KERESÉS search-close

közlekedés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közlekedés"

Visszakapják a kilenc órás vonatút árát

Visszafizeti a jegyek árát a MÁV azoknak, akik november elején kilenc órát vonatoztak Szombathelyről Pécsre.

Átalakulhat Budapest közlekedése

Teljesen átalakulhat Budapest közlekedése, ha megvalósítja a kormány a terveit. Egy határozatból derült ki, hogy valóra válhat a HÉV-ek összekötése, és az elővárosi közlekedés közvetlenül csatlakozhat majd a metrókhoz, sőt alagúttal kötnék össze a Déli és Nyugati pályaudvart is. A kormány szerint ezzel megkezdik a főpolgármester javaslatainak teljesítését. Az MSZP szerint viszont még csak sejteni sem lehet, mikor lesz mindebből valóság.

Kevés a vasúti kocsi?


szerző:
2018.11.09. 18:47
Kevés a vasúti kocsi?

Nincs annyi vasúti kocsi és férőhely, mint ahányan egyes járatokon utaznának a Közlekedő Tömeg szerint. Az egyesület összesítése alapján, a legutóbbi hosszú hétvégén 50 olyan InterCity is volt, amelyre már elővételben sem lehetett jegyet venni. Úgy vélik, több – egyelőre használaton kívüli - kocsit is forgalomba állíthatna a MÁV, de ezek karbantartása lassan megy.

Malacok lepték el a főutat

Disznók leptek el egy berettyóújfalui körforgalmat szerda délután. Az állatokat szállító román kamion kanyarodás közben borult az oldalára, ezért szabadultak ki a sertések.

Ősszel több a veszély az utakon

Felborult egy autó Győrben, miután vezetője elrántotta a kormányt, hogy ne ütközzön az elé kanyarodó másik kocsival. A vétlen autóst súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A balesetben a megváltozott őszi körülmények, így a korai sötétedés miatti rossz látásviszonyok is közrejátszhattak.

Halálra gázolták a zebrán a 69 éves nőt

Zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Székesfehérváron. A 69 éves nőt egy betonszállító teherautó pénteken ütötte el. Csak az első félévben több mint 400 gyalogost ütöttek el átkelőhelyeknél.

Autók között, a körforgalomban ügetett a fehér ló

Szabályosan besorolt, ment egy félkört, majd elhagyta a körforgalmat egy ló szerda délután Mohácsnál. Az 57-es főút egyik forgalmas kereszteződésében készítettek videót az autók között ügető kancáról. A tulajdonosa nemrég vette Mohácson, de az első útján megszökött tőle az állat.

MEGLEPETÉS: Ló a körforgalomban!

Meglepő jelentet rögzített egy autós a telefonjával. A Mohács melletti forgalmas főúton a körforgalomban egyszer csak megjelent egy fehér paripa az autók között. Az állat szabályosan haladt, tett egy fél kört, majd kisorolt a város felé. Éppen csak nem indexelt.

Hajmeresztő manőver: jobbról előzött a szabálytalan sofőr

Újabb hajmeresztő manőver Pécsen: nagy sebességgel, jobbról előzött meg egy autós egy másikat a napokban. Az esetet az egyik kocsi fedélzeti kamerája rögzítette. A szabálytalanul előző autós egy buszöblön hajtott keresztül, csak centiken múlt, hogy elkerülték az ütközést. A megelőzött autó vezetője a felvétel alapján feljelentést tesz a rendőrségen.

Panaszkodnak az útfelújításra a pécsiek

Több peremterületi utcában is alapozás nélkül,  szakaszosan aszfaltoztak a pécsiek szerint. Az új aszfalt már porlik, a helyiek attól tartanak, egy kis eső el is mossa az egészet. Az önkormányzat azt írta, nem felújítás, hanem útjavítás történt, amit folytatnak. A város frekventáltabb részein ezzel párhuzamosan milliárdos útfelújítás folyik.

Vadnyugati viszonyok a magyar utakon

Gyorshajtók, leállósávban közlekedők, agresszív autósok, rengeteg halálos baleset az utakon. A rendőrök most azt ígérik, bekeményítenek. Nézzük, mire juthatnak a nagyobb szigorral.

Lábukkal tartották a busz-padlót

Lábukkal tartották az utasok a busz padlóját, hogy ne nyíljon fel. Felvétel is készült arról, hogy folyamatosan mozgott a Mór és Székesfehérvár közötti járat utasterében lévő szervizajtó.

Felvételen: forgalommal szemben közlekedett az autós

A forgalommal szemben közlekedett egy autós az M6-os autópályán még csütörtök éjjel. Egyik nézőnk videóra vette a kocsit, ami kilométereken át a belső sávban haladt, jelzett is a sofőrnek, de hiába. Végül a rendőrök terelték ki egy pihenőhelyre a 62 éves szerb sofőrt.

Könyökével kormányzott a sofőr

Mobilozott és közben a könyökével kormányozott a buszsofőr hétfőn reggel a Lébény-Győr útvonalon. Ezt az egyik utas vette videóra. Nyáron a "Győrben Kölekedünk" közösségi csoportban is közzétettek egy felvételt, amelyen szintén mobilozott a buszsofőr. Megkérdeztük az utasokat - szinte mindegyikük látott már hasonlót.

Madárrajjal ütközött a repülő

Madárrajnak ütközött a Wizzair Athénból Budapestre tartó járata hétfő délután. A gép felszálláshoz gyorsított, amikor egy hatalmasat fékezett és megállt a kifutón. Ezt mondta az RTL Híradónak egyik kollégánk, aki a gépen utazott. Tűzoltók érkeztek a géphez, amiről később leszállították az utasokat.

Híres lett a tapolcai pad

Különös pad képe hozta lázba az embereket az interneten. Tapolca központjában van egy mozgáskorlátozottaknak szánt, ülőke nélküli pad, ami azután lett híres, hogy a Kétfarkú Kutya Párt posztolt róla. Sokan nem értették egyáltalán mi szükség van rá. A polgármester azt mondja, a pad már öt éve a parkban van, és csak azért feltűnő, mert éppen nincs a helyén.

Egy kidőlt fa miatt késtek órákat a vonatok

Több, mint három órát is késtek a vonatok vasárnap éjszaka - Üllő és Vecsés térségében ugyanis egy szélviharban kidőlt fa először az ELMŰ nagyfeszültségű vezetékét szakította le, az pedig a MÁV felsővezetékét. Így volt, aki 5 órát vesztegelt egy állomáson, miközben hiába várták a pótlóbuszokat.

Buszok rozsdásodnak a telepen

Több mint száz busz áll egy eldugott Pécs melletti telephelyen. Az egykori pécsi helyi járatú buszok évek óta csak rozsdásodnak a telepen. A korábbi, azóta felszámolás alá került tömegközlekedési cég tulajdonában vannak, de semmilyen módon nem hasznosítják azokat.

Vakon vezet aki mobilozik


szerző:
2018.09.17. 18:50
Vakon vezet aki mobilozik

Mobilozás miatt is egyre több baleset történik. Idén eddig 432-en haltak meg az utakon. Ez csaknem 30-cal több, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A statisztikák szerint még mindig a leggyakoribb ok gyorshajtás.

Tilos, mégis előznek


szerző:
2018.09.17. 18:10
Tilos, mégis előznek

Egyre többet szabálytalankodnak a kamionosok a gyorsforgalmi utakon. Annak ellenére, hogy tilos, mégis nagyon sok sofőr előz az autópályákon. A rendőrség adatai szerint hetente több száz kamionos ellen indítanak emiatt eljárást.

Körbeérhet az M0-ás


szerző:
2018.09.10. 18:47
Körbeérhet az M0-ás

Befejezik az M0-ást, ami így teljesen körbeér majd Budapest körül. 2020-ban indulhat az autóút nyugati szektorának építése a Magyar Idők szerint. A lap azt írta, hogy a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő már kiválasztotta a nyertest a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.

Rossz irányba hajtott be a körforgalomba

Szemből hajtott be egy duplasávos körforgalomba egy autós Győrben. Ezt egy nézőnk videóra vette, aki Híradónknak ma azt mondta: először azt hitte baleset történt, ezért állt meg szemben az autós.

FORGALOMMAL SZEMBEN: Nem sokon múlt a tömegkarambol

Szemből hajtott be egy duplasávos körforgalomba egy autós Győrben. Ezt egy nézőnk videóra vette. A felvételen látszik, hogy a szabálytalan sofőr miután észrevette, hogy rossz irányba megy, még hátra is tolatott és megfordult.

Leállósávban kerülik ki a dugót

A leállósávban kerüli ki a dugót az autósok jó része az M0-ás felújítás alatt álló szakaszán. Sőt egy kamionos felvételén az látszik, hogy egy busz vezetője is így szabálytalankodott. A manőver balesetveszélyes és akár 100 ezer forint is lehet a büntetés.

Baleset a metrón: óriási szerencse, hogy nem a szemét találta el a fémkábel

Szétesett a biztonsági öv, amiből egy hosszú fémkábel csapódott ki az egyik felújított orosz metrón hétfő délután. Az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú szerint a huzal őt és egy másik utast is megütött. Utóbbi bőrét fel is sértette. Az utas szerint óriási szerencse, hogy a kirepülő kábel nem ütötte ki senki szemét. A Metróért Egyesület szerint is vannak gondok a felújított szerelvények egyes elemeinek minőségével. A BKV szerint egyedi hibáról van szó.

Sok autós áthajt a piroson


szerző:
2018.09.04. 18:17
Sok autós áthajt a piroson

Életveszélyes helyzeteket rögzített az autóba szerelt kamera Szegeden. A felvételeket egy nézőnk készítette, aki rögzítette, amint piros lámpán hajtanak át az autók a városban.

OROSZ RULETT: áthajtás nagy gázzal, piroson

A videót feltöltő nézőnk fedélzeti kamerája rögzítette, hogy az autósok egyáltalán nem foglalkoztak a lámpával.

SZABÁLYTALAN: Simán áthajtottak a piroson

A videót feltöltő nézőnk (a fedélzeti kamerája rögzítette a szegedi eseteket) szerint olyan volt, mint az orosz rulett. Áthajtás piroson nagy gázzal. Vagy sikerül, vagy nem… Mutatjuk!

Autók akadtak el, fák dőltek ki

Hatalmas felhőszakadás csapott le szombaton este az ország nyugati és középső részére. Volt, ahol kétszer annyi eső esett, mint amennyi máskor egész szeptemberben szokott. A helyenként 100 kilométeres szél tetőket bontott meg, több családi házba is villám csapott. Sok helyen dió nagyságú jégeső kísérte a felhőszakadást, a közlekedésben is fennakadásokat okozott a vihar. A tűzoltóknak a legtöbb dolguk Pest megyében és a fővárosban volt.

Közlekedési káosz az M0-áson

Volt autós, aki inkább szántóföldön került, hogy ne kelljen órákat vesztegelnie a dugóban. Napok óta hatalmas a káosz a M0-ás déli szakaszán.

Közlekedési káosz a Csepel-szigeten

Negyedmillió ember hétköznapjait keserítheti meg, a Csepel-szigetet az útlezárások szinte elvágták a külvilágtól.

Elhunyt társaikra emlékeztek a motorosok

700 motoros vonult fel a Mátrában, hogy megemlékezzenek a motoros balesetekben elhunyt társaikra. A túra Gyöngyösről indult és Kékestetőre tartott.

Leszakadt az áramszedő


szerző:
2018.08.23. 18:30
Leszakadt az áramszedő

Leszakadt az áramszedő a Szentendrére tartó HÉV tetejéről. A méretes szerkezet megrongált egy vasúti fényjelzőt és a szerelvény oldalát is hosszan felsértette, néhány centiméterre az egyik ablaktól. Az egyik szemtanú az RTL Híradónak azt mondta, azt hitték az utasok, hogy autóval karamboloztak, amikor hallották a csattanást.

Nem bírják a lakók a villamos csikorgását

Elviselhetetlen a villamosok zaja a lakók szerint a 6 milliárd forintért felújított, új budafoki kocsiszínnél. Az átépítés után a remíz bejárata 300 méterrel közelebb, közvetlenül a házak elé került. A helyeik szerint lehetetlen pihenni a csikorgó villamosoktól.

Egy család is megsérült a karambolban

Két kisgyerek és a szüleik sérültek meg egy hármas karambolban. Előbb frontálisan ütköztek egy másik autóval majd egy harmadik kocsi is beléjük rohant.

Ezért zárták le a Liszt Ferenc repülőteret

Le kellett zárni a Liszt Ferenc repülőteret szerda este, sőt az oda vezető utakat is, mert egy sugárzó anyagot tartalmazó csomagot találtak az egyik gépen.

 

Felvették az életveszélyes előzést

Ijesztő manővert rögzített egy autós fedélzeti kamerája az M1-esen, Győrnél. A videón látszik, ahogyan egy kocsi sofőrje – a belső sávból – hirtelen átvág a külsőbe, majd a leállósávban előzni kezdi a többi autóst. Mindezt a zsúfolt sztrádán. Senkinek nem esett baja, de az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ez csak a vakszerencsének volt köszönhető.

 

Gyerekek is megsérültek balesetben

Egy halottja, több életveszélyes illetve súlyos sérültje volt a vasárnap kora este Kőszeg közelében történt balesetnek. A sérültek között gyerekek is voltak.

 

Négy és fél év után még mindig nem helyezte üzembe a MÁV a liftet

Májusban még remélte a MÁV, hogy nyárra működik majd a lift. Mára kiderült, hiába bíztak benne, nem sikerült üzembe helyezni négy és fél év után sem a  felújított Albertfalva állomáson. Stábunk  visszament, hogy megnézze használható-e már a lift, de nem működött. A MÁV most még egy hónap türelmet kért, míg februárban azt ígérték az RTL Híradónak, április közepétől működhet a lift.

 

Tömegközlekedés, taxi  vagy autó?

Dombiékkal már teszteltük azt, hogy milyen közlekedési eszközzel érhetjük el leggyorsabban célunkat a Budapesten. Akkor a bicikli volt az abszolút befutó - de vajon mit választ sztárjaink többsége a hétköznapokban? Jöjjön a nap kérdése!

Csigának öltözött, és megelőzte a Debrecen és Mátészalka között közlekedő vonatot

Csigajelmezbe öltözve, álarcban futott le egy menetrend szerint közlekedő vonatot egy aktivista a Mátészalka-Debrecen vasútvonal mentén. Az egészen elképesztő akciót a MátészalkaLeaks nevű csoport szervezte, akik ezzel a rendkívül humorosra sikerült videóval egy kevésbé vicces jelenségre akarták felhívni a figyelmet. Arra, hogy milyen lassan járnak errefelé a vonatok.

 FELVÉTELEN: még a csiga is leelőzi a vonatot

A Mátészalkaleaks nevezetű civil csoportnak elege lett abból, hogy a rendszerváltás óta egyik politikai erő sem tett igazán a Mátészalka-Debrecen vasútvonal állapotának a javításáért, ezért a humor eszközevél mutatták be, hogy még egy csiga is leelőzi a szerelvényt.

Nem vitték el a csomagokat, elállták a gép útját

Újra csomagproblémák egy Ryainair gépen. A Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járat utasaival még a felszállás előtt közölték, hogy csomagjaikat nem viszi el a repülő. Az utasok közül többen leszálltak és elállták a gép útját. Rendőröket is kellett hívni.

Közvetíti a kátyú mindennapjait

Valaki már a kátyú születésnapját is ünnepli, annyira megszokta. Két hónapja kerülgetnek az autósok egy méretes úthibát a főváros 13. kerületében, egy forgalmas kereszteződésben. Az egyik autós úgy döntött, közösségi oldalon közvetíti, mi nem történik az úthibával.

Az autó elejét vitte el a vonat

Hiába vészfékezett, nem tudta elkerülni az ütközést. A vonatvezető beszélt erről, miután a szerelvény elé hajtott egy kocsi. Az autóban ülő idős házaspár súlyosan megsérült.

 

Gripeneket riasztottak Pakshoz

Vadászgépeket riasztottak a paksi atomerőműhöz, mert a radarok azt jelezték, hogy kisrepülőgépek szálltak be az erőmű tiltott légterébe. Később kiderült, hogy a szúnyog-gyérítést végző kisrepülőgépeket érzékelte a radar.

 

Káosz a MÁV-nál: felháborodtak az utasok

A Fókusz riporterének panaszkodók azt mondták, fogalmuk sincs arról, éppen hol tartózkodnak a vonattal, merre tartanak, és mikor érkeznek meg végre Miskolcra. A MÁV illetékese ugyanakkor állítja, hogy az utasok megfelelő tájékoztatást kaptak, a kaotikus helyzet pedig az időjárás miatt alakult ki.

 

Szembe ment a forgalommal

Áttért a szemközti sávba, majdnem összeütközött egy szabályosan közlekedő autóssal egy figyelmetlen sofőr Siófok közelében – a jelenetet egy autós fedélzeti kamerája rögzítette a napokban. A figyelmetlen sofőr valószínűleg rossz sávba sorolt be, ezért ment szemben a forgalommal.

Az úttest feléig belóg a járda

Egy teljes sávot lefoglaló járdát építettek Szigetszentmiklós egyik utcájában. Az arra járó autósokat dühíti, hogy emiatt sokszor feltorlódik a sor - erről egy nézőnk írt a Híradónak. Az érintett részen sportpálya van, és egy helyi önkormányzati képviselő szerint a járda az oda járó gyerekeket védi.

 

Meddig késnek még a vonatok Magyarországon?

Műszaki hibák, késések, dühöngő utasok és káosz a pályaudvarokon. A vonatközlekedésben szinte minden hétre jut valamilyen jelentős zűrzavar. De tényleg ennyire tragikus a helyzet hazánkban? Rejtett kamerával kelt útra a Fókusz stábja.

Évekig tartó felújítás kezdődik az MO-áson

Már szombaton lezárják a belső sávokat az M0-ás autóút déli szektorán az 51-es út és az M6-os autópálya közötti szakaszon.

Állandó dugók Budapesten

Budapest áll - reggel, este, de még délben is állandósultak a dugók a fővárosban. A villamos- és útfelújítási munkálatok miatt több helyen is le vannak zárva vagy szűkítve a főútvonalak.

A forgalommal szemben autózott

Forgalommal szemben haladt egy autó az egyik forgalmas egyirányú utcában Pécsen a napokban. Csak a szerencsén és az esetről felvételt készítő autóvezetőnek a lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt baleset.

Alig látszott a piros jelzés

Hátizsákjánál fogva rántott vissza egy gyermeket egy járókelő az autó elől - nézőnk szerint nem ez volt az első eset, hogy majdnem baleset történt a nagykörúton zajló felújítás egyik lámpája miatt. Azt ugyanis a kordonok mögé rakták, így az autósok csak későn észlelik, ha pirosra vált.

 

Súlyos balesetek országszerte

Felesége szeme láttára halt meg egy Magyarországon nyaraló amerikai férfi. Frontálisan ütközött az autó amiben utazott. Bács-Kiskun megyében egy kamion vezetőfülkéjében utazó két kisgyerek sérült meg, amikor összeütköztek egy másik kamionnal a 44-es főúton. Két vonatbaleset is történt.

Videózott, miközben 180-nal ment

Hiába a hátborzongató felvételek - még mindig vannak olyan sofőrök, akik menet közben videóznak telefonjukkal. Legutóbb egy 180-nal száguldó sofőrről került ki felvétel az internetre. A videót a vezess.hu-nak küldték be.

 

Tarlós: Ilyen többet nem lesz

Ilyen körülmények között nem lesz többet Red Bull Air Race a fővárosban - ezt mondta Híradónknak a főpolgármester. Tarlós István szerint túl sok zajjal és túl sok közlekedési dugóval járt a verseny. Az LMP szerint a főpolgármester hamarabb is észbe kaphatott volna, hiszen a verseny az előző években is ugyanilyen problémákkal járt.

 

Pécsen lesz a legdrágább az országban a buszjegy

Jelentős áremelésekről döntött a pécsi közgyűlés. Augusztustól Pécsett lesz a legdrágább a buszjegy az országban: a buszvezetőnél 500 forintba fog kerülni egy menetjegy. Drágulnak a hetijegyek és a havi, illetve negyedéves bérletek is.

Biztonsági rés a Kelenföld-Székesfehérvár vasútvonalon

Biztonsági rést találtak a Kelenföld-Székesfehérvár vasútvonal biztosító berendezésének működésében. Ez a rendszer irányítja például a vasúti átjárókban az autós forgalmat, de azt is felügyeli, hogy a vonatok biztonságosan kövessék egymást. A vasútvonalat alig 5 éve újították fel, mintegy 86 milliárd forintból.

VÉRFAGYASZTÓ JELENET: Felvette, ahogy szembe jönnek vele az autópályán

Félelmetes felvétel: forgalommal szemben, a belső sávban haladt egy autós az M7-es autópályán Somogy és Veszprém megye határánál. A jelenetet felvette egy másik kocsi fedélzeti kamerája, amelyik éppen előzésben volt – a sofőrje alig tudta elkerülni a frontális ütközést. A férfi RTL Híradónak azt mondta, az nap lett az új születésnapja.

Rendőr kísérheti a kalauzt

Párban dolgoznak majd a kalauzok illetve rendőr is segíti őket bizonyos vonalakon. A MÁV azután kért segítséget a rendőrségtől, hogy az utóbbi időben egyre több jegyvizsgálót bántalmaztak munka közben.

 

Halálutakon jártunk


szerző:
2018.06.01. 19:35
Halálutakon jártunk

Csak tavaly 503 ember halt meg Magyarországon autóbalesetben. Megkerestük azokat az úgynevezett „halálutakat”, amelyekre sokan szó szerint rettegve hajtanak fel.

Kihajtott elé: 3 sérült

Nem adott elsőbbséget, belécsapódott a vétlen autós. Hárman sérültek meg tegnap délután a Bács-Kiskun megyei Harta közelében, amikor egy figyelmetlen autós kihajtott egy szabályosan közlekedő sofőr elé az 51-es úton.

Csak készpénzzel lehet fizetni a vonatjegy automatáknál

Hiába lehetne kártyával is fizetni, egyes vonatjegy automatáknál hónapok óta nem működik a leolvasó. Így ezeknél a készülékeknél csak készpénzzel lehet jegyet váltani. Az utasok azt mondják, ez főleg a csúcsforgalomban okoz fennakadást.

Zsúfoltság – elnézést kért a MÁV

Elnézést kért a MÁV, amiért többeknek órákig kellett nyomorogniuk egy szombati, Balatonra tartó gyorsvonaton. Az esetről akkor a 24.hu számolt be. Ma, a pünkösdi hosszúhétvége utolsó napján is rengetegen utaztak haza vonattal. Sokan panaszkodtak a zsúfoltságra.

Nem kell újabb papír az autósoknak!

Félreértés volt: nem kell a forgalmi mellett tartani az autó műszaki vizsgáját igazoló papírokat. A rendőrség közölte, hogy ezt továbbra sem kérik az ellenőrzéseknél.

 

Éjjeli séta a metró alagútban

Éjfél utáni séta a budapesti metróalagútban! Idén ötven éves a Budapesti Közlekedési Vállalat, ebből az alaklomból szerveztek látogatást a mélybe.

 

METRÓ BEJÁRÁS: a Rákosi bunkert is megmutatták

Idén ötven éves a Budapesti Közlekedési Vállalat, ebből az alaklomból szerveztek látogatást a mélybe. Ezúttal az ötven méter mélységben található Rákosi bunkert is megmutatták.

 

Budapest: dugófőváros lett?

Az M0-ás befejező része Budán sehol. Sorozatban késnek fontos közlekedési beruházások. S persze sokan egyre idegesebbek a forgalomban. Még szerencse, hogy a kormány 10 évre szóló Budapest-stratégiát tervez. Addigra talán már emlékezni sem fogunk a nagyon hasznos Déli pályaudvarra, amit viszont meg akarnak szűntetni. Mi van itt? Mi lesz? Minek kellene lennie?

Centiken múlott a tömegbaleset

Alig pár centin múlt a tömegbaleset. Ámokfutó veszélyes manőverét rögzítette egy autós fedélzeti kamerája Budakeszinél. A kocsi vezetője egy beláthatatlan kanyar előtt kezdett előzésbe, és kis híján nekiütközött a szemből jövő busznak.

Rosszul lett, mert sokan voltak?

Gyakoriak a rosszullétek a BKK reptéri járatain vélhetően a zsúfoltság miatt. Erről a Közelekedő Tömeg egyesület blogján írt. A busz a belvárosból indul, és bő fél óra alatt ér a reptérre. A BKK egyelőre nem válaszolt arra, hogy tervezi-e a reptéri járat sűrítését.

 

Nagy forgalom – sok baleset

Tragédiával, és több súlyos balesettel folytatódott a hosszú hétvége az utakon. Egy idős asszony meghalt miután kocsijukkal belerohantak egy műszaki okból előttük veszteglő busznak Veszprém megyében. Szentesnél pedig a STOP tábla ellenére hajtott ki a főútra egy autós, és egy másik kocsinak ütközött.

 

Évekre lezárják a Lánchidat

Szeptemberben kezdődhet a Lánchíd felújítása, 2021-ig biztosan nem közlekedhet majd rajta senki. Erről döntött szerdán a fővárosi közgyűlés. Az MSZP bírálta a döntést, ugyanis a korábbi tervekkel ellentétben, nem a Lánchíddal együtt, hanem csak később kezdődhet a Váralagút felújítása. Így azzal számolnak, hogy akár 5 éven át is eltarthat a környéken a közlekedési káosz.

 

Kibővítenék a kisföldalattit

Meghosszabbítaná a kisföldalattit a Budapesti Közlekedési Központ. A zoom.hu vette észre az erről szóló közbeszerzést. A tervek szerint a Mexikói úttól 2 kilométerrel, míg a Vörösmarty tértől alig 200 méterrel nőne a vonal hossza.

Életveszélyesen közlekednek elektromos robogóikkal a kínaiak

Harcot hirdettek a közlekedési balesetek csökkentésére a kínai Liuzhou városának rendőrei. A városban kiugróan sok a baleset, amelyben jórészt az elektromos robogókkal közlekedők az érintettek.

 

Baleset jogsi nélkül, ittasan

Részegen, jogosítvány nélkül, és kölcsönautóval szenvedett balesetet egy tizennyolc éves. Ráadásul gyorsan hajtott, amikor először egy jelzőlámpát döntött ki, majd az út mellett egy kerítés állította meg.

 

Visszabontják a félkész átjárót

Elkezdték megépíteni, aztán lebontották a félkész vasúti átkelőt. Balatonlellén a Lepke utca végén sokan járnak át a síneken szabálytalanul, az ottélők kérték, hogy legyen hivatalos gyalogos átjáró.

Kis híján tragédia történt

Megdöbbentő videót készített egy autó utasa egy közlekedési konfliktusról Amerikában: egy motoros és egy autós heveskedett egymással menet közben, aztán a viszályból kis híján tragédia lett, mikor az autósnak elege lett, és támadásba ment át.

 

Három év halálos gázolásért

Három év fogházbüntetésre ítélte és négy évre eltiltotta a vezetéstől kedd délután a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint záróvonalnál szabálytalanul előzött és három ember halálát okozta. A szörnyű baleset még 2016 januárjában történt.

 

Nem volt láthatósági mellénye

Halálra gázolt egy terepjáró egy idős férfit hétfő este a 81-es főúton. Az idős ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Láthatósági mellény nem volt rajta.

NÉZŐI: Elborítják a kátyúk a 3-as utat

Elborítják a kátyúk a 3-as főút Szlovákia előtti utolsó néhány kilométerét. Az útburkolat néhány helyen olyan rossz állapotban van, hogy alig lehet rajta közlekedni.

Zakóval kötötte össze az ajtót

Nyitott ajtóval száguldott egy busz az M3-as autópályán, erről a Blikk írt először. A Bér és Budapest közötti távolsági járat ajtaja menet közben nyílt ki, a sofőr egy zakóval kötötte össze, hogy szét ne essen.

Elmaradt a húsvéti razzia


szerző:
2018.04.02. 18:14
Elmaradt a húsvéti razzia

Idén elmaradt a húsvéti országos razzia az utakon. A rendőrség szerint azért, mert egyre kevesebb az ittas vezető. Ellenőrzés azért hétfőn is több helyen volt. Veszprémben például csokinyulat kaptak a szabályosan közlekedő autósok.

 

Piros ellenére áthajtottak a sorompón

Meghibásodás - a tilos jelzés ellenére hajtottak át a sofőrök egy vasúti átjárón Látóképnél, Hajdú-Bihar Megyében. A sorompó félig le volt engedve, a lámpák pirosan villogtak, de nem jött vonat. Egy busz utasa vette videóra, hogy hiába várakoznak a sínek mellett, a sorompó nem emelkedik fel. 

VASÚTI ÁTJÁRÓ: áthajtottak a tilos jelzés ellenére

Meghibásodás - a tilos jelzés ellenére hajtottak át a sofőrök egy vasúti átjárón Látóképnél. A sorompó félig leengedve volt, a lámpák pirosan villogtak, de nem jött vonat, Egy busz utasa vette videóra, hogy hiába várakoznak a sínek mellett, a sorompó nem emelkedik fel. A sofőrök feltehetően ezt unták meg és hajtottak tovább. 

Vigyázat: hóátfúvás, ónos eső!

Hétfő reggel az ország nagy részén újra havazott. Az előrejelzések alapján több térségben is várható jelentősebb mennyiségű friss hó, egyes helyeken kisebb hófúvásos szakaszok is előfordulhatnak és a délkeleti megyékben akár ónos eső is hullhat.

 

 

 

Debreceni hó: a villamosközlekedés is leállt

Hóátfúvások, a hó fogságába került autósok, veszteglő vonatok, áramszünet - ez a márciusi tél eddigi mérlege. Az ítéletidő szombaton este kezdődött, a legtöbb gondot Észak-Magyarországon okozta.

Két balesetben ketten haltak meg az utakon

A Heves megyei, Szarvaskő közelében két autó frontálisan ütközött össze, az egyik kocsi sofőrje a kórházban halt bele sérüléseibe, ketten súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A 4-es főúton, Ceglédbercel közelében szintén két autó ütközött, ott a vétlen sofőr vesztette életét.

 

Tüntetnének is a felújításért

Akár demonstrációt is szerveznének annak a Facebook-csoportnak a tagjai, akik az M1-es autópálya felújításáért küzdenek. Az M1-esen hétfőn kezdődtek az útjavítások, így az úthibák mellett már torlódásokra is kell számítani.

 

Nemcsak a víz rossz, az út is

Még mindig koszos az ivóvíz Baján – a megoldás a Jobbik szerint a teljes csőcsere lenne. A párt országgyűlési képviselője ma azt mondta, ha a téli rezsicsökkentésre van pénz, akkor erre is lennie kell. A helyiek szerint a víz nem csak fürdésre alkalmatlan, van, aki a bajai halászlevet is ásványvízzel készíti.

 

Először egy kamionba csapódtak, majd egy másik autónak ütköztek

Hiába érkezett a gyors segítség, ketten meghaltak a 47-es főúton, amikor kocsijukkal megcsúsztak, először egy kamionba csapódtak, majd egy másik autónak ütköztek. A fővárosban is tragédia történt hajnalban, itt a Liszt Ferenc repülőtér közelében halt meg egy autós.

 

Országszerte újra havazott

Balesetek, elakadt autók, törött végtagok, bosszankodó emberek. Volt, ahol szinte megbénult a közlekedés, Szegeden a buszok is csak araszolva tudtak haladni. Szentes mellett három autó ütközött a csúszós úton. Ott senki nem sérült meg, a fővárosi Baleseti Központban viszont csúcsforgalom volt.

Mit keres egy mértes lyuk a közlekedő busz padlóján?

Méretes lyuk tátongott az egyik BKV busz padlóját a fővárosban. Az esetről videót is készített egy utas, amelyet az Indexnek küldött el. A felvételen látszik menet közben az úttest és a busz motorterének egy része is. A BKV szerint egy szerelőfedél hiányzott a padlóról, amit véleményük szerint egy utas szedhetett le.

 

Áramszünet a hó miatt

Két Baranya megyei településen nem volt áram délelőtt, mert a távvezetékek leszakadtak, annyi hó esett. Nyugat-Magyarországon a vonatok késtek a hideg és a hófúvás miatt. Lassan szabadul a hó fogságából Vas megye. A közút hómarókkal állt neki a takarításnak délelőtt, miután a szél mérséklődött.

 

Súlyos balesetek a havas utakon

Csecsemő is sérült a tömegbalesetben. Két kamion és öt kocsi ütközött kedden a szakadó hóban a 8-as főúton. Hatan kerültek kórházba, könnyebb sérülésekkel. Az országban több baleset is történt a havazás miatt, a tűzoltóknak kedd óta több mint 130-szor kellett vonulniuk.

 

Hóátfúvás és járhatatlan utak

Szinte megbénította a közlekedést a hófúvás Nyugat-Magyarországon. Az erős szél többfelé hófalakat emelt. Több mint 20 út vált járhatatlanná, ezért azokat lezárták. Nagyon sok baleset történt kedden.

Felújítás miatt vágányzár

Több mint egy éven át tartó vágányzár és vonatpótló buszozás kezdődött ma. 2019. március végéig nem járnak majd a vonatok a Kelenföld és Érd-felső közötti vasútvonalon. A vágányzár érinti a budapesti elővárosi és a Pécs felé tartó InterCity járatokat is.

Hófúvás, több utat lezártak

Hóátfúvások nehezítik az autósok közlekedését Vas megyében. Délelőtt három utat is le kellett zárni, napközben pedig több balesetet is okoztak a hirtelen havassá váló útszakaszok. Volt olyan sofőr is, aki a nyári gumikkal nem tudta az úton tartani az autóját. A katasztrófavédők azt tanácsolják meleg tea, pokróc, feltöltött mobiltelefon és teli tank nélkül hosszú útra senki se induljon el.

TILOS: mégis egymást előzik a kamionok

A KRESZ szerint a kamionok csak 80 km/órával mehetnek az autópályán, míg a kocsik, akár 130-al is elhúzhatnak mellettük. Január óta eddig több mint 100 szabálytalankodó kamionost bírságoltak meg a rendőrök csak Hajdú-Bihar Megyében. A sofőrök több mint fele külföldi volt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!