KERESÉS search-close

külföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföld"

RTLII Híradó 2018-11-15


szerző:
2018.11.15. 21:30
Oroszlánkölyköt találtak a rendőrök egy Lamborghiniben

Oroszlánkölyköt találtak a rendőrök egy Lamborghiniben a Champs-Élysées-n. A sofőrt őrizetbe vették, a rossz állapotban lévő oroszlánt állatvédőkre bízták. Októberben egy lakásban találtak egy hat hetes oroszlánkölyköt. Állatvédők szerint divat lett, hogy a gazdagok vadállatokat bérelnek vagy vesznek, hogy azokkal hencegjenek, míg meg nem unják őket.

 

A szakképzettség lesz a döntő

Minden magyar állampolgár Nagy-Britanniában maradhat és dolgozhat a jövőben is, aki azelőtt költözik az országba, mielőtt az hivatalosan kilépne az unióból. Ezt mondta az RTL Híradónak adott interjújában az Egyesült Királyság budapesti nagykövete. A brit miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy elkészült a megállapodás-tervezet, amely alapján a britek elhagynák az uniót, de azóta több kormánytag lemondott és egyelőre kérdés, hogy ehhez meg tudja-e szerezni a Parlament támogatását.

 

10 milliárd Marie Antoinette igazgyöngy medáljáért

10 milliárd forintért vitte el Marie Antoinette, egykori francia királyné igazgyöngy medálját egy ismeretlen, telefonos licitáló a Sotheby's aukciósház árverésén a svájci Genfben. Korábban soha nem fizettek még gyöngyékszerért ennyit. A fényűző életmódja miatt a nép által gyűlölt királynőnek még a francia forradalom előtt sikerült titokban kijuttatnia ékszereit az országból, ő maga azonban nem tudott elmenekülni, elfogták és lefejezték.

 

Szétválasztották őket, mégsem akarnak külön lenni egymástól

Szétválasztották őket, mégsem akarnak külön lenni egymástól a bhutáni sziámi ikrek. A 15 hónapos kislányok, Dawa és Nima a hasuknál voltak összenőve és hat órás műtéttel múlt hét pénteken választották el egymástól őket. Orvosaik szerint jól vannak, de feltűnő, hogy csak egymás közelében érzik jól magukat.

RTLII Híradó 2018-11-14


szerző:
2018.11.14. 21:30
KALIFORNIAI TŰZ MAGYAR SZEMMEL: Elég nagy a pánik!

Hatodik napja küzdenek a tűzzel Kaliforniában. Több ott élő magyarral sikerült beszélnünk.

40 éve telt a történelem legszörnyűbb szektás tömeggyilkossága óta

A történelem legszörnyűbb szektás tömeggyilkossága, vagy öngyilkossága. A mai napig sok a homály a Népek Temploma utolsó napjáról. 40 évvel ezelőtt az amerikai Jim Jones több mint 900 híve halt meg egyetlen nap alatt. 300 gyermek volt köztük. A néhány túlélő egy pillanatra sem tudja elfelejteni a borzalmakat.

Nyomasztó és félelmetes a kaliforniai tűz az ott élő magyarok szemében

Nyomasztó, félelmetes, ijesztő látvány és elképesztő mennyiségű füst - ezt mondták az RTL Híradónak azok a magyarok, akik Kaliforniában élnek. Az amerikai államban minden idők legnagyobb tűzvésze pusztít, immár hatodik napja. A halálos áldozatok száma már 48, és még mindig rengetegen vannak, akiket nem találnak.

Magyar biciklis bankrabló Tirolban

Magyar férfi rabolt ki egy tiroli bankot hétfő délután, erről számolt be több osztrák helyi lap. A támadó álarcban lépett be a bankba, ahol megszerezte a pénzt. Két alkalmazott próbálta feltartóztatni, végül mégis sikerült a zsákmánnyal együtt elmenekülnie. Biciklivel távozott a helyszínről. A rablással gyanúsított 31 éves magyart az osztrák rendőrök még aznap este elfogták.

Harry herceg a brit királyi család legnépszerűbb tagja

A egyik angol újság oldalán jelent meg az a friss kutatás, amely rangsorolta az uralkodó ház tagjait népszerűségük szerint. Harryt az alattvalók 77%-a kedveli. Nem sokkal maradt le mögötte nagymamája, II. Erzsébet, a harmadik helyen pedig Vilmos herceg áll.

 

Ilyen egy ötemeletes úszó hotel

A különleges panelház nem önjáró, két uszály tologatja a vízen. Kínában egyébként nagy divatja van a vízi építményeknek, sok mozgó étterem és szálloda is épült már folyókra és tavakra.

RTLII Híradó 2018-11-13


szerző:
2018.11.13. 21:30
Elhunyt a Marvel képregény-univerzum atyja

A Marvel képregény-univerzum atyja, az amerikai popkultúra szentje olyan szuperhősöket alkotott, mint a Pókember és az X-Men mutánsai, és olyan szuperhősök létrehozásában vett részt, mint az Amerika Kapitány, a Vasember, vagy a Hulk. Stan Lee hétfőn este lett rosszul otthonában, mentővel egy Los Angeles-i kórházba vitték, ott halt meg. 95 éves volt.

 

Tévedésből azt a biztonsági őrt lőtték le, aki riasztotta a rendőröket

Tévedésből azt a biztonsági őrt lőtték le a rendőrök egy chicagói bárban, aki riasztotta őket, miután hősiesen megfékezett egy fegyveres támadót. A rendőrök szerint azért nyitottak rá azonnal tüzet, mert fegyver volt nála, a szemtanúk szerint viszont azért, mert fekete volt.

Magyarokat is fenyeget a kaliforniai tűzvész

Negyven fölé emelkedett a Kaliforniában pusztító tűzvész halálos áldozatainak száma. Hiába dolgozik több ezer tűzoltó, nem tudják megfékezni a lángokat Kalifornia északi és déli területein sem. Az eddigi adatok alapján több mint 220 embert keresnek. Egy magyar asszony azt mondja, pánikolva, sírva indultak útnak. Három napra költöztették ki őket.

 

Megrázó felvételek a kaliforniai tűzről

Hétfőn Donald Trump természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát. Mutatjuk azokat a magyar családokat is, akiknek a tűz elől kellett menekülniük.

80 napja várja elhunyt gazdáját az út szélén egy kutya

Mongóliában az állat gazdája korábban halálos balesetet szenvedett ezen az útszakaszon még augusztus 21-én és a helyiek szerint azóta nem telik el nap, hogy a ne látnák a helyszínen.

RTLII Híradó 2018-11-12


szerző:
2018.11.12. 21:30
Hős lett a bátor hajléktalanból

Délutánig már több mint 130 ezer dollárt, csaknem 30 millió forintnyi adományt gyűjtöttek össze Ausztráliában annak a hajléktalannak, aki pénteken segített a rendőröknek ártalmatlanná tenni a Melbourne-i késes ámokfutót. A 46 éves férfi egy bevásárlókocsival rontott neki az őrjöngőnek, miután az egy embert halálra szurkált, kettőt pedig megsebesített. Michael Rogers később azt mondta: csupán ösztönösen cselekedett. 

Sokáig csak nézték a tengert a pingvinek

Több tucatnyi pápaszemes pingvint eresztettek szabadon állatvédők a dél-afrikai Fokváros tengerpartján.

Tévedésből kapták meg fizetésük hússzorosát

Nagy örömmel láthatták egy belga gyár dolgozói, hogy idén kivételesen ők is kaptak éves bónuszt a cégtől, méghozzá meglehetősen nagyvonalút: fizetésük közel hússzorosát utalták át számlájukra. Hamar kiderült azonban, hogy csodák nincsenek. A jutalomból ugyanis csak véletlenül részesültek egy bérszámfejtési hiba miatt, és az összeget vissza kell fizetniük.

Minden idők legsúlyosabb tűzvésze pusztít Kaliforniában

31-re emelkedett a Kaliforniában tomboló erdőtüzek halálos áldozatainak száma, és több mint 220-an tűntek el. Az állam északi részén csütörtök óta pusztító Camp fire, magyarra fordítva Tábortűz minden idők legsúlyosabb tűzvésze Kalifornia történetében, legalábbis az áldozatok számát tekintve.

Bosszúból rejtett tűket az eperbe az ausztrál nő

Bosszúból rejtett tűket az eperbe az a nő, akit tegnap tartóztattak le Ausztráliában. Az 51 éves asszony egy eperfarmon dolgozott Brisbane közelében és vélt vagy valós munkahelyi sérelmei miatt akart elégtétet venni. Az eperválság szeptemberben kezdődött Ausztráliában, miután egy férfi lenyelt egy tűvel átszúrt epret.

100 éve ért véget az első világháború

Világszerte megemlékeztek az első világháború 100 évvel ezelőtti befejezéséről, amely valójában csak időlegesen zárta le a konfliktust. A világégés utáni békeszerződések, a vesztesek szerint békediktátumok ugyanis olyan indulatokat keltettek, amelyek 21 évvel később újabb világháborúhoz vezettek. A megemlékezések központja Párizs volt, ahol csaknem 70 ország politikai vezetői jelentek meg.

Súlyos ebola járvány tombol Kongóban

Minden idők legsúlyosabb ebola járványa tombol a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Az egykori Zaire keleti részén már mintegy 200-an haltak meg a vérzéses lázzal járó kór miatt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a térségben polgárháború dúl, és időnként az egészségügyi szakembereket is megtámadják a fegyveresek.

Ókori egyiptomi macska- és bogármúmiák kerültek elő

Tucatnyi macskamúmiát, és mumifikált szkarabeuszt, mai szóval galacsinhajtó bogarat találtak régészek egy eddig feltáratlan, legalább 6 ezer éves óegyiptomi sírban.

Hangfelvételek Hasogdzsi meggyilkolásáról

A török elnök szombaton közölte, hogy léteznek hangfelvételek Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolásáról, és a felvételek másolatát megkapta a szaúdi, az amerikai, a francia, a brit és a német vezetés.

 

Milliók kedvence lett a wales-i gyerek focimeccsről készült videó

Milliók kedvence lett az interneten egy walesi gyerek-focimeccsről készült rövid videó. A siker oka: az egyik csapat 6 éves kapusa és apja közös akciója - a gyerek tudta nélkül. A kapunál álló férfi tanácsokat adott a fiának, aki a zajtól nem hallotta, mit mond, ezért szabadon hagyva a kaput közel ment hozzá. Ekkor eresztett el egy lövést az ellenfél csatára, mire a papa belökte a fiát a labda elé, és a hasra eső gyerek a testével védett. A második lövés azonban már bement.

Trump sajátos stílusában osztotta ki az újságírókat

Donald Trump egy újságírót nemes egyszerűséggel lehülyézett, egy másikat igazi vesztesnek nevezett, egy harmadikat pedig azzal rendezett le, hogy inkább hagyja békén. Az amerikai elnök közvetlenül párizsi útja előtt válaszolt az őt kényes kérdésekkel váró riportereknek.

Százezrek menekülnek a kaliforniai tűzvész elől

Kilencen meghaltak és több mint harminc embert eltűntként keresnek. Az egyik város porig égett. Volt, aki autójában égett bent, amikor az utak bedugultak a menekülőktől. A megállíthatatlannak tűnő erdőtűz százezrek otthonát fenyegeti, köztük sok hollywoodi sztárét is.

RTLII Híradó 2018-11-09


szerző:
2018.11.09. 21:30
Kaliforniai mészárlás: videóra vette barátai halálát

Megrázó amatőr videót hozott nyilvánosságra a szerda éjszakai kaliforniai mészárlás egyik túlélője. A fiatal férfi telefonja rögzítette, ahogy a fegyveres ámokfutó egymás után lelövi az ő barátait - majd azt is, ahogy neki teljes pánikban sikerül elmenekülnie.

Szétválasztották a hasuknál összenőtt ikreket

Ausztrál orvosok sikeresen választottak szét két bhutáni kislányt, akik a hasuknál voltak összenőve félig-meddig szemben egymással. Emiatt a 15 hónapos Nima és Dewa nem tudott ülni, és felállni is csak nehezen voltak képesek. A műtét után viszont esélyt kaptak arra, hogy teljes életet éljenek.

RTLII Híradó 2018-11-08


szerző:
2018.11.08. 21:30
Volt katona lövöldözött egy kaliforniai bárban

Tizenegyen meghaltak köztük a helyi seriff helyettese, amikor egy férfi lövöldözni kezdett egy kaliforniai bárban, Los Angelestől 65 kilóméterre. A szórakozóhelyen csaknem 200 ember, főleg egyetemisták voltak, amikor a 28 éves, fekete ruhát viselő fegyveres füstgránátot dobott közéjük majd rájuk lőtt. Sokan az ablakokat kitörve menekültek. A támadó, egy egykori tengerészgyalogos meghalt, valószínűleg öngyilkos lett.

Hancúrozó óriáspandák a hóban

Nagyon élvezik a telet a Kína egyik legnagyobb nemzeti parkjában élő óriáspandák és arany piszeorrú majmok.

Nagyon élvezik a telet a kínai óriáspandák

Nagyon élvezik a havas telet a bundás állatok. Természetesen nem Magyarországon, - hiszen nálunk se hideg, se hó nincs - hanem Kína központi részén.

RTLII Híradó 2018-11-07


szerző:
2018.11.07. 21:30
 Elítélték a manhattani merénylőt

Terrorizmus vádjában bűnösnek mondta ki a bíróság azt a férfit, aki öngyilkos merényletet akart elkövetni tavaly New York-ban. A város egyik legforgalmasabb részén hozta működésbe a testére szerelt bombát, amitől végül ő sérült meg a legsúlyosabban. A merényletet a biztonsági kamerák rögzítették.

Képviselőház: demokrata többség az Egyesült Államokban

A Demokrata Párt nyerte meg a képviselőházi helyek többségéért zajló keddi félidős választást az Egyesült Államokban, de a szenátusban nem sikerült győzniük.

Tragédia az evőversenyen

Meghalt egy volt boxoló Argentínában, amikor megpróbált minél több croissant felfalni a rendelkezésére álló egy perc alatt. Próbálták megmenteni, de nem sikerült: a kórházban meghalt.

Bagoly kávézó nyílt Moszkvában

A különleges helyen a vendégeknek nem a rendelt italokért, hanem az elöltött perecekért kell fizetniük. A látogatók megsimogathatják, vagy akár meg is etethetik az ott élő 11 baglyot, amelyeknek a többsége állatkertekből vagy madárkórházakból került a kávézóba.

 

Meghökkentő: Minotaurus életre kelt!

Fura látványra ébredtek néhány napja a franciák: egy monumentális, 14 méteres Minotaurus sétált végig Toulouse utcáin az ablakuk alatt…

A földi pokolból X-Faktor-sztár, majd világsztár lett

Emmanuel Kellyt az iraki háborús övezetben egy dobozban találták. A vegyifegyverek miatt csonka végtagokkal született fiú elképesztő hangjával először az ausztrál X-Faktor mentorait nyűgözte le, videóit milliók látták az interneten. Csak a Fókusznak adott interjút Budapesten.

RTLII Híradó 2018-11-06


szerző:
2018.11.06. 21:30
Trump jövőjéről dönthetnek az amerikai félidős választásokon

Véget ér-e már idő előtt a Trump-korszak? Elemzők szerint ez a valódi tétje a keddi amerikai félidős választásoknak, amelyen újraválasztják az egész képviselőházat és a szenátus egyharmadát. Ha ugyanis az ellenzéki demokraták többségbe kerülnének az elnököt támogató republikánusokkal szemben, jelentősen korlátozhatják Trump döntéseit. Sőt, akár el is mozdíthaják posztjáról.

Összeomlott három ház Marseille-ben, egy ember életét vesztette

Legalább egy halottja van a hétfői franciaországi házomlásnak. Két, korábban már életveszélyessé nyilvánított társasház roskadt össze, a harmadikat maguk a hatóságok döntötték romba. A rendőrség szerint többen is lehetnek még a romok alatt. 

RTLII Híradó 2018-11-05


szerző:
2018.11.05. 21:30

DRÓNOK: harc a digitális térben


szerző:
2018.11.05. 19:00
DRÓNOK: harc a digitális térben

Lezárult a hétvégén a kínai Sencsenben rendezett idei drón-világbajnokság. Az akadálypályákon akár több mint 120 kilométer per órás sebességgel száguldó gépeket a virtuális valóság-szemüvegek és kontrollerek segítségével a földről irányították a versenyzők.

Európai zenei díjakat osztottak


szerző:
2018.11.05. 18:53
Európai zenei díjakat osztottak

A kubai-amerikai énekeső Camila Cabello nagy sikerével zárult az Music Television európai díjkiosztója a spanyolországi Bilbaoban. Az amerikai X-Faktorban feltűnt 21 éves sztár összesen négy elismerést vihetett haza. A gálán díjazták többek között Nicki Minaj-t, Dua Lipát és a rajongók globális ikonnak választották Janet Jacksont.

Meghalt a kénsavval leöntött nő

Meghalt az az ukrán korrupcióellenes aktivista, akit három hónapja savval öntöttek le a háza előtt a dél-ukrajnai Herszon városában. Katerina Handzjuk testének 40 százaléka megégett, azóta is kórházban ápolták, tizenegyszer operálták. A brutális támadás megrendelője azóta sincs meg.

Így száguld majd a jövő metrója!

Bemutatta azt a los angelesi alagutat Elon Musk, ahol tervei szerint 250 km/órás sebességgel fog száguldani a jövő tömegközlekedési eszköze. A Tesla és a SpaceX milliárdos tulajdonosa egy gyorsított videofelvétellel érzékeltette, milyen útra számíthatnak azok, akik december elején részt vesznek majd az első tesztnapon.

Újra összeáll a Spice Girls

A kilencvenes évek legendás lánycsapata 2000-ben bomlott fel, utoljára a 2012-es londoni olimpia záróünnepségén énekeltek együtt. A lányok egy hatalmas nagy-britanniai turnéra készülnek, de csak négyen lesznek, Victoria Beckham ugyanis nemet mondott a felkérésre.

 

Már 30-an vesztették életüket az Olaszországban pusztító ítéletidőben

Tragédia Szicíliában. Két család kilenc tagja halt meg, amikor elöntötte a házukat a sáros áradás. Gyerekek is vannak az áldozatok között. Így most már 30-an vesztették életüket az Olaszországban egy hete pusztító ítéletidőben.

 

Magyar nő zuhant le az erdélyi barlangban

Négy métert zuhant, combnyaktörést szenvedett egy magyar nő Erdélyben, a szolcsvai Búvópatak barlangban. Hegyi és barlangi mentők indultak a segítségére, ők mentették meg. Az eddigi információk szerint a nő ismerőseivel engedély nélkül akart végigmenni a barlangon. Úgy tudjuk, egy barlangász feleségéről van szó, aki tudta, milyen kockázatot vállalt, amikor túrázni indult. A szakértő szerint a terep veszélyes, így tragédia is történhetett volna.

 

Nemet mondtak Új-Kaledónia polgárai a teljes függetlenségre

A végső eredmény szerint a szavazók 56,4 százaléka mondott nemet a referendumon arra, hogy elszakadjon-e teljesen Franciaországtól a Csendes-óceánon fekvő, egy nagy és több kisebb szigetből álló terület.

Letartóztatták Alec Baldwint

Letartóztatták Alec Baldwin amerikai színészt New Yorkban, miután összeveszett egy parkolóhelyen egy autóssal és leütötte. Baldwin állítólag azon dühödött fel, hogy a sofőr elfoglalta az eredetileg neki fenntartott parkolót. Letartóztatására még Donald Trump is reagált, sok szerencsét kívánt a színésznek.

 

Ámokfutó lövöldözött egy jógastúdióban az Egyesült Államokban

Ketten meghaltak, öten megsebesültek, amikor egy ámokfutó lövöldözni kezdett egy jógastúdióban az Egyesült Államokban. Az áldozat egy 21 és egy 61 éves nő. A támadó végül magával is végzett. A férfit már azonosították, de azt még nem tudni, hogy miért lövöldözött.

Ítéletidő: Velence központja még mindig víz alatt áll

Már legalább 18 halálos áldozata van az Olaszországban pusztító ítéletidőnek. Az áldozatok többsége autóbalesetekben, és kidőlt fák miatt vesztette életét. Velence központja még mindig víz alatt áll. A hegyekben óriásiak a károk, több település megközelíthetetlen.

RTLII Híradó 2018-11-02


szerző:
2018.11.02. 21:30
FELVÉTELEN: medúzák úszkálnak Velencében az áradás miatt

17-re nőtt az ítéletidő halottainak száma Olaszországban. Meghökkentő, ami a tengertől egyébként is állandóan fenyegetett Velencében történik. A történelmi város háromnegyedét elöntötte az ár pár napja. Mostanra csökkent a vízszint, amivel tengeri állatok is megjelentek. A Szent Márk téren úszó medúzákról készültek videók.

Donald Trump: rálőhetnek a katonák a menekültekre

Rálőhetnek az amerikai katonák a határhoz érkező kődobáló menekültekre - ezt sugallta Donald Trump, aki néhány nappal a félidős választások előtt mindent egy lapra tett fel: politikai elemzők szerint a félelmekre játszik, erőszakos menekültek inváziójáról beszél. Az amerikai elnök a kampány hajrájában abban bízik, hogy sikerül megtartania pártja többségét a szenátusban.

50 métert zuhant a busz a Jangce folyóba

Egy utas és a sofőr veszekedése miatt történt tömegtragédia a kínai Csungkingban, ahol néhány napja egy busz a Jangce folyóba zuhant egy 50 méter magas hídról. Legkevesebb 13-an meghaltak

Droggal szórták meg a halloween-i cukorkát

Kórházba került két felnőtt, miután ettek gyerekeik halloween-i cukorkájából az Egyesült Államok északkeleti részén.

RTLII Híradó 2018-11-01


szerző:
2018.11.01. 21:30
 Elege lett a szexuális visszaélésekből a Google dolgozóinak

Kivonultak irodáikból a Google alkalmazottai világszerte, hogy jobb bánásmódot követeljenek a cégnél dolgozó nőknek. Ilyen még nem volt az internetóriás történetében. A tiltakozók számos javaslatot tettek közzé, többek között a szexuális zaklatások felszámolására.

Legális az orvosi marihuána Nagy-Britanniában

Sikerrel végződött egy brit nő küzdelme a fiáért a hatóságok ellen. November 1-től törvényes a marihuána orvosi célú használata a szigetországban.

Tragikus: Észak-Koreában az élet része a nemi erőszak

Büntetlenül erőszakolhatják meg a nőket Észak-Koreában a hatalmi elit emberei - ezt állítja a Human Rights Watch emberi jogi szervezet észak-koreai menekültek beszámolói alapján. Jelentésük szerint a világtól elzárt diktatúrában ez a mindennapok része, amit a rezsim rendőrsége nem tekint bűncselekménynek.

Sokkoló: ki akarják deríteni miért születik annyi végtag nélküli csecsemő Franciaországban

Végtagok nélkül született csecsemők sokkolják Franciaországot. Miután az elmúlt években megmagyarázhatatlanul sok újszülött jött világra kar vagy láb nélkül, a hatóságok országos nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, mi okozhatja a rendellenességet. A legtöbb esetet az ország egy bizonyos részén, a keleti régióban jegyezték fel.

CUKIK: csecsemők halloweeni jelmezben

Egy amerikai kórház koraszülött osztálya úgy döntött, hogy halloweeni jelmezbe öltöztetik az apró csemetéket, a végeredmény elképesztően aranyos lett.

RTLII Híradó 2018-10-31


szerző:
2018.10.31. 21:30
Új Beatles-videóklip a Fehér Album megjelenésének 50. évfordulóján

Vadonatúj videóklip jelent meg a Beatlestől, a zenekar legendás Fehér Albuma megjelenésének 50. évfordulója alkalmából. A "Glass Onion" című szám megfilmesítéséhez korábban még nem publikált fotókat és videókat használtak fel. Jövő héten pedig újra kiadják az egész albumot, amelyen az egykori dalok újrakevert változata mellett azok korabeli akusztikus verziói is helyet kapnak.

Nem végzik ki az istenkáromlásért elítélt pakisztáni nőt

Szabadlábra helyezték azt a keresztény nőt Pakisztánban, akit még nyolc éve ítéltek halálra istenkáromlásért. A négygyermekes családanyát azzal vádolták, hogy tiszteletlenül beszélt Mohamed prófétáról. A döntés hírére radikális iszlamista csoportok országszerte utcára vonultak, és összecsaptak a rendőrökkel, a bíróság épülete előtt is több száz fős tömeg követelte a nő kivégzését.

Agyonverték James Bulgert, amerika leghírhedtebb bűnözőjét

Megölték a börtönben Amerika egyik leghírhedtebb bűnözőjét. A 89 éves James Bulgert meg nem erősített hírek szerint több rabtársa kirángatta a kerekesszékéből és agyonverte. Bulgert - akinek életéről filmek és könyvek készültek, 16 évnyi bujkálás után 2011-ben fogták el, majd elítélték. Hosszú évekig az FBI informátora volt. Egyesek szerint ez vezetett mostani erőszakos halálához is.

RTLII Híradó 2018-10-30


szerző:
2018.10.30. 21:30
Az ügyész halálbüntetést kérhet

Tolószékben vitték a bíró elé Robert Bowerst, akit a pittsburghi zsinagógánál elkövetett tömeggyilkosság elkövetésével vádolnak.

Evakuálták a

Gépfegyveres rendőrök biztosításával állatvédők evakuálták Európa legrosszabb állatkertjét Albániában. A parkot inkább a borzalmak helyének lehetne nevezni olyan állapotban tengődtek ott az állatok. Néhányuk esetében a mentés sem segített, mert röviddel később elpusztultak.

Tíz halott az olaszországi ítéletidő miatt

Tízen meghaltak, sokan megsérültek az Olaszországot sújtó ítéletidőben. Velence csaknem háromnegyede víz alá került, a helyiek és a turisták gumicsizmában közlekednek, és járnak étterembe. Volt olyan kikötőváros, ahol jachtokat dobott partra a felkorbácsolt tenger.

Hessen után: Merkel a vezéráldozat?

Vasárnap újra nagy pofont kaptak a német kormányzópártok, ezúttal a hesseni tartományi választásokon. Angela Merkel kancellárnak, a CDU elnökének egy éjszaka elég volt, hogy hétfőn bejelentse, nem indul újra a pártelnöki tisztségért, és a mostani lesz az utolsó német kancellári ciklusa is.

RTLII Híradó 2018-10-29


szerző:
2018.10.29. 21:30
Magyar festő képe Macron falán

Magyar festő képe lóg a francia elnök dolgozószobájában: ez abból a fotóból derült ki, amelyet Emmanuel Macron fotósa tett ki közösségi oldalára. Hantai Simon egyik legismertebb képét a párizsi Pompidou központból kölcsönözte a francia államfő.

Merkel - megkezdődött egy korszak vége

Angela Merkel távozik pártja éléről és Németországot is csak a következő választásokig akarja vezetni. A kancellár hétfő délután jelentette be fokozatos visszavonulását a politikából, miután a vasárnapi hesseni tartományi választásokon sem sikerült megállítani pártja népszerűség-vesztését.

Légiszerencsétlenség Indonéziában

Valószínűleg senki sem élte túl a katasztrófát, amely a szigetország fővárosa mellett történt. Egy szinte vadonatúj Boeing-737-es csapódott a tengerbe. A belföldi fapados járaton 189-en voltak. A fekete dobozokat még nem találták meg. Ezek adhatnak majd választ arra, mi történhetett.

Ismét azért akarták megölni, mert zsidó

Már másodjára akarták megölni, csak azért, mert zsidó - nyilatkozta egy amerikai lapnak az a magyar származású holokauszt-túlélő, aki egy pár perces késésnek köszönheti, hogy megúszta a szombati mészárlást a pittsburghi zsinagógában. A 80 éves, debreceni születésű férfi 1944-ben hagyta el Magyarországot, amikor családjával együtt koncentrációs táborba hurcolták.

11 embert ölt meg egy fegyveres egy amerikai zsinagógában

11 embert ölt meg egy fegyveres ámokfutó az amerikai Pittsburg zsinagógájában. Szemtanúk szerint a fehér férfi azt kiabálta, "minden zsidónak meg kell halnia", majd tüzet nyitott. Rálőtt a rendőrökre is, aki közül ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadót is eltalálták, végül megadta magát. A hatóságok közlése szerint a 46 éves férfi megszállott antiszemita, és gyűlöli Trump elnököt is.

Lezuhant a Leicester City angol futballklub tulajdonosa

Lezuhant a Leicester City angol futballklub tulajdonosának helikoptere tegnap este közvetlenül a csapat bajnoki mérkőzése után. A gép a stadionból szállt fel, és szemtanúk szerint leállt a rotorja - ezután becsapódott a stadion melletti parkolóba, és azonnal kigyulladt. Még egy nappal a történtek után sem tudni, hogy mi lett a fedélzeten lévő üzletemberrel. 

Embercsempész szervezte a zavargást

Egy Horvátországban élő, iráni származású menekültet gyanúsítanak a horvát hatóságok a bosnyák határon kirobbant zavargások megszervezéséért. Szerintük ő bujtotta fel az ott táborozó több száz menekültet, hogy próbáljanak áttörni a határon.

Trump rajongója a bombagyártó

Egy büntetett előéletű Donald Trump-rajongót gyanúsítanak az amerikai hatóságok azzal, hogy az elmúlt napokban 14 levélbombát küldött az elnök bírálóinak, köztük két volt, demokrata párti elnöknek és az Oscar-díjas Robert de Nirónak. Ismerősei szerint az 56 éves férfi zavarodott. Fiatalon amatőr testépítő és férfi sztriptíztáncos volt.

RTLII Híradó 2018-10-26


szerző:
2018.10.26. 21:30
Markolóval és dróttal mentették a medvét

Markolóval és drótkötéllel húztak ki egy bajba jutott medvét egy vízerőműből Kína északnyugati részén. A medve túlélte az erőmű csapdáját, és a szabadító akciót is.

Iskolabuszt sodort el a víz

Elsodort az áradás egy iskolabuszt Jordániában. A tragédiában legalább 21-en életüket vesztették. Többeket még nem találtak meg. A kutatásba izraeli mentőcsapatok is bekapcsolódtak.

Menekülnek a magyarok Sartiról

Elmenekültek az ott élő magyarok a görögországi Sartiról a turisták által kedvelt halászfalu környékén pusztító tűz miatt - nyilatkozta Híradónknak egyikük. A lángok csütörtök hajnalban érték el a Halkidiki félszigeten található település határát…

SZEMTANÚ: Helyszíni beszámoló Sartiról

Telefonon értük el a görögországi Sartiban élő hölgyet, aki kislányával menekült el a tűz elől. Elmesélte nekünk, mi történt a népszerű nyaralóhelyen.

RTLII Híradó 2018-10-25


szerző:
2018.10.25. 21:30
Bombát kapott Robert de Niro is

Az Oscar-díjas színész New York-i éttermébe ugyanolyan szerkezetet küldtek, mint a héten több más olyan ismert embernek, akik az amerikai elnök kritikusainak számítanak. A többek között Soros György üzletembernek, Barack Obama volt elnöknek és Hillary Clinton egykori külügyminiszternek küldött csomagok egyike sem robbant fel. 

Újságíró-gyilkosságból világbotrány

Látványosan szaporodnak az újságíró-gyilkosságok. A tetteseket, ha megtalálják őket, meg szokták büntetni. De ami most kiderült, példátlan és messzemenő következményei lehetnek: egy állam, Szaúd-Arábia kommandósokat küldött egy újságíró meggyilkolására. A reformokat hirdető Szaúd-Arábia újságírót gyilkol és rohamosan fegyverkezik. Mi lesz?

 

RTLII Híradó 2018-10-24


szerző:
2018.10.24. 21:30
Szankciók Szaúd-Arábia ellen

Személyesen fogadta a szaúdi király és a trónörökös a meggyilkolt Dzsamal Hasogdzsi újságíró családtagjait, köztük a fiát Rijádban. Az ország teljhatalmú urai részvétüket fejezték ki és azt mondták, nekik semmi közük a gyilkossághoz. Közben Washington egy aprócska szankciót vezetett be Szaúd-Arábia ellen: nem utazhat az Egyesült Államokba 21 szaúdi.

Visszamentek a rablók a boltos tanácsára, el is kapták őket

A világ legbutább rablói címet is megérdemelnék azok fiatalok, akik a hétvégén próbáltak kifosztani egy elektromos cigarettát áruló üzletet Belgiumban. A fegyveres támadóknak a boltos azt tanácsolta, jöjjenek vissza később, mert akkor több pénz lesz a kasszában. Ők így is tettek, de akkor már a rendőrök várták őket.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!