KERESÉS search-close

külföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföld"

Londonban már nem tudják hova bezárni a klímaváltozás megállításáért tüntető embereket

Londonban már nem tudják hova bezárni a klímaváltozás megállításáért tüntető embereket a rendőrök.

Pusztító merényletsorozat volt Srí Lankán

A támadók templomokban és luxusszállodákban robbantottak fel pokolgépeket. Legalább 207-en meghaltak, köztük 27 külföldi, 450-en pedig megsebesültek. Magyar nincs köztük. Eddig hét embert vettek őrizetbe. Még egyetlen szervezet sem vállalta magára a merényletet.

RENDKÍVÜLI: Több mint kétszáz áldozat a Srí Lanka-i robbantásokban

FRISSÍTVE: 17:00-kor
Robbantássorozatot hajtottak végre Srí Lankán, húsvét vasárnap. Három templomnál és három szállodánál követték el a merényleteket. A robbanások az ország fővárosában, Colombóban, Negombóban, Kochchikadéban, és a sziget keleti részén fekvő Batticaloában történtek. Ez volt az elmúlt húsz év legsúlyosabb merényletsorozata Srí Lankán.

Véget ért az Isten veled, Magyarország első évada

Az Isten veled, Magyarország első évadában 9 héten keresztül 17 országba kalauzoltuk el a nézőket 27 kiköltöző, vagy külföldön élő magyar család történetét mutattuk be. A magyarok kalandjai hamarosan folytatódnak: az új évadban elmegyünk többek között Máltára, New Yorkba, Párizsba, Amszterdamba, és Hongkongba is!

Tinédzserek lőhették le az újságírónőt

Két tinédzsert gyanúsítanak a csütörtök éjjel agyonlőtt északír újságírónő meggyilkolásával. A 29 éves Lyra McKee a Derry városában kitört zavargásokról tudósított, amikor eltalálta egy golyó. A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján tartóztatta le a két fiatal férfit, terrorizmus vádjával.

Vakvezető póni a metróban


szerző:
2019.04.20. 18:35
Vakvezető póni a metróban

Vakvezető kutya helyett vakvezető póniló készül munkába állni London belvárosában.

Éheztették, harapdálták és láncra verve tartották 13 gyereküket

Életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság a gyerekkínzó szülőket az Egyesült Államokban. A házaspár születésétől fogva éheztette, harapdálta és láncra verve tartotta 13 gyerekét. Tavaly kapták el őket, miután egyik lányuk megszökött és értesítette a rendőröket. A szülők az ítélethirdetésen azt mondták, sajnálják a történteket, de csak jót akartak.

Szerbül szólalt fel Szijjártó Belgrádban

A politikai stabilitás különösen fontos Magyarország és Szerbia számára - erről beszélt pénteken, Belgrádban Szijjártó Péter, amikor részt vett az Alexander Vucsity, szerb elnök mellett szervezett demonstráción.

 

Magyar kirándulók busza gyulladt ki Horvátországban

A sofőr lélekjelenlétének köszönhetően senki sem sérült meg, a busz viszont teljesen kiégett. A csoport pénteken indult a tengerhez, hogy ott töltse a húsvétot. Buszuk az autópályán egy alagútban gyulladt ki. A sofőr nem állt meg, kivezette az égő járművet az alagútból. Utasait ezután kimentette. Egyikük az Indexnek azt mondta, hősként ünnepelték a sofőrt.

RTL Híradó 2019-04-20


szerző:
2019.04.20. 18:00
Mézesbödön szorult a maci fejére

Mézesbödön szorult egy medve fejére Szlovákiában. Az állat már napok óra közlekedhetett fején a köcsöggel, mire egy tisztáson egy juhász észrevette és segítséget hívott.

Ámokfutás lett a rablásból

Látványos motoros üldözést rögzített egy argentin rendőr sisakkamerája. Egy feltehetően kezdő rablópáros menekült előle, akik frissen zsákmányolt, alig használt notebookjukat próbálták hozzávágni, hogy lerázzák, ám végül ők buktak bele a hirtelen mozdulatba. Egyiküknek sikerült elmenekülnie, társa azonban többszörösen pórul járt a kalandban.

Dingók ragadták el a kisfiút

Vadkutyák karmai közül mentette ki 14 hónapos kisfiát egy ausztrál férfi. A dingók éjszaka jutottak be a család lakókocsijába és rabolták el az alvó kisfiút. A szülők a gyerek sírására ébredtek fel.

RTL Híradó 2019-04-19


szerző:
2019.04.19. 18:00
Kutyát találtak a tengerben, 220 kilóméterre a szárazföldtől

Nem mindennapi látvány! A szárazföldtől 220 kilométerre, a Thai-öböl közepén egy olajfúró torony lábába kapaszkodva találtak egy barna kutyát. Hogy hogyan kerülhetett oda, senki nem tudja. Szerencsére tengeri kalandja szerencsésen végződött, a torony munkásai, azonnal a kutya segítségére siettek.

Immunrendszeri betegségben szenvedő gyereket gyógyítottak meg a HIV-vírussal

Az AIDS betegséget okozó HIV vírust alkalmazták gyógyításra az Egyesült Államokban. Nyolc, eddig gyógyíthatatlannak hitt immunrendszeri betegségben szenvedő gyereket gyógyítottak meg a segítségével - derült ki egy tudományos folyóirat mai cikkéből. A kutatók szerint az átalakított HIV-vírus rendkívül hatékony a génterápiában, mert különleges képességgel rendelkezik.

Világszerte a Notre-Damért szóltak a harangok

Az egész világon a Notre-Damért szóltak a harangok. A katolikus egyház így akarta kifejezni együttérzését a párizsiakkal. Van aki, azt mondta voltak baljós előjelek a tűzvészt megelőzően, más viszont bemutatta, milyen tűzjelző berendezés segíthetett volna.

29 halott a madeirai buszbalesetben

29-en meghaltak, amikor egy német turistákat szállító busz lesodródott egy útról majd felborult a Portugáliához tartozó Atlanti-óceáni szigeten, Madeirán. A szerencsétlenségben 27-en sérültek meg. Az áldozatok többsége német, de köztük van a portugál sofőr és az idegenvezető is. A busz egy hegyoldalon állt meg, egy házat is megrongált.

RTL Híradó 2019-04-18


szerző:
2019.04.18. 18:00
A tengerből mentettek ki egy kutyát

220 kilométerre Thaiföld partjaitól, a tengerből mentettek ki egy kutyát. A végletekig kimerült állatra egy olajfúró torony munkatársai találtak rá, feltehetőleg az utolsó pillanatban.

Kúszva ért be a célba a maratonfutó

Négykézláb és hason kúszva tette meg az utolsó kilométereket a Boston maratonon egy háborús veterán. Az afganisztáni és iraki emlékek miatt poszttraumás stresszben szenvedő férfi nem fogadott el senkitől segítséget. Egy bombatámadásban meghalt bajtársai emlékére vágott neki a távnak, ezért nem volt hajlandó feladni a futást azután sem, hogy a lábai teljesen felmondták a szolgálatot.

Notre-Dame: építészeti versenyt hirdettek

Nemzetközi építészeti versenyt hirdetett a francia kormány a párizsi Notre-Dame tűzvészben leomlott csúcsos templomtornyának újráépítésére. Emmanuel Macron kedd este a francia nemzethez intézett tévés beszédében azt mondta: szeretné, ha a katedrálist öt éven belül újjáépítenék és szebb lenne, mint volt. Közben a francia hatóságok szerint 15-30 percen múlott, és a tűzoltóknak köszönhető, hogy tűz megállt a két gótikus torony előtt.

Megmentették a Notre-Dame-i kincseket

A tűzvész ellenére megmenekültek a Notre- Dame legfontosabb kincsei. A párizsi tűzoltók káplánját hősként ünneplik Párizsban, miután kiderült, életét kockáztatva bement az égő épületbe, és kihozta a Krisztus töviskoszorúját. Eddig úgy tűnik, az orgonák sem sérültek komolyabban.

RTL Híradó 2019-04-17


szerző:
2019.04.17. 18:00
Létezik még egyáltalán az a fogalom, hogy álompasi?

Ahhoz, hogy valaki felkerüljön a világ legszexisebb pasijainak listájára, sokkal több kell, mint egy kockás has, vagy egy 1000 dolláros mosoly. Arra kerestük a választ, hogy létezik-e egyáltalán még az a fogalom, hogy álompasi? De, hogy kik Magyarország legsikeresebb és legnépszerűbb férfijai, kiderül szerdán este 21:40-től az RTL Klub-on, a Toplistában.

Magyarországról is érkeznek a felajánlások a Notre-Dame újjáépítéséhez

Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését Emanuel Macron francia elnöknek és párizsi egyházi egyházi vezetőknek. A kormányfő azt írta: a Notre-Dame szimbólum minden keresztény ember számára.

850 év alatt minden válságot túlélt a Notre-Dame

Több mint 850 év. Ennyi idős a Notre-Dame, a gótikus művészet csodája, világ egyik leglátogatottabb keresztény temploma. Az évszázadok folyamán sokszor volt nehéz helyzetben, nem egyszer csaknem el is pusztult a rombolások, fosztogatások miatt. De túlélte a válságokat. Most is ez történik majd, ahogy a Notre-Dame szerelmesei magabiztosan állítják.

Tudósítónk Párizsból jelentkezik

Éppen 24 óra telt el azóta, hogy felcsaptak a lángok a felújítás alatt álló Notre-Dame tetejére épített állványzaton. A helyszínen ott van tudósítónk, Kecsmár Alexandra.

Magyar szemtanúk Párizsban


szerző:
2019.04.16. 18:05
Magyar szemtanúk Párizsban

Egy magyar rockegyüttes épp a Notre-Dame közelében próbált esti koncertjére, amikor kigyulladt a katedrális. Az Ivan and the Parazol zenésze Híradónknak azt mesélte 100 méterről is érezni lehetett a lángok forróságát, ő maga is végignézte, ahogy ledől az épület kistornya. Egy másik magyar férfi pedig azt is látta, ahogy a tűzoltók szinte közvetlen életveszélyben oltják a tüzet az épület tetején.

Lángokban állt és súlyosan megrongálódott a Notre-Dame

Leégett a párizsi Notre-Dame. A székesegyház egyik tornya és szinte a teljes tetőszerkezete megsemmisült. A tűzoltóknak hosszú órákba telt, mire meg tudták fékezni a lángokat. A bent lévő kincseket kimenekítették, de így is felbecsülhetetlen károk keletkeztek a 850 éves épületben. A francia elnök közölte: újjáépítik a nemzeti szimbólumot. Szinte az egész világ felajánlotta segítségét. A tűzvészben két rendőr és egy tűzoltó könnyebben megsérült.

RTL Híradó 2019-04-16


szerző:
2019.04.16. 18:00
Óriási károkat okozott a tűz a Notre-Dame-ban

Hatalmas károkat okozott a hétfőn este keletkezett tűz a párizsi Notre-Dame épületében. A székesegyház órákon át égett, a tüzet kedd hajnalra sikerült megfékezni.

Amerikai munkalehetőség diákoknak magas fizetésért?

Az American Travel & Worköt képviselő Réka és Gábor 16 millió forintot kértek a Cápáktól 30% tulajdonrészért cserébe. A teljes adásért kattints ide!

Ég a párizsi Notre-Dame, a világörökség része!

Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame-ban, az épület hatalmas lángokkal égett. A templomban épp renoválási munkák folytak.

LÁNGOKBAN: így ég a párizsi Notre-Dame!

Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame katedrálisban, ahol épp renoválási munkálatok folytak. Az épület teteje hatalmas lángokkal ég. A Notre-Dame Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma. Az alapkövét 1163-ban tették le. A francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, de 1845 után az eredeti tervek alapján újjáépítették. Tavaly a francia katolikus egyház sürgős segítséget kért a székesegyház megmentésére, mert az állapota romlásnak indult.

Nővérként dolgoztathatták a terroristák

Életben lehet az a nő, akit több mint öt éve rabolt el az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. Az asszony a Nemzetközi Vöröskeresztnél dolgozott ápolóként, így jutott el a szíriai Idlib városába, ahonnan 2013-ban rabolták el. Azóta semmit sem árultak el róla, a személyazonosságát is csak most fedték fel. A terroristák feltehetően nővérként dolgoztatták.

A sínek közé esett egy férfi az Egyesült Államokban

A metrósínekre esett egy vak férfi az Egyesült Államokban. Már közeledett a vonat, amikor három utas a segítségére sietett. Az utolsó pillanatokban húzták ki. Kórházba vitték, de szerencsére sérülései nem életveszélyesek. A drámai jelenetet rögzítette a metró egyik biztonsági kamerája.

Közvetítette az üldözést

Elképesztő autós üldözés az Egyesült Államokban. Élőben közvetítette az interneten a menekülő autós, ahogy a rendőrök kergetik, aztán balesetet szenved, végül megadja magát. Most még kórházban kezelik, de hamarosan bíróság elé állítják. Egy rakás vádpont van ellene.

RTL Híradó 2019-04-15


szerző:
2019.04.15. 18:00
Sikeres tesztrepülésén van túl a világ legnagyobb repülőgépe

A kéttörzsű óriásgépet az a cég készítette, amelyet a Microsoft társalapítója, a tavaly elhunyt Paul Allen hozott létre még 2011-ben. A monstrummal nem utasokat visznek majd, tervek szerint a két törzs közé erősített rakétákat indítanak vele, hogy ezzel is csökkentsék a műholdak pályára állításának költségeit.

Jöhet az újabb amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó!

Az amerikai elnök és az észak-koreai vezér egy éven belül már kétszer tárgyalt egymással, de nem sok előrelépést történt a legfontosabb kérdésekben. A harmadik csúcstalálkozó ötletét Kim Dzsong Un vetette fel a phenjani népgyűlésben, ahol hatalomátvétele óta először beszédet is mondott. Donald Trump a Twitteren közölte, hogy nyitott az újabb csúcstalálkozóra.

30 baba halt meg a veszélyes pihenőszék miatt

Több mint 30 baba halt meg az elmúlt években, az Egyesült Államokban, feltehetően egy babapihenő szék hibája miatt.

 

Megvan Kuciak gyilkosa!


szerző:
2019.04.12. 18:54
Megvan Kuciak gyilkosa!

Beismerte a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja, hogy ő lőtte le a szlovák oknyomozó újságírót és menyasszonyát. A tavaly februári brutális gyilkosság óriási felháborodást váltott ki Szlovákiában, a botrány miatt kellett lemondania Robert Fico miniszterelnöknek is. A bérgyilkosság feltételezett megrendelője előzetes letartóztatásban ül, és tagadja, hogy bármi köze lett volna a bűncselekményhez.

Rendőrt hívott a porszívójára

Betörőt kerestek, végül csak egy robotporszívót találtak a rendőrök az amerikai Oregon állam egyik kertes házában. Egy nő riasztotta őket azzal, hogy valaki motoszkál a fürdőszobájában. Kutyás rendőrök érkeztek, hogy tetten érjék az illetéktelen behatolót.

Teljes bravúr volt a SpaceX legnagyobb rakétájának második fellövése

Teljes siker volt a SpaceX legnagyobb rakétájának második fellövése az Egyesült Államoknak. A Falcon Heavy tavaly még csak a cégvezető, Elon Musk egyik kocsiját vitte az űrbe. Most viszont egy szaúdi műholdat állított pályára. A rakétatípus első kereskedelmi repülése után ezúttal mind a három gyorsító fokozata egyben visszatért.

Őrizetben a Wikileaks alapítója

A brit hatóságok őrizetbe vették Julian Assange-t, a Wikileaks alapítóját, aki az elmúlt hét évet Ecuador londoni nagykövetségén töltötte. Assange 2012 óta élvezte a dél-amerikai ország által nyújtott menedékjogot, amit most azonban Ecuador elnöke megvont tőle.

 

Október végéig maradhatnak a britek az EU-ban

Akár október végéig is maradhatnak a britek az Európai Unióban, erre jutottak csütörtök hajnalra a tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójukon. Elvileg hamarabb is kiléphetnek, de ha május 22-ig nem tudnak megállapodni ennek mikéntjéről, részt kell venniük az európai parlamenti választásokon.

Kiugrottak az ablakon a tűz elől

Két ember meghalt, amikor kigyulladt Bangkok egyik legnagyobb épülete szerdán. Az épületben szálloda, irodák és bevásárlóközpont is van. A két áldozat a lángok elől kivetette magát az ablakon, többen füstmérgezést kaptak.

Tél, tavasz, majd megint tél az Egyesült Államokban

A 25 fokos kora nyári idő után hóviharok csaptak le az Egyesült Államok középső részére. Már most is sokfelé járhatatlanok az utak, de akár fél méteres hó is lehullhat még, és több száz repülőjáratot is törölni kellett.

 

BOMBACIKLON: Kora nyári idő után hóvihar

25 fokos kora nyári idő után hóvihar az Egyesült Államokban. Már most is sokfelé járhatatlanok az utak, de még fél méternyi hó lehullhat. A szélsőséges időjárás miatt több száz repülőjáratot kellett törölni.

Orrszarvú-bébi: 51 kilónyi cukiság

Álmos szemekkel, érdeklődve néz a kamera felé az az orrszarvú, amelyik a napokban született az egyik iowai állatkertben. A nőstény állat születése azért is nagy szenzáció, mert ez az egész világon veszélyeztetett faj. A pár napos állatot és édesanyját egy ideig még elzárva tartják a látogatók elől.

Megmenekültek a horrorállatkert lakói

Megrázó történet!
Több tucat állatot kellett kimenekíteni a Gázai övezet egyik állatkertjéből, mert a tulajdonos, finoman szólva, nem tudta megfelelően gondozni őket. Az elhanyagolás mellett a vadaknak egy sor megpróbáltatást kellett túlélniük. Egy oroszlánt például megcsonkítottak azért, hogy a gyerekek biztonságosan játszhassanak vele.

A világon először fényképezett le fekete lyukat

A világon először fényképezett le fekete lyukat egy nemzetközi tudóscsapat. A sikert azzal érték el, hogy összekötötték a Föld különböző pontjain lévő rádióteleszkópokat, és ezekkel egyszerre figyelték egy távolabbi galaxis közepét. Az első feketelyukról készült kép még kicsit elnagyolt, de 55 millió fényév távolságból biztos nem számít rossznak.

Kétmilliárd forintot ad a magyar kormány egy mexikói templom felújítására

Kétmilliárd forintot ad a magyar kormány egy mexikói templom és egy szintén ott található kolostor felújítására. Erről a külügyminiszter állapodott meg a mexikói kulturális miniszterrel. Szijjártó Péter szerint a térségben Mexikó a legfontosabb kereskedelmi partner, és a két országot az egyház is összeköti. A Jobbik szerint inkább Magyarországon kellene elkölteni ezt a pénzt.

Víz alatt Rio de Janeiro


szerző:
2019.04.10. 18:20
Víz alatt Rio de Janeiro

Már több mint tíz halottja van annak a brutális viharnak, amely kedden hajnalban csapott le Rio de Janeiróra. A pár óra alatt lehulló hatalmas mennyiségű csapadék özönvízszerű áradást és sárlavinákat váltott ki. A brazil városban szükségállapotot rendeltek el, az elöntött utcákon búvárok kutatnak esetleges túlélők után.

Több millió euró értékű készpénz-szállítmányt raboltak

Álarcos fegyveresek törtek be Albánia nemzetközi repülőterére, és raboltak el egy több millió euró értékű készpénz-szállítmányt. A rendőrök üldözőbe vették az autóval menekülő rablókat és tűzharcban megöltek egyet közülük. Társainak sikerült elmenekülniük, az albán hatóságok hajtóvadászatot indítottak az elfogásukra.

Merkel és May: megállapodás kell

Diplomáciai bakival kezdődött Angela Merkel és Theresa May berlini találkozója.

Sokkal gyorsabban olvadnak a gleccserek, mint eddig feltételezték

Rosszabb a helyzet, mint gondoltuk - jelentették ki kutatók a világ gleccsereinek olvadásáról, amelyről úgy tartják, hogy az egyik drámai jelzése a globális felmelegedésnek. A legújabb műholdas felvételek, és összehasonlító vizsgálatok alapján kutatók azt állítják, hogy a gleccserek sokkal gyorsabban olvadnak, mint eddig feltételezték.

Előrehozott parlamenti választás Izraelben

Szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött kedden az előrehozott parlamenti választás Izraelben. A hatóságok reggel lezárták a zsidó állam és a többségében palesztinok lakta Ciszjordánia közötti határt. A voksolást felmérések szerint az ellenzéki Kék Fehér Pártszövetség nyerheti meg. A kormányalakításra, a választási rendszer sajátosságai miatt mégsem nekik, hanem Benjamin Netanjahu jelenlegi miniszterelnöknek lehet a legnagyobb esélye.

19 kölyköt hozott világra egy német dog

Különleges állati rekord született az Egyesült Államok délnyugati részén. Pontosabban amerikai nemzeti rekord. 19 kölyköt hozott világra egy német dog az Arizona állambeli Kingman állatorvosi klinikáján.

Sírrablók vezettek el a múmiához

Bemutatták azokat a szenzációs leleteket, amelyekre sírrablók üldözése közben, véletlenül bukkantak rá az egyiptomi hatóságok. Egy több mint kétezer éves, gyönyörűen dekorált sírkamrában egy hajdani gazdag elöljáró és felesége rendkívül jó állapotban megmaradt múmiáját, valamint több, velük együtt eltemetett állat mumifikálódott tetemét találták.

Elkezdődött a harc Líbia fővárosáért

Már számos halálos áldozata van a Líbia fővárosa körül zajló harcoknak. Az ország keleti részét ellenőrző Haftar tábornok csütörtökön indított támadást az ENSZ által támogatott tripoli kormány ellen. A civilek menekülnek az ostromlott városból, és a külföldi békefenntartókat is elkezdték kivonni a közeledő front elől.

Ünneplésből vandalizmus lett

Komoly zavargásba csapott át az ünneplés Texasban, ahol a helyi egyetemi kosárlabdacsapat bejutott az országos döntőbe. Ilyen nagy sikert még sosem ért el a csapat. A szurkolók  tomboltak, csak nem úgy, ahogy arra sokan számítottak…

Letaposták az elefántok, megették az oroszlánok

Pórul járt egy orvvadász a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban, amikor egy orrszarvút akart elejteni.

 

100 napos nemzeti gyász Ruandában

Minden idők egyik legkegyetlenebb eseményére emlékezik a világ: 25 éve ezen a napon kezdődött a ruandai népirtás. Három hónap alatt legalább 800 ezer, egyes becslések szerint 1 millió embert, főként tuszi származásúakat és mérsékelt hutukat gyilkoltak le a kis kelet-afrikai országban. A térség a mai napig szenved a következményektől.

Megrázó videó a túszdrámáról

Brutális túszdrámáról készült felvételeket hozott nyilvánosságra az amerikai rendőrség. Egy 47 éves férfi terhes barátnőjét, és annak 16 éves fiát ejtette foglyul, a rátörő rendőrökkel pedig véres tűzharcba keveredett. A járőrök testkamerája rögzítette a történteket. Végül a túszejtő foglyaival és magával is végzett.

Magyar siker a világ legnagyobb cirkuszában

Magyar siker Németországban! A Recirquel társulat művészeti vezetője, Vági Bence rendezte Európa legnagyobb utazócirkusza, a több mint 100 éves Circus Krone legújabb előadását. A Mandana című produkciót Münchenben, a világ legnagyobb és legmodernebb cirkuszsátrában mutatták be. A tervek szerint jövő ősszel Magyarországon is látható lesz. A világpremieren ott volt az RTL híradó is.

Álhírek keltették a feszültséget a menekültek között Görögországban

Könnygázzal kellett visszavernie a görög rendőröknek több száz menekültet, akik át akartak törni Észak-Macedóniába, hogy továbbmehessenek Európa belseje felé. A görög hatóságok szerint a feszültséget közösségi oldalakon terjedő álhírek okozták, amelyek arról szóltak, hogy megnyitják a határt előttük. A menekültek néhány óráig Athénban is blokkolták a központi pályaudvar forgalmát. Azt követelték, hogy vigyék őket a határhoz.

30 tűzoltó veszett oda hegyekben tomboló erdőtűzben

Folyamatosan érkeznek az ajándékok a kínai tűzoltóknak. Az emberek így akarják meghálálni önfeláldozásukat, amiért életük kockáztatásával oltották el a szecsuáni hegyekben tomboló erdőtüzet. Az ár súlyos volt: 30 tűzoltó vesztette életét a küzdelemben.

Éveken keresztül átvágta a producer az amerikai fiúbandákat

A ’90-es évek amerikai fiúbandái dollármilliókat kerestek Lou Pearlman, menedzsernek, ám állításuk szerint, ebből alig kaptak vissza valamit. Pearlman lényegében egy pilótajátékot szervezett, két, csak papíron létező cégének gyűjtött pénzt, és hamis dokumentumokkal igazolta magát.

Felvételen: elütötték a kislányt, túlélte

Egészen hihetetlen az a felvétel, ahol egy kislány játszik az udvaron, majd amikor menne be a házba, a semmiből felbukkan egy autó és teljes sebességgel elüti a gyereket. A baleset Amerikában történt néhány nappal ezelőtt. A 9 éves LaDerihanna Holmes csodával határos módon túlélte a balesetet.

Orbán karikatúra Szlovéniában


szerző:
2019.04.05. 19:10
Orbán karikatúra Szlovéniában

Ne jelenhessen meg több, Orbán Viktort ábrázoló karikatúra Szlovéniában. Ezt kérte diplomáciai levélben a magyar nagykövet.

Felismerik nevüket a macskák, de ha nincs kedvük, nem reagálnak rá

Japán tudósok bebizonyították, amit az összes cicabarát régóta tudni vélt. A macskák reagálnak a nevükre. Ha esetleg mégsem, az nem a gazdi hibája. A macskák ugyanis a szerint viselkednek, hogy mihez van kedvük. Kutatók most először bizonyították, hogy ezek az állatok is képesek megkülönböztetni az emberek által mondott szavakat.

Putyin ígéretet tett a delfin-Gulag felszámolására

Kiszabadulhatnak a foglyok a delfin Gulagból. Így nevezik a szibériai Nahodka városának közelében lévő zárt tengeri telepet, ahol borzalmas körülmények között tartanak fehér delfineket és fiatal kardszárnyú delfineket kereskedők, hogy kínai parkoknak adják el őket. Nemzetközi állatvédő szervezetek nyomására Putyin orosz elnök ígéretet tett a telep felszámolására. A helyszínre már megérkezett Jean-Michel Cousteau, világhírű óceánkutató.

Nem az eltűnt fiút találták meg Timmothy Pitzen

Összetört a nyolc éve eltűnt Timmothy Pitzen családja miután kiderült, nem a fiú került elő szerdán az Egyesült Államokban. A kis Timmothyt 2011-ben látták utoljára az anyjával, aki ezután egy motelben öngyilkos lett. Az akkor hat éves fia azonban eltűnt. Két nappal ezelőtt egy zavartan viselkedő férfi azt mondta a rendőröknek, ő az eltűnt Timothy. A DNS-teszt azonban bebizonyította, hagy hazudott.

Laura Codruta Kövesi érdekében példátlan össztűz zúdult Bukarestre

Újra elhagyhatja Romániát az ország korrupcióellenes ügyészségének korábbi vezetője, akit a múlt héten korrupciós vádakkal hatósági felügyelet alá helyeztek. Laura Codruta Kövesi érdekében, aki az európai főügyészi poszt várományosa, példátlan össztűz zúdult az Unió nyugati tagállamaiból Bukarestre. A román kormány szerint Brüsszel beavatkozik a belügyeikbe.
A több magas rangú politikust is rács mögé juttató Kövesivel már korábban is foglalkozott a Híradó.

Élő adás közben rabolták ki egy rádió szerkesztőségét

Élő adásban rabolták ki egy rádió szerkesztőségét a brazíliai Sao Paulóban. Egy beszélgetős műsor ment éppen, amikor három fegyveres betört a stúdióba. Az egyik műsorvezető meglepetten közölte, hogy épp kirabolják őket, majd a hallgatók élőben követhették, ahogy elveszik tőlük telefonjukat, karórájukat és ékszereiket.

Különleges robot-kosárlabdázót fejlesztettek ki Tokióban!

Különleges robot-kosárlabdázót fejlesztettek ki az egyik legnagyobb japán autógyár mérnökei. Az eszközt kedden Tokióban, élesben is tesztelték, profi sportolókkal mérték össze a gép tudását. Az eredmény megdöbbentő: a robot hárompontos dobásokban képes volt legyőzni a kosárlabdázókat.

Motoros riksa volt az ellenfele a világ egyik legjobb atlétájának

Hiába vonult vissza az élsporttól két évvel ezelőtt, Usain Bolt ismét bebizonyította, hogy ő a világ legjobb atlétája. Peruban állt rajtvonalhoz, ellenfele pedig egy motoros riksa volt.

61 évesen szülte meg saját unokáját!

A nagymama és unokája kapcsolata igazán rendkívüli, ugyanis Cecile Eledge a fiának és annak férjének szülte meg saját unokáját. A 61 éves nebraskai asszony önként vállalkozott a pótanyaságra, amikor 32 éves fia és párja tervezgetni kezdte a családalapítást. Ha még több olyan riportra vagy kíváncsi, ami orvosi csodákról szól, akkor kattints: IDE!

Magához húzta, hogy hozzádörgölje az orrát

Magához húzta, hogy hozzádörgölje az orrát - ezzel vádolja egy nő az Egyesült Államok egykori alelnökét, Joe Bident. Egy másik nő pedig azt mondta, a politikus tarkón csókolta. Az alelnök úgy védekezett: érzelmes ember, és nem gondolta, hogy bárkit is megbánt. A botrány kifejezetten rosszul jött Bidennek, aki még demokrata elnökjelölt is lehet, és akit Donald Trump legesélyesebb kihívójaként tartanak számon.

Kolerajárvány tombol a katasztrófa sújtotta Mozambikban

Tombol a kolerajárvány a katasztrófa sújtotta Mozambikban. Rohamosan nő a betegek száma, most már legalább 1500 esetről tudnak a hatóságok. Ketten haltak bele eddig a betegségbe. Az Egészségügyi Világszervezet 900 ezer vakcinát vitt az afrikai országba, amit azonnal el is kezdtek szétosztani. Csaknem három héttel a ciklon pusztítása után is több terület még mindig megközelíthetetlen.

Harry Potter könyveket égettek lengyel papok

Könyvégetés a 21. században, Lengyelországban. Katolikus papok máglyára vetettek Harry Potter-könyveket - és tucatnyi más kötetet az ország északnyugati részén lévő Koszalinban.

22 kiló műanyag volt a parta vetett ámbráscet gyomrában

22 kiló műanyagot találtak a boncoláskor egy partra vetett bálna gyomrában Szardínia szigeténél.

Kiutat keresnek a patthelyzetből

A Brexit további halasztásának szükségességéről beszélt a brit miniszterelnök. A kormányülés után azt is mondta: hogy kiutat találjanak a zsákutcából, kész találkozni a Munkáspárt vezetőjével. Továbbra is teljes a zűrzavar, miután Theresa May unióval kialkudott kilépési egyezményét a múlt héten harmadszor is leszavazta a londoni parlament. A képviselők megint szavaztak alternatív javaslatokról, de nem jutottak előrébb.

Majdnem tragédia lett a gleccser-nézésből

Kis híján tragédia lett egy gleccser-nézésből Izlandon. Az Atlanti-óceán északi részén lévő szigetországba egyre több turista érkezik, hogy megnézzék a fogyatkozó gleccsereket, amelyek olvadását sokan a globális felmelegedésnek tulajdonítják. Ezúttal túl közel mentek a turisták az egyik gleccserhez, amelyből hirtelen leszakadt több,  hatalmas darab.

HERTHA: A berlini focicsapattól kapta a nevét a medvebocs

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa. A német főváros leghíresebb sportegyesülete, a Hertha BSC nyerte el a négyhónapos nőstény medvebocs hivatalos keresztszülői tisztségét. A felvételekből már most látszik, hogy a medvebocs méltó lesz a klub nevéhez.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való