KERESÉS search-close

körúti robbantó

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "körúti robbantó"

Leghamarabb 30 év múlva szabadulhat a körúti robbantó

Jogerősen életfogytig tartó börtönre ítélték a körúti robbantót, leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. A férfi 2016 szeptemberében egy házilag készített pokolgépet robbantott fel Budapesten, a Teréz körúton. Két rendőr sérült meg életveszélyesen. A döntést nem hallhatta a robbantó, mert nem ment el a Fővárosi Törvényszékre. Ott volt ugyanakkor az apja, aki gusztustalannak nevezte az eljárást.

Ez történt 2018 szeptemberében

Életfogytiglant kapott elsőfokon a körúti robbantó, elfogadta az Európai Parlament a Sargentini jelentést, tájfun és földrengés súlytotta Japánt, és díjat kapott a Velencei Filmfesztiválon Nemes-Jeles László új filmje. Ez történt szeptemberben.

Életfogytiglant kapott a körúti robbantó

Leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a nem jogerős ítélet szerint. Mindezt nem hallgatta végig a bíróságon, ugyanis el sem jött a saját ítéltére.

Botrányos közjátékok zavarták meg a Teréz körúti robbantó tárgyalását

Két embert is kiküldött a bíró a teremből. Egyikük meg is fenyegette ezért. A két rendőr elleni merénylettel vádolt 23 éves fiatalembert szerdán újra behozták a tárgyalóterembe, nem maradt sokáig, nem akarta meghallgatni a perbeszédet. Testvére csak a Fókusznak adott interjút. Szerinte a férfi ártatlan és a börtönben gyógyszerrel kezelik, ami miatt mentálisan is megváltozott. Szeptember elején hirdetnek elsőfokú ítéletet az ügyben.

 

Beszámítható a körúti robbantó

Beszámítható a Teréz körúti robbantással vádolt férfi, ezt állapította meg az újabb elmeorvosi szakértői vizsgálat. A férfi a vád szerint két rendőrt sebesített meg életveszélyesen a bombájával. A tárgyalásán az utóbbi hónapokban többször is furcsán viselkedett: volt, hogy a földre vetette magát, volt, hogy azt mondta a bírónak, hogy csak a lélekvándorlásról hajlandó beszélgetni.

Robbantás előtt bevásárolt

A robbantás előtt bevásárolt, majd 50 percet üldögélt egy padon. A merénylet után egyszerűen elsétált a sebesült rendőrök mellett. Ez derült ki a körúti robbantó perén. Először vetítették le a férfi mozgásáról készített térfigyelő kamerás felvételeket

Folytatódott a körúti robbantó tárgyalása

A megsérült rendőrök megrázó tanúvallomásával folytatódott hétfőn a körúti robbantóként elhíresült P. László tárgyalása.

Zavarosan vallott a körúti robbantó

Édesapja megfigyelte, és egy fejébe szerelt chippel irányította valaki a gondolatait – ezzel védekezett a Teréz körúti robbantással vádolt férfi. P. László visszavonta korábbi vallomását, amit ma az első tárgyalási napon a bíró felolvasott…

Téveszmék miatt cselekedhetett a körúti robbantó?

Egy fejébe szerelt chippel irányította valaki a gondolatait – ezzel védekezett a Teréz körúti robbantással vádolt férfi, akinek korábbi vallomását szerdán az első tárgyalási napon a bíró olvasta fel.

Exkluzív interjú a körúti robbantó édesapjával

Beismerte a robbantást a Teréz körúti merénylettel gyanúsított férfi - apja viszont továbbra is hisz ártatlanságában.

 

Jótékonysági koncertet szerveznek a körúti robbantásban megsérült rendőröknek

Hónapok óta próbálunk interjút készíteni a körúti robbantásban megsérült rendőrökkel, de egyelőre ez nem sikerült. Viszont találkoztunk az ő javukra szervezett jótékonysági koncert szóvivőjével. Tőle tudjuk, hogy mindkét rendőr jól van a körülményekhez képest és nagyon nagy a lelki erejük, már mennének vissza dolgozni.

Előbb is felrobbanhatott volna

Saját autójával szállította Budapestre a körúton használt bombát a robbantással gyanúsított férfi. Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor élesítette, de a Híradónk által megkérdezett szakértő szerint, ha már korábban bekapcsolta a szerkezetet, akkor akár egy másik távirányító is működésbe hozhatta volna. Az eddigi vizsgálatok szerint a férfi műtrágyából állította össze a bombát, amihez háztartási és kertészeti boltokban vette meg az alapanyagokat.

Itt készülhetett a robbantásra

Megtalálták a körúti robbantó műhelyét, ahol a bombát készíthette. Egy Nagykanizsa melletti faluban, Homokkomáromban még tavasszal vásárolta a házat a férfi. A Zalai Hírlap szerint robbanóanyagot is talált a TEK és a Központi Nyomozó Főügyészség az épületben. Egyik középiskolai évfolyamtársa azt mondta, a robbantó gyerekként is sokszor furcsán viselkedett. Többször előfordult, hogy konyhakéssel a táskájában járt iskolába.

Exkluzív: nyilatkozott a körúti robbantó egykori padtársa

Nyilatkozott a Fókusznak a körúti robbantással gyanúsított férfi középiskolai évfolyamtársa, egykori padtársa. Azt mondja a férfi tizenhat évesen késsel járt iskolába, soha nem nézett senkinek sem a szemébe, nem voltak barátai, szinte ijesztően kilógott a sorból.

TERÉZ KÖRÚTI ROBBANTÓ: Volt, hogy konyhakéssel a táskájában járt iskolába

A budapesti körúti robbantás gyanúsítottja zárkózott és csendes fiú volt, diáktársainak sokáig fel se tűnt, hogy egyáltalán az osztályban van. A Fókusznak nyilatkozott egyik középiskolai évfolyamtársa. Ő azt mondta, a robbantó gyerekként is sokszor furcsán viselkedett. Többször előfordult, hogy konyhakéssel a táskájában járt iskolába.

Ez állhat az utóbbi évek legnagyobb magyar terrorcselekménye mögött

P. Lászlót az utóbbi évek legnagyobb magyar terrorcselekményével vádolják. A férfi személyisége súlyosan torzulhatott gyerekkorában, valószínűleg ezért tudott a robbantás után empátia nélkül átlépni áldozatain, a két sérült rendőr felett. Szakértőket kérdeztünk a bűncselekmény hátteréről!

Gyerekként elszöktette az apja

15 éves, exkluzív felvételek következnek a Fókusz egyik 2001-es adásából. A következőkben láthatják, milyen volt a körúti robbantással gyanúsított férfi gyerekszobája, hogyan éltek húgával, és mi történt velük gyerekkorukban. Megszólal majd több hozzátartozó, valamint az édesanya ügyvédje, aki szerint az asszony már tíz éve nem látta a fiát.

Sejtették, hogy tragédia lehet

Tragédiához vezet, megbosszulja magát, hogy elvitte a gyerekeket. A körúti robbantás gyanúsítottjának egyik hozzátartozója beszélt erről 15 évvel ezelőtt az RTL kamerája előtt. A Fókusz forgatott a rokonoknál 2001-ben, azután, hogy az apa, az akkor 7 éves kisfiúval és húgával eltűnt az országból. Megmutattuk, milyen körülmények között élt gyerekként a most robbantással gyanúsított férfi, mielőtt az apja magával vitte egy láthatásról. Hetekig keresték a gyerekeket, a Fókuszban és más tévéműsorokban is. A hozzátartozók akkor azt mondák: aki ilyet csinál, az nem szereti a gyerekeit. És hogy ami történt, tragédiához vezet majd.

Ki is valójában a körúti robbantó?

A Fókusz stábja megpróbálta kideríteni, hogy ki lehet valójában a körúti robbantó: elmentünk abba a faluba, ahol rejtélyes férfi eddig élt. A helyiek vagy összebeszéltek, vagy félnek, de egyikük se állt kameránk elé. Annyit megtudtunk, hogy korábban több nagy robbanás is volt arrafelé, és a közeli erdőben is gyújtogatott valaki.

TEK-es elfogás a robbantás miatt

Úgy tudjuk, elfogtak valakit a Teréz körúti robbantással összefüggésben! A merénylőt egy hónapja keresik, miután szeptember végén, egy szombat este házi készítésű bombát robbantott Budapesten. Két rendőr sérült meg a merényletben, egyikük, egy járőrnő életveszélyesen. A rendőrség azt közölte, két kollégájukat már kiengedték a kórházból, de még rehabilitációra kell járniuk. A robbantót ezer nyomozó és kommandós keresi hetek óta, 10 milliós nyomravezetői díjat is felajánlottak. Az ügyészség az elfogásról szóló értesülésünkre csak annyit közölt, egyelőre nem adnak tájékoztatást a nyomozásról.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való