KERESÉS search-close

kártevő

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kártevő"

Hamarosan újra ellepnek mindent a poloskák!

Csütörtöktől ismét 20 fok felett lehet a maximum. Merkl Ottó biológus szerint nemcsak a földeken, mindenhol több kártevőre lehet számítani a szokatlan meleg miatt. A szakértő szerint idén is lesznek úgynevezett inváziós rovarok, ilyen az ázsiai márványpoloska, a harlekin katica, és egyre több új lepkefaj rághatja le a haszonnövényeket.

INVÁZIÓ: Hamarosan újra ellepnek mindent a poloskák!

Csütörtöktől ismét 20 fok felett lehet a maximum. Merkl Ottó biológus szerint nemcsak a földeken, mindenhol több kártevőre lehet számítani a szokatlan meleg miatt. A szakértő szerint idén is lesznek úgynevezett inváziós rovarok, ilyen az ázsiai márványpoloska, a harlekin katica, és egyre több új lepkefaj rághatja le a haszonnövényeket.

Ágyi poloskák a kórházban?

Ágyi poloskák csíphettek össze egy három hetes kisbabát és édesanyját a Heim Pál gyermekkórházban. Ezt állítja az anya, aki nyilatkozott Híradónknak, az ő lábán máig látni a csípéseket. Az ágyi poloskáról fotó is készült. A fiatal nő szerint az övé nem egyedi eset. Az intézményben azt mondják, a kórteremben már nincsenek ágyi poloskák, a többiben pedig megelőző fertőtlenítést végeztek. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint a betegek akár haza is vihetik a kártevőket ruházatukon.

 

Vaddisznótól féltik a gyerekeket

Feltúrják a kerteket, tönkreteszik az ültetvényt, rengetegen panaszkodnak a vadon élő állatokra a Tolna megyei Mórágyon. Őzek és vaddisznók is szabadon járják a település utcáit. Van, aki a gyerekeket félti a legjobban, mert az iskola környékén is megjelentek már az állatok. A helyiek szerint hiába jelezték a problémát az önkormányzatnál, nem történt semmi. A polgármester ezt cáfolta.

Mindent elleptek a poloskák, tudunk ellenük védekezni?

Bizonyára sokaknál vendégeskedett mostanában ez a rovar, amely az utóbbi hetekben tömegesen lepte el Magyarországot. A zöld színű vándorpoloska és a szürkésbarnás ázsiai márványos poloska rengeteg bosszúságot okoz, és a betolakodók ellen tenni különösebben nem lehet semmit.

Selyemfényű puszpángmoly invázió Tápiószőlősön

Tátrai Tibor Ádám nézőnktől kaptuk ezeket a képeket, amelyek Tápiószőlősön készültek. A fotókon látható lepkék és azok hernyói eredetileg ázsiai elterjedésűek, Magyarországon újonnan megjelent kártevők. Első példányukat 2011-ben gyűjtötték Sopron környékén.

Galambra vadásznál? Gordonnal megteheted!

Mi a legjobb módja a kártevőírtásnak? Ha megesszük őket! Persze, nem kell félni, Gordon nem a városi galambokat akarta a tányérján látni, ennél azért egy picivel messzebb utazott a finom vacsoráért.

Óvakodjunk a kullancsoktól!

A világ egyik legelterjedtebb vérszívója ellen nagyon fontos, hogy megfelelően védekezzünk. A példányok 50%-a fertőzött és csípésükkel nagyon veszélyes betegségeket okozhatnak!

Veszélyes vérszívók


szerző:
2016.04.17. 10:00
Veszélyes vérszívók

A kullancsok a Földön mindenhol megtalálhatók, nemcsak az erdőkben, de már a városok parkjaiban is. Így soha nem lehet elég óvatos az ember. Na de hogyan védekezzünk ellenük?

Szuperpatkányok inváziója jöhet?

A szakértők szerint Angliában új, minden eddiginél nagyobb szuperpatkányok szaporodtak el. Az állatok az enyhe télnek és a gyenge írtószereknek köszönhetően közel 200 millióan vannak csak Londonban.

Takarítson serényen, különben ezekkel a szörnyetegekkel kell megosztania a lakását!

Bízzon bennünk, ha megnézi ezeket a képeket, motiváltabb lesz a következő takarításnál!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való