KERESÉS search-close

könyv

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "könyv"

A SZCIENTOLÓGIA „RABJA” VOLT: kilépett, most elmesélte, miért

A fiatal, csinos, vidéki angoltanárnőt úgy szippantotta be a szcientológia, hogy észre sem vette. Egy idő után mindenét elvesztette, ráment a pénze, a családja és az egészsége is. Ekkor lépett! – méghozzá ki a szervezetből!

A saját életét írta meg Karl Ove Knausgard, az idei Könyvfesztivál díszvendége

Rengetegen voltak kíváncsiak az idei Könyvfesztivál díszvendégére, a norvég Karl Ove Knausgard-ra. Harcom című hatkötetes regénymostruma évek óta lázban tartja a világot. Több mint harminc nyelvre fordították. A norvég író a Híradónak adott interjújában azt mondta, azért lehetett világsiker az életéből írt regényről, mert az emberek ki vannak éhezve a valóságra.

Hajdú Péter óriási titokról rántotta le a leplet...

Mikor szóba került Dömsödi Gábor botránykönyve, Péter hatalmas vallomásra szánta el magát. 

Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Hajdú Péter és Dömsödi Gábor hét év után találkoznak újra…

A két producerlegenda több évnyi háborúskodást követően ismét szemtől szemben szállnak ringbe. Vajon hogyan fogadják majd a másikat?

Jakupcsek Gabi kvízt indított: tippeld meg, hány éves!

A műsorvezető sosem pihen, szereti, ha sok mindennel kell foglalkoznia: legyen az egy talkshow, vagy éppen egy új könyv. A korával azonban még a születésnapján sem foglalkozik, csakis egy dolog érdekli, hogy mi mindent csinálhat még.

Nagy bajba került Donald Trump

Egy éve mutatta be a Fókusz: az amerikai elnököt leleplező könyv kavar óriási botrányt az Egyesült Államokban. Donald Trump tudott arról, hogy meg akarják jelentetni, mindent meg is tett azért, hogy betiltassa, de nem sikerült neki. Most közösségi oldalán közli mindenkivel, hogy a könyv tartalma teljes hazugság. Például az, hogy az elnök nem olvas és nem is nagyon tud…

BERG JUDIT: Fontos, hogy olyan dolgokról meséljek a gyerekeknek, ami az ő világuk

Sikeres éve volt Berg Judit írónak, akinek mesekönyveiért gyerekek ezrei rajonganak, Rumini sorozata sok helyen már kötelező olvasmány. Követi, sőt részt is vesz a közéletben. 4 gyermek édesanyjaként elkeserítőnek tartja, hogy Magyarországon még mindig nem születtek törvények a nők védelmében.
Új sorozatunkban népszerű magyar írókat kérdeztünk arról, hogy mi foglalkoztatja őket mostanában akár az irodalomban, akár a közéletben.

TOTTH BENEDEK: „Mindig vannak lelkes fiatal olvasók”

Totth Benedek, író a nemzetközi siker útjára lépett 2018-ban. Franciaországban népszerű Holtverseny című könyve, nemrég Csehországban is megjelent. A szerző elégedett a magyar olvasótáborral, szerinte nem igaz, hogy egyre kevesebben olvasnának.

A becsületkönyvtárból loptak

Lopott könyveket halmozott fel valaki egy társasház udvarán. Egy környéken élő vette észre az egyre szaporodó könyvhalmokat, amikről kiderült, hogy a helyi becsületkönyvtárból valók. Hogy pontosan hogyan kerültek oda és mi célból, azt egyelőre nem tudni.

Csisztu Zsuzsa könyvben mondja el, milyen is szülőnek lenni

Zsuzsa megelégelte, hogy mindenki szuperanya a közösségi oldalakon. Éppen ezért is döntött úgy, hogy leírja gondolatait, és egy könyvben meséli el a valóságot.

Kígyózó sor az ingyen könyvekért

Megrohanták az ELTE könyvtárát a hétfői ingyenes könyvosztáson. Már nyitáskor kígyózó sor várt a budapesti könyvtár előtt, amely nagy őszi kipakolást hirdetett, azaz meg akartak szabadulni minden olyan könyvtől, amely nekik már nem kell. Volt, aki Debrecenből jött emiatt. Összesen majdnem háromezer kötet talált új gazdára.

Totó kutya szemszögéből érkezik az új Oz, a nagy varázsló feldolgozás

Ha minden vágyad volt tudni, hogyan élte meg Dorothy házikedvence a sárgaköves utat és a repülő majmokat, hamarosan választ kapsz a kérdéseidre.

Verebes István élő adásban kért bocsánatot

A HetiHetes egyik ikonikus alakja volt a Reggeli vendége. Nem rég jelent meg Verebes István negyedik könyve, melyben a színházi életről írt. A színész és rendező őszintén mesélt arról is, mit okozott könyvének megjelenése a napokban.

Ezt eddig biztosan nem tudtad Debreczeni Zitáról!

A fotóssá avanzsált modell elárulta, hogy mi az, amit gyermekként ki nem álhatott, és aminek felnőtt fejjel egyenesen a rajongójává vált.

Debreczeni Zita fanatikusan gyűjti a könyveket

Debreczeni Zita virágos kisruhában imádja Stephen King-et. A fotóssá avanzsált modell imád olvasni. A képen mesebeli környezetben egy romantikus maxi ruhában látható könyvvel a kezében. Zita a posztban azt is elárulta, gyermekként ki lehetett kergetni a világból a kötelező olvasmányokkal, de ma már fanatikusan gyűjti a könyveket.

 

Szabados Ági a magyar Hermione?!


szerző:
2018.06.14. 07:24
Szabados Ági a magyar Hermione?!

Olvasás, főzés, tánc, sport, tévézés, család - hogy van minderre ideje Szabados Áginak? Időnyerővel? Most kiderül!

Szabados Ági álma a Híradó volt


szerző:
2018.05.03. 07:45
Szabados Ági álma a Híradó volt

A mai napon olyan hírességeket hívtunk meg a Reggelibe, akik abból élnek, ami a hobbijuk és a szenvedélyük is egyaránt. Szabados Ágnes fejében már 17 évesen megszületett egy álom, egy olyan hivatás, amiért harcolt és tett minden egyes nap. Mára már pontosan tudja, milyen érzés az, mikor egy álom valóra válik, ugyanis majdnem pontosan négy éve annak, hogy az RTL Klub híradós székében ül.

Bencze Blanka, a 19 éves író saját élményeit dolgozza fel

Bencze Blanka mindössze 19 éves, mégis több könyvet írt már saját tapaszatalatai alapján, melyek egyre népszerűbbek az olvasók köreiben. A részletekről ő mesél!

Készül az első #metoo film


szerző:
2018.04.12. 07:40
Készül az első #metoo film

Puszild meg! - ezzel a mondattal kezdődött Magyarországon a #metoo botrány. Mára viszont már egy könyv és hamarosan egy film is foglalkozik ezzel a kérdéskörrel. A témával kapcsolatban Kovács Bálint, újságíró és Nagy Zoltán, rendező volt Anna és Gergő vendége.

Automatából lehet könyvet venni

Automatából lehet okostelefon méretű könyveket venni mától a főváros több csomópontján. Az ötletgazda a Vígszínház fiatal színművésze, Vecsei H. Miklós. Az olvasásnépszerűsítő akció elsődleges célcsoportja a budapesti tömegközlekedést használók, valamint a fővárosban járó-kelő fiatalok.

Nincs időm olvasni


szerző:
2018.03.22. 08:43
Nincs időm olvasni

A Híradó műsorvezetője, Szabados Ági tavaly vágott bele olvasásnépszerűsítő kampányába. Azóta a projekt elképesztően népszerű, már több mint 5 ezren csatlakoztak hozzá. A csoport tagjai már nemcsak online kommunikálnak és osztják meg élményeiket, tapasztalataikat, hanem találkozókat is szerveznek. A hétvégén jön a következő.

Trump bajban van


szerző:
2018.01.09. 19:40
Trump bajban van

Az amerikai elnököt leleplező könyv kavar óriási botrányt az Egyesült Államokban. Donald Trump tudott arról, hogy meg akarják jelentetni, mindent meg is tett azért, hogy betiltassa, de nem sikerült neki. Most közösségi oldalán közli mindenkivel, hogy a könyv tartalma teljes hazugság. Például az, hogy az elnök nem olvas és nem is nagyon tud…

RTLII Híradó 2018-01-05


szerző:
2018.01.05. 21:30
Mi köti össze Szabados Ágit és Tom Hankset?

Mivel a Híradó műsorvezetője imádja az irodalmat, most összegyűjtötte rajongóinak 2017 legnagyobb könyvélményeit! Na de mégis mi a közös benne és a világhírű színészben?

Újra együtt a Heti hetes csapata!

A humor nagyágyúi a műsor egykori főszerkesztőjének és motorjának, Ónodi Györgynek a meghívásának tettek eleget, aki összegyűjtötte 17 év eddig el nem mesélt történeteit. A Feketeleves című könyvben nem csak olvasói levelek, de Kern András elfogott szerzeményei is benne vannak, de több kulisszatitokra is fény derül.

 

Ezt jelenti nekem a boldogság!


szerző:
2017.12.01. 08:30
Ezt jelenti nekem a boldogság!

Tudtad, hogy Magyarország Alaptörvényének szövegében nincs benne a boldogság szó? Hosszasan sorolják, mihez van joga a polgároknak, de konkrétan a boldogsághoz nincs. Közhely, pedig igaz, a boldogság mindenkinek jár! M. Kiss Csabával és Grecsó Krisztiánnal beszélgettünk!

Tökéletes karácsonyi ajándék lehet Dombi új könyve!

Dombi már nem csak humorista, előadóművész, műsorvezető, Felix Faktor mentor, hanem író is. A nagy sikerű Félkövér című könyvével már járt nálunk, de most karácsony előtt egy újabb könyvvel jelentkezik Pisti vagyok, ments ki innen! címmel.

Sass Dani brutális kihívása: csilipaprika + Örkény Egypercesek

Sass Dani a sütőtök krémlevesen kívül egy challenge-dzsel is készült a Reggelire: Örkény egyperces novelláit olvasta fel Annának és Mariannak, miután hihetetlenül erős chili paprikát evett.

17 éves a Heti Hetes!


szerző:
2017.11.20. 08:08
17 éves a Heti Hetes!

17 éve indult szárnyalásnak az RTL Klub beszélgetőműsora, aminek kapcsán idén egy múltidéző könyv, a Feketeleves is napvilágot látott. Nosztalgiázz te is Ónodi György, a HetiHetes volt főszerkesztője és  Hajdu Steve párosával!
 

A haditudósító, aki szembenézett a félelemmel!

Al Ghaoui Hesna olyan helyzetekkel nézett szembe haditudósítóként, amik sok ember legnagyobb félelmein is túl tesznek. Tapasztalatait most megjelenő könyvében írta le, erről is mesélt ma a Reggeliben.

Vajon mi a közös Szabados Ágiban és Harry Potterben?

A gyönyörű műsorvezetőről eddig sem volt titok, hogy imádja a könyveket. Ráadásul most szombaton megrendezte élete első irodalmi találkozóját!

Hogyan szerettessük meg gyerekünkkel az olvasást?

Csomor Anna, a Kalandos Verseny projektvezetője mesélt arról a Reggeliben, hogy milyen módszerekkel igyekeznek megszerettetni a fiatalokkal az olvasást, illetve, hogy hogyan érhető el a gyerekeknél az értő olvasás elsajátítása.

Ikonikus magyar helyről írt könyvet a holland nagykövet

Gajus Scheltema, Hollandia budapesti nagykövete volt négy évig. Mielőtt végleg leköszönne, még ellátogatott a Reggelibe, ahol mesélt az itt töltött éveiről, és azt is elárulta, melyik híres magyar helyszín ihlette meg annyira, hogy könyvet írjon róla.

Story Extra 2017-07-06


szerző:
2017.07.06. 17:25

Olvass te is Szabados Ágival!


szerző:
2017.07.06. 16:25
Olvass te is Szabados Ágival!

A Híradó műsorvezetőjéről már eddig is tudtuk, hogy a könyvek nagy szerelmese, de ezt a szenvedélyét odáig erősítette, hogy most már egy modern könyvklubot is vezet (amihez akár te is csatlakozhatsz)!

Mit és hogyan olvasnak 2017-ben a magyarok?

1995-ben készült utoljára teljes körű, kultúrával kapcsolatos, országos, reprezentatív kutatás, ezért 22 év után egy olyan felmérést szeretnének készíteni, amelyből megtudjuk, 2017-ben milyenek az olvasási szokások Magyarországon. Vendégünk Varga-Czakó Adrienn volt.

#readingissexy - Szabados Ági olvasásra buzdít mindenkit

A Híradó műsorvezetője kihívást indított: 12 hónap alatt 12 könyv "elfogyasztása". Az olvasás iránti rajongásáról és a kihívásra való jelentkezésről Szabados Ági mesélt nekünk a Reggeliben.

Dombi várja, hogy felfedezzék...

Dombóvári István mindent megtesz azért, hogy elérje célját. A humorista már most is nagy népszerűségnek örvend, de mégis valami többre vágyik?

Így nyaral a gyönyörű műsorvezető!

Szabados Ágnes az elmúlt időszakban végre időt szakíthatott egy kis pihenésre. Sőt, álmai helyére is ellátogatott!

Megjelent Imre Géza önéletrajzi könyve, a Fehérarany

Az egész ország szorított Imre Gézáért a riói nyári játékok férfi párbajtőr egyéni döntőjében, és mikor Géza14-10 re vezetett a dél-koreai Park ellen, mindenki azt hitte, megvan! A többi már történelem, hiszen Park megfordította a mérkőzést, az olimpikon pedig könyvet írt az aranyként csillogó riói ezüstérem megszerzéséről.

Fókusz Plusz 2017-06-03


szerző:
2017.06.03. 18:50

Mi a jó könyv titka?


szerző:
2017.05.30. 17:25
Mi a jó könyv titka?

Az olvasást már kisiskolásként megtanuljuk, az olvasás szeretete viszont jó esetben egész életünkben végigkísér. Persze ehhez elengedhetetlenek a jó könyvek! - na de mi számít annak? Mi a jó könyv titka? Ezt kérdeztük meg vélemény vezéreinktől!

Hamarosan megjelenik Soma Mamagésa tizedik könyve!

Soma Mamagésával többek között arról beszélgettünk, hogy mivel foglalkozik mostanában, miről fog szólni a legújabb könyve és hogyan kell elképzelni egy méhtisztító szertartást.

Könnyek között vallott új könyvéről Nagy Judit!

Az egykori műsorvezető, jelenleg coach - tréner, új könyvének üzenetéről, az anyaság, a karrier és a nőiesség egyensúlyáról beszélt. A kitárulkozásának fő mondanivalója pedig, hogy merjünk mesélni és merjünk szembenézni magunkkal!

Ezt látnod kell! Aurelio az egyik kötelező olvasmányt próbálja körülírni...

Aurelio azt a feladatot kapta, hogy írja körül a Bogyó és Babóca című mesét, a helikopterezéséről elhíresült srác azonban egy egészen más oldalról közelítette meg a történetet...

Nem múló szenvedély!


szerző:
2017.02.02. 17:25
Nem múló szenvedély!

Szabados Ági nem csak a híreket, a könyveket is falja. Éhsége a történetek iránt csillapíthatatlan - ezt már újévi Facebook -posztjában is bizonyította. Az RTL Híradó műsorvezetőjének 2017-ben sem csökkent a lelkesedése az Instagram-fotói alapján, de ez nem is baj. Szerencsére az olvasás nem káros szenvedély.

 

Újra eljuthat moziba, színházba

Ismét segítettek nézőink. Akár az összes decemberben látható filmet megnézheti már a moziban Koziel Vince - a férfit szerdán a Házon kívülben mutatták be a műsor készítői. A minimálbérből élő férfi azt mondta, nagy vágya, hogy eljusson újra moziba, vagy vehessen egy jó könyvet. Csütörtökön levelek tucatjait kaptuk - mindenki segíteni akart neki. És nem csak mozijeggyel.

Caramel tragikus múltjáról vall könyvében

A Megasztár egykori győztese folyamatosan építgeti zenei karrierjét, de a kamerákat és a bulvárlapokat igyekszik kizárni az életéből. Az énekes ezúttal mindent elmesél novemberben megjelenő könyvében!

Ügynökként tartották nyilván

Tizennégy éven át ügynökként tartottak nyilván a titkosszolgálatok egy férfit, akit sikertelenül próbáltak meg beszervezni még a 70-es évek végén - ez derül ki Ungváry Krisztián történész legújabb kutatásából. A papírok szerint a Vadász Péter fedőnevű ügynök 14 éven át volt állományban, csakhogy ez idő alatt egyetlen jelentést sem írt, még a beszervezési papírját sem írta alá. A történész szerint tartótisztek sora falazott a fantomügynöknek, vélhetően azért, hogy elsikkasszák a találkozókra, jutalmakra szánt pénzt.

70 millióért rendeltek Philip könyvéből

Megérkezett a Fidesz-nagygyűlések házigazdájaként ismert Rákay Philip könyvsorozata az iskolákba. A kormány tájékoztatása szerint nagy mennyiséget, több mint 10 ezer darabot vettek a kötetekből, összesen több mint 70 millió forint közpénzért. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elégedett, és azt mondta, az iskolák végre bővíthetik a könyvtárukat. Az LMP szerint felháborító, hogy a kormány felvásárolta a hozzá közelálló Rákay Philip sorozatát.

Kelly Osbourne így küzdötte le a stresszt

Kelly Osbourne az édesapja árnyékában nőtt fel. Apja, Ozzy Osbourne nem csak világhírű zenész, életéről és családjáról reality műsor is született. A tinédzser Kelly-nek ezt nem volt könnyű feldolgozni: csak fiatal felnőttként birkózott meg a stresszel, hogy őket mindenki ismeri. Könyvet is írt a nehéz időszakról: az első vázlat lapjait Instagram-videójában boldogan hajítja az égbe.

Lali híres bestseller író akart lenni

Lali egy két évvel ezelőtti reggelen feldúltan kereste a szerencsehozó ’Csóró Lali’ öltönyét. Természetesen sehol sem találta, dühében pedig az éppen intim helyzetben lévő Kristófékra nyitott rá.

Portré 2016-05-08


szerző:
2016.05.08. 23:45
Szegvári Katalin nem celeb, csak híres

Katalin egy másik generáció közkedvelt televíziós személyisége volt, így tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy akasztottuk a hóhért. Barabás Évi és Szegvári Katalin nagyon jót beszélgettek televíziózásról, karrierről, családról.

Bestseller lett a Mein Kampf Németországban

Ha hiszik, ha nem, ez egy idei hír: viszik Hitlert, mint a cukrot! Azt is elmagyarázzuk, hogy egyesek szerint ez miért jó és fontos.

Te melyik vagy: könyvmoly vagy moziőrült?

A vitáknak soha nem lesz vége, ami a megfilmesített könyveket illeti, pontosabban, hogy melyik a jobb - a papírra vetett sorok, vagy a vászonra vetített képkockák?! A sztárok elárulták, ők mit szeretnek jobban.

Caitlyn Jenner könyvet ír!


szerző:
2016.01.21. 17:50
Caitlyn Jenner könyvet ír!

Az évtizedeken át Bruce Jennerként megismert sztár 2015-ben beszélt először transzgender identitásáról – ez annyit jelent, hogy bár férfi testbe született, mégis nőnek érzi magát. Az átalakulását szeretné elmesélni egy emlékirat formájában, ami 2017- tavaszán kerülhet a könyvesboltok polcaira.

ALFÖLDI RÓBERT:

A Koreába induló rendezővel elutazása előtt egy egész napot töltöttünk. Szóba került a Pride, a politika és az is, hogy miért átlagemberekről írt könyvet a színház helyett.

A balassagyarmati túszdráma nyomában

Az első magyarországi túszdráma 1973-ban történt egy vidéki város, Balassagyarmat lánykollégiumában. Negyven év után most először szólaltak meg az életben maradt túszok és a túszejtő, miután egy fiatal balassagyarmati lány, Hatala Csenge elhatározta, hogy könyvet ír az esetről.

TÚSZDRÁMA:

Számtalan pletyka keringett az 1973-as balassagyarmati túszdrámáról. Nem véletlenül. A résztvevők, és a túszul ejtett lányok ugyanis egyáltalán nem beszélhettek az eseményekről. Hatala Csenge könyvet írt a történtekről, és számos szereplőt is megszólaltatott. Nyilatkoztak neki az egykori túszok, a mesterlövész és az életben maradt elkövető is.

Reflektor 15-06-17


szerző:
2015.06.18. 01:10
Reflektor 15-06-17

Reflektor: Fluor Tomit megváltoztatta a szerelem. Kautzky Armand megmutatja féltett kincseit.

DAMU ROLAND: „Anyám szó szerint ütött-vert”

Damu Roland kiszabadult a börtönből és könyvet írt. Benne többek között a hánytatott gyerekkoráról is mesél. Sokakat megdöbbentő történeteket vet a papírra, de leszögezte: nem megbotránkoztatni akar, hanem összegezni az életét, elmesélni mindenkinek, ki is a valódi Damu Roland.

Portré 15-05-17


szerző:
2015.05.18. 00:50
Portré 15-05-17

Portré: Szoktuk mondani, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje, meg, hogy mindenki annyi terhet kap, amennyit elbír. Kíváncsiak voltunk, hogy Péterfy-Novák Éva mit gondol erről. Éva két éve kezdte el kiírni magából a vele történteket. Blogját nagyon gyorsan százezrek kezdték követni, erre pedig az egyik legnagyobb hazai kiadó is felfigyelt.

Feljelenti Orbán Viktort a Demokratikus Koalíció

A párt azután döntött így, hogy a volt amerikai nagykövet magyarországi éveiről is szóló könyve megjelent. Eleni Kounalakis a többi között azt írja: Németh Lászlóné, akkori fejlesztési miniszter azt mondta neki, hogy minden héten egyezetett Orbán Viktorral a középítkezési projektek listájáról és a pályázatok nyerteseiről. Orbán Viktor a híradónak azt mondta: ez teljesen természetes és ma is így van.

Reese Witherspoon narrátorként


szerző:
2015.04.26. 10:20
Reese Witherspoon narrátorként

A szőke szépséget kérték fel Harper Lee új regényének, a Go Set a Watchman felolvasására. 

Kőhalmi Zoltán bölcseletei az írásról

Részlet a 15. évad 4. részéből:

A humorista elvonulva írja könyvét, azonban a Showder nem hagyta annyiban Kőhalmi saját számüzetését. Csenki Attila segítségével bejelentkeztek a Kőhalmi rezidenciára.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Együtt jár a minőség a piaci sikerrel?

Magyar szépirodalom. Egyre kevesebben olvassák, de nem költünk rá kevesebbet, mert a könyv drága. Két mozijegy ára. De aligha a könyvárak miatt fogynak az olvasók. Ha valóban fogynak. Mert: sok könyv digitálisan is elérhető, és ez nehezen mérhető. Másfelől: a tartalom. Vannak kihagyhatatlan kortárs művek? És ezek eljutnak az olvasókhoz? Magyarul: együtt jár-e a minőségi és a piaci siker. Erre a választ hivatalból tudnia kell Nyáry Krisztiánnak, és - ugyanerről markáns véleménye van Radnóti Sándor kritikus, irodalomtörténésznek.

Ön olvas szépirodalmat?


szerző:
2015.03.25. 14:19
Ön olvas szépirodalmat?

Ha igen, nincs egyedül, de társai fogynak. Vajon miért? Új szemlélet kell, több olvasó? Marketing vagy minőségi gondok vannak? Este 10 órától az RTL II-n Baló György Nyáry Krisztiánnal és Radnóti Sándorral keresi a kérdésekre a választ.

„Hozz egy könyvet az onkológiára”

Ezzel a felhívással fordult egy győri rádiós műsorvezető és kollégája a helyiekhez egy közösségi portálon. A daganatos betegeken szeretnének ezzel segíteni, mert szerintük az olvasás hozzájárulhat a gyógyulásukhoz. Az ötletgazda, Harcsás Judit maga is gyógyulófélben lévő rákbeteg. Eddig több ezren osztották meg a felhívást és eddig csaknem 600 könyv gyűlt össze az egész országból.

A könyvtár titkai


szerző:
2014.10.14. 18:50
A könyvtár titkai

11 szinten raktárak a mélyben, kémiai laboratóriumokkal vetekedő restaurátor műhely, és az egész épületet átfogó, könyveket szállító telelift hálózat. Ilyen érdekességek rejtőznek a pince és a padlás között az Országos Széchényi Könyvtárban. A Múzeumok őszi fesztiválján most akár ide is bejuthatnak a látogatók.
 

Hibás ábrák és újraértelmezett definíciók

Hosszú cikkben elemezte a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó kilencedikes matekkönyvének első fejezetét egy székesfehérvári matematikatanár. Mivel oktatói könyvét csak késve, szeptember közepén kapta meg, ezért most a diákokkal együtt kell javítania a könyvet.
 

Hogyan szerettessük meg az olvasást a gyerekekkel?

Egy brit kutatás szerint a szülők egyharmada egyáltalán nem olvas lefekvés előtt a gyerekeinek, így nem kerülnek közel az olvasáshoz. Fodor Zsuzsa, a Kaméleon Alapítvány elnöke és Erős Antónia is fontosnak tartják, hogy már kiskorban megszerettessük a gyerekekkel a könyveket. Az olvasás erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot is, és megmozgatja a fantáziát. A fiatalokat az izgalmas történetek kötik le, így érdemes olyan könyvet választani, ami a szülő, és a gyerek számára is érdekes.

Müller Péter szerint nőuralom jön

Müller Péter arról beszél új könyvében, hogy összeomlóban van a férfiak uralta társadalom, hiszen a nők egyre inkább öntudatukra ébrednek. Nagyon lámpalázas, hogy a közönség hogyan fogadja majd ezt az igazán játékosan és könnyedén megírt, ugyanakkor nagyon mély könyvet.

Kozsó kitálal


szerző:
2013.06.12. 12:48
Kozsó kitálal

Könyvet ír a 90-es évek legfelkapottabb énekes-producere, lerántja a leplet a szórakoztató iparról, kiteregeti a szennyest. Szerinte ugyanis a képernyőn levő emberek küldetést vállaltak, és szeretne ahhoz méltón cselekedni, tájékoztatni a rajongóit, hogy mik történnek a kulisszák mögött.

D. Tóth Kriszta kiírta magából a gyászt

D. Tóth Kriszta szerint a gyásznál intimebb dolog nem létezik a világon, mindenkinek más és más módszere van arra, hogy hogyan fogadja el családtagja, barátja elvesztését. Ő kiírta magából a gyászt, regényt írt édesanyja elvesztéséről.

Intim titkairól vallott Szepesi Nikolett

Örökös magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes kétszeres olimpikon úszónőnk körül izzik a levegő. Egy többször visszavonult úszónő egy ritka életrajzban vall a szexmániájáról, amit sportkarrierjével kellett összeegyeztetnie.

Stohl Andrást újra börtön fenyegeti?

A színész rajongótábora csökkenni látszik: drogprevenciós előadásán nem jelent meg a várt érdeklődő tömeg, könyvét pedig támadni kezdték. A nehéz napok támasza a család és a barátok.

Hujber Ferenc kisfia meséket költ

A népszerű színész négyéves fia, Noel Harry Potter-lázban ég, minden este fel kell neki olvasni egy-egy részt a könyvből. Amikor viszont az apukája elfárad, ő talál ki történeteket, amelyeket szerencsére egyből meg is oszt a szüleivel.

Reflektor 12-12-17


szerző:
2012.12.17. 23:55
Reflektor 12-12-17

Reflektor: Oláh Gergő a 2012-es X-Faktor győztese. Hujber Ferenc kisfia meséket költ.

Negyven perc alatt egy 200 oldalas könyv? Lehetséges?

Ulz Mátyás 14 éves kamasz Dunakeszin. Jó tanuló, sportol, nem tud még vezetni, és képes villámgyorsan kiolvasni egy könyvet. Nem hiszik? Már több Rejtő könyvet is olvasott, de a Fókusz meglepte egy olyannal, amit még nem. Sikerül neki? Tehetség vagy furfangosság?

Fókusz 12-12-04


szerző:
2012.12.04. 20:55
Fókusz 12-12-04

Fókusz: Babavárásról őszintén - Ördög Nóri elsírta magát, amikor életének legnehezebb időszakáról mesélt, de megosztja velünk a legboldogabb pillanatokat is. Presserrel Londonban - Az LGT a Rolling Stones menedzserének is kellett. Hogyan kerültek a magyarok az Abbey Road-i stúdióba? Csodagyerek? - Matyi 40 perc alatt kiolvas egy könyvet? Zseni vagy titokzatos módszert használ?

Rendhagyó interjú Kern Andrással és Bárdos Andrással

A neves színész és az ismert újságíró másfél évtizede barátkozott össze, de amikor munkaügyben kellett együttműködniük, annak valahogy mindig botrány lett a vége. Ennek ellenére nemrég mégis közös vállalkozásba kezdtek.

Reflektor 12-11-29


szerző:
2012.11.30. 00:35
Reflektor 12-11-29

Reflektor: Rendhagyó interjú Kern Andrással és Bárdos Andrással. VV Veronika új életet kezdett! Az egykori villalakó új élete, ha hiszik, ha nem, a plasztikai sebész rendelőjében startolt. Veronika őszintén mesélt riporterünknek a gyökeres átalakulás okairól.

Puding létrán lépdel a Guinness-rekord felé

Csak pár lépés az emberiség többségének, Istvánnak azonban kínszenvedés leszállni a 3 fokos kettőslétráról. 14 óra alatt 40 ezer lépés, és 10 km – ezt a távot, illetve leginkább saját magát győzte le a Várpalotai szobafestő.

Reggeli - Csak csajok 12-04-23

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

XXI. század 12-02-29


szerző:
2012.02.29. 23:30
XXI. század 12-02-29

XXI. század: Gojko Mitic több mint egy tucat indiánfilmben játszott úgy, hogy soha nem látott indiánt. A filmek mégis sikert arattak, egy egész nemzedék nőtt fel rajtuk. - Breuer Marcellt a világ legjobb építészei közt tartják számon. Huszonéves korában ő találta fel a csőbútort, amelyen egyébként a mai napig ülünk az irodákban.

A szerelem rabjai 12-02-24

A szerelem rabjai, 78. rész: Carlos elárulja Paznak, hogy tudja, hogy ő írta a könyvet. Barbara még mindig nem bocsátja meg Victoriának, hogy lefeküdt Nicolasszal, és csúnyán összevesznek. Alejandro megfenyegeti Santiagót. Barbara közli a családdal, hogy ő is Nicolas egy pár.

Portré 12-01-29


szerző:
2012.01.30. 01:55
Portré 12-01-29

Portré: A szexuálpszichológus Rusz Edit pályafutását óvónőként kezdte, de írt már könyvet, jelenleg is praktizál, és boldog feleség. A Portréban rengeteg aktuális problémát felvázol, és azt mondja, a hétköznapokban nemcsak kamaszok, de idősek is megkeresik gondjaikkal.

Exkluzív interjú a kémregények királyával

Tű a szénakazalban, A Katedrális vagy A titánok bukása. Világsikerű regények, melyek szerzője a magyar olvasók közönség díját is átvehette. Ken Follett budapesti villámlátogatása során a Fókusz riporterének rendhagyó interjút adott.

Fél kettő 11-10-18


szerző:
2011.10.18. 14:15
Fél kettő 11-10-18

Fél kettő: Az első kieső - Hogyan dolgozta fel távozását az X-Faktorból Gyurcsík Tibor? Családi történetek - hatgyermekes édesapa és sikeres író, Kepes Andrással beszélgettünk. Gólyahír barátok közt - Tihanyi Tóth Csaba felesége már a negyedik hónapban van, vendégünk a házaspár.

Stohl már munkába állna a börtönben

Egyszemélyes zárkában van Stohl András. A színész már kiolvasta a magával bevitt könyveket, így most unatkozik.

Madonnától a Szexet keresik a legtöbben

Madonna vezeti azt a könyvsikerlistát az Egyesült Államokban, amelyen "kaphatatlan", vagy már csakis antikváriumokból szerezhetők be.

„Hugh Grant könyvesboltjáért” kampányolnak

2 héten belül bezárni kényszerül Nagy-Britannia egyik leghíresebb könyvesboltja, amely a Sztárom a párom című film alkotóit is megihlette.

Magyaré a világ legnagyobb könyve

A kötetet nyolc ember tudja lapozni, és egy könyvespolc helyett csak egy külön szobában fér el. Viszont magyar ember készíttette - 40 millióért.

Határsértésért halál Romániában

Az 1980-as évek Romániájában sokan próbáltak átmenekülni a határon. Sokan közülük örökre eltűntek.

Férfiak helyett könyvet ragadunk a kezünkbe

A statisztikák szerint a nők többet olvasnak férfitársaiknál. A miértre egy olasz könyvkiadó keresett és talált választ.

Újra könyvek lepik el a Vörösmarty teret

Csütörtökön indul az Ünnepi Könyvhét Budapesten, a Vörösmarty téren.

Fél Kettő 11-05-19


szerző:
2011.05.19. 14:20
Fél Kettő 11-05-19

Fél Kettő: Terézanyu - Vendégünk a szinglik bibliájának írónője. Csajok a csúcson - Gigi és Anikó a Villa után műsorvezetők lettek. Botrányfilm - Diana hercegnő végzetes balesete és a legújabb összeesküvés-elméletek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való