KERESÉS search-close

közgazdász

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közgazdász"

Húszezres miatt gyilkolhatott a munkanélküli közgazdász

Gyilkolt is az a férfi, akit hétfőn még csak késelésért helyeztek előzetesbe Nyíregyházán. A negyvenkét éves közgazdász végzettségű férfinak már egy ideje nem volt munkája, felélte a családi vagyont és valószínűleg rablással próbált pénzhez jutni. A csomagtartójában talált halott fiatalasszonyt is valószínűleg a nála látott húszezres miatt támadta meg.

SZAKÉRTŐ SZEMMEL: a választásokról

Felcsúti Balázs közgazdász, közírót kérdezte Cambridge-ben az RTL Híradó arról, milyen intézkedések várhatók Trump hatalomra kerülése után, és hogyan reagált az amerikai közvélemény a választási eredményekre.

Állami alapjövedelmet mindenkinek?

Egy brit közgazdász professzor bizonyára sok mindent megtapasztalt a munkáról és a munkaerőpiacról, amikor több mint 30 évig dolgozott az ENSZ munkaügyi szervezetének. Talán meg lehet kockáztatni, hogy ezek a tapasztalatok vezették őt ahhoz, hogy 1986-ban másokkal együtt megalakítsa az Alapjövedelem Világhálózatát, majd, nem olyan régen, néhány évvel ezelőtt megalkotta a prekariátus fogalmát – még egyszer, prekariátus, - akikről szó van, gyökértelen, majdhogynem napról napra, tehát állandó létbizonytalanságban élő bérmunkások meglehet százmilliói a világban.

Akadémikusok támadják a jegybankot - Íme az állásfoglalás

Állásfoglalást adtak ki a Magyar Tudományos Akadémia közgazdász akadémikusai a Magyar Nemzeti Bank alapítványai miatt. Az akadémikusok szerint az alapítványok által elköltött pénz közpénz, amit ellenőrizetlenül átláthatatlanul költenek el.

Magyar gazdaság: a félig telt pohár

Mire számíthatunk? Merre tart a magyar gazdaság 2015 őszén a menekültválság és a Volkswagen-botrány közepette? Vendégünk Vértes András és Kónya István, mindketten közgazdászok.

Amerikaiak a legjobb közgazdászok

Thomas Sargent és Christopher A. Sims amerikai közgazdásznak ítélték oda hétfőn a 2011. évi közgazdasági Nobel-díjat Stockholmban.

Lesz ingyen jogász-, és közgazdászdiploma

A jogász- és a közgazdászképzésben is lesznek államilag finanszírozott helyek.

Strauss-Kahn feljelentette vádlóját

Az IMF volt igazgatóját egy francia újságírónő szexuális zaklatással vádolta, ezért a férfi maga kérte meghallgatását.

Állatvédő párt alakult Svájcban

A szervezetet egy közgazdász, egy ügyvéd, és a svájci Vegetáriánus Szövetség elnöke hívta életre.

Közgazdászok a költségvetés ellen

Nyílt levélben kérik a képviselőket, hogy ne fogadják el hétfőn a jövő évi büdzsét.

Andor Lászlót jelöli Bajnai uniós biztosnak

Andor László közgazdászt jelölte az Európai Bizottság biztosi posztjára a miniszterelnök.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való