KERESÉS search-close

katonák

46 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "katonák"

Történelmi jelentőségű felvétel: így hagyták el az utolsó szovjet katonák hazánkat!

Országos tévében először mutatjuk meg azt a pillanatot, amikor az utolsó szovjet katonák elhagyják magyarországi főhadiszállásukat. Zámbó László trabantjával települt le a főhadiszállással szemben, hogy rögzíteni tudja, amire egy ország évtizedekig várt.

Háborús feszültség az öbölben

Irán követte el a két kereskedelmi hajó elleni csütörtöki támadást a Perzsa-öbölben - állítja az amerikai külügy. Ennek bizonyításául közzétettek egy videót, amelyen szerintük az látszik, amint iráni katonák eltávolítanak egy fel nem robbant aknát az egyik sérült hajó oldaláról. Irán szerint viszont a rossz minőségű felvételen nem nagyon látszik semmi, Washington csupán háborút akar provokálni.

Tömegesen szöknek a katonák a venezuelai hadseregből

Tömegesen szöknek a katonák a venezuelai hadseregből a két napja kirobbant zavargások óta. A szomszédos Kolumbiába már több mint százötvenen menekültek át. Mint elmondták, nem akartak a fegyvertelen tömegbe lőni, és szerintük a hadsereg 90 százaléka velük ért egyet, csak a hatalom bosszújától tartva félnek hátrahagyni családjukat.

 

Már a katonák is menekülnek Venezuelából

Véres összecsapások törtek ki civilek és katonák között Venezuelában. Előzőleg a hadsereg Maduro elnök parancsára lezárta az ország határait a külföldi segélyszállítmányok előtt. Volt, ahol éles lőszert vetettek be a fegyvertelen tömeg ellen, máshol viszont a katonák a hadseregből megszökve a civilekkel együtt elmenekülnek az országból.

Tart az ostrom az Iszlám Állam terrorszervezet utolsó állása ellen

Tart az ostrom az Iszlám Állam terrorszervezet utolsó állása ellen Szíriában, miközben Európában egyre komolyabb fejfájást okoz a politikusoknak, hogy mit kezdjenek terroristának állt állampolgáraikkal. Amerika azt szeretné, ha az szövetségesei hazavinnék őket. A magyar külügyminiszter azt mondta Brüsszelben: mindent meg kell tenni, hogy ezek ne jöhessenek vissza.

Repülőt béreltek a katonáknak

Orbán Viktort elvihették, az Irakban missziót teljesítő magyar katonákat viszont nem szállíthatták a honvédség közelmúltban vásárolt Airbus repülői - erről a 444.hu írt elsőként. A honvédség szerint azért kellett a magyar katonákat egy bérelt ukrán géppel szállítani, mert az Airbus pilótáinak és a földi személyzetnek a tapasztalata még nem elég ahhoz, hogy egyszerre sok embert elvigyenek.

Hatalmas káoszt okoz a rendkívül kemény tél Nagy-Britanniában

A hadsereget kellett bevetni, hogy kimentsenek több száz autóst az utakról, akik a hó fogságában rekedtek. Sok helyen az orvosokat és a nővéreket is katonák szállítják a kórházakba, a közlekedés ugyanis az országszerte sok helyen teljesen megbénult.

Erőszakra buzdítja katonáit az elnök

Három nő megerőszakolását engedélyezte katonáinak Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök, miután hadiállapotot vezetett be az ország muszlim többségű déli részén. Szavait, amelyeket állítólag csak viccnek szánt, hatalmas nemzetközi felháborodás követte.

Tartalékosok is védik a határt

50-60 éves rendőröket, katonákat, sőt tűzoltókat is vezényletek a déli határ védelmére, tudta meg Híradónk. Ők mindannyian vállalták, hogy önkéntes műveleti tartalékosok lesznek, így ugyanis megspórolhattak havi 30-40 ezer forint adót. Most azonban napi 12 órát kell talpalniuk, családjaiktól több száz kilométerre - írta Híradónknak egyikük.

Lecsapott a köpcös fia


szerző:
2016.10.01. 18:40
Lecsapott a köpcös fia

Vérfürdő Mexikóban: Több tucat fegyveres bűnöző támadt meg egy katonai konvojt, hogy kiszabadítsák egy társukat. Legalább öt katonát megöltek, amikor gránátvetőkkel lerohanták őket. A hatóságok szerint a támadást a börtönben ülő gengszterfőnök, a szökéseiről elhíresült Köpcös fiai követték el.

Élő adásban omlott össze a tűzszünet

Élő adásban kellett fedezékbe menekülnie egy orosz katonatisztnek, akire tüzet nyitottak, amikor éppen a szíriai fegyverszünet sikeréről beszélt. A vonal másik végén az élő kapcsolatot megszervező orosz védelmi miniszter végignézte, ahogy a bejelentkezés fejetlen lövöldözésbe torkollik. Az eset is azt bizonyítja, hogy a tűzszünet ellenére változatlan hevességgel folynak a harcok az országban.

Török államcsíny magyar szemmel

Olyan hangja volt, mintha bombáztak volna – ezt mondta egy magyar nő, aki Isztambulban él, és péntek éjszaka a családjával vacsorázott egy szálloda tetején, amikor elhúztak a fejük felett a vadászgépek. Az RTL Híradónak több Törökországban élő magyar is nyilatkozott. Egyikük arról számolt be, hogy óriási sorok álltak éjszaka az üzletekben és a bankautomatáknál. Egy Tokióból hazafelé tartó magyar nő pedig Isztambulban szállt volna át, a repülőgép ehelyett Antalyaban szállt le.

Véres puccskísérlet Törökországban

Órákig tartó teljes zűrzavar után, meghiúsult a katonai hatalomátvétel Törökországban. Sok helyen volt tűzharc, a halottak száma már 300 fölött van, mintegy ezren megsebesültek. A puccsot a török hadsereg egy része kísérelte meg. Néhány óra alatt 3 ezernél is több embert tartóztattak le az akció miatt. A puccskísérlet péntek este kezdődött. Katonák foglalták el a fő reptereket és stratégiai pontokat Ankarában és Isztambulban. A török parlament ellen légitámadás indult, embereken és autókon is átgázoltak a tankok. A török elnök utcára szólította a híveit, akik a rendőrökkel együtt meghiúsították a puccsot. Erdogan szigorú megtorlást ígért, támogatói sok helyen spontán lincselésbe kezdtek. Figyelem, megrázó felvételek!

TÖRÖKORSZÁG: Megbuktak a puccsisták

A népharag nem kegyelmezett a magukat megadó egységeknek sem, több egyenruhást brutálisan megkínoztak és meglincseltek. A puccs vezetőit, köztük a hadsereg több vezetőjét is letartóztatták. A puccskísérletnek több száz halálos áldozata és legalább ezer sebesültje volt, a szervezők és a puccsban résztvevő közül már több ezret letartóztattak.

Magyarország felkészül a külföldi katonákra

Magyarország felkészül arra, hogy külföldi katonák állomásozzanak a határain belül. Ezt Orbán Viktor közölte a NATO kétnapos varsói csúcstalálkozója után. A szövetség vezetői arról is döntöttek, hogy Lengyelországba és a 3 balti államba összesen 4 ezer katonát küldenek. A bejelentés hatására Oroszországban azonnal hadgyakorlat kezdődött.

Kihalt utcák Brüsszelben és Párizsban

Őrizetbe vettek tíz embert Belgiumban, akik a gyanú szerint Brüsszel több pontján akartak egyszerre terrortámadásokat végrehajtani. A főváros közelében megtalált autójukban fegyvereket és robbanószert találtak. Az országban továbbra is a legmagasabb szintű készültség van életben, a rendőrség pedig továbbra is keresi a terroristákat. Párizsban szintén fenntartják a szükségállapotot, a két város élete szinte leállt.

Nem védhetik közösen a határt


szerző:
2015.10.12. 18:47
Nem védhetik közösen a határt

Teherautót, kotrógépet és tábori konyhát hoznak magukkal azok a cseh katonák, akik kedden indulnak Magyarországra. A külügyminiszter korábban azt mondta: megállapodtak, hogy a cseh, a szlovák, és a lengyel katonák együtt védik majd a déli határt. A Honvédelmi Minisztérium ma viszont azt írta kérdésünkre: a katonák gyakorlatra jönnek, és nem a határt őrizni. A szocialisták szerint a kormány megint átvert mindenkit.

Ovisok fejezték ki hálájukat a kerítést építő katonáknak

Bepanaszolták az óvónőket, akik a déli határra vitték hálálkodni a gyerekeket. Alig több mint egy hete a zákányi óvodások énekkel és ajándékkal köszöntötték a szögesdrót őrzésére vezényelt katonákat, mert az egyik pedagógust idézve: rendet tartanak, és vigyáznak rájuk. Most két jogvédő szervezet is a fenntartó önkormányzathoz és az ombudsmanhoz fordult, szerintük ugyanis sérült a szülők és gyerekek lelkiismereti szabadsága. A polgármester vizsgálatot indít, de szerinte a szülők többsége örült az óvodai akciónak.

Keddtől katonák is igazoltathatnak

Keddtől a katonák határrendészeti feladatokra is bevethetőek a határokon, miután a köztársasági elnök aláírta az erről szóló törvénymódosítást, ami ma hatályba lépett. Szolnokon folyamatosan képzik azokat a katonákat, akik a rendőrökhöz hasonlóan járőrözhetnek, igazoltathatnak vagy civileket bilincselhetnek meg a déli határon. Nem lőhetnek, csak akkor, ha saját életük forog kockán. Gumilövedéket és könnygázgránátot viszont használhatnak.

Kovács: Napok múlva kész a kerítés

Napok múlva kész lehet a kerítés a horvát-magyar határ 41 kilométeres szakaszán is - ezt mondta Híradónknak Kovács Zoltán kormányszóvivő. Gőzerővel dolgoznak a katonák a kerítésen Beremendnél, stábunk TEK-es járműveket is észrevett Siklóson. Ugyanilyen nagy a készültség Letenyénél, a kishatárátkelőhöz ugyanolyan mobilkaput vittek, mint amivel egy hete lezárták a röszkei határt.

Döntöttek a katonák részvételéről

Elfogadta az Országgyűlés, hogy katonák is részt vegyenek a déli határ őrzésében. A miniszterelnök szerint a honvédség nélkül nem lehet megvédeni a menekültektől egyszerre a szerb, a horvát és a szlovén határt. A katonák járőrözhetnek, igazoltathatnak, de nem használhatnak fegyvert, és nem mehetnek be lakásokba. Négy ellenzéki párt szerint viszont a katonák bevetéséből csak baj lehet. A szocialisták tartózkodtak, a Jobbik támogatta a kormány javaslatát.

Önkéntes tartalékosokat hívnak be

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnökének javaslatára Simicskó István honvédelmi miniszter elrendelte a tartalékos katonák mozgósítását. Ötszázan kapnak behívót. A honvédelmi tárca indoklása szerint erre a tömeges menekülthelyzet miatt van szükség.

Katonák és rendőrök építhetik a kerítést

Katonák és rendőrök építhetik meg a déli határon a kerítést, állami pénzből. A határzárról pedig hírszerzői jelentések miatt is döntöttek - ezt mondta Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke. Az MSZP elnöke szerint a kerítés nem jelent megoldást a bevándorlók problémájára. Szombaton van a menekültek világnapja - közel hatvanmillió ember hagyta el otthonát tavaly, hogy új és jobb életet kezdhessen a világ másik részén.

Hogyan lehet megfékezni az ISIS-t?

Mekkora veszélyben lesznek azok a magyar katonák ott, ahol naponta pokolgépek robbannak, ahol a világ egyik legveszélyesebb terrorszervezete naponta hajt végre merényleteket és ott, ahol a kivégzésekről még nagyfelbontású videókat is készítenek? Ezúttal nem csak filozofálni fogunk, hanem megmutatjuk azt az exkluzív interjút, amelyet az egyik legilletékesebb helybéli politikussal készítettünk. Polgár Géza riportja.

Katonákat is bevetne az Európai Unió

Katonákkal fékezné meg a Földközi-tengeri embercsempészetet az Európai Unió - így döntöttek a tagországok kül- és védelmi miniszterei. A tervezett hadművelet olasz parancsnokság alatt működne, központja Róma lenne. A missziót azonban mindaddig nem kezdhetik el, ameddig arra nem ad felhatalmazást az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

Katonákat küld az Iszlám Állam elleni harcba Magyarország

A kormány által benyújtott javaslat elfogadásához kétharmados többségre volt szükség, így a Fidesz-KDNP-nek legalább egy ellenzéki igen szavazatra volt szüksége. Végül a Demokratikus Koalíció, a független képviselők és az Együtt is támogatta a javaslatot. A Jobbik, a Párbeszéd Magyarországért, az LMP és az MSZP azonban nem.

Változhat az ország terrorfenyegetettsége

A külügyminiszter szerint azonban, ha a TEK és a honvédség több pénzt kap, kezelni tudja majd a helyzetet. A Fidesz támogatja, hogy Magyarország kiképző és őrző-védő erőket küldjön Irakba. A Jobbik csak humanitárius akcióba egyezne bele, a baloldali ellenzék több pártja még nem döntött.

Fókusz 15-03-10


szerző:
2015.03.10. 19:20
Fókusz 15-03-10

Fókusz: Veszélyes küldetés - Mire vállalkoznak azok a katonáink, akiket az iszlám állam ellen vezényelnek? És misszók, ahol eddig magyarok haltak meg. Szökés a semmibe - Fiatalok, akik szüleik elől egyszer már elmenekültek. De miért tűnnek el a gyermekotthonokból is? Döbbenetes élettörténetek! Lezuhantak! - Világsztár sportolók haltak meg az argentín légikatasztrófában! Hosszú Katinka az úszóbajnokot gyászolja!

Tízezer katonát mozgósítottak Franciaországban

Tízezer katonát vezényeltek a veszélyeztetett helyek védelmére Franciaországban. A biztonsági erők fele a zsidó iskoláknál járőrözik, és óvják a zsinagógákat, mecseteket, középületeket és turista-látványosságokat is.

Háború Rióban


szerző:
2014.10.02. 18:40
Háború Rióban

Brutális tűzharc robbant ki katonák és gengszterek között Rio de Janeiró egyik forgalmas részén. Állítólag többen meghaltak, és sok a sebesült.

Durrdefekt okozta a magyar katonák halálát?

Durrdefekt okozhatta a májusi afganisztáni balesetet.

XXI. század 11-05-10


szerző:
2011.05.11. 00:00
XXI. század 11-05-10

XXI. század: Katonás játékok az elhagyott szovjet laktanyákban. Hogyan emlékeznek a helyiek a megszállókra? - Pályaudvarokon, nepperektől vették a márkát, a határon kicsempészték. Ötven dollárból kellett nyaralni.

Dulakodtak a keményvonalasok és a katonák

Az egyiptomi katonák dulakodtak több tucatnyi tüntetővel a kairói Tahrír-téren vasárnap.

Eltemették az észak-koreai támadás katonaáldozatait

A 20 illetve 22 éves korukban elhunyt tengerészeket Szöulban helyezték végső nyugalomra.

Kétezer külföldi katona halt meg Afganisztánban

Jelenleg több mint 140 ezer külföldi katona szolgál Afganisztánban, köztük nagyjából százezer amerikai.

Az árvíz hőseit ünneplik


szerző:
2010.07.13. 17:36

Orosz katonák Kirgizisztánban


szerző:
2010.06.19. 15:59
Orosz katonák Kirgizisztánban

Az orosz katonák állítólag az etnikai zavargások sújtotta Kirgizisztán stratégiai jelentőségű helyeit ellenőrzik majd.

Kábító múlt a XXI. Században

Dédapáink olyan fájdalomcsillapítót kaptak a háborúban, amilyet a kábítószerélvezők használnak. Nem tudták mi történik velük. Ma úgy mondanánk: tripjük volt. Sokan, becslések szerint több ezren drogfüggővé váltak.

Összecserélt hősök a naptáron


szerző:
2010.04.23. 11:19
Összecserélt hősök a naptáron

Az orosz kiadó összekeverte a náci Németország katonáit a szovjet hadsereg honvédő hőseivel.

Öngyilkos merénylő támadt a magyarokra

Az afganisztáni Baghlan tartományban állomásozó honvédeknek nem esett bajuk.

Tűzharcba keveredtek a magyarok


szerző:
2009.08.20. 16:38
Tűzharcba keveredtek a magyarok

Az afgán hadsereg kiképzésében segédkező magyar katonák vettek részt éles összecsapásban.

NATO-katonák rémítették meg a fürdőzőket

A tengerészek a fürdőzök közé keveredtek harci gumicsónakjaikkal.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való