KERESÉS search-close

kínai hitel

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kínai hitel"

750 milliárd egy vasúti vonalra – ráadásul hitelből

Minden idők legdrágább magyarországi vasúti beruházása kezdődik jövőre. Egyetlen vonal, a Budapestet Belgráddal összekötő vasút magyarországi szakaszára költ a kormány, ráadásul kínai hitelből. Azt próbáltuk kideríteni, vajon megéri-e ennyire eladósodni Kínának.

LMP: „Ez már hazaárulás”

Hazaárulásnak tartja az LMP társelnöke, hogy szerinte sokszorosan túlárazva építi a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszát. A beruházást főként kínai hitelből fizetnék, és kilométerenként több mint 4 milliárdba kerülne.

Uniós vizsgálat Magyarország ellen

Tiltott állami támogatás és versenyjogi szabályok megsértése miatt folyik uniós vizsgálat Magyarország ellen - ezt Lázár János ismerte el az RTL Híradó kérdésére. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításával kapcsolatban konstruktív tárgyalások folynak Brüsszellel. A Magyar Nemzet írta meg, hogy az unió kötelezettségszegési eljárást készít elő Magyarország ellen az összesen 550 milliárd forintos, majdnem teljesen kínai hitelből megvalósuló vasútfejlesztés miatt. Az Együtt szerint érthetetlen, hogy egy Kínának fontos európai teherszállító folyosót miért a magyar adófizetők fizetnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való