KERESÉS search-close

kannabisz

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kannabisz"

Az egész világot megosztja a marihuána legalizáció kérdése

Miközben a világ nagy részén sorra engedélyezik az orvosi marihuána ellenőrzött használatát, nálunk évtizedek óta nincs előre lépés a kérdésben. Orvosi kannabiszból készült bioolaj segít egy debreceni kisfiún. Ez a gyógyszer teljesen legális, nincs tudatmódosító hatása mégis nagyon nehéz hozzájutni az országban.

Hazafias fűszívás Svájcban

"Haza" - márkanévvel dobott piacra dobozolt füves cigarettát egy svájci dohánygyár. A kannabisztartalmú terméket bármelyik trafikban meg lehet vásárolni, egy doboz cigaretta a dohány mellett négy gramm tiszta kendert tartalmaz. A hazafias spanglit fájdalomcsillapító, étvágygerjesztő és közérzet-javító hatásával reklámozzák.

Lengyelország legalizálta az orvosi kannabiszt

Zöld utat kapott a marihuána orvosi célú alkalmazása Lengyelországban. A parlament elsöprő többséggel szavazta meg. A törvénynek még a felsőházon, és a szenátuson is át kell mennie, majd az államfőnek is alá kell írnia. Ennek értelmében az importált kannabiszból előállított termékek fogyasztása legális, de csak ha ezt orvos rendeli el. Két éve még elbocsátották egy varsói gyermekklinika orvosát, mert az marihuánával kezelt epilepsziás fiatalokat. Lengyelország az unió 15. olyan állama, amely legalizálta az orvosi kannabiszt.

 

Benzinkútnál árulták a drogot

Egy éjjel-nappali, önkiszolgáló benzinkúton terjesztett négy fiatal marihuánát a Somogy megyei Böhönyén a rendőrök szerint. Azt gyanítják, a dílerek nemcsak árulták, maguk termesztették is a kannabiszt. A rendőrök több mint 100 kábítószergyanús növényt, 3 és fél kiló drogot, 7 és fél millió forint készpénzt, valamint fegyvereket találtak a házkutatáskor.

Marihuána: tiltani vagy engedélyezni?

Ha egy asztaltársaságban szóba kerül a marihuána, biztosan van, aki ellenzi és olyan is, aki pártolja a fogyasztását. Valahogy így vannak ezzel a döntéshozók és a szakemberek is. Mert ugye rávezető drog, károsíthatja az agyműködést és egyébként is kábítószer. Ugyanakkor orvosi tanulmányok igazolják, hogy sok jótékony hatása is van. Olyannyira, hogy van, aki a börtönt is kockáztatja, mert hisz a gyógyító erejében. Így aztán van, ahol tiltanák, máshol legalizálnák a füvezést. Ez a riport nem szeretné eldönteni a kérdést, csak kellően körbejárja.

Magyarországon nagyon nő a herbálfogyasztás

Az új szintetikus drogok letarolták Magyarországot – ez derül ki egy friss felmérésből, amit a droghasználók között végeztek a világ 50 országában. Magyarország a szintetikus kannabisz, vagyis a herbál fogyasztásában második a felmért ötven ország közül. Csak a lengyelek előznek meg minket.

Teremgarázsban tárolta a kábítószert

20 kiló kábítószert találtak a rendőrök egy budai lakópark garázsában. A rajtaütés előtt két nappal egy albán férfit fogtak el fél kiló kannabisszal a táskájában, a rejtekhelyet ő árulta el a nyomozóknak. A férfi előzetes letartóztatásban van, és kábítószer birtoklása miatt kell majd bíróság elé állnia.

Testvérek termesztették a drogot


szerző:
2014.11.30. 18:15
Testvérek termesztették a drogot

Egy testvérpárt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy óriási mennyiségű kábítószert termesztett egy alsózsolcai házban. A lefoglalt kannabisz értéke elérheti a nyolcmillió forintot.

Osztrák falu, ahol a kenderről szól minden

Sör, sütemény, pulóver – egy osztrák faluban kendertermesztésből élnek. A kultúrnövényt feldolgozzák, és sok mindent készítenek belőle.

Hasis lapult a csomagban


szerző:
2011.08.08. 12:41
Hasis lapult a csomagban

Hasisgyantát találtak a vámosok a letenyei határátkelőnél egy francia rendszámú autóban, a 18 gramm kábítószert lefoglalták.

Elárulta magát a drogtermesztő


szerző:
2011.04.19. 15:57
Elárulta magát a drogtermesztő

Saját magát buktatta le egy kannabisztermesztő Lajosmizsén.

Kannabisz - a férfiak ellensége


szerző:
2011.03.04. 10:45
Kannabisz - a férfiak ellensége

Rossz hatással van a férfiak szexuális teljesítőképességére a kannabisz. Korábban úgy vélték, a szer jótékony hatással van a nemi életre.

George Michael-t hűvösre teszik


szerző:
2010.09.14. 20:55
George Michael-t hűvösre teszik

Az énekes bűnösnek vallotta magát, kannabisz hatása alatt vezette neki kocsiját egy fotósüzletnek.

Börtönbe kerülhet George Michael

George Michael beismerte, hogy kábítószer hatása alatt vezetett és marihuánát birtokolt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való