KERESÉS search-close

kezdeményezés

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kezdeményezés"

Eltűnhetnek a fecskék Magyarországról

A hazai fecske állomány több mint 50%-a továbbra is hiányzik. Ez azért nagy probléma, mert a fecskék a legtöbb rovar és kártevő természetes főellenségei. Egy néhány hete indult kezdeményezés, amihez már több ezren csatlakoztak, köztük ismert hazai celebek, a fecskék védelmére hívja fel a figyelmet.

Rozina is csatlakozott a Mikulás futáshoz

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány és az AKUT szakasz kommunikációs közösség December 5-én jótékonysági futással fejezi ki szimpátiáját mindazokkal a betegekkel és az egészségügyi szakdolgozókkal, orvosokkal, akik ezt az éjszakát kórházban töltik. Most a Reggeli házigazdája is úgy döntött, hogy részt vesz a kezdeményezésen. 

Központban az elhivatott és kreatív nők

A Richter új kezdeményezése az olyan nők felkutatása, akik ötleteikkel az egészségügy és az oktatás körülményeit tennék jobbá. A zsűri tagjait erősíti többek közt Rúzsa Magdi és Szily Nóra is, akik szívügyüknek tartják a társadalmi jóllét előmozdítását.

Gyermekelőadás: Légy ökosabb!


szerző:
2018.03.23. 09:08
Gyermekelőadás: Légy ökosabb!

A kerepesi Széchenyi István Általános Iskola fontosnak tartja a környezetvédelmet, így a jövő héten a diákok egy előadássorozatba kezdenek diáktársaiknak, hogy ezzel ösztönözzenek mindenkit a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Ilyen volt a harmadik Totalbike!


szerző:
2017.07.18. 08:58
Ilyen volt a harmadik Totalbike!

Zomborácz Iván, Strucz Antal, Anda Csaba és Horváth Tamás beszélt a a 24 órás Totalbike Robogóversenyről, amelyet már 3. alaklommal rendeztek meg – több mint 30 csapat részévételével.

Az Aranyanyuk váltják meg a világot?!

Tóthné Almássy Mónika, kórházpedagógus és Dr. Kenessey Andrea, belgyógyász korábbi díjazottak meséltek arról, mennyi mindenben segített nekik a díj, kiváltképp a hivatásuk terén, valamint szóba került a Kórház Suli nevű kezdeményezés is!

Több szervdonor egy étel miatt

Speciális menü leendő donoroknak. Elképesztő ötlettel állt elő egy dán séf. Koppenhágai éttermében az egyik ételt úgy készíti el, hogy felhívja a figyelmet az életmentő szervre váró betegekre. Akciója sikeres, már több mint ötszáz vendég jelentkezett donornak.

 

Hétköznapi hősöket keresnek

Csütörtökön indult a Hősök Tere harminc napos kihívása. A kezdeményezés a közöny ellen küzd, és hétköznapi hősöket keresnek, akik apró dolgokkal képesek megváltoztatni maguk körül a világot. Például Palya Bea azt vállalta, hogy mindennap idegeneknek énekel.

Sérült és ép gyerekek játszhatnak együtt

Már Újpesten is van olyan speciális pillangóhinta, amit fogyatékos és egészséges gyerekek együtt is használhatnak. A fővárosban hat kerületben van ilyen játék, és a kezdeményezők szerint hamarosan vidéki játszótereken is lesz. Az ötlet beteg gyerekeket nevelő szülőktől származik, ők tervezték a játékot és a pénzt ők szerezték hozzá.

MSZP: Sorban állás a népszavazásért

A vasárnapi boltbezárás óta hétköznapi téma lett a népszavazás Magyarországon. Mivel ez kissé nyögvenyelősen, időnként botrányok közepette nem megy, a kormány módosítani tervezi a népszavazásról szóló 2013-as törvényt. A törvénymódosítás közvetlen előzménye, hogy február 23-án fölöttébb izmos urak akadályozták meg, hogy Nyakó István beadhassa az MSZP népszavazási kezdeményezését arról, hogy – egyszerűsítve – vasárnap is lehessen vásárolni.

Az Odaátos fiúk nem csak a fikció világában mentik az embereket

Megéri a sorozat rajongótáborába tartozni: a főszereplők, Jensen Ackles, Jared Padalecki és Misha Collins ugyanis összefogtak, hogy a rászoruló rajongóik sose érezzék magukat egyedül.

Novemberben az arcszőrzet minden formája vagány

Magnum bajusz, vendégbajusz, huszárbajusz, novemberben az arcszőrzet minden formája jöhet! A kezdeményezés több évtizede indult Ausztráliából, és évről-évre számos híresség csatlakozik hozzá. Többek között George Clooney, Tom Hanks és Jared Leto is növesztett már bajuszt, de Ganxsta Zolee, Heilig Gábor, Sipos F. Tamás vagy a Belmondo zenekar is vállalta, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a prosztatarák veszélyére.

Október 29. a pikkelysömör világnapja

Október 29. a Pikkelysömör Világnapja. De, pontosan mit is érdemes tudni a betgségről, és miért szerveznek neki világnapot? Kevesen tudják, de a népesség mintegy 1,5-2 százalékát érint a kór, így több olimpikon, köztük Gergely István is igyekszik felhívni rá a figyelmet. A kezdeményezésről, a betegség tüneteiről és szövődményeiről beszélgettünk vendégeinkkel Dr. Holló Péterrel és Gergely Istvánnal.

Burokban él, és csakis saját szükségletei foglalkoztatják?

Bosszantotta már az, ha segítségre lett volna szüksége, de ez senkit sem érdekelt? Vagy ha valaki közönyös maradt, miközben kiállhatott volna Önért? De mi a helyzet Önnel? Segít a képességei szerint? Kiáll másokért?

2015: a fény nemzetközi éve Magyarországon is

Az UNESCO 2015-öt a Fény Évének választotta, felhívva ezzel a figyelmet arra, hogy milyen fontos szerepet játszik a fény az életünkben.  Hazánk egyrészt csatlakozott az európai kezdeményezésekhez, másrészt egy itthoni eseménysorozattal kívánja felívni a hazai közvélemény figyelmét a fény az élet minden területére kiható fontos szerepére. Vendégünk volt Alföldi Mária a Bayer kommunikációs igazgatója és Szarvas Kata a BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégiumának elnöke, akik a hazai kezdeményezésrõl mesélnek nekünk.

Néhány magyar híresség is nélkülözésből indult el álmai útján

Néhány magyar híresség maga is éhezett, és nélkülözésből indult el az álmai útján. Azért beszéltek róla, hogy még többen meghallják a hangjukat azok közül, akiknek van lehetőségük felszámolni Magyarországon a gyermekéhezést.

A zenészek is megtapasztalták az éhezést

Néhány magyar híresség maga is éhezett, és nélkülözésből indult el az álmai útján. Azért beszéltek róla, hogy még többen meghallják a hangjukat azok közül, akiknek van lehetőségük felszámolni Magyarországon a gyermekéhezést.

Gyermekéhezés - megszűntethető?

Önök találkoztak már éhező gyerekkel? Aki időnként napokig nem jut ételhez. Azért annyira nem lehet szegény ez az ország, hogy ezt elfogadja. Nem is mindenki fogadja el, de az egymástól függetlenül, egymással párhuzamosan dolgozó szervezetek munkája nincs összehangolva. 10 hónappal ezelőtt Horgas Péter látványtervező elhatározta, hogy Nemzeti Minimum néven valahogyan egyesíti a részben elszigetelt erőfeszítéseket.

Egy gyerek se éhezzen Magyarországon!

Ez az egyszerű, de nehezen megvalósítható küldetés hozott össze civileket, szakértőket és politikusokat, akik megelégelték, hogy legalább 50.000 éhező gyerek él hazánkban. Napok telnek el úgy, hogy egy falatot sem esznek. Kilenc hónapja indult a Nemzeti Minimum kezdeményezés. Hol tartanak?

Nyáry Krisztián 30 napig jót cselekszik

A Hősök Tere nevű civil kezdeményezés arra buzdít, hogy merjünk kiállni és tenni másokért a hétköznapokban. Nyáry Krisztián író is a kezdeményezés mögé állt és vállalta, hogy 30 napon át megtesz valami olyat, amit eddig nem mert.

Közösségi Adománypont nyílt Budapesten

Adni jó! Egy maroknyi ember egy Svédországban már bevált ötletet és kezdeményezést megvalósított itt Magyarországon is, így született meg az első Közösségi Adományozó Pont Budapesten. Erről a kezdeményezésről és az eddigi tapasztalatokról kérdeztük az Ajándékdoboz névre keresztelt gyűjtőpontról Pados Balázst.

Graffitiseket keres a Nyírő Gyula Kórház

Azt szeretnék, hogy a kórházban működő pszichiátriai intézet szenvedélybetegei a jelenleginél barátságosabb körülmények között gyógyulhassanak. A facebookos kezdeményezés nagyon népszerű, már több mint 13 ezren megosztották és a kórház dolgozóihoz özönlenek a felajánlások, már több mint 40 művész jelezte, hogy szívesen dekorálna.

Csaknem 50 ezer gyermek éhezik Magyarországon

Gyermekek éhezése ellen szeretné most felemelni a hangját jó pár ember, mondván egy ilyen problémára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Mi a „Nemzeti Minimum” és miért csatlakozott a kezdeményezéshez Novák Péter? A zenész-színésszel és a civil szerveződés ötletgazdájával, Horgas Péterrel beszélgettünk.

Szociális szelfik az alacsony fizetések miatt

Havonta 80-90 ezer forintból kell megélniük több tíz éves szakmai gyakorlattal. Erre akarják felhívni a figyelmet a szociális ágazatban dolgozók úgy, hogy szelfiket töltenek fel magukról a legnagyobb közösségi oldalra egy papírral a kezükben, amire a fizetésüket is felírják.

Sok helyen féláron adják a fagyit pénteken

Féláron adják a fagyit sok helyen pénteken, a magyar kézműves fagylalt napján. A kezdeményezéshez országszerte több mint négyszáz cukrászda csatlakozott. A szervezők nem csak népszerűsíteni szeretnék a fagyit, hanem mindezzel segítenének is. Az akcióhoz csatlakozó cukrászdák közül többen is vállalták: ingyen fagyit visznek a rászorulóknak.

„Történelmi” házakról meséltek

Egy pince, amelyben sikerült átvészelni a II. világháborút, vagy a ház, amelyben József Attila egykori tanára, Horger Antal is lakott. Akár ezeket a helyszíneket is bejárhatják a Budapest100 programsorozat keretében. A százéves házakat bemutató kezdeményezés öt éve indult, azóta pedig az egész fővárost megmozgató eseménnyé nőtte ki magát.

Portré 15-03-22


szerző:
2015.03.23. 01:15
Portré 15-03-22

Portré: A nemzeti minimum és egy nagyszabású koncert! Most is egy remek ügy mellé állt a Portré. Horgas Péter ugyanis elszántan küzd a magyarországi gyermekéhezés ellen. Vasárnap este erről beszél Barabás Évával.

Benyújtották kérdéseiket a civilek

Benyújtották a Nemzeti Választási Bizottságnak azt a 19 népszavazási kezdeményezést, amelyet vasárnap olvastak fel az ellenzéki demonstráció civil szervezői. Egyebek mellett az útdíj és a kötelező kamarai tagdíj eltörlését, valamint a dohánytörvény visszavonását követelik.
 

D. Tóth Kriszta egy évig nem sminkeli magát?

Nem mindennapi kezdeményezést indított útjára Kriszta. Negyvenedik születésnapján megfogadta, hogy egy éven át, minden nap közzé tesz magáról egy smink és utómunka nélküli fotót. Hogy mi ezzel a célja és mi mindenbe vágott bele az utóbbi időben, azt ő maga mesélte el nekünk.

Ki udvaroljon kinek?


szerző:
2015.01.13. 09:01
Ki udvaroljon kinek?

A nők még igénylik-e, hogy egy pasi udvaroljon? Ha igen, akkor hogyan kell ezt jól csinálni? Puskás Peti és Szabó Zsófi elárulták!

Ecuadorban is hódít a karaoke-taxi

Éneklő utasok. A karaoke-taxiban mindenki kedvenc számát dalolhatja. Ecuadorban a kiváló énekesek ingyen is utazhatnak. A kezdeményezés egy országos kampány része, amely a latin-amerikai ország zenei gyökereire hívja fel a figyelmet.

Írók, költők kézzel írt szavai, tartós élelmiszerért cserébe

Egy újságíró kezdeményezésére csaknem 60 magyar művész vállalta, hogy egy szót, vagy néhány mondatot ír egy-egy ív papírra, amit az érdeklődők tartós élelmiszerrel, például konzervvel, rizzsel vagy tésztával vehetnek meg.
 

Nincs csavarhúzó? Kérjen a szomszédtól!

Öt fiatal egy éve elindított egy kezdeményezést, céljuk, hogy közelebb hozzák egymáshoz a szomszédokat, akik így spórolhatnak és számíthatnak egymásra.
 

Újra lett élet az üres kirakatokban

Véget ért a Nyitva! Kiadó Üzletek Fesztiválja. Az elmúlt egy hónapban 9 régóta kiadatlan budapesti üzlethelyiség vált kísérleti helyszínné. 13 különböző projekt próbálhatta ki magát teljesen ingyen a belvárosi üzletekben.

Plusz egy kávé a rászorulóknak

Egy matrica az ablakon, és tudni lehet, hogy azon a helyen jószándékú emberek jártak. Hagytak ugyanis valamit annak, aki utánuk jön: egy kávét, egy szendvicset, egy hajvágást, vagy mondjuk belépőt egy játszóházba egy kisgyereknek.

Portré 12-11-25


szerző:
2012.11.26. 01:10
Portré 12-11-25

Portré: A jóságos misszionárius, France Mutombo a Portréban. A kongói fiatalember Magyarországon úttörőjévé vált a Humanitárius turizmusnak. A kezdeményezés Európában egyedülálló.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való