körömgomba ellen?

Ez egy igen gyakori és meglehetősen feltűnő probléma, ami sokakat visszatart attól, hogy szandálba bújjanak, vagy akár strandra menjenek. Mivel ez nemcsak esztétikai probléma, hanem egy fertőző betegség is, mindenképp fontos, hogy azonnal szakorvoshoz forduljunk!

 

Rádiófrekvenciás kezelés a fedetlen lábakért

Sokan a nagy kánikulában sem szeretnek rövid ruhákban, szoknyában vagy nadrágban járni az utcán, pedig van megoldás. Így a seprűvén már nem lehet többé akadály!
 

Csodát művelnek ezek a legújabb bőrfiatalító technikák

Manapság már a hétköznapi ember számára is elérhetőek olyan szépségápolási módszerek, melyeket régen csak a hírességek engedhettek meg maguknak. Segítségükkel akár 10 évet is fiatalodhat arcbőrünk. De lássuk, hogyan működnek!

Minden tizedik gyermeknél jelentkeznek a Tourette tünetei

Gyakori krákogás, hümmögés, száj, esetleg fej- vagy vállrángás. Ezek a tünetek minden tizedik gyermeknél jelentkeznek hazánkban. Szerencsére a kicsik nagy része kinövi a Tourette-szindrómát. A többieknél viszont látványosan súlyosbodhatnak a külső szemlélő számára furcsa tünetek.

Sok depressziós nem megy orvoshoz

Többszázezer ember szenved a depressziótól Magyarországon, mégis sokan azért nem mennek orvoshoz, mert szégyellik a betegségüket, és próbálják eltitkolni a környezetük elől is. Pedig a megfelelő kezeléssel már tízből kilenc beteget meg tudnak gyógyítani. Az, hogy kinél alakul ki a betegség, nem csak a hajlamtól és attól függ, hogy mi történik velünk. Az is befolyásolja, hogy például mennyit éjszakázunk vagy mit eszünk.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, azonnal fordulj orvoshoz!

A pikkelysömör egy egész szervezetet érintő betegség. Szerencsére ma már gyógyítható, viszont nagyon fontos időben elkezdeni a kezelést.

Van megoldás a vénás betegségekre!

Ez a probléma Magyarországon is az emberek 40%-át érinti. Ráadásul a fájdalmas tünetek mellett esztétikailag is gondot okoz. Szerencsére már van gyógymód a betegség kezelésére.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való