KERESÉS search-close

kerekasztal

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kerekasztal"

Oktatási tiltakozások: együtt vagy külön?

Érdeklődő legyen a talpán, aki el tud igazodni a tiltakozó pedagógusok és az önmagát lecövekelő kormány tárgyalásaiban. Van egy Köznevelési Kerekasztal, amit a Minisztérium működtet, de ennek munkájában több tiltakozó szervezet nem vesz részt. Van egy Civil Közoktatási Platform és az ezzel szorosan együttműködő Tanítanék mozgalom – ők nem mennek az állami kerekasztalhoz, viszont kedden hiába várták a közoktatási kormányzat küldöttségét. Mi nem megyünk önökhöz, mondják mindkét oldalon.

Közoktatás: Kormánnyal vagy kormány nélkül?

A közoktatási zűrzavarban most az a helyzet, hogy van egy kerekasztal, amit a minisztérium működtet számtalan szervezet közreműködésével. Neve: Köznevelési Kerekasztal. Vannak szakszervezeti sztrájkbizottságok, amelyek a kormány válaszát várják, és ennek függvényében döntenek az esetleges sztrájkról. És van egy Civil Közoktatási Platform, ugyancsak sok résztvevővel. A kormány és a civilek kerekasztala között nincs átfedés. Vagy ide vagy oda. Ki itt, ki ott. A Magyarul Balóval műsorában összeült a két kerekasztal egy-egy szereplője: Horváth Péter gimnáziumi igazgató és matematika-fizika tanár Győrött, valamint a lényegében kötelező jellegű Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Ő a Köznevelési Kerekasztalra jár. Miklósi László gimnáziumi tanár és a Történelemtanárok Egyesületének elnöke, ő a civil kerekasztalra jár.

Az ő börükre megy: diákok az oktatásról

Szó szerint áll a bál a közoktatás körül, mivel patthelyzet van: a kormány népes kerekasztalt működtet, ezt a szakszervezetek és mások bojkottálják, beindult egy alternatív kerekasztal, mindezzel párhuzamosan sztrájkbizottságok várnak az oktatási kormányzat válaszaira.

Palkovics László: csődgondnok vagy béketeremtő?

A magyar közoktatás totális központosítása nyomán, évek folyamatos – és eredménytelen – pedagógus tiltakozásai után egy miskolci gimnázium nyílt leveléhez több száz iskola csatlakozott. A közoktatásért felelős államtitkárt felmentették és helyére kinevezték Palkovics Lászlót, aki eddig a felsőoktatásért felelt, most már a teljes magyar oktatásért az óvodától az egyetemig. Magyarul: feladatát tekintve oktatási miniszter, beosztása államtitkár. Szombaton tömegtüntetés volt Budapesten. Most, egy sztrájkbizottság tárgyal a minisztérium egy másik államtitkárával egy 25 pontos követelésrendszerről, az oktatási kerekasztal vagy folytatódik, vagy nem, a tanárok viszont saját kerekasztalt szerveznek.

Nem elégedettek a tiltakozó gimnáziumok

Nem fogadják el az oktatási kerakasztalt a tiltakozó gimnáziumok. Kitartanak amellett, hogy teljesen új közoktatási törvényre és valódi, rendszerszintű változásra van szükség, nem pedig finomításokra. Levelük szerint a megkezdett tárgyalások csak arra jók, hogy lecsendesítsék a közvéleményt. A kerekasztal kedden alakult, és akkor még úgy tűnt, közeledtek az álláspontok a tiltakozók és a kormány képviselői között. Kiderült például, hogy nagyobb önállóságuk lehet az iskoláknak.

Nincs egyezség a zsidó kerekasztalon

A magyarországi zsidó szervezetek továbbra sem vesznek részt a kormány által szervezett holokauszt emlékév rendezvényein, mert nem teljesültek követeléseik.

Oktatási kerekasztalt sürgetnek a szocialisták

Azt is kivizsgálnák, hová lett az ingyenes tankönyvekre szánt állami pénz.

Vita a Semmelweis Tervről


szerző:
2011.07.28. 19:25
Vita a Semmelweis Tervről

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a Semmelweis Terv végrehajtásáról szóló kormányhatározatot.

SZDSZ: kevés a kézzelfogható eredmény!

Magyar-szlovák kerekasztal összehívását kezdeményezik a liberálisok.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való