KERESÉS search-close

karmelita kolostor

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "karmelita kolostor"

Műtárgyak egymilliárdért

Egymilliárd forintért vásárolhatnak műtárgyakat Orbán Viktor új munkahelyére. A többször is módosított költségvetés után most úgy tűnik, összesen 21 milliárd forintért költözhet a Karmelita Kolostorba a miniszterelnök. Ebből a pénzből jut egymilliárd forint egyebek mellett antik bútorokra. A Magyar Műkereskedők Szövetségének elnöke szerint ennyi pénzből jó minőségben lehet berendezni a Miniszterelnökséget, de valószínűleg külföldről kell beszerezni a bútorokat. Az Együtt azt javasolja: inkább múzeumokból kölcsönözzön a kormány, ne vásároljon.

Újabb 10 milliárd a miniszterelnök új helyére

Újabb 10 milliárd forintot költ a kormány Orbán Viktor rezidenciájának építésére a Budai Várban. A Karmelita kolostor felújítása összesen 20 milliárd forintba kerülhet és a tervek szerint még a 2018-as választások előtt beköltözhet a miniszterelnök. A DK szerint addig, amíg az országban műtétek maradnak el kórházakban, és van, ahol nincs meleg étel, addig egyetlen fillért sem szabadna költeni Orbán Viktor rezidenciájára.

Unesco: Vizsgálhatják szabályos-e a terasz

Bizottság vizsgálhatja, hogy megsérti-e a kormány a Világörökségre vonatkozó szabályokat azzal, hogy a budai Várban teraszt építenek a Miniszterelnökség leendő épületére. Ezt az Unesco közölte az RTL Híradóval. A Karmelita kolostoron korábban nem volt terasz. Csepreghy Nándor államtitkár pénteken úgy nyilatkozott: minden szükséges engedéllyel rendelkeznek az átalakításhoz. Az Együtt a tervek és a szerződések nyilvánosságra hozatalát követeli.

Állagmegóvásra kértek engedélyt

Az Unesco szerint csak állagmegóvásra kért engedélyt a miniszterelnökség ahhoz, hogy körülbelül 100 négyzetméteres erkélyt építsenek Orbán Viktornak, a Karmelita Kolostorban épülő irodájához. Az RTL Híradó kereste meg ezzel az ENSZ szervezetét. Az épület ugyan műemlék, ráadásul a világörökség része, a miniszterelnökség mégis hozzáépíthet.

14 milliárdot költenek a Miniszterelnökségre

14 milliárd forintot költenek a miniszterelnöknek kiszemelt karmelita kolostor felújítására. Ez a Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki. Orbán Viktor várhatóan 2017-ben költözhet a Várba. A Miniszterelnökség szerint a felújítás azért ilyen drága, mert sok középkori épületmaradványt kell feltárni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való