KERESÉS search-close

jelentés

61 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jelentés"

Nyilvánosságra kerülhet a korrupciós vizsgálat eredménye

Nyilvánosságra hozzák a magyarországi korrupcióról szóló jelentést. Ezt a Belügyminisztérium azután ígérte meg, hogy az Európa Tanács korrupcióellenes ügynökségének vezetője az Euronewsnak azt mondta: a dokumentumot Magyarországon kívül egyedül Fehéroroszország tartotta vissza. A szervezet vezetője szerint a jelentésben a parlamenti képviselőket, bírókat és ügyészeket érintő korrupcióval is foglalkoznak.

A korrupció miatt is aggódik az amerikai külügyminisztérium

Korrupció gyanúját veti fel, hogy a magyar állam előnyben részesíti a gazdasági élet bizonyos szereplőit - egyebek mellett ezt állapította meg az amerikai külügyminisztérium friss országjelentésében. Kritizálták a plakátkampányokat, a börtönök túlzsúfoltságát, a vagyonnyilatkozatok rendszerét, és azt is, hogy a Terrorelhárítási Központ bírói felhatalmazás nélkül indíthat megfigyeléseket. A Külügyminisztérium szerint a magyar gazdaság növekedése cáfolja a korrupciós vádakat.

Mit jelent a kókányol kifejezés? Zsuzsu és Reni válaszol!

Roli feladta a leckét a lányoknak! Reni szerint a kókányol azt jelenti mismásol, Zsuzsu azonban a mismásol kifejeztést sem hallotta még.

VV Reni a ruhatárad alapján megmondja, hogy ki vagy!

VV Reni Adrinak fejtette ki, hogy pszichológiai kutatások bizonyítják, hogy a ruha színe és az ember lelki állapota között összefüggés van.

˝A legszexibb te vagy!˝

VV Roli folytatja videónaplóját. Helyzetjelentést küldött a ValóVilág nézőinek az iskolahétről, a társairól és vadonatúj taktikájáról, ami - az általa megítélt - legszexibb lányához köthető.

Még mindig nem nyilvános a korrupcióellenes jelentés

Csak Magyarország és Fehéroroszország nem hozta még nyilvánosságra az Európa Tanács korrupcióellenes csoportjának tavalyi jelentését. Ebben azt foglalták össze, hogy mi valósult meg azokból a korrupció ellenes ajánlásokból, amelyeket a testület még 2015-ben fogalmazott meg. A belügyminiszter azt közölte: nincs megszabva, hogy mikor kell nyilvánosságra hozniuk a dokumentumot.

A magyar átlagéletkor 10 évvel kevesebb a spanyolnál

Az anyagi jólét és a várható élettartam egyértelműen összefügg. Ezt mutatja a legutóbbi Eurostat jelentés is, amely szerint a legmagasabb életkor a spanyol főváros, Madrid környékén várható, 85.2 év. Nagyon rosszul szerepelt Észak-Magyarország, Európában a 7. legrosszabb helyen áll, itt csupán 74.6 évre számíthat az átlagpolgár.

Felmelegedés: van idő megállítani?

Itt egy többszáz oldalas, ezernyi tudós munkájával készült dokumentum, amelynek címzettje: a világ, vagy hét és fél milliárd ember és lényegében azt mondja, 12 éven belül tektonikus, mindenkit és mindent befolyásoló változásokra van szükség ahhoz, hogy a föld átlaghőmérséklete „csak” 1,5 fokkal emelkedjen. Kormányok, vállalatok, emberek: mindenkinek van dolga. De hogyan lehetne ezt a fontos témát napirenden tartani?

OECD: kevés pénz megy oktatásra

Az OECD átlaghoz képest még mindig kevesebbet költ Magyarország az oktatásra - ez derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet legfrissebb jelentéséből. Míg az OECD átlag 5 százalék, addig Magyarország a GDP alig 4 százalékát költi erre.

Megszavazták a jelentést

Elfogadta az Európai Parlament a magyarországi jogállamiságot bíráló Sargentini-jelentést, ezzel újabb szakaszába lép a magyar kormány elleni vizsgálat az európai alapjogok veszélyeztetése miatt.

„Veszélyes szintű korrupció”

Olyan nagy a korrupció Magyarországon, hogy az már a jogállamiságot veszélyezteti - ezt állapította meg az Európai Parlament költségvetési szakbizottságának jelentése. A dokumentumot a Fidesz pártcsaládjába tartozó képviselő készítette és az Európai Néppárt is támogatta.

 

Miről mesélnek és árulkodnak a tetoválásaink?

Minden testre varrt képnek, vagy szövegnek mondanivalója van, ám vannak, amelyek mindennél többet jelentenek viselőiknek. Lássuk a sztárok legféltettebb tetoválásait!

ELIOS: ismert módszer Kalocsán

Kiszivárgott az OLAF vizsgálat Kalocsát érintő része, kiderült, hogy a Tiborcz István alapította Elios ott ugyanazzal a módszerrel nyert közbeszerzést, mint Szolnokon. Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala szerint az uniós pályázatot manipulálták, és a pályázat elméletileg független ellenőrei az Eliosban is érdekeltek voltak.

 

Visszakérnek 3,3 milliárdot uniós támogatást

Két uniós beruházásnál visszafizettetné az Unió a támogatást, amihez Homolya Róbert közlekedés-politikáért felelős államtitkárnak korábban köze lehetett - tudta meg a 24.hu. A székesfehérvári Szent István Múzeum és az abádszalóki önkormányzat beruházásának 3,3 milliárd forintnyi támogatását kérik vissza szabálytalanságok miatt. A Fejlesztési Minisztérium szerint a vizsgált ügyekben nincs összeférhetetlenség, az Unió Csalás Elleni Hivatalának jelentése még nem végleges és az ezzel kapcsolatos vádakat a választási kampány részének tekintik.

RTLII Híradó 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 21:30
„Legkevésbé demokratikus ország”

Magyarország a legkevésbé demokratikus ország az Európai Unióban. Ezt állapította meg friss országjelentésében a Freedom House. A nemzetközi szervezet szerint Magyarország egy évtizede még sikertörténetnek tűnt, de mostanra egy tekintélyelvű rendszer felé halad. A kormány szerint a jelentés egy támadássorozat része, amivel meg akarják buktatni Orbán Viktort.

 

Szabálytalanságot találtak az Eilosnál

Súlyos szabálytalanságokat, összeférhetetlenséget is talált az Európa Unió Csalás Elleni Hivatala az Elios Zrt közbeszerzéseinél – értesült a Wall Street Journal. A hivatal a 2011 és 2015 közötti időszakot vizsgálta. A közvilágítási munkákat végző cégben ekkor még érdekeltsége volt Tiborcz Istvánnak. A hivatal jelentését elküldte a magyar ügyészségnek és az Európai Bizottságnak is. Az amerikai gazdasági napilap értesülése szerint a hivatal azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy kérje vissza az elköltött 40 millió eurót.

Metróbaleset: nincs felelős

Csaknem egy évvel az ország eddigi legsúlyosabb metróbalesete után sem tudni, hogy miért történt. Sem műszaki, sem személyi felelőst nem találtak. Erről a BKV vezérigazgatója beszélt az ATV-nek. Bolla Tibor azután mondta ezt, hogy megkapták a Közlekedésbiztonsági Szervezet jelentését a balesetről. A vizsgálati eredmény azonban egyelőre nem nyilvános.

Nyilvánosak lesznek a kórházi fertőzésekről szóló adatok

Jogos igény, hogy közérthetőek legyenek a kórházi fertőzésekről szóló adatok és ebben lesz előrelépés. Ezt mondta az RTL Híradónak az egészségügyért felelős helyettes államtitkár. Mészáros János azt ígérte, napokon belül elérhetőek lesznek a 2016-os fertőzéses esetekről szóló adatok. A hétvégén számoltunk be arról, hogy szeptember elsején kellett volna közzé tenni a tavalyi jelentést, de ez nem történt meg. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint az a baj, hogy szemléletváltás sem történik, még mindig nincs például elég kézfertőtlenítő a kórházakban.

Naponta kell jelenteniük a kórházigazgatóknak

Naponta kell jelenteniük a kórházigazgatóknak az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, akkor is, ha nem történt semmi rendkívüli. Erről a Népszava írt elsőként. A lap úgy tudja, ezt azzal indokolták, hogy a fenntartó és a minisztérium nem szeretné, ha a sajtóból értesülnének a problémákról. Híradónknak több kórházigazgató is elmondta, hogy kaptak ilyen utasítást, de nyilatkozni egyikük sem akart. A kórházfenntartó szerint minderre azért van szükség, hogy időben tudjanak cselekedni, ha valamilyen probléma van.

Lehel beismerte ügynökmúltját

Beismerte ügynökmúltját Lehel László, aki pár nappal ezelőttig vezette az Ökumenikus Segélyszervezetet. Maga kérte felfüggesztését, miután a Magyar Nemzet megírta róla, hogy beszervezte az államszocialista Belügyminisztérium. Lehel saját állítása szerint nem készített jelentéseket. Tartótisztjeinek csak szóban adott információkat elsősorban eseményekről, valamint az egyház és az ifjúság viszonyáról.

Szovjet kém lehetett Rökk Marika

Szovjet kém lehetett Rökk Marika operett primadonna, legalábbis ezt állítja a Guerdian című angol lap. Egy hatvan éve titkosított, de most nyilvánosságra került dokumentum szerint a náci Németország egyik legnépszerűbb színésznőjét a negyvenes években szervezte be a KGB, hogy jelentéseket küldjön a nácikról Moszkvába. A Híradónknak nyilatkozó szakértő elképzelhetetlennek tartja, hogy Rökk Marika kémkedett volna.

Demszky visszautasítja a vádakat

Visszautasítja Demszky Gábor, hogy bármi köze lenne a 4-es metróval kapcsolatos visszaélésekhez. Az előző budapesti főpolgármester a Híradónak azt nyilatkozta: őt meg sem kereste az unió csalás elleni hivatala. Jogi képviselője pedig azt mondta: jó hírnév megsértése miatt perek indulhatnak. Közben a Fidesz azt javasolja, hogy a főváros hozzon létre egy vizsgálóbizottságot. Az uniós vizsgálat szerint 59 milliárd forintot visszakövetelhetnek a visszaélések miatt. 

Lázár szerint hazug a jelentés

Arcot, gyomrot ért ütés, gumibotozás, tiszteletlen viselkedés. Ilyenekről is beszámoltak menekültek az Európa Tanács kínzás elleni bizottságának, akik tavaly vizsgálták a magyarországi menekülttáborokat. A most készült jelentés szerint, a kormánynak közleményben kellene felhívni a hatóságok figyelmét arra, hogy bárminemű rossz bánásmód elfogadhatatlan. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Híradó kérdésére hazugságnak nevezte az Európa Tanács jelentését.

Ufót látott és jelentett be Gálvölgyi János

Saját szemével látott különös jelenségről mesélt Gálvölgyi János, aki meg is indokolta, hogy miért jelentette a nem mindennapi esetet.

Poloskát találtak az Eötvös intézetnél

Lehallgató berendezést találtak az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet irodájában. Maguk kezdték keresni a poloskát, miután Lázár János miniszter bejelentette: látott olyan titkosszolgálati jelentést, amely a magyar származású milliárdos, Soros György által támogatott civil szervezetek működéséről készült. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a magyar titkosszolgálatok nem jártak az intézetnél.

Élve született, nem mondott igazat az orvos

Súlyosan hibáztak a Szent Imre Kórházban a pszichiátrián dolgozók – ez áll az ombudsmani jelentésben. Tavaly márciusban egy várandós nő került hozzájuk, felügyelet nélkül, kikötözve hagyták, beindult a szülés, a kisbaba pedig meghalt - a jelentés szerint a körülmények miatt. Az alapvető jogok biztosa azt javasolja, hogy dolgozzanak ki szabályozást a terhes nők pszichiátriai kezelésére. Kerestük a kórházat is, de nem reagáltak megkeresésünkre. A rendőrség nyomoz.

A CIA szerint Budapesten is robbanthatnak

Budapestet is terrortámadások lehetséges helyszíneként említette egy jelentésben az amerikai CIA - egy lengyel lap értesülése szerint. Úgy tudják, a lengyel belbiztonsági szolgálatoknak küldött figyelmeztetésében a magyar főváros mellett Varsót és Berlint is a lehetséges célpontok közé sorolta az amerikai központi hírszerzési ügynökség. A magyar kormányhoz hivatalos figyelmeztetés nem érkezett, de most tájékoztatást kértek. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta az RTL Híradónak: a kormány komolyan veszi az információt, de egyelőre nem szigorítanak a biztonsági intézkedéseken.

El lehet tüntetni vagyonokat és tulajdonosaikat is

Diktátorok és demokratikusan megválasztott politikusok, uralkodók tüntethették el vagyonukat, játszhatták ki hazájuk adórendszerét off-shore cégeken keresztül - derül ki a panamai iratokból. A dokumentumokban szerepelnek világsztárok is, például a világ egyik legjobb focistája, Lionel Messi is.

A tanfelügyelők is panaszkodnak


szerző:
2016.01.16. 18:25
A tanfelügyelők is panaszkodnak

60 oldalas jelentést kell írniuk a tanfelügyelőknek az ellenőrzött tanárokról, gyakran kell messzire utazniuk és késnek a kifizetések - erre panaszkodott az RTL Híradónak egy pécsi tanár, aki vállalta, hogy tanfelügyelőnek áll. A tavagy november óta működő rendszerre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint is sok a panasz. Az Emberi Erőforrások Miniszeter azt mondta, átgonolják, hogyan csökkenthetnék az adminisztrációs terheket.

Fordítják a jelentést, közben nyomoznak

6000 oldal a halálfurgonról. Ennyit kell lefordítania a magyar rendőrségnek. Az anyagot az osztrák nyomozók küldték, minden benne van, amit a 71, hűtőkocsi rakterében megfulladt menekült ügyéről tudni lehet. Egy Híradónknak nyilatkozó fordító szerint egy általános szövegből egy ember egy nap alatt 5 oldalt tud lefordítani, ez szakszövegnél kevesebb. A nyomozás addig is folyik, amíg nincs meg a fordítás.

Magyarul Balóval 2016-01-04

Ha igen, írjon levelet az egészségügyért is felelős miniszternek, hogy nagy baj van. Erre kér mindenkit orvosok egyre nagyobb csoportja. Találkozunk velük. És: közben az állami számvevőszék is vizsgálódik, és - ez meghökkentő - részleteket szivárogtat egy még ismeretlen jelentésből. Mit szólnak az érintettek?

5 deka felvágott naponta – mennyi az esély a rákra?

Nem minden nap fordul elő, hogy egy világszervezet dokumentuma utat talál, és téma lesz a közértben és a konyhában: most ez történt a WHO, az ENSZ egészségügyi világszervezetének egyik, egy hete nyilvánosságra hozott tanulmányával, amely szerint a vörös húsok és a feldolgozott húsfélék, némileg egyszerűsítve, rákkeltőek lehetnek. A vörös hús fogyasztásának csökkentését már 2002 óta folyamatosan ajánlják. A mostani jelentést 10 ország 22 tudósa készítette 800 tanulmány alapján. A „rákkeltő” meghatározás ebben a tanulmányban csak a vastag- és végbélrákra vonatkozik. A következő feltételezéseket fogalmazzák meg: a húsban gazdag étrend a világon évi 50 000 halálért lehet felelős. Összehasonlításul: tényként kezelik a dohányzás 1 millió, a légszennyezés 200 000 áldozatot követel évente. Ugyanez a mi konyhánkra egyszerűsítve: a tanulmány szerint napi, tehát minden egyes nap, minden 5 dekányi felvágott 18, minden 10 dekányi vörös hús elfogyasztása 17 %-kal növeli az említett rák kockázatát. Vendégeink Dr. Szeitzné Dr. Szabó Mária élelmiszerbiztonsági szakértő, Dr. Kubányi Jolán táplálkozási szakértő és Dr. Németh Antal a Vágóállat és Hústerméktanács elnöke.

Rákkeltő a szalonna? Kiderítettük, mi az igazság vörös hús-ügyben!

Ugyanolyan rákkeltő lenne a kolbász, a szalonna, vagy a jó, füstölt, húsvéti sonka, mint mondjuk a cigaretta, vagy az azbeszt? Az Egészségügyi Világszervezet hétfői jelentése nagy vihart kavart, amelyre a magyar sertéstanács azonnal reagált is és tudománytalannak nevezte a WHO vizsgálati módszereit. Mi pedig körülnéztünk a piacon egy nappal azután, hogy így lehúzták legkedvencebb magyar ételeinket. Most már egy jó mustáros virsli miatt is meg kell küzdenünk a lelkiismeretünkkel?

„Megkérdőjelezhető függetlenség”

A Transparency International jelentése szerint, Magyarországon megkérdőjelezhető a rendőrség és az ügyészség függetlensége, Polt Péter legfőbb ügyész korlátlan befolyással bír a nyomozásokra és gyakorlatilag leválthatatlan a posztjáról. Az ügyészség szerint igenis függetlenül végzik a munkájukat.

Miről mesélnek a sztárok tetkói?

Sokan szeretik a tetoválásokat és varratnak magukra különböző mintákat, állatfigurákat, vagy akár szavakat, szövegeket is. Ezek mindegyike komoly jelentést hordozhat és általában rengeteg dolgot árul el viselőjéről. Hogy milyen történetek fedik Csordás Tibi és ÉNB Marci testét, arról faggattuk őket!

Válasszunk színt a csillagjegyünk szerint!

Imola Judit asztrológustól megtudtuk, hogy az egyes horoszkópokhoz milyen színek tartoznak, és azok milyen jelentéssel bírnak életünkre nézve.

Magyarországon nagyon nő a herbálfogyasztás

Az új szintetikus drogok letarolták Magyarországot – ez derül ki egy friss felmérésből, amit a droghasználók között végeztek a világ 50 országában. Magyarország a szintetikus kannabisz, vagyis a herbál fogyasztásában második a felmért ötven ország közül. Csak a lengyelek előznek meg minket.

 Miről árulkodnak a tetoválások?

A tetoválások mindegyike komoly jelentést hordozhat és általában rengeteg dolgot árul el viselőjéről. ÉNB Karola és VV Dennis most megmutatták és elárulták, hogy ők mit és miért varrattak a testükre.

Ügynökvád: Bárki zsarolható?

Amióta Simicska Lajos azt mondta egy Mandiner.hu interjúban vasárnap, hogy Orbán Viktor ezt mondta neki: „Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad”, újra nagy téma lett az ügynök-ügy, amely a rendszerváltás óta időről-időre viharokat kavar a nyilvánosságban. A Fidesz és az MSZP alelnöke, Kósa Lajos és Lukács Zoltán voltak Baló György vendégei.

„Az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad”

A sértettség beszél Simicska Lajosból - így reagált a miniszterelnök a milliárdos nagyvállalkozó vasárnapi kijelentéseire. Simicska azt nyilatkozta a Mandiner című internetes lapnak, hogy Orbán Viktor a katonaság alatt odament hozzá és azt mondta, jelentenie kell róla. Simicska arról is beszélt, hogy 30 éven át elhitte a jelenlegi miniszterelnöknek, hogy akkor nemet mondott a beszervezésre. A beszervezést cáfoló dokumentumot maga Orbán Viktor hozta nyilvánosságra évekkel ezelőtt, egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva.

„Politikai nyomás, aránytalan adók”

Túl magas büntetések, politikai nyomás és aránytalan adók veszélyeztetik a magyar média függetlenségét - egyebek között ilyen bírálatokat is tartalmaz az Európa Tanács emberi jogi biztosának Magyarországról szóló jelentése.
 

Hazudott a CIA a kihallgatásokról

Nem válogatott a módszerek közül a CIA, amikor titkos táborokban vallatott terrorizmussal vádolt foglyokat, volt, aki bele is halt a kínzásokba. Ezt állítja az amerikai szenátus által nyilvánosságra hozott félezer oldalas jelentés, amely szerint a CIA hazudott a törvényhozásnak és a Fehér Háznak is.

Meghallgatják az ombudsmant tűcsere-ügyben

A TASZ tagadja, hogy befolyásolta volna a vizsgálatot, a szocialisták szerint pedig a Fidesz a saját maga által kinevezett ombudsmanon akar bosszút állni, mert Székely László korábban a kormánnyal szemben is többször kritikus volt.

Jelentés: Rakéta találta el a gépet

Lelőtték a malájziai utasszállítót, fedélzetén 298 emberrel, júliusban, Kelet-Ukrajnában. Ezt a következtetést tartalmazza a vizsgálatot végző holland légibiztonsági hivatal előzetes jelentése.

Jelentés a zátonyra futott luxushajó árnyékából

A Fókusz riportere, Hubai Antal csütörtökön egész nap a hajóroncstól nem messze, az olaszországi Giglio szigetén követte az eseményeket.

2006: A politikai elitet hibáztatja a Balsai-jelentés

Balsai István márciusban készült tanulmánya szerint a felsővezetés terrorizálta az ország lakosságát 2006-ban.

Izrael nem kér bocsánatot


szerző:
2011.09.03. 13:01
Izrael nem kér bocsánatot

Ellentétes hatást váltott ki az ENSZ főtitkára szerint gázai flotilla-incidensről készült nemzetközi jelentés.

Iskolapadba ültettük Szulák Andreát

Szulák Andrea meghatottan sétálta végig egykori általános iskolájának falait. Van mentség a könnycseppekre is: hiszen 33 éve nem járt ott. De nemcsak az idő, hirtelen a tér is összezsugorodott, vagy az mindig is sokkal kisebb volt?

Az egyik legforróbb év volt a tavalyi

Az éghajlati adatok hivatalos feljegyzése óta a tavalyi bizonyult az eddig mért két legforróbb év egyikének világszerte.

Harkány pácba került


szerző:
2011.01.25. 19:10
Harkány pácba került

Hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést Harkány polgármestere.

Francia veszélyjelzés a vörösiszap miatt

Egy francia környezetvédő csoport szerint a vörösiszap-katasztrófa hosszú távú károkat okozhat.

Inkább a bűntársainak jelentett az informátor

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő fővárosi tüntetések idején is kapott feladatokat.

Informátor a romagyilkosságok gyanúsítottja

A Katonai Biztonsági Hivatalnak jelentett a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja.

Reggeli 10-06-24


szerző:
2010.06.24. 08:16
Reggeli 10-06-24

Új őrület hódít a strandokon: a strandbirkózás. A Barátok Közt Tildájaként ismertté vált színésznő pedig visszavonul.

UFO-észlelésekről számolt be Anglia

Több ezer UFO-észlelés volt Nagy-Britanniában az elmúlt 15 évben. 6000 oldalas jelentés készült az idegenekről.

Hét rendőr felelhet a seregvezér szökéséért

A hét rendőr ellen várhatóan fegyelmi eljárás indul, 1-2 esetben büntetőeljárás is lehetséges.

Szétszórják az ország vagyonát

Tucatnyi negatív észrevétel szerepel az Állami Számvevőszék jelentésében.

Szupertitkos adatok kerültek az internetre

Az amerikai atomlétesítményekről szóló jelentést véletlenül hozták nyilvánosságra.

Drog és fertőzésveszély a rácsok mögött

Egy vizsgálat szerint a börtönben szinte bármilyen drog beszerezhető.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való