KERESÉS search-close

kórházak

45 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kórházak"

Kórházi klímákra gyűjtenek

Szülői ágyak után klímákra gyűjt a gyermekkórházaknak. Ismét adománygyűjtésbe kezdett a sárbogárdi Orosvári Zsolt. Másfél éve 5 millió forint jött össze, és 400 ágyat vettek, hogy a szülők ne a földön töltsék az éjszakát, ha a gyermekükkel akarnak maradni a kórházban. A maradék pénzből az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal közösen most klímákkal akarják ellátni a gyermekosztályokat.

Egészségügyi körkép/kórkép

Július elseje, a magyar egészségügy napja, 201 éve, e napon született Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője”. Ez alkalomból nézzünk, milyen ma az egészségügy helyzete.

Sugárvédelmi átvilágítás kórházakban

Valamennyi kórház rendelkezik sugárvédelmi szabályzattal és be is tartja az abban foglaltakat. Ezt írta Híradónknak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Két intézmény van, ahol a szabályzat meghosszabbítása éppen folyamatban van. Az Országos Atomenergia Hivatal múlt héten indított vizsgálatot a Péterfy kórházban, miután kiderült, az intézmény sugárvédelmi szabályzata lejárt, a dolgozók szerint pedig a röntgenvizsgálatoknál használt védőfelszereléseik rossz állapotban vannak.

Uniós pénzből fejlesztenek a magyar kórházakban

Jelenleg hatvan magyar kórházban hajtanak végre fejlesztéseket brüsszeli forrásból. Erről az uniós fejlesztéspolitikai államtitkár beszélt a Magyar Nemzetnek. Vitályos Eszter szerint a pénzből épületeket újítanak fel és orvosi eszközöket szereznek be. Egy kutatás szerint az előző költségvetési ciklusban több mint, 500 milliárd forint uniós pénzből fejlesztették a magyar kórházakat.

Magán kontra állami egészségügy

Egyre több a magánegészségügyi intézmény és egyre több pénzt hagyunk náluk. Egy felmérés szerint tavaly fejenként átlagosan 200 ezer forintot. Pedig sokaknak nagyon jó tapasztalatai is vannak az állami egészségügyben, de tény, hogy az általános bizalom nem túl nagy. Nézzük, hol mit kapunk és hol mi mennyibe került.

A sürgősségieket ellenőrzi az ÁSZ

A kórházak sürgősségi ellátását vizsgálja az Állami Számvevőszék. Erről elsőként a Magyar Idők írt. Ellenőrzik a minisztériumot, a mentőszolgálatot és az egészségbiztosítót is. AZ RTL Híradóban többször beszámoltunk olyan esetekről, amikor súlyos, akár életveszélyes állapotú betegeknek kellett órákon át a folyosókon várakozni…

Folytatódhat a felmondási hullám a kórházakban

Várhatóan folytatódik a felmondási hullám a kórházakban - így reagált a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője arra, hogy nemrég felmondott az orosházi kórház sürgősségi osztályvezetője és a főnővér is. A hvg szerint azért, mert nem fizették ki a túlóráikat. A kórház úgy reagált, ettől még zavartalan az ellátás az osztályon, és betöltik a megüresedő álláshelyeket. Legutóbb az ajkai és a budapesti Honvéd kórházban mondtak fel többen hasonló gondok miatt.

 

Kórházi fertőzések: 440 halott!

440-en biztosan meghaltak tavaly kórházi fertőzésben, több mint 15 ezren pedig megbetegedtek - ez derül ki a most nyilvánosságra hozott adatokból.  A Híradónk által megkérdezett szakember szerint az esetek egy részét nem is jelentik az intézmények.

Magánszolgáltatók államosítása?

A magánegészségügy és az állami egészségügy viszonya zavaros és rendezetlen. Mostanában hallani kormánytervekről ennek kezelésére, szó esik például bizonyos jól működő magánszolgáltatások esetleges államosításáról, de az nem tudható, hogy valójában mi lesz.

Anarchia van a kórházakban


szerző:
2018.08.06. 18:34
Anarchia van a kórházakban

Pénzügyi anarchia uralkodik a kórházakban, rendszerszintű, hogy a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem tartják be az egészségügyi intézmények – erről beszélt az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László az elmúlt években végzett ellenőrzéseik eredményét összegezte.

Betegen megyünk be és még betegebben jövünk ki?

Kórházba gyógyulni megy az ember, nem pedig azért, hogy összeszedjen valami fertőzést, vagy ne adj’ isten rühös legyen, ahogy ez történt nemrég a Margit kórházban. De rühöt egy másik riportalanyunk is kapott a kórházban, és mondjuk, ő örülhetne, ha csak ennyivel megúszta volna. Mert állítása szerint kórházi fertőzést kapott, ami miatt még a lábát is elvesztette.

Fókusz 2018-01-09


szerző:
2018.01.09. 18:55
Kabátban ülnek a gyerekklinikán

Jéghidegek a radiátorok a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai Gyerekklinikáján is. Több gyerek és szülő is kabátban ült a folyosón, amikor ma ott jártunk, miután egy nézőnk levelet írt szerkesztőségünkbe az ottani állapotokról. A kórtermekben olajradiátorokkal fűtenek, az egyetem szerint felújítás van, ezért átmenetileg nem működik a fűtés. Az emberi erőforrások minisztere azt ígérte: a felújításokkal a lehető leggyorsabban végeznek és a fűtési szezon kezdetére minden intézményben lesz fűtés.

Fókusz 2017-08-30


szerző:
2017.08.30. 17:20
Zárt kormányzati telefonrendszer kiépítésére készül a kormány

A telefonvonal nemcsak a kormányzati szervekhez, hanem a kórházakhoz és a bíróságokhoz is elér majd. A lépést költségcsökkentéssel indokolják. A Demokratikus Koalíció attól tart, hogy a kormány közvetlen irányítása alá akarja vonni a bíróságokat is. Az Országos Bírósági Hivatal azt közölte, még keresik, ki az illetékes az ügyben.

Tízezres büntetések a kórházaknak

Néhány tízezer forintra bünteti a kórházakat a tisztiorvosi szolgálat, ha hibáznak a beteg ellátásban. Ezt elsőként a Népszava írta meg. Tavaly a lap szerint csaknem 600 panaszt vizsgáltak, de csak 23 esetben büntettek. Ezekből mindössze három konkrét esetet lehet megismerni, a honlapon csak ennyit tettek közzé. A Társaság a Szabadságjogokért szerint nincs visszatartó erejük a néhány tízezer forintos bírságoknak. A minisztérium nem válaszolt az RTL Híradó kérdéseire.

Fertőtlenítőszerre gyűjtenek a kórházaknak

Kézfertőtlenítő szerre gyűjt a kórházaknak a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. Szerintük a kórházi osztályok többségén csak kevés helyen van fertőtlenítőszer, az orvosok is alig, a betegek pedig szinte egyáltalán nem férnek hozzá. Pedig a szervezet szerint ez a legfontosabb a kórházi fertőzések elleni küzdelemben. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták az RTL Híradónak, hogy minden kórházban megfelelő fertőtlenítőt használnak, és a kórházak pályázhatnak európai uniós támogatásra, ha fertőtlenítőket szeretnének felszerelni.

Egészségügy: kevesebb a pénz?

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese elmondta, az előző időszakban sok beruházás valósult meg a megyei központi kórházakban. Ezért az új fejlesztési időszakban ezt mégegyszer nem kell megcsinálni.

Apró ruhákat varr hobbiból

Koraszülöttöknek varr speciális, apró ruhákat egy budapesti férfi, hobbiból. Felesége már hosszú évek óta gyártja az úgynevezett inkubátor pólókat, ő tanította meg férfit, hogyan kell használni a varrógépet. Az elkészült babaholmikat a Koraszülöttek Országos Egyesületének adják, akik kórházaknak ajándékozzák azokat.

Mennyibe kerül a parkolás a kórházaknál?

Talán Önökkel is előfordult, hogy egy beteg családtagot vagy ismerőst vittek kocsival kórházba. A legtöbb intézményben azzal szembesülhet az ember, hogy gondot jelent a parkolás. Vagy túl messze lehet megállni, mert egyáltalán nincs hely a közelben, és még ott is fizetni kell, vagy be lehet hajtani a kórházba, de ott aztán néha vagyonokba kerül a parkolás. Egy nézőnk írt nekünk felháborodott levelet, hogy már a gatyája is rámegy a parkolásra Debrecenben. Moskovics Judit elment vele a Kenézy kórházba, aztán végigjárt több budapesti intézményt is. Íme!

Házon kívül 2016-09-28


szerző:
2016.09.28. 23:50
Pénzhiány miatt elküldik a betegeket

Vannak olyan kórházak, amelyek továbbküldik a betegeket más intézménybe, mert hiányzik valamilyen műtéti eszközük. Ezt mondta Híradónknak az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. A legfrissebb adatok szerint a kórházak adóssága csaknem 52 milliárd forint, és ez folyamatosan nő, a szakértő szerint az év végére elérheti a 70 milliárd forintot. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától adásunkig nem reagáltak.

A hálafestőknek is szükségük lehet segítségre

Hálából festette ki a kistarcsai kórház gyerekosztályát az apuka, aki hálapénz helyett saját munkájával viszonozta, hogy meggyógyították a kislányát egész mozgalmat indított el. Lakatos Norberthez egyetemisták, munkahelyi közösségek csatlakoztak. Az omladozó falú kórházak persze, hogy örömmel fogadják a gyors és ingyen munkát. Csakhogy miközben Norbert teljes szívvel és szakértelemmel másoknak segít, és látja, hogy értelme van a munkájuknak, az ő fizetése, bevétele nemhogy több nem lesz, de bizony szorosra kell húznia a nadrágszíjat.

Egészségügy: magán és/vagy állami?

Az állami kórházak ugyan túlterheltek, de mégis vannak szabad kapacitásaik. Azaz, például: üresen állnak műtők, főleg délután és hétvégén. Voltak kezdeményezések arra, hogy kórházak fizetős beteget fogadhassanak olyankor, amikor műtőik egyébként állnak, de tavaly óta törvény tiltja, hogy állami kórház fizetős magyar beteget fogadjon. Vannak persze trükkök, nem is kevés, de ez a szabály.

Saját zsebünkből is százmilliárdokat költünk egészségünkre

Az állam szerint eleget költ egészségünkre a mi pénzünkből, ám a beteg matuzsálemi műszerekkel, ijesztő viszonyokkal és ellátással szembesül a kórházakban. De saját zsebünkből is százmilliárdokat költünk egészségünkre, de ezt a pénzt csak magáncégeknél hagyhatjuk, az államnak nem kell. Van, akinek üzlet az egészségügy, akkor az államnak legalább részben miért nem?

A kórházak kétharmadában kevés az orvos?

Három kórházból kettőben nincs elég orvos és ápoló, minden ötödikben pedig még azt sem tudják biztosítani, hogy az orvosok megfelelően tudjanak kezet mosni, fertőtleníteni.

Orvosok és ápolók, akik ki merték mondani az igazságot!

1001 orvos hálapénz nélkül - ez volt az a petíció, melyben közel 800 magyar orvos nevét vállalva állt ki a magyar egészségügyért. Nem akarnak több hálapénzt és úgy érzik, az évek óta húzódó ügyben az utolsó utáni pillanatban kérik a segítséget!

Egészségügy: mitől lehet jobb?

Totális offenzívát indít az egészségügyben az új államtitkár, mondja, de több pénzt csak akkor kér az ágazatnak, ha sikerül változtatni. S hogy mennyi pénzre van szükség, csak akkor lehet tudni, ha a teljes lakosságot felmérik.

Mi a jövője a hazai egészségügynek?

A magyar egészségügy Európában párját ritkítóan kevés pénzből működik. Az új államtitkár szerint viszont csak akkor lehet több pénzt kérni a költségvetésből, ha változtatnak a rendszeren. Ez a rendszerváltás óta még senkinek sem sikerült. A kórházak tele vannak adóssággal, a szakemberek elmennek. Az itthon maradók közül hárman vendégeink: mit kellene változtatni?

Rövidebbek lettek a kórházi várólisták

A kormány még decemberben indított programot a várólisták csökkentésére: a kórházak idén 5 milliárd forintot kapnak arra, hogy több műtétet végezzenek el. Eddig 3200 plusz operációt hajtottak végre.

A minimálbéremelés visszásságai

Alig keres többet az, aki éveken át tanult és hosszú évek óta dolgozik, mint az, akit minimálbéren foglalkoztatnak. Furcsa viszonyok kórházakban, iskolákban vagy bölcsődékben.

Pénz az iszapkatasztrófában érintett kórházaknak

240 milliós támogatásra számíthatnak a vörösiszap sérülteket ellátó egészségügyi intézmények.

Halottmosdatás ingyen vagy 16 ezerért

Óriási különbségek vannak a kórházak díjszabásai között, az Egészségbiztosítási Felügyelet szerint.

Súlyos pénzhiány a görög kórházakban

Van olyan intézmény, ahol már tűre sincs pénz. A helyzet életveszélyes az orvosok szerint.

Több kórházban még tilos a látogatás

Még 15 városban van részleges vagy teljes látogatási tilalom az infleunza megelőzés miatt.

Járna a pluszpénz, de mégsem lesz?

Panaszkodnak a kórházak, hogy nehezen tudják kigazdálkodni a dolgozóiknak járó 98 ezer forintot.

Átutalták a 6 milliárdot a kórházaknak

A kórházak és szakrendelők 4,5 milliárd forintot még októberben megkaptak.

Még sincs pluszpénz idén a kórházaknak

Csak januárban férnek hozzá a kórházak a 6 milliárd forint plusz forráshoz.

Átutalták a 4,5 milliárdot a kórházaknak

Szerdán utalta át az OEP a kórházaknak a 4,5 milliárdot, amelyről két hete állapodtak meg.

Lesz pluszpénz a kórházaknak


szerző:
2009.09.29. 19:03
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való