KERESÉS search-close

különbség

19 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "különbség"

90 fokkal van melegebb Ausztráliában, mint az USA-ban

Csaknem 90 fokkal van melegebb Ausztráliában most, mint az Egyesült Államokban, ahol sarkvidéki hideg keseríti meg az emberek életét. Ausztráliában a karácsony óta tartó hőhullám miatt sok helyen utak olvadtak meg és milliószámra pusztulnak az állatok. Európát sem kíméli az időjárás. Az Egyesült Királyságban és Németországban például havazás bénította meg a közlekedést.

 

Soha nem volt ekkora különbség a benzin és a dízel ára között

Soha nem volt ekkora különbség a gázolaj és a benzin ára között Magyarországon. 51 forinttal drágább most a dízel literje nálunk, miközben Európa nagy részén még mindig olcsóbban adják, mint a benzint. Németországban éppen 51 forinttal kérnek kevesebbet érte, mint a 95-ösért a Holtankoljak.hu szerint.

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Majdnem kétszer annyit hagynak a boltokban a budapestiek, mint az ország északi és keleti megyéiben élők. Egy fővárosi több mint 120 ezer, egy észak-alföldi viszont alig 70 ezer forintot költ átlagosan havonta. Ezt a Blokkk.com szakportál számolta ki a KSH adatai alapján. A híradónak nyilatkozó elemző szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy az elmaradott régiók még inkább leszakadnak.

Lakásárak: brutális különbségek

Magyarország legolcsóbb és legdrágább utcáiban forgatott a Fókusz stábja. A pesti Dunára néző, felújítás előtt álló lakás árából szinte az egész ózdi Kisamerika utcát meg lehetne venni, ráadásul ennek az utcának a végén még gyönyörű halastó is van!  

Temetői árak: nagy a különbség

Csak Budapesten majdnem egymillióan mentek ki a temetőkbe a héten, de a nagyvárosokban is több tízezres tömeg kereste fel a sírokat az elmúlt napokban. A rendőrség és a mentők azt mondják, komolyabb probléma nélkül ért véget hosszúhétvége. Az egyik biztosító felmérése szerint hatalmas különbségek vannak Magyarországon a sírhely- és a temetési kellékek árai között.

Mi a különbség a régi és az új ezres között?

Március elsejétől, csütörtöktől bevezetik az új ezer forintos bankjegyet. A most forgalomban levő régi 1000 forintos bankjegyekkel október 31-ig lehet fizetni, ezt követően az MNB bevonja azokat, így idén november 1-től már csak az új 1000 forintos bankjegyek használhatók. Részletek a 18:00-kor kezdődő Híradóban!

Jó idő – öröm és bosszúság

Több mint negyven fok a különbség a mai hőmérséklet és az egy évvel ezelőtti között. Tavaly január 7-én, mínusz 24 fokot mértek az Északi-középhegységben, ma pedig Mohácson majdnem 18 fok volt.

 

150 ezer forintos bérkülönbség

Több mint másfélszer annyi keresnek a budapestiek, mint a békés megyében élők. Az átlagfizetések közötti különbség meghaladja a 150 ezer forintot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi évről szóló összesítése szerint. 19 megyéből mindössze 2-ben és a fővárosban keresnek jobban az országos átlagnál. A Pénzcentrumnál azt mondják, a munkaerőhiány miatt ekkorák az eltérések. A kormány szerint az elmúlt félévben már mérséklődött a megyék közötti bérkülönbség.

Kétszeres különbség a bérek közt

Majdnem kétszer akkora a nettó átlagfizetés Budapesten, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - derül ki a KSH friss adataiból. A fővárosban ráadásul nőnek a bérek, miközben az átlagfizetés két keleti megyében is csökkent. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ezekben a megyékben a közmunkások alacsonyabb bére rontja a statisztikákat. Az LMP szerint csökkenteni kellene a munkát terhelő járulékokat, és így nőhetnének a fizetések.

Mennyi pénzből gazdálkodik egy magyar nyugdíjas?

Négyszer akkora nyugdíjból gazdálkodik egy itt élő finn vagy osztrák nyugdíjas, mint egy magyar. Míg a hazai idősek az unokáknak spórolnak, amennyit tudnak, addig a külföldiek utazgatnak, pihennek, és borászatot terveznek.

Testvérek egymás közt


szerző:
2016.07.07. 18:00
Testvérek egymás közt

Akinek van testvére, pontosan tudja, hogy néha egészen embert próbáló feladat elviselni egymást. Elég egy rossz hangsúly ahhoz, hogy a testvérpár egyik tagja a plafonon legyen. A szakembertől megtudtuk, hogy hány év korkülönbség kell ahhoz, hogy a legjobb összhangban legyenek a tesók. Persze van, ahol 5 perc eltérés van a két születés között, ahogy Som-Balogh Edina és ikertestvére esetében. Ők belsőre nagyon, külsőre egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. A Nyári lányoknál ez pont fordítva van. Őket ikreknek nézik, a személyiségük viszont tűz és víz. Akkor hogy is van ez?

Kiscsécs és Csopak: két falu, amik fényévekre vannak egymástól

Általában minden gyerek várja a nyári szünetet, főleg akkor, ha van miért. Csopakon a nyaralás miatt várják, Kiscsécsen meg azért, hogy be tudjanak segíteni a szülőknek. Mindkettő falu, mégis fényévekre vannak egymástól. Kiscsécsen egyetlen bolt sincs, de még kocsma se. Mindenki közmunkás, kitörési lehetőség nem igazán van.

A férfiak agya gyorsabban öregszik?

Szegedi neurológusok kutatása nyomán kiderült, hogy a férfiak agya gyorsabban öregszik. Nem ez azonban az egyetlen különbség a két nem között, illetve maga az agy is rendkívül kedvelt kutatási terület, ugyanis a szerveink közül talán erről tudunk a legkevesebbet, rengeteg feltáratlan területe van még, ugyanakkor számos érdekes adat és tévhit már a birtokunkban van az agyunkkal kapcsolatban. Ezek közül szemezgettünk, Dr. Donauer Nándor neuropszichológus segítségével!

A veszekedés a párkapcsolat mozgatórugója?

Előbb utóbb, minden párkapcsolatban előjönnek bizonyos nézetbeli különbségek, amikor a pár tagjai egymásnak feszülnek és bizony sokszor a vita nem ér véget azzal, hogy lezárják, a felszín alatt még maradnak apró sebek, amik gyűlnek-gyűlnek, amíg egy hatalmas veszekedésben végződnek. A veszekedésről a legtöbben arra következtetnek, hogy a pár tagjai nem illenek össze, vagy nem szeretik már egymást kellőképpen, pedig ez koránt sincs így, hiszen egy veszekedésből építkezhet egy kapcsolat, sőt talán éppen ez jelzi, hogy törődünk a másikkal. Vajon a szakértő is így gondolja? Valamint hogy van ezzel Karcagi Dalma és Pintér Tibor?

Álmaink és vágyaink: mi alapján választ a férfi és a nő?

Mire vágynak a férfiak és mire vágynak a nők ma Magyarországon? Tényleg hatalmas a különbség a fővárosi és a vidéki párkapcsolatok között?  Kinek mi az érték és kinek miből fakad a biztonság?

Zabarban a kánikula ellenére is elkélt a kabát

A pirkadat percei a Nógrád megyeri Zabaron. A nap komótosan lépi át a horizontot, hogy a következő 13-14 órában felperzselje a határt. Néhány napja hazánkban is brutális a nyár, nyomasztó a hőség. De nem itt. Zabar évek óta a magyar meteorológia egyik slágertelepülése, sorra dőlnek meg itt a hidegrekordok. Ráadásul legtöbbször éppen nyáron. Süle László riportja.

Ötszörös bérkülönbség a szakmák között

Ötszörös a különbség a legjobban és a legrosszabbul kereső szakmák fizetései között. A legjobban a banki és biztosítási ügyekkel foglalkozók keresnek, míg a szociális területen dolgozók átlagbére a létminimumot sem éri el. A KSH adataiból az is kiderül, hogy a tavalyi adatokhoz képest áprilisra 4 százalékkal nőtt a nettó átlagbér összege, ami így most 155 500 Ft.

Napi Doktor: Mi a különbség a laktózérzékenység és a tejallergia között?

Sokan egy kalap alá veszik, pedig fontos különbségek vannak a kettő között. Nehezíti a dolgunkat, hogy sok a hasonló tünet a tejallergia és a laktózérzékenység között, ezért nem mindig egyszerű megkülönböztetni a kettőt.

Nyugdíj különbségek: van, aki dőzsöl és van, aki éhen hal

Nap mint nap látjuk a színes ruhákban várost néző idős turistákat, ezúttal meg is szólítottuk őket, kíváncsiak voltunk mi volt a foglalkozásuk, és hogyan osztják be a nyugdíjukat. Mutatjuk azt is, hogy magyar kortársaik általában mennyiből és hogyan élnek.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való