KERESÉS search-close

költészet napja

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "költészet napja"

Költészet napja: színészből lett rendőrségi szóvivő szaval

A költészet napja alkalmából a színészből lett rendőrségi szóvivő is szaval az interneten. Nem is akármit és nem is akárhogyan! Gál Kristóf a Bëlgától a Rendőrmunka című alapművet adja elő, elementáris erővel és átéléssel. Lehet, hogy színészből lesz a legjobb rendőr?

Ezren énekelték József Attila Tiszta szívvel című versét

Három gimnázium tanulói énekelték egyszerre József Attila Tiszta szívvel című versét. Április 11-e a költészet napja, József Attila születésnapján sok helyen felolvasással, előadásokkal, versmaratonnal emlékeztek, az internetet pedig ellepték a különleges szavalatok. 

MÁCSAI PÁL: József Attila mindig népszerű, ő egy óriás

Ezer torokból szólt Budapest belvárosában József Attila Tiszta szívvel című verse. Három gimnázium tanulói énekelték egyszerre a költő megzenésített versét a költészet napján.

Levegőt! – így üzentek Orbánnak

Krétával írták tele Orbán Viktor utcáját a költészet napja alkalmából.  A 444 egyik olvasója fotózta le a miniszterelnök budapesti, Cinege utcai otthona előtti járdát ma reggel.

Ma van a magyar költészet napja!


szerző:
2018.04.11. 07:39
Ma van a magyar költészet napja!

Ma van József Attila születésnapja, ami 1964 óta a magyar költészet napja is! Mi Kemény Zsófival, egy fiatal költővel és slammerrel ünnepelünk, akitől azt is megtudjuk, hogy mi is az slammelés és slam poetry!

Itt élő külföldi sztárok mondanak verset

A magyar nyelv előtt tisztelegnek az itt élő külföldi sztárok. A költészet napján verset is mondanak, és láthatják az utóbbi évek legviccesebb szavalóit is.

 

GORBUNOV DMITRIJ: József Attila - Mama című versét mondja el

Vers mindenkinek enyhe akcentussal. A magyar költészet napja alkalmából hazánkban élő, de nem magyar anyanyelvű hírességeket kértünk meg, hogy szavalják el kedvenc versüket.

5 kihagyhatatlan film, felejthetetlen irodalmi alakokról!

A magyar költészet napjának alkalmából úgy gondoltuk, összeszedünk néhány olyan alkotást, ami betekintést enged kedvenc íróink és költőink életébe, miközben nagyszerűen szórakozunk és fantasztikus színészeknek köszönhetően elevenednek meg a nagyok!

Hajnalig szavalják József Attila verseit

Még a brit nagykövet is magyarul verselt, kortárs költők a saját műveikkel, versmaratonon állnak ki a magyar költészet napján. A szegedi egyetem előtt pedig az a cél, hogy hajnal 1-ig József Attila összes művét felolvassák. A költő 111 éve április 11-én született, ezért van ezen a napon a költészet napja.
 

​„Mert annyit érek én, amennyit ér a szó versemben”

Mi mással is lehetne méltó emléket állítani a magyar költészet napjának, mint egy gyönyörű vers elszavalásával? Józan László a Barátok közt sorozat szereplője, számára legkedvesebb versével, Radnóti Miklós: Tétova óda című költeményével emlékezik meg a költészet napjáról.

Radnóti Miklós: Tétova óda


szerző:
2016.04.11. 07:00
Radnóti Miklós: Tétova óda

Mi mással is lehetne méltó emléket állítani a magyar költészet napjának, mint egy gyönyörű vers elszavalásával. Józan László a Barátok közt sorozat szereplője, kedvenc versével Radnóti Miklós: Tétova óda című költeményével emlékezik meg a költészet napjáról.

Szabő Lőrinc: A bolond igazsága


szerző:
2016.04.11. 07:00
Szabő Lőrinc: A bolond igazsága

József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta. A költészettel szoros kapcsolatban álló Németh Kristóf, Szabó Lőrinc versével emlékezik erre a napra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való