KERESÉS search-close

külföldiek

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföldiek"

A megtelt táblát kellene kitenni a budapesti bulinegyed elé?

Három hónap alatt egymillió külföldi fordult meg a hatodik, hetedik kerületben. Miközben kevés a rendőr, elviselhetetlen a zaj és egekben az árak. Mégis mire kíváncsiak a turisták, miért jönnek a magyar fővárosba?

Nagy vita volt szerkesztőségünk hölgyei között, kik legyenek a 10-es listán

Ötvennél is több jelöltünk volt, ezért nehéz volt mindössze tizet kiválasztani. Íme a nagy kimaradók, és azok a külföldi férfiak, akik rendre jól szerepelnek hasonló listákon.

Magyar hírességen próbáltuk ki az öregítő szoftvert

Öregítő szoftver segítségével Sári Évi arcát is idősebbé tettük. Mutatjuk, ő mit szól 60 éves önmagához.

Külföldiek, akik nálunk találtak új hazára

Van, aki egy véres rezsimből ébredő országot, más Los Angeles pezsgését hagyta maga mögött Magyarország kedvéért. Egy közös bennük, mindannyian itt találtak új hazára. A Konyhafőnök egyik versenyzőjének, Szovinak az édesapja sem itt született, kambodzsai. Ő is mesél életéről.

Sokkolta a külföldieket a magyarok fizetése

Egy 1 hetes nyaraláson minimum egy átlag magyar havi fizetést elköltenek nálunk a turisták. De vajon azt tudják-e, hogy mennyiből élnek az itt élő emberek, és arról is kérdeztük őket, hogy más országokban mi a helyzet a tanárok vagy az ápolók fizetésével. Meglepő számok következnek.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-08-02


szerző:
2017.08.02. 19:00
„Elfogadhatatlan a fenyegetőzés”

Elfogadhatatlan, hogy egy egészségügyi intézmény behajtókkal fenyegessen meg szülőket, mert nem tudják kifizetni lázas gyermekük kórházi számláját - így reagált a Miniszterelnökség Híradónknak azután, hogy bemutattuk egy Angliából hazatért család kálváriáját. A 3 és fél éves kislánynak 40 fokos láza volt, a vizsgálatok után azonban a kórház számlát küldött a családnak, hisz bár a kislány magyar állampolgár, még mindig nincs TAJ-kártyája. A miniszterelnökség tájékoztatása szerint a brit hatóságoknál akadt el az ügyintézés.

Elfogták a bulizók kifosztóit


szerző:
2017.07.09. 18:35
Elfogták a bulizók kifosztóit

Öt külföldi fiatalt fogtak el a rendőrök a Balaton Soundon, akik a gyanú szerint paprika spay-vel fújtak le bulizókat, és rabolták el ékszereiket. Volt, akinek a nyakából tépték le a nagy értékű arany nyakláncot egy koncert alatt. A rendőrök hajnalban érkeztek a fesztiválra, és onnan vitték el a huszonéves fiatalokat bilincsben.

67 ezer forint pár italért?

Pár pálinkáért, sörért és energiaitalért 67 ezer forintot fizetett egy holland tévé riportere Budapesten. A férfi rendőrt hívott, de hiába. A járőrök azt mondták neki, hogy ez mindennapos a magyar fővárosban. A turizmus árnyoldalairól szóló műsor két éve készült. A magyar rendőrök két hete razziáztak ugyanazon a belvárosi szórakozóhelyen, ahol a hollandokat becsapták. Ezután 13 gyanúsítottat hallgattak ki.

Itt élő külföldi sztárok mondanak verset

A magyar nyelv előtt tisztelegnek az itt élő külföldi sztárok. A költészet napján verset is mondanak, és láthatják az utóbbi évek legviccesebb szavalóit is.

 

Hazádnak rendületlenül...

Messziről érkezett négy magyar állampolgárral beszélgetünk, akiknek sokat kellett tenniük magyar állampolgárságukért. Sokat - annál is inkább, mert első látásra nem gondolnánk róluk, hogy hazájuknak választották ezt az országot. Küzdelmes hétköznapokat élnek, hogy elérjék, egyenrangúként és honfitársként bánjunk velük mindannyian.

Fókusz 2017-01-17


szerző:
2017.01.17. 19:00

Fehérorosz kőművesek jönnek


szerző:
2017.01.09. 18:34
Fehérorosz kőművesek jönnek

Főleg ukrán és fehérorosz kőművesek dolgozhatnak majd magyar építkezéseken, akár több ezren is - ezt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége közölte Híradónkkal. Ez a szervezet kezdeményezte tavaly a magyarországi munkavállalás könnyítését. A GKI friss, reprezentatív kutatása szerint a magyar építőipari cégek 94 százaléka szakmunkáshiánnyal küzd. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a vendégmunkások alkalmazása csak átmeneti lesz.

Mit tudnak rólunk, magyarokról más országokban?

Az argentin történelemkönyvek szerint 1956-ban két fontos esemény volt a világban: a magyar forradalom és a rock and roll születése. Hogy ki Mátyás király a román történelemoktatásban, és hogy egyáltalán mit tudnak más országokban rólunk? Ennek járt utána a Fókusz stábja.

Vendégmunkás csak szomszédos országból

Mégis kellenek a külföldi vendégmunkások - ezt nyilatkozta a Heti Válasznak a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály azt közölte, az Európai Unión kívül csak átmenetileg és csak a szomszédos oroszágból jöhetnek, - idézet - hasonló kulturális-történelmi hagyományokkal rendelkező szakképzett emberek. A magyarországi munkavállalás megkönnyítését három hónapja a munkaadók kezdeményezték, de ettől a kormány eddig mereven elzárkózott.

Orbán: Tájékozódom, mielőtt válaszolok

Orbán Viktor nem tudta megmondani az RTL Híradónak, hogy miért könnyítette meg a kormány, hogy a pénzes külföldiek letelepedési engedélyhez juthassanak. A miniszterelnök azt mondta: előbb tájékozódik, ezután válaszol a kérdésre. A Magyar Nemzet vette észre, hogy a kormány még júniusban úgy döntött, aki legalább 90 millió forint értékben vásárol magyar állampapírt, fél év várakozás helyett azonnal megkapja a letelepedési engedélyt. Az Együtt szerint a rendszer korrupt és drága, ezért nem egyszerűsíteni, hanem eltörölni kellene.

Több tízezer vendégmunkásra lenne szükség

Könnyíthetnek a külföldiek magyarországi munkavállalásán - közölte a munkaügyi államtitkár az RTL Híradóval. Két napja a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége aggódva kereste meg a kormányt, alelnökük szerint több tízezer vendégmunkásra lenne szükségük, mert általánossá vált a munkaerőhiány, miközben egyes településeken a 20 százalékot is eléri a munkanélküliségi ráta. Az államtitkár továbbra is úgy látja, a sikeres gazdaságpolitika eredménye, hogy most a munkáltatók futnak a dolgozók után.

Kegyetlenül végeztek a túszokkal

Bozótvágókkal gyilkoltak meg terroristák húsz külföldit, többségében olaszokat és japánokat, Banglades fővárosának egyik éttermében. 12 órával a támadás kezdete után a biztonsági erők lerohanták őket, és 13 túszt tudtak kiszabadítani. Hat támadót agyonlőttek, egyet elfogtak. Meghalt két rendőr is. A merényletet az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Magyar közmondások külföldiek szájából

Kíváncsiak voltunk, hogy a Magyarországon élő külföldieknek vagy a hozzánk látogató turistáknak is magától értetődő-e egy-egy magyar szólásmondás. Kérdeztünk indonéz tánctanárnőt, francia írót, ázsiai és európai turistát, de Fekete Pákó sem maradhatott ki a sorból.

Mit gondolnak a külföldiek a magyar közmondásokról?

Számtalan szólást, közmondást ismerünk, amelyek jelentése általában nagyon is egyértelmű. Azonban kíváncsiak voltunk, hogy a Magyarországon élő külföldieknek vagy a hozzánk látogató turistáknak is magától értetődő-e egy-egy magyar szólásmondás. Kérdeztünk indonéz tánctanárnőt, francia írót, ázsiai és európai turistát, de Fekete Pákó sem maradhatott ki a sorból. Forgó Viktor riportja.

Fókusz Plusz 15-05-02


szerző:
2015.05.02. 19:10
Fókusz Plusz 15-05-02

Fókusz Plusz: A legszebb ünnep - Hírességek köszöntik édesanyjukat anyák napja alkalmából. Kinek mit jelent az élet legfontosabb köteléke? Élő könyvek - Menekültek, ösztöndíjasok, vagy csak kíváncsiak ránk. Itt élő külföldiek mesélnek magukról úgy, ahogy eddig sohasem.

Két lengyelt vertek meg a benzinkúton

Még mindig nem találják a baseballütős támadókat, akik két lengyel férfit vertek össze még februárban Budapesten. Egy csepeli benzinkútnál rontottak rá a külföldiekre, de nem vettek el tőlük semmit. Mostanra kiderült, hogy a két férfi egy magyar nőt hozott Budapestre, aki végül a támadókkal utazott tovább.

DK: Külföldiek gazdagodnak a kötvényeken

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy a kötvényeket például egy Kajmán szigetekre bejegyzett cég értékesíti, amely minden ügyfelétől több mint 10 millió forintot kér, csak kezelési költségként.

Ahány ház, annyi szokás - ennyiféleképpen ünnepelhetjük a karácsonyt

 Nézzük, hogyan ünneplik a karácsonyt a nálunk élő külföldiek, akik közül akad, aki Jézuskáról még soha nem hallott.
 

Mindenki másképp csinálja: így ünnepelnek a különféle nemzetek

Cooky a francia Mikulásról, pontosabban Karácsony apóról énekel. Nemsokára meglepő részleteket árul el a francia ünnepről, előtte azonban nézzük, hogyan ünneplik a karácsonyt a nálunk élő külföldiek, akik közül akad, aki Jézuskáról még soha nem hallott.

Fókusz Plusz 14-11-22


szerző:
2014.11.22. 20:00
Fókusz Plusz 14-11-22

Fókusz Plusz: A végletek országa - Kambodzsában még mindig nem rendezték a véres múltat, exkluzív utinapló a titokzatos országból. A világ közepe - Rejtély, hogy mit látnak Magyarországban azok a finnek, hollandok, németek vagy oroszok, akik ide költöztek hozzánk.

Mit imádnak és mit utálnak a nálunk élő külföldiek?

Az oroszok már a Spa-ban vannak, Hévíz környékén ugyanis négyszáz orosz család telepedett le az elmúlt években. Nemcsak az ottani tavat érzik melegnek, hanem a magyarok szívét is. A nálunk élő németek is imádják a habitusunkat, de egyszerűen nem értik, hogyan tudunk élni és dolgozni ekkora szervezetlenségben és rendetlenségben.

Külföldiek, akiknek Magyarország a világ közepe!

Bizony az oroszok már a Spa-ban vannak, Hévíz környékén négyszáz orosz család telepedett le az elmúlt években. Nemcsak az ottani tavat érzik melegnek, hanem a magyarok szívét is. A nálunk élő németek is imádják a habitusunkat, de egyszerűen nem értik, hogyan tudunk élni és dolgozni ekkora szervezetlenségben és rendetlenségben.

Fókusz 14-08-11


szerző:
2014.08.11. 19:30
Fókusz 14-08-11

Fókusz: Közeleg a járvány? - Vaklárma volt a német és román eset, de mit kell tennünk, ha nálunk is megjelenik az ebola? Ököllel ütött! - Egy taxiban verte meg barátnőjét Curtis, a lány kitálalt az esetről, nem tud megbocsátani. Majdnem lemaradt - Király Lili az utolsó pillanatban jelentkezett, majd ő lett az első. Zimány Linda nyomdokaiba lépett.

Fókusz Plusz 14-06-07


szerző:
2014.06.07. 19:30
Fókusz Plusz 14-06-07

Fókusz Plusz: Slágergyárosok - Tomboló közönség, hatalmas rajongótábor. A mulatós és a popzene legnépszerűbb előadói vallanak sikerük titkáról. Skótok a skótok? - Precízek a németek vagy sznobok a franciák? Nálunk élő külföldieket kérdeztünk arról, mi igaz a róluk szóló sztereotípiákról.

Nem itt születtek, de nálunk leltek új hazára

Miért nálunk találja meg a boldogságot, a sikert, önmagát az, aki gyönyörűséges tengerpart mellett született? Pontosabban mit szerettek meg végzetesen Magyarországon azok a külföldről származó sportolók, művészek, akik ma már minket tartanak hazájuknak?

Fókusz Plusz 14-04-19


szerző:
2014.04.19. 20:00
Fókusz Plusz 14-04-19

Fókusz Plusz: Manuel ötszázhatvan kilót nyomott fénykorában, de övé a legnagyobb fogyás világrekordja is, mióta egy év alatt kétszázötven kilótól szabadult meg. Esküvője igazi szenzációnak számított, azóta boldogan él aprócska feleségével.

Fókusz Plusz 11-07-02


szerző:
2011.07.02. 19:30
Fókusz Plusz 11-07-02

Százmilliós gázsi egyetlen estéért!- Hogyan csábítják Magyarországra a világsztárokat? A legnagyobb koncert és fesztiválguruk árulják el, miért kockáztatják saját vagyonukat egyetlen nagy névért. Vannak akik luxusautót, több házat, üzletet hagytak hátra és Magyarországra költöztek a világ legazdagabb és legszebbnek tartott helyeiről. De, miért? Hawaiiról, Ausztráliából, Svédországból, Hollandiából jöttek, a Fókusz Pluszban elmesélik szerintük miért Magyarország a világ legjobb helye.

544 milliárdot hagytak nálunk a külföldiek

21 százalékkal többet költöttek a külföldiek 2009 első félévében, mint tavaly.

Több százezret követeltek három italért

A pincérek azzal fenyegették a turistákat, hogy ha nem fizetnek, verés lesz a vége.

Nincs hír az elrabolt külföldiekről

A kilenc elrabolt között hét német, egy brit mérnök, és egy dél-koreai nő volt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való