KERESÉS search-close

kazán

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kazán"

Sokan felháborodtak Pócs János égetős videóján

Viccnek szánta a fideszes Pócs János azt a videót, amelyen a politikus nagyméretű kazánba zár egy roma férfit, de előtte még bedobott egy égő papírt. A felvétel 2008-ban készült, amikor Jászapátiban önkormányzati képviselő volt; jelenleg a parlament tagja. A videó szerint azt mondja: csak azokat a cigányokat égeti el, akikre haragszik. Most arról beszélt a politikus: az azóta meghalt férfi a barátja volt, és az ő kérésére készült a felvétel. A Párbeszéd lemondásra szólította fel Pócs Jánost. A Fidesz szerint nem szerencsés, hogy ilyen videó készült, mert félreérthető.

Hajléktalanná vált egy öttagú család, miután leégett a házuk

Hajléktalanná vált egy öttagú család, miután leégett a házuk délelőtt a Heves megyei Szarvaskőn. A szomszédok vették észre, hogy ég a kazánház, majd robbanásokat is hallottak. A tűz idején senki nem volt otthon. A tűzoltók késő délutánig próbálták megfékezni a lángokat, a ház lakhatatlanná vált. A településen gyűjtést szerveznek a családnak.

Benzinnel akart begyújtani, életveszélybe került

Benzinnel akarta begyújtani a kazánt – életveszélyesen megsérült egy férfi Szergényben kedd este. A kazán berobbant, amikor meg akarta gyújtani benne a fát. Úgy tudjuk, hogy testének nagy része megégett. Most a győri kórházban ápolják.

Vigyázat, sok a veszélyes kazán!

Még el sem kezdődött a fűtési szezon, de már 11 ember szenvedett szén-monoxid mérgezést csak ebben a hónapban – közölte a Katasztrófavédelem. Szakemberek szerint a háztartások kétharmadában működik olyan kazán, amiből szén-monoxid kerülhet a levegőbe.

JÓTANÁCSOK: Erre érdemes odafigyelni a fűtésszezon előtt

Egy idős férfi meghalt tegnap késő délután Mosonmagyaróváron, amikor idén először be akart gyújtani. A vegyes tüzelésű kazán azonban valamiért felrobbant a pincében. Megkérdeztünk egy szakértőt, hogy mire érdemes odafigyelnünk a fűtésszezon kezdete előtt.

Ki tudtak menekülni a tűzből

Teljesen leégett egy körülbelül 150 négyzetméteres ház éjjel Budakeszin. A tüzet valószínűleg a meghibásodott kazán okozhatta. A lángok percek alatt átterjedtek a tetőre, ami az oltás közben be is szakadt. A tűzben senki sem sérült meg.

Hősugárzóval melegítettek a mentőállomáson

10 napig hősugárzóval melegítették magukat a mentők Csepelen. Évek óta gond volt a kazánnal, másfél hete elromlott a berendezés, így 15 fokban ültek a mentőállomáson. A Mentőszolgálat szerint délutánra megjavították, így újra van fűtés és melegvíz. A Mentődolgozók Szövetségénél azonban azt mondják: ez nem egyedi eset, más mentőállomáson is lehetnek hasonló gondok a fűtéssel.

Zsuzsi hatalmasat csalódott a legjobb barátnőjében...

Zsuzsi és Katika 35 éve ismerik egymást, 4 éve azonban olyan történt, ami örökre megváltoztatta kettejük kapcsolatát. Katika átverte barátnőjét, aki azóta sem tudott 100%-osan megbocsátani neki... Itt az ideje, hogy megbeszéljék a félreértéseket!

LÁNGOK: Mindenük odalett a tűzben

Tűzoltók locsolják a füstölő tetőt, a gerendák izzását is látni. Ezek a felvételek tegnap délután készültek. Egy családi ház és a mellette lévő kazánház gyulladt ki a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán, a környék összes tűzoltóját riasztották. Az oltás idejére az egész utcát lezárták.

Hétezer pályázó kaphat támogatást

A régi kazánok és konvektorok cseréjét és a kémények felújítását támogatja az állam egy most bejelentett pályázattal. Az Otthon Melege programban legfeljebb 700 ezer forintra, vagy a teljes felújítás összegének 40 százalékára lehet pályázni és összesen hétezer nyertest hirdetnek majd. A támogatásért júniustól lehet pályázni. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint egy kazáncsere és kéményfelújítás akár másfél millió forint is lehet.

Szénmonoxid miatt kerültek kórházba

Kandalló okozott szénmonoxid-mérgezést vasárnap éjjel Sándorfalván, egy négytagú család került kórházba. A lakásban egyszerre fűtöttek a kazánnal és a kandallóval, a szakember szerint ez okozhatta a balesetet. Ma már mindenki hazamehetett, de a családnak a régi kazánt le kell majd cserélnie egy újra.

 

Felrobbant a kazán, meghalt a nagymama

Szörnyethalt a nagymama, amikor felrobbant a kazán. Az asszony unokáira vigyázott, a gyerekek épp tévét néztek. A nagymama valószínűleg be akart gyújtani a kazánba, amikor az felrobbant. A katasztrófavédelem vizsgálja, hogy pontosan mi történt.

Iskolás fiú mentette meg a családot

Hetekig fogják még kérdezgetni Lacit az iskolában hőstettéről. A tizedikes fiú ugyanis tragédiát előzött meg egyik barátjáéknál, amikor megakadályozta, hogy felrobbanjon a kazán. Éppen házi feladatot írtak, amikor hallották, hogy a berendezés furcsa hangokat ad. Laci villanyszerelőnek tanul, így azonnal tudta mit kell csinálni.

Ezentúl csak kondenzációs kazánokkal fűthetünk

Betiltja egy uniós rendelet a hagyományos kazánokat, ezért a nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt - az erről szóló rendelet várhatóan szeptember 1-jén, azaz holnap lép hatályba. Mit jelent ez a fogyasztókra nézve és hogy bírják majd a kereskedők az ezt követő rohamot, na meg hogyan hat ez az árakra, mennyire mélyen kell majd a fogyaztóknak a zsebükbe nyúlni az idei fűtési szezon előtt? Ebben volt segítségünkre Versits Tamás, épületgépész-mérnök.

CO mérgezés: egy gyereket is kórházba vittek

Öt embert, köztük egy hat éves gyereket vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával Budapesten. A soroksári épülethez délelőtt riasztották a mentőket és a tűzoltókat, miután többen rosszul lettek a bent lakók közül. A tűzoltók azonnal átszellőztették az épületet, az első vizsgálatok szerint a rosszul működő gázkazán miatt történt majdnem tragédia.

A bejárati ajtóig repült a kazán

A detonáció akkora volt, hogy megrogyott az emeleti gyerekszoba padlója, a ház fala is végigrepedt. Az épületben egy háromgyermekes család lakott, csak a szerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg. A gyanú szerint a kazán azért robbant fel, mert túlfűtötték.

Fagyoskodtak a diákok az iskolában

Kabátban és kesztyűben ültek az iskolapadban hétfőn a gyerekek Pécelen. Hiába az uniós pályázaton nyert kazán, négy éve nem fűt rendesen, mert - ahogy az alpolgármester fogalmaz - silány munkát végzett a kivitelező. A szülők aggódnak.

Felrobbant a kazán, lakhatatlanná vált a ház

Csak a szerencsén múlt, hogy életben maradtak. Egy órára ment el otthonról egy csikvándi család, amikor felrobbant a házuk vegyes tüzelésű kazánja. Mire visszaértek, otthonuk lakhatatlanná vált.

ROBBANÁS: Háromnegyed órán múlt az életük

A család egy rövid időre ment el otthonról, mire hazaértek, csak a konyha romjait találták: felrobbant a kazán. Két falat is kirobbantott, és a konyha melletti fürdőszoba fala is megroggyant.

Pulóverben tanulnak az iskolában


szerző:
2014.11.05. 18:05
Pulóverben tanulnak az iskolában

Július óta nem működik rendesen a kazán, mert kilyukadt. Csak 20 fokig tud fűteni.

Négy ember került kórházba CO-mérgezéssel

Egy idős asszonyt, barátnőjét, gondozóját és a kiérkező orvost is el kellett látniuk a mentőknek Kaposszerdahelyen.

Fűtés és áram nélkül maradtak

Leszakadtak a vezetékek, leálltak a kazánok Szabolcsban a zord időjárás miatt.

Ölt a szén-monoxid Debrecenben


szerző:
2010.11.15. 11:52
Ölt a szén-monoxid Debrecenben

Az idős házaspárt a fiuk találta meg, aki azonnal ablakot nyitott és hívta a mentőket, de már nem tudtak segíteni rajtuk.

Se gáz, se meleg víz a középiskolában

Nem fizették ki az árát, leszerelte a kazánt a beszerelő cég egy nagykőrösi középiskolában.

Kazán robbant Üllőn


szerző:
2010.05.20. 17:09

Kazán robbant egy asszony mellett


szerző:
2010.01.29. 17:16
Buherált kazán okozta a házrobbanást

Egy ember életveszélyesen megsérült, amikor felrobbant egy ház szerda este Barbacson.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való