KERESÉS search-close

katasztrófa

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "katasztrófa"

Ismét letartóztatták a Viking szállodahajó kapitányát

Ismét letartóztatták a Viking szállodahajó kapitányát. Ügyvédje fellebbezett a döntés ellen. Az ukrán kapitány a május végén történt, 28 halálos áldozattal járó Hableány-katasztrófa egyetlen gyanúsítottja. Egyszer már letartóztatták, de később óvadék fejében elengedték. Hétfőn a Kúria úgy döntött: törvénysértő módon.

Óriási jégdarabok pusztítottak Görögországban

Indiában már ölni is képesek az emberek ivóvízért, akkora szárazság van. Görögországban pedig a szerdai brutális vihar miatt kellett meghalnia több embernek. A vihar szerdán este vonult végig a Görögország északi részén található Halkidikí-félszigeten. Ezen a területen jelenleg is több tízezer turista üdül.

Kedden kiemelhetik a Hableányt

Az RTL tudósítója a Margithídtól jelentkezett, ahol már két sodronyt áthúztak a búvárok a hajóroncs alatt. Keddre ígérik az elsüllyedt Hableány kiemelését.

Miért kíváncsiak ennyire az emberek a katasztrófákra?

Miért bámészkodnak és fotózkodnak egy baleset vagy tragédia helyszínén a katasztrófaturisták? Kevesen tudják, hogy külföldön már büntetik is őket, hiszen kíváncsiságukkal a hatóságok munkáját is befolyásolják!

A dél-koreai hírcsatornák éjjel-nappal a dunai hajótragédiáról tudósítanak

A dél-koreai híradásokban is folyamatosan a szerda esti dunai hajóbalesetről van szó. Az itt élő honfitársaik szintén döbbenten állnak a tragédia előtt, és közben ők sem értik, pontosan hogyan történhet meg egy ilyen katasztrófa? Videótelefonon beszéltünk egy Dél-Koreában élő magyar nővel, aki szerint a helyiek különösen ügyelnek a biztonságra, ezért sem értik, miért nem figyeltek jobban a hajón?

Akár két métert is emelkedhet a tengerek vízszintje

Akár két métert is emelkedhet a tengerek vízszintje az évszázad végéig - állítja az Amerikai Tudományos Akadémia egyik friss tanulmánya.

 

Szemtanúk mesélik el milyen volt a notre-dame-i tűz

A katasztrófaturisták sem mehetnek a Notre-Dame közelébe. A tűzoltók vizsgálják a leégett épületet, miközben a környéken egyre több a virág. Szemtanúk és párizsi kiránduláson lévő magyar diákok is megszólalnak a Fókuszban.

Az orvos, akinek a katasztrófa a hobbija

Dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke mesélt munkásságáról, aki már gyermekkora óta az orvosi pályára készült. Sőt, négy végzettsége is van!

 

Újra megindult a hegy Bolíviában

Újabb földcsuszamlás történt Bolíviában ott, ahol szombaton 11-en haltak meg egy másik sárlavinában. A második természeti katasztrófáról egy amatőr videós készített drámai felvételt, amit teljes hosszában megnézhetnek ITT

Túl enyhének tartják az vörösiszapperben hozott ítéletet

Kaptak házat, de az nem az otthonuk - több mint 8 évvel a vörösiszap-katasztrófa után is sírva mesélt stábunknak az átélt borzalmakról egy devecseri édesanya. Kolontár polgármestere arra emlékszik, ahogy a szeme láttára, az autójával együtt ragadta el az ár az egyik helybélit. Az átélt borzalmakról hosszabban meséltek a helyiek, amit megnézhetnek ITT

VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA: „Aki részese volt, elfelejteni soha nem fogja”

Több, mint 8 évvel a vörösiszap katasztrófa után is sírva mesélt stábunknak az átélt borzalmakról egy devecseri édesanya. Huszonéves lányai voltak csak otthon, amikor átszakadt a gát, éppen telefonon beszélt velük. A bővebb riportot megnézhetik ITT

Megszületett az ítélet a vörösiszapperben

Több mint 8 évvel a katasztrófa után letöltendő börtönre ítélték a vörösiszapperben a MAL Zrt. két egykori vezetőjét. Az Ajka melletti tározó gátja 2010 október 4-én szakadt át. A maró, lúgos vörösiszap három települést öntött el, tízen meghaltak, több mint 200-an pedig megsérültek. A katasztrófához kapcsolódó fontosabb eseményeket újranézhetik ITT

Ítélet a 8 évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa ügyében!

2010. október 4-én szakadt át az ajkai vörösiszap-tározó gátja. A katasztrófában tízen meghaltak és több százan megsebesültek. A helyreállítás és a mentesítés hosszú hónapokat, éveket vett igénybe. Hétfőn letöltendő szabadságvesztésre ítélték a timföldgyárat üzemeltető MAL Zrt. két egykori vezetőjét.

Több száz halott a cunami után

Több mint 220-an meghaltak, csaknem ezren megsérültek, miután szökőár pusztított az indonéziai Szunda szorosnál. A helyieket váratlanul érte a természeti katasztrófa, nem volt cunamiriadó. Szakértők szerint a szorosnál lévő vulkán kitörése és az utána keletkező földcsuszamlás válthatta ki. Megrázó felvételek!
A pusztításról ide kattintva még több felvételt láthat.

Magyar milliárdok Mexikóba - templomépítésre

Kétmilliárd forintot költ a kormány két mexikói templom felújítására. Az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. Az MSZP szerint Magyarországon is szükség lenne a pénzre. A kormány azt írta: Mexikó nemzetközi segítséget kért a tavaly őszi földrengés után, Magyarország pedig elkötelezett a katasztrófa sújtotta keresztény közösségek védelme és vallási emlékhelyeinek gondozása iránt.

Dráma: hollywoodi sztárok, akiknek porig égett az otthonuk

A napok óta tartó kaliforniai tűzvész már Malibut és környékét is elérte. A sztárok házait sem kíméli a katasztrófa, akik a porig égett házukról a közösségi oldalaikon osztják meg a szomorúbbnál szomorúbb képeket.

Szuperhős négylábú: mentőkutyának született

Egy évvel ezelőtt jártunk utána, hogy miért a legcsodálatosabb játék a mentőkutyák számra, ha életet menthetnek. Igazából egy izgalmas feladat, majdnem, hogy játék a számukra, miközben nem is tudják a négylábúak, hogy mekkora hőstetteket hajtanak végre a világ legszörnyűbb katasztrófáinak romjai között.

Vörösiszap: nyolc éve történt a tragédia, amit sosem felejtünk el

A pillanat, amit sohasem felejtenek el a kolontáriak. Amikor 2010. október 4-én nem sokkal déli 12 óra után átszakadt a közeli vörösiszap tároló gátja. Több mint egy millió köbméternyi mérgező vörösiszap árasztotta el Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt, a Torna patak mentén. Ekkora zagytározó-katasztrófa sosem történt még a világon. Nyomában 10 halott, felbecsülhetetlen természeti és hatalmas gazdasági kár. A Fókusz többször fogalkozott már a vörösiszap-katasztrófával, riportjainkat megnézhetik: ITT, és ITT.

FÖLDRENGÉS-VIDEÓ: újra természeti katasztrófa Japánban

Nagy erősségű földrengés rázta meg Japán legészakibb szigetét, Hokkaidót hajnalban. Több, mint harmincan eltűntek. Az eddigi hírek szerint nyolcan életüket vesztették, további százhúszan megsérültek, 3 millió háztartásban megszűnt az áramellátás. Mutatjuk, mi maradt a házakból!

 

Polgár Kriszta a hurrikán helyszínéről tudósít!

Pont egy éve történt a tragédia, hogy megállt az élet Houstonban. Sok helyen több napig nem volt áram, és a boltok is zárva votlak. Houstonban majd 7 millióan élnek. Köztük Polgár Kriszta korábbi szépségkirálynő is, akit megráztak a Harvey hurrikán utáni utcaképek. Ráadásul az esőzésnek akkor nem volt vége, és félő volt, hogy a gátak, illetve hidak se nagyon bírják már.

Katasztrófa területté vált Houston!

Pont egy évvel ezelőtt közel 4000 embert kellett az áradás elől kimenekíteni hajóval vagy helikopterrel. A katasztrófavédők óránként 1000 segélyhívást kaptak, akik igyekeztek mindenhová eljutni, de ez nem volt annyira egyszerű.

Gyász és közlekedési káosz a hídomlás után

Sok embert ki kellett telepíteni a genovai leszakadt híd környékén, mert attól tartanak, hogy a monstrum még álló részei is leszakadnak.  Az RTL tudósítója Czakó József a helyszínről jelentkezett.

Genovai hídomlás: már korábban figyelmeztettek

Egész éjjel és napközben is dolgoztak az olasz tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei túlélők után kutatva a kedden leomlott autópályahídnál. Kedden még találtak súlyos sérülteket, szerdán viszont már csak holttesteket. Az áldozatok száma 39-re emelkedett, köztük van egy 8 éves, egy 12 éves és egy 13 éves gyerek is. A hídomlás okát még keresik. Az olasz közlekedési miniszter az autópályakezelőt hibáztatta. Kiderült, az olasz gyáriparosok szövetségének vezetője már évekkel ezelőtt figyelmeztetett, hogy a megnövekedett kamionforgalom a híd összeomlásához vezethet.

ÖSSZEOMLOTT HÍD: elképesztő felvételek

Éjszakai felvételeket kaptunk a leomlott genovai hídról. A drónkamera képein jól látszik, milyen hatalmas a pusztítás. A hőkamerás éjszakai felvételeken pedig látható, hogy a mentőcsapatok folyamatosan, egész éjjel dolgoztak a romoknál.

Katasztrófa: összedőlt az olasz viadukt

A katasztrófafilmbe illő keddi olaszországi tragédiában már több, mint húszan meghaltak, amikor a mélybe zuhantak autóikkal a leszakadt hídról.

 

Hibák sorozata miatt zuhant le a focisták gépe

Elfogyott az üzemanyag, ezért zuhant le a brazil labdarúgó csapatot is szállító repülőgép másfél évvel ezelőtt Kolumbiában. A katasztrófában akkor 71-en haltak meg. Most hozták nyilvánosságra a szerencsétlenségről szóló jelentést. Eszerint a gép személyzete tudta, hogy nem lesz elég a kerozin. Ugyanakkor még mindig nincs minden kérdésre válasz.

 

Katasztrófa fenyeget Ukrajnában!

Ezt állítják kutatók, miután a szakadárok bejelentették, hogy elárasztanak egy lezárt bányát. A bányában rengeteg sugárzó anyag halmozódott fel azóta, hogy az 1970-es évek végén földalatti atomrobbantásokat végeztek. A víz széthordhatja majd a radioaktív anyagot.

Tudatosan készüljünk a katasztrófahelyzetekre!

Lassan elfelejthetjük a telet, de sajnos az olvadás növeli az áradások, árvizek veszélyét is. Ilyenkor talán a legfontosabb, hogy megfelelő módon tudjuk homokzsákokat pakolni és tölteni. A Reggeli műsorvezetői erről is beszélgettek Sáfár Brigittával és Molnár Andrással, a Magyar Vöröskereszt munkatársaival. De emellett az is kiderült, hogy mit tehetünk az egyéb katasztrófák túlélése érdekében.

LEZUHANT REPÜLŐ: Senki sem élte túl

71 emberrel a fedélzetén lezuhant egy orosz utasszállító repülő Moszkva közelében. A gép nem sokkal a felszállás után tűnt el a radarképernyőkről.

Fókusz 2017-11-30


szerző:
2017.11.30. 17:20
Van élet a vörösiszap pusztítása után!

Hat éve történt a szörnyű tragédia. Három évvel ezelőtt a Házon kívül utánajárt, hogy a vörösiszap-katasztrófa után a Juhász család, hogyan boldogul, hiszen akkor ők voltak az elsők, kártérítést ítélt meg a bíróság. A család elvesztette csecsemőjét, és az otthonát is, de könnyen meglehet, hogy a nekik járó 32 millió forintból egy fillért sem látnak majd.

Robbanás egy panelben


2017.11.10. 18:25
Robbanás egy panelben

Összeomlott egy panelház egy része az oroszországi Izsevszk városában. A hatóságok szerint legalább hat halálos áldozatot követelt a katasztrófa. Még lehetnek áldozatok a romok alatt. A feltételezések szerint gázrobbanás okozhatta a tragédiát. A robbanás pillanatáról több felvétel is készült.

Viharok, fulladás - negatív rekordok a Balatonnál

Évek óta nem volt annyi vihar a Balatonnál, mint az idei szezonban. A meteorológiai szolgálat szerint 13 erősebb vihar csapott le a tó könyékére, több mint kétszer annyi, mint tavaly. Idén jóval több volt a tragédia is: a Vízirendészet adatai alapján 20 ember fulladt a Balatonba október végéig. Ezzel tízéves negatív rekord dőlt meg.

Majdnem a földhöz csapódott a repülőgép

Több repülőtéren is vészhelyzetet teremtett a Közép-Európán végigsöprő hétvégi vihar. Salzburgban hajszálon múlott, hogy nem történt katasztrófa: egy lengyel gép az erős oldalszél miatt majdnem a földnek csapódott.

Anger Zsolt a leggyorsabb krumplipucoló akart lenni

Zsolt próbálta nem tragédiaként felfogni, hogy ő kapta a hátrányt, azonban a főzése vége felé így is beütött a katasztrófa.

A Fókusz egy szörnyű tragédia helyszínén forgatott!

Hat és fél évvel ezelőtt az eddigi egyik legszörnyűbb katasztrófát élte meg Japán. Az ország a mai napig megszenvedi a 2011. március 11-én történteket. A Fókusz riportere azért utazott Japánba, mert szerette volna megtudni, mi történt azóta.

Fókusz 2017-09-21


szerző:
2017.09.21. 17:20
Magyarok, akik ott rekedtek az évszázad legdurvább hurrikánjában

Az Irma ereje mostanra 1-es erősségűre csökkent, de még nem lélegezhetnek fel Floridában A hurrikán óránkénti 175 kilométeres széllökéseivel és a tenger négy-ötméteres hullámaival változatlanul életveszélyes. Tampában és Miaimban tegnap este 7 órától kijárási tilalmat vezettek be, és komoly károk keletkeztek a Miami repülőtér berendezéseiben is. Két magyar lány sem tudott hazautazni.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-09-08


szerző:
2017.09.08. 17:20
1000 tonna mérgező anyag

Egymásra várnak a hatóságok, pedig már meg lehetett volna oldani a kiskunhalasi veszélyes hulladékok ügyét - ezt mondta Híradónknak a zöldombudsman. Bándi Gyula szerint viszont ezt egyetlen hivatal sem meri felvállalni. Hat éve szennyezi ezer tonna mérgező anyag a környezetet. A Greenpeace szerint nem kellene megvárni a katasztrófát, a kormányhivatal azt állítják minden rendben.

Halálos sétahajó-katasztrófa

Legalább tízen meghaltak és sokan megsérültek, amikor elsüllyedt egy turistákkal zsúfolt sétahajó Kolumbia partjainál. A halálos áldozatok száma tovább nőhet, mert sok utast még nem találtak meg. A hajón körülbelül 170-en utaztak, ami több a megengedettnél, mentőmellény viszont nem volt a fedélzeten.

Pokoli torony Londonban


szerző:
2017.06.14. 19:30
Pokoli torony Londonban

120 lakásos, 24 emeletes toronyház égett ki a brit főváros Kensington negyedében. Voltak, akik már nem tudtak kimenekülni az épületből, egyelőre 12 halálos áldozatról számoltak be, és 70 sérültet kórházban ápolnak. A rendőrség és a mentők tájékoztatása szerint azonban az áldozatok száma nőni fog.

A teljes adást megnézheti az RTL MOST-on!

Mit nézünk ma? - Hétfő (05. 08.)

Otthoni mozizásra vágysz, de tanácstalan vagy, mit nézz? Nincs kedved több mint egy ezrest kiadni egy jó filmért? Semmit sem szeretnél jobban, mint, hogy ne kelljen elhagynod a lakást? Miért is tennéd? Kuckózz be, kattints és az RTL csatornái segítenek élményekkel teli döntést hozni!

Földcsuszamlások temettek el lakóházakat Kolumbiában

Földcsuszamlások temettek el lakóházakat Kolumbiában, ahol egyetlen éjszaka alatt döbbenetes mennyiségű csapadék esett. A tragédiának legkevesebb 17 halálos áldozata van, de a szám emelkedhet, mert hét embert még nem találtak meg. A dél-amerikai országban három hét alatt ez már a második ilyen természeti katasztrófa volt.

Katasztrófa: Starttól zuhanásig

Megdöbbentő amatőr felvételek készültek egy Boeing 727-es kolumbiai katasztrófájáról. Az egyik amatőr videó azt mutatja, ahogy a start után a teherszállító kis híján legázolja a reptér mellett bámészkódokat. A másik videó pedig végig követi, ahogy röviddel később a gép egy erdőbe zuhan és felrobban. A fedélzeten lévő hat emberből öten meghaltak, a hatodik túlélte, de válságos állapotban, kórházban van.

Beláthatatlan katasztrófa felé rohanunk?

Az Északi sarkon jelenleg húsz Celsius-fokkal van melegebb, mint ilyenkor más években lenni szokott. Novemberben olyan szokatlanul meleg volt a Jeges-tenger vize, hogy nem tudott elkezdődni a jegesedés. Szakértők szerint kiszámíthatatlan következményekkel járhat a klíma ilyen gyors változása, és ez mindannyiunk életére érvényes. De mégis mi történhet néhány éven belül a Földön és mi mit tehetünk, hogy elkerüljük a katasztrófát?

Elképesztő: vérfagyasztó forgószél Rómában

Hatalmas tornádó söpört végig Róma északi részén vasárnap este. A vérfagyasztó forgószelet többen videóra is vették. Számos épületet megrongált, rengetegen megsérültek, ketten pedig meg is haltak. Egy huszonöt éves férfi fejére egy párkány esett, egy hetvennégy éves férfit pedig egy rázuhanó fa ölt meg. A tornádót kísérő eső elárasztotta az utcákat, rengeteg ház megrongálódott, sok lakást pedig gázszivárgás miatt kellett kiüríteni.

Vonatkatasztrófa Pakisztánban

Súlyos vonat-szerencsétlenség Pakisztánban. Legalább 19-en meghaltak, 50-en megsérültek, amikor egy expresszvonat belerohant egy másikba. Több vagon teljesen összeroncsolódott, órákba telt, mire mindenkit ki tudtak szabadítani. Az eddigi hírek szerint valószínűleg az egyik mozdonyvezető hibázott.

Mit nézünk ma? - Kedd (10. 04.)

Otthoni mozizásra vágysz, de tanácstalan vagy, mit nézz? Nincs kedved több mint egy ezrest kiadni egy jó filmért? Semmit sem szeretnél jobban, mint, hogy ne kelljen elhagynod a lakást? Miért is tennéd? Kuckózz be, kattints és az RTL csatornái segítenek élményekkel teli döntést hozni!

10 katasztrófafilm, ami megrengette a világot

Ezúttal olyan filmeket gyűjtöttünk össze melyek biztosan nem hagynak hidegen senkit. Mindenkinek van elképzelése arról, hogyan érhet véget a világ, ahogyan rengeteg rendezőt is megihletett már ez a téma. Lássuk!

Több mint 30 embert temetett el a sárlavina

Több mint harminc ember tűnt el Kínában, amikor földcsuszamlás temetett maga alá két falut. A természeti katasztrófát a Kínát szerdán elérő Megi tájfun váltotta ki, amely előzőleg Tajvanon négy ember halálát okozta, és több mint hatszáz ember megsérült. A vihart kísérő heves esőzések óriási áradásokat is okoztak, a víz egész városokat öntött el.

 

Sárlavinák pusztítanak Kínában

Sárlavinák sorozata pusztított Kína délnyugati részén. A sár ráadásul felduzzasztott egy folyót is, és a kialakult tó egy települést fenyeget. A katasztrófában eddig egy ember eltűnt, heten megsérültek.

Katasztrofális földrengés Olaszországban

Természeti katasztrófa Olaszországban. Nagy erejű földrengés rázta meg az ország középső részét. A mentőcsapatok eddig 73 holttestet találtak a romok alatt. A hatóságok mintegy 150 embert tartanak eltűntként nyilván. Sokan még mindig az összedőlt házak romjai között várják a segítséget. Hét évvel ezelőtti l'Aquilai földrengés óta nem érte ilyen súlyos csapás Olaszországot. Magyar áldozata nincs a földrengésnek.

Ilyet még nem láttunk! A buszban hömpölygött a víz!

Úgy tűnik, nincs olyan nyarunk, ami eső- és viharmentes lenne. Tavaly nyáron, pont egy évvel ezelőtt hatalmas özönvíz árasztotta fővárosunkat. Az elképesztő állapotokról készült videót az egyik járókelő küldte be a Híradó stábjának.

Már csak 2 Celsius fok választja el a Földet a katasztrófától?!

A világ 200 legelismertebb klímakutatója depressziós, mert nap, mint nap látják, hogy az emberiség a pusztulás felé rohan. Ez nem kamu, nem mondvacsoinált információ, hanem tény. Egy friss elemzés szerint, már csak kettő Celsius fok választja el a Föld hőmérsékletét attól, hogy katasztrófa induljon el. Talán a komáromiak nem is gondolták, hogy a klímaváltozás miatt kell menteniük, ami menthető.

Tombol a tűz Szicíliában, vízért könyörögnek a helyiek

Csütörtök óta küzdenek Szicíliában a lángokkal az olasz tűzoltók, a helyszínen tartózkodó magyarok szerint a hatóságok képtelenek megfékezni a tűzet. Az oltást a viharos afrikai szél is nehezíti, ami miatt alig tudnak felszállni a tűzoltórepülők.

Áradások három kontinensen

Európában most Franciaországban okoz jelentős károkat az özönvíz. Víz alatt van az Egyesült Államokban Texas egy része. Ázsiában Kína középső részén is súlyos a helyzet.

Nem találtak túlélőt


szerző:
2016.05.19. 18:35
Nem találtak túlélőt

Elkeseredett kutatás Srí Lankán. Egyelőre nem találtak újabb túlélőket a szigetország középső részén, ahol három települést pusztított el egy földcsuszamlás. A hadsereg szerint 134 embernek veszett nyoma, és nem sok esély van rá, hogy élve megtalálják őket.

Lehet, hogy újabb terrortámadás történt?

Egyelőre nem tudni miért zuhant le csütörtök hajnalban a Párizsból Kairóba tartó repülőgép a Földközi-tenger felett, hatvanhat utassal a fedélzetén. Délután fél négy körül jelentették, hogy úszó repülőgép darabokat és holtesteket talált az egyik görög kutatóhajó 80 kilométerre a gép utolsó ismert helyzetétől.

Tragédia a légibemutatón

Földbe csapódott egy kisrepülő egy légibemutatón az Egyesült Államokban. Erről több néző is felvételt készített. A gép darabokra tört és kigyulladt. A pilóta nem élte túl a katasztrófát.  Figyelem, megrázó képek!

Mit nézünk ma? - Vasárnap (05. 08.)

Otthoni mozizásra vágysz, de tanácstalan vagy, mit nézz? Nincs kedved több mint egy ezrest kiadni egy jó filmért? Semmit sem szeretnél jobban, mint, hogy ne kelljen elhagynod a lakást? Miért is tennéd? Kuckózz be, kattints és az RTL csatornái segítenek élményekkel teli döntést hozni!

Ez történt velünk 30 éve

Van, aki katona volt, van, aki diák, van, aki már akkor is híradózott. Megkérdeztük szerkesztőségünk tagjait, mi történt velük 30 évvel ezelőtt április 26-án. 1986-ban ezen a napon robbant fel a csernobili atomerőmű 4-es reaktora a Szovjetunióban. Elképesztő történeteket hallottunk.

Még mindig vannak áldozatai a katasztrófának

A mai napig halnak meg emberek Magyarországon a csernobili katasztrófa miatt. A sugárbiológiai intézet vezetője szerint minden évben egy-két ember halálát okozza a tragédia. Az atombalesetnek itt mégsem volt olyan súlyos egészségügyi következménye, mint amitől korábban tartottak. Kedden lesz harminc éve, hogy Csernobilban felrobbant az atomerőmű négyes blokkja. A robbanás után rengeteg radioaktív anyag került a levegőbe, ami több hullámban Magyarországot is elérte.

Újra lecsapnak a salgótarjáni séfek

Az RTL II egyik új sikerműsorának címe: Hagyjál főzni! Na, ez az egy nem ment a Gáspár családnak. Bea és lánya Evelin hozták azt a kellemes, lágy, visszafogott stílust, amit már megszokhattunk tőlük. Az is kiderült, hogy Evelin versenyhelyzetben mindenre képes a győzelemért, még a műsorvezetőt is elsöpri, ha kell.

Nagy földrengés rázta meg Ecuadort

Hatalmas földrengés után szükségállapotot hirdettek Ecuadorban. A 7,8 tizedes erősségű földmozgás miatt legalább 80-an meghaltak. A dél-amerikai országban óriásiak a károk. Pánik tört ki, néhol fosztogatás kezdődött.

Csecsemőt mentettek ki a romok alól

Karcolás nélkül megúszta egy nyolchónapos csecsemő a csütörtöki japán földrengést, miután több mint nyolc órát töltött a romok alatt. A mentőcsapatnak hat órájába telt, amíg a felszínre tudták hozni a kislányt. A katasztrófa halálos áldozatainak száma közben már kilencre emelkedett, a túlélők utáni kutatás azóta is tart.
 

GÁSPÁR EVELIN:

Lehet, hogy Gáspár Evelin egyszerűen még nem érett meg a konyhaművészetre? Állítása szerint már Michelin-csillagos séf is lehetne belőle, Bea asszonynak azonban erről egészen más véleménye van! A főztjére büszke édesanya úgy tűnik egyelőre nem tud mit tenni, csak fogja a fejét...

Egy éve vezették hegynek a német utasszállítót

Már egy éve, hogy Andreas Lubitz másodpilóta hosszú tervezés után, súlyos depressziójának úgy vetett véget, hogy az Alpok hegycsúcsainak vezette az akkori Germanwings Düsszeldorfba tartó járatát. 150-en vesztek oda.
 

Megnyílt a föld Amerikában!


szerző:
2016.01.30. 11:34
Megnyílt a föld Amerikában!

15-20 méteres mélységű szakadék keletkezett egy parkoló és a mellette elhaladó közút alatt Oregon államban. A sok csapadék egyszerűen elmosta a talajt.

Vörösiszap-per: magyaráz a bíróság

A vörösiszap-perben hozott ítéletet magyarázza a bíróság. Sajtótájékoztatót tartott a veszprémi törvényszék, ahol a büntetőkollégium vezetője arról beszélt, ők sohasem állították, hogy ne lenne felelőse a 10 áldozatot követelő katasztrófának. Csak szerintük nem azok, akik csütörtökön a vádlottak padján ültek.

Vörösiszap-katasztrófa: igazságtalan ítélet született

Lelki sebeket tépett fel és felháborította a kolontári családokat a vörösiszap katasztrófa perének mai ítélete.

Vörösiszap-katasztrófa: Senki nem felelős

Senki nem bűnös. A vörösiszap-katasztrófa miatt megvádolt mind a 15 vádlottat felmentette a veszprémi bíróság. A 2010-ben történt katasztrófának 10 halálos áldozata volt és több mint 200 sérültje. A több mint 3 évig tartó büntetőper első fokú ítélete szerint nem történt bűncselekmény. A katasztrófát az okozta, hogy a töltés altalaja instabil volt.

VÖRÖSISZAP-ÍTÉLET: „Számomra ez egy újabb törés”

Juhász Zoltánné kislánya volt a katasztrófa egyik halálos áldozata. Dühöt és csalódottságot érzett, amikor megtudta, hogy senki nem felelős azért, ami történt.
 

Senki sem felel a vörösiszap katasztrófáért

Lelki sebeket tépett fel és felháborította a kolontári családokat a vörösiszap katasztrófa perének mai ítélete.

Négylábú ebek, akik életeket mentenek

Hősök, akik katasztrófa esetén a halál torkából mentik ki az embereket, és magyarok, akik kölyökkutyából világbajnokot faragnak.

Decemberben van a legtöbb lakástűz

Az ipari kamera rögzítette, hogyan gyulladt ki magától egy autó és égett porig 11 perc alatt egy teljes műhely, egy élet munkája Budapesten.

Állatokat mentenek az iszap katasztrófa után

Az utolsó áldozatokat szedik össze a brazíliai vörösiszap-katasztrófa helyszínén a mentőosztagok: az állatokat. A dél-amerikai ország északi részén csaknem három hete történt a magyarországihoz hasonló szerencsétlenség, aminek következtében több tucatnyian haltak meg és tűntek el.

Az Iszlám Állam robbanthatta fel az orosz gépet

Bőröndben elrejtett bomba robbanthatta fel a Sínai félszigeten lezuhant orosz utasszállítót - állítják brit és amerikai titkosszolgálati források. Ezt főleg a gép fekete dobozaiból kinyert információkra alapozzák. Nagy-Britannia és Hollandia felfüggesztette sarm el-sejki járatait, turisták tízezrei ragadtak Egyiptomban. Oroszország ezzel szemben spekulációnak nevezett minden találgatást a vizsgálatok lezárulta előtt.

Orosz gyártmányú volt a rakéta


szerző:
2015.10.13. 18:25
Orosz gyártmányú volt a rakéta

Orosz gyártmányú rakétával lőtték le tavaly a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó gépét. Ezt állapították meg a holland illetékesek. A kedden nyilvánosságra hozott jelentés nem tér ki arra, hogy ki, vagy kik a felelősök a katasztrófáért. Ukrajna szerint terrortámadás volt, Oroszország azt állítja: az ukránok lőtték ki rakétát.

Már 161 halottja van a guatemalai földcsuszamlásnak

Egy egész falut letarolt a leszakadó hegyoldal a napok óta tartó heves esőzések következtében csütörtökön Guatemalában. A tragédia sokkoló képei.

A vörösiszap katasztrófára emlékeztek

Koszorúkkal és gyertyákkal emlékeztek az öt évvel ezelőtti vörösiszap katasztrófa áldozataira. A harangokat is félreverték és a helyiek mind azt mondták, nem tudják elfelejteni, ami Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen történt. Az ajkai iszaptározó katasztrófájában, amelynek máig nincsenek valódi felelősei, tízen meghaltak és több mint 300 ház vált lakhatatlanná.

Vörösiszap: még nem mindenkit kártalanítottak

Még mindig nem kapta meg mindenki a pénzét a vörösiszap-károsultak közül. Az öt évvel ezelőtti katasztrófában tízen meghaltak és több százan megsérültek. Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely nagy része lakhatatlanná vált a rázúduló másfélmillió köbméter vörösiszap miatt. Sokan perre mentek, de a többség még évekkel a tragédia után sem kapta meg a neki ítélt pénzt.

A legrejtélyesebb légikatasztrófa nyomában

1975. szeptember 30. A dátum, amelyet a MALÉV történetének egyik legsötétebb napjaként emlegetnek. Pontosan 40 évvel ezelőtt, ezen a napon Bejrúttól nem messze a Földközi-tengerbe zuhant a légitársaság 240-es járata. A katasztrófát a fedélzeten utazó 60 utas közül senki sem élte túl. A Fókusznak korábban az áldozatok hozzátartozói nyilatkoztak.

Világvége jön szeptember végén?

A tudósok előrejelzései alapján szeptember 28-án vörössé válik a Hold, méghozzá a Föld és a Nap állásának köszönhetően. Egyes keresztény csoportok szerint apokaliptikus meteoreső érkezik majd a különös égi jelenséggel!

Ejtőernyősök tragédiája Szlovákiában

Heten meghaltak, amikor két sportrepülőgép összeütközött és lezuhant Szlovákiában, a cseh határ közelében található Vöröskő település mellett. A gépeken összesen 34 ejtőernyős, illetve 2-2 pilóta és másodpilóta utazott, egy légibemutatóra készültek. 31 ejtőernyős élte túl a balesetet, mert sikerül időben kiugraniuk a gépekből.

Hatalmas minyon keseríti meg a dubliniak életét

12 méteres szörnyeteg okozott káoszt tegnap az ír fővárosban. Elkezdődött az armageddon, amelytől mindannyian rettegtünk!

Fókusz 15-07-16


szerző:
2015.07.16. 19:25
Fókusz 15-07-16

Fókusz: Petőfi-rejtély - Tényleg a költő csontjait temetik el pénteken, vagy soha nem látott botránynak lehetünk szemtanúi? Határokon át - Kik és hogyan kelnek át a szerb-magyar határon? Tényleg átverik a menekülteket útközben? Megdöbbentő emberi sorsok testközelből. Újabb katasztrófa? - Hamarosan beköszönt a jégkorszak? Mi az igazság az ukrán napfizikus állításaiból, melyek nemrég láttak napvilágot a nemzetközi sajtóban?

Szeptemberben itt a világvége?

Az elmúlt évtizedekben már számtalan jóslatnak be kellett volna következnie. Voltak, akik atomháborút, földbe ütköző tűzgolyót, vagy újabb jégkorszakot jósoltak. Mit mondanak most a jövőbelátók és mit a csillagászok?

Halálos tornádók pusztítottak


szerző:
2015.05.26. 18:45
Halálos tornádók pusztítottak

Hatalmas pusztítást végzett egy tornádó Mexikó északi részén: a forgószél pár perc alatt letarolt egy várost. Legalább 13-an vesztették életüket, egy csecsemőt még keresnek a hatóságok, 150 embert pedig sérülésekkel vittek kórházba.

Katasztrófát okozott a kifolyt olaj

Szükségállapotot hirdettek Kaliforniában, ahol 400 ezer liter nyersolaj folyt a partra és az óceánba egy megrepedt vezetékből. 14 kilométer hosszan szennyeződött a partvidék, ami súlyos fenyegetést jelent az élővilágra.

Az oroszok lőtték le a maláj gépet?

Egy ausztrál oknyomozó riporter végigkövette annak a rakétavédelmi rendszernek az útvonalát, ahonnan állítása szerint tavaly kilőtték a malajziai utasszállított. Azt mondja: Putyin és az oroszok a tettesek. Hogy mennyire hihetünk neki, valamint melyek a legújabb fejlemények, azt Georg Spöttle biztonsági szakértő elmondta.

EXKLUZÍV - Lesd meg nálunk a Törésvonal legújabb szinkronos trailerét!

Gyertek csak gyertek, exkluzív jóság csak most, csak nálunk, csak Nektek!

Exkluzív Törésvonal szinkronos trailer

Kalifornia lakói fel vannak készülve a földrengésekre. Azt hitték. De ilyen méretű katasztrófára senki sem számított: San Franciscót és környékét egy 9-es fokozatú rengés teszi a földdel egyenlővé. Egy helikopterpilóta (Dwayne Johnson) és rég elhidegült felesége (Carla Gugino) Los Angelesből észak felé indul, hogy megkísérelje a lehetetlent: fel akarják kutatni, és meg akarják menteni a romok között ragadt lányukat. De amikor azt hiszik, már minden bajon túl vannak, akkor kezdődnek az igazi kalandok...

Hogyan lehet segíteni a nepáli földrengés túlélőinek?

Riporterünket túlélők vezették a katasztrófa sújtotta településeken, azt mondja mindenhol fojtogató szag és por nehezítette a mentést és újrakezdést. Dörmer Csaba arra volt kiváncsi, kik és hogyan tudnak segíteni az élet, egy romba dőlt ország újraszervezésében, hogyan dől el, hogy kik és hol kapnak például a Magyarországon összedőlt adományokból. Képes-e összefogni a világ, hogy elkerülje a még borzalmasabb tragédiát, hamarosan ugyanis beköszönt a heves esőkkel és földcsuszamlásokkal járó monszun.

Fókusz Plusz 15-05-09


szerző:
2015.05.09. 19:10
Fókusz Plusz 15-05-09

Fókusz Plusz: Összeomlott az életük - Hogyan lehet segíteni a nepáli földrengés túlélőinek? Magyarok, akik a helyszínen küzdenek a kilátástalanság ellen. Rossz szokások - Körömrágás, hajcsavarás, lábrázás - mindez csak a stressz ellen szól? Vajon le lehet-e szokni ezekről?

ÍTÉLETIDŐ: Mint egy katasztrófafilmben

Gyökerestől kidőlt fák, bokrok, letarolt erdők - akár egy katasztrófa sújtotta terület. A legtöbb út mellett ilyen látvány fogadja az autósokat Bács és Csongrád megyében. A szerda esti vihar itt hatalmas pusztítást végzett. Az orkán erejű szél darabjaira törte a csengelei buszmegállót is. A házak tetejéről szabályosan letépte a cserepeket a vihar.

A Burger Kitchen működésképtelen

Apa és fia között akkora problémák vannak, amik egy házasságot is próbára tesznek. Az étel egyenesen gyalázatos, a főszakács kezelhetetlen. A Burger Kitchen-ben rengeteg az összetűzés, a harag, és a fájdalom. Vajon elég lesz Gordon, hogy megmentse a hamburgerezőt?

Túlélőt találtak


szerző:
2015.04.30. 18:25
Túlélőt találtak

Újabb videót hoztak nyilvánosságra a nepáli földrengés első perceiről. A biztonsági kamerás felvételen látszik az is, ahogy az egyik építmény emberekre dől. Közben újabb túlélőt találtak a romok alatt: ezúttal egy fiatal fiút sikerült kiemelni a törmelék alól. A katasztrófa halálos áldozatainak száma mostanra elérte az 5500-at. Megrázó történet!

4 magyar is megsérült a földrengésben

Négy magyar is megsérült a nepáli földrengésben, őket kórházban ápolják. Ezt közölte kedden a külügyminiszter, aki szerint 44 magyar állampolgár van még az országban. Közülük már csak kettő nem adott magáról életjelet. Időközben már 4000 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma, ám ez még korántsem a végleges adat. Nepál miniszterelnöke szerint a katasztrófában akár 10 ezer ember is az életét veszthette.

Előzetes: 44 magyar van még a katasztrófa helyszínén

Négy magyar és egy ausztrál-magyar kettős állampolgár is megsérült a nepáli földrengésben, ezt közölte kedden a külügyminiszter. A legfrissebb adatok szerint 44 magyar van még a katasztrófasújtott országban. Katmanduban tízezrek éjszakáznak a szabad ég alatt, a városban nincs áram és víz. A halálos áldozatok száma akár 10 ezer is lehet. Délelőtt egy magyar orvoscsoport is elindult, hogy segítsen. Hogy hogy vannak a sérült magyarok, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való