KERESÉS search-close

jegesmedve

52 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jegesmedve"

800 kilométert kóborolt ételért a jegesmaci

Csont- és bőrre soványodott jegesmedve bukkant fel egy szibériai orosz település határában, 800 kilométerre természetes, sarkvidéki élőhelyétől. A teljesen kimerült állat minden bizonnyal élelem után kutatva tette meg az óriási távot. A sarki jég olvadása miatt egyre több jegesmedve kénytelen elhagyni lakhelyét.

A helyiek etetik a kimerült jegesmedvét

Egy kimerült jegesmedve vonszolta magát a jeges partra az oroszországi Kamcsatka-félsziget egyik településén.A medve feltehetően több száz kilométeres távolságból érkezett vékonyodó jégtáblákon sodródva.

HERTHA: A berlini focicsapattól kapta a nevét a medvebocs

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa. A német főváros leghíresebb sportegyesülete, a Hertha BSC nyerte el a négyhónapos nőstény medvebocs hivatalos keresztszülői tisztségét. A felvételekből már most látszik, hogy a medvebocs méltó lesz a klub nevéhez.

CUKISÁG: Bemutatkozott a berlini állatkert jegesmackója

Bemutatta új jegesmedve-sztárját a nyilvánosságnak a német főváros állatparkja, csaknem pontosan 8 évvel az után, hogy tragikus körülmények között elpusztult a berlini állatkert világhírű jegesmedvéje, Knut. A kis bocs most lépett ki először a szabadba anyjával, Tonjával. A kicsi 3 hónappal ezelőtt született. A bocsnak még nem adtak nevet, várják a javaslatokat. Annyi tudni, hogy a kis jegesmedve nőstény.

SZŐRMÓK: Újabb videó a háromhónapos jegesmaciról

Újabb videót hoztak nyilvánosságra a berlini állatkert legújabb kedvencéről, a három hónapos jegesmedvebocsról. A felvételeken a kölyök anyjával játszik. Az anyaállat, Tonja két korábbi ivadéka pár napos korában elpusztult. A december elején született bocs azonban teljesen egészséges. Azt már megállapították, hogy nőstény, de nevet még nem kapott. Az állatkertnek korábban is volt egy világhírű jegesmedvélje. Knutot azonban megviselte az óriási médiafigyelem, és négy éves korában váratlanul elpusztult.

KIDERÜLT: Kislány a berlini állatkert jegesmedvebocsa

A kölyök december elején született. Eddig kizárólag anyjával volt, most is csak 15 percre szakították el tőle, amíg az állatorvos megvizsgálta. Így derült ki, hogy a kölyök nőstény, 8 és fél kilót nyom és 61 centiméter hosszú. Az orvos szerint korához képest nagy és erős. Az állatkert látogatói először márciusban láthatják majd, amikor a gondozók úgy ítélik meg, hogy már kimehet anyjával a szabadba.

Jegesmedve-invázió Oroszországban

Jegesmedve-invázió miatt hirdettek szükségállapotot az Oroszországhoz tartozó egyik szigetcsoporton. A sarkvidéki tartományban annyira elszaporodtak az állatok, hogy a lakók már alig mernek kimenni házaikból. Egyelőre viszont nem tudják, mit tegyenek, mert védett fajként tilos a kilövésük.

Az elefántok is szeretnek a hóban sétálni

Van, amelyik a jeges vízben lubickol, más állatok a hóban futkároznak. A jegesmedvéknek vagy a szibériai tigriseknek meg sem kottyan a téli idő. De a Nyíregyházi Állatpark többi lakója is szívesen tesz egy kört a havas kifutókban - így tettek az afrikai elefántok is.

Hat napja született a berlini jegesmedve

Videón a berlini állatkert legújabb sztárja. A kis jegesmedve hat napja született. Az infravörös kamerával készült felvételeken az látszik, ahogy megbújik anyja, Tonya szőrében. A jegesmedvék túléléséhez az első tíz nap kulcsfontosságú, ezért az újszülöttet a nagyközönség nem láthatja. Tonya és a kölyök leghamarabb tavasszal hagyja majd el odúját.

JEGESMACIK: élvezik a hideget!


szerző:
2018.02.05. 15:28
JEGESMACIK: élvezik a hideget!

A jegesmedvék láthatóan jól elvannak a hideg időben, időnként be is csobbannak a jeges vízbe. Máskor meg a falra festett ál-jéghegyhez dörgölőznek…

ÁLLATKERT: mit szólnak a hideghez az állatok?

A nyíregyházi állatkertben jártunk – a hóesésben. Egyes lakók, mint például a jegesmedve kifejezetten örültek a hidegnek, a majmok viszont egyáltalán nem bírják a mínuszokat. Ők melegben vannak ilyenkor is, a trópusi házban vészelik át a telet.

PÁRATLAN FELVÉTEL: lessen be a jegesmedvék mindennapjaiba

Kíváncsi arra, hogy hogyan vadásznak, pihennek vagy éppen, hogyan alkalmazkodik a változó környezeti körülményekhez a jegesmedvék? Páratlan felvételeket mutatott be egy amerikai kutatócsapat az Alaszkától és Kanadától északra élő jegesmedvék világáról.

350 kilós az új jegesmedve ara

Napi 7 kiló halat és 3-4 csirkét is megeszik a Nyíregyházi Állatkert új lakója. A 350 kilós nőstény jegesmedve, Sznezsana Moszkvából érkezett az egy éve itt élő medvefiúhoz.

Haldokló jegesmedvét vett fel

Megrázó felvételek. Szívszorító videót tett fel közösségi oldalára egy kanadai természetvédő. Egy éhező jegesmedvét látni, amint utolsó erejével élelmet próbál találni egy rozsdás hordóban, majd összeesik.

 

A természetfotós dokumentációját ide kattintva nézheti meg.

A klímaváltozás pusztítása egyetlen videóban

Megrázó videót tett közzé közösségi oldalán egy kanadai természetfotós. Egy fiatal, csont és bőr jegesmedvét vett föl, amint élelem után kutat egy kukában, majd jártányi ereje sem marad, és a földre roskad. Paul Nicklen azt írta: „a tudósok szerint a jegesmedvék ki fognak halni. Azt akartam, hogy az emberek lássák, hogyan néz ki ez a valóságban.”

ÍGY NÉZ KI AZ ÉHEZÉS: életéért küzdött a jegesmedve

A klímaváltozás pusztítása egyetlen videóban - a National Georgaphic kanadai fotósa rögzítette a megrázó képsorokat a Baffin szigeteken. Egy fiatal jegesmedve haláltusáját vette föl.

Jégkockán hűsölnek az állatok

Jégkockák, hűs görögdinnye, párakapu, locsolók, medence és vízpart. Az állatok is csak így tudják elviselni a hőséget. A sarkvidéki állatok, mint a jegesmedve és a pingvin igazán fejedelmi körülménynek között töltötték a mai negyven fokos hőséget a fővárosi állatkertben. A gazdik egy része pedig autóba ülteti, és kutyás strandra viszi kedvencét, hogy az hűsöljön egy kicsit.

CUKISÁG: Így örülnek a jegesmedvék a hónak

Önfeledten játszanak és csúszkálnak a lappföldi állatkert jegesmedvéi. Az állatkertbe most érkezett a friss hó-szállítmány, aminek a mackók szemmel láthatóan nagyon örültek. A lappföldi állatpark nemcsak a jegesmedvéknek ad otthont, hanem 50 más sarkvidéki fajnak, köztük vidráknak, baglyoknak és sarki rókáknak.

Névre vár a jegesmaci


2017.04.20. 17:45
Névre vár a jegesmaci

Amíg mi bosszankodunk az áprilisi tél miatt, vannak, akik kifejezetten jól érzik magukat a számunkra kevésbé komfortos időjárásban is. Az Ohio-i állatkert végre megmutatta a látogatóknak az 5 hónapos jegesmedve bocsot, és arra is kérik az érdeklődőket, segítsenek nevet adni a kicsinek. Ikertestvére sajnos elpusztult. Tudósok szerint, ha a globális felmelegedés folytatódik, 20 év múlva a jegesmedve lakosság kétharmada eltűnhet.

Jó fej jegesmedvék érkeztek

Úgy pózoltak a kameráknak a budapesti állatkert új jegesmedvéi, mint az igazi sztárok. Nem csak új lakóhelyét fedezte fel a Moszkvából alig pár napja érkezett két hím mackó, a rivaldafényt is láthatóan élvezték. Belij és Szerij testvérek, egyiküket már örökbe is fogadta a Magyar Jégkorong Szövetség.

MACIPUSZI: Így szeretgetik egymást a jegesmedvék

Belij és Szerij órákat képes azzal tölteni, hogy új lakóhelyükön a medencébe ugrálnak. Az alig másfél éves hím jegesmedvék ajándékként érkeztek Moszkvából a budapesti állatkert 150. születésnapjára. A kamasz mackók nem csak ezzel hívták fel magukra a látogatók figyelmét, hanem egy különleges baráti gesztussal is.

Vigyázat! Jegesmaci veszély!


szerző:
2017.02.22. 15:00
Vigyázat! Jegesmaci veszély!

Ezt értsd úgy, veszélyes, de csak a cukiságuk miatt, vagyis nem lehet úgy végignézni ezt a videót anélkül, hogy fel ne sikítanál. Hogy mi is történik pontosan? A rheneni állatpark jegesmedve ikrei első sétájukat tették a füves kifutón. Az anyaállat még féltve követette kölykei minden lépését. A kicsik hat évvel ezelőtt, novemberben születtek, de akkor még nem volt nevük, és a látogatók szavazhattak a „neves” sorsukról.

 

CUKISÁG: Végre megvizsgálhatták a berlini jegesmacit

Hangos vísitással "tűrte" a berlini állatkert két hónapos jegesmedve bocsa, hogy a gondozók lemérjék a súlyát és megállapítsák a nemét. A kicsit annyira védte az anyja, hogy csak most tudtak a közelébe férkőzni. A kis bocsról kiderült, hogy hím, de neve egyelőre még nincs.

Miért barna a jegesmedve?

Barna jegesmedve a Nyíregyházi állatkert új lakója. Valójában persze fehér a színe, de mivel imád a homokban dagonyázni, így gyakran megtéveszti a gyanútlan látogatókat, akik nem értik, miért barna a jegesmedve. A két éves állat Németországból érkezett, ahol egyébként igazi sztár volt.

5 fotó arról, hogyan tesszük tönkre a Földet

Magyarországon a Föld napját 1990 óta ünnepeljük. Fontos lenne azonban, hogy a környezetvédelemre ne csak ezen az egyetlen napon figyeljünk oda. Összeszedtük a legégetőbb problémákat.

Cuki állatokból sohasem elég! Egy édi jegesmaci utazik a mamája fenekén

Daisy Gilardini svájci fényképész lencsevégre kapta, ahogy a Wapusk nemzeti park jegesmedve családja, nagyon különleges módon járta a behavazott  vidéket.

Ez a jegesmedve kipécézte magának a szerencsétlen fotóst!

Elég menő dolog lehet állatokat fotózni a Spitzbergákon. Kivéve akkor, ha szemet szúrunk egy feldühödött jegesmedvének. 

Meglepetés a raktérben


szerző:
2015.10.16. 18:41
Meglepetés a raktérben

Meglepetés várta a Nagy-Britanniába átszökni próbáló menekülteket a franciaországi Calais-nál. Amikor kinyitották a rakteret, hogy ott elbújjanak, egy jegesmedvével találták szembe magukat. Nem hátráltak meg, hanem bemásztak a ketrec mögé, társaik pedig rájuk zárták az ajtót. Nem sokkal később azonban megérkeztek a rendőrök és leszállították a potyautasokat. így végül csak a medve folytatta az utat. Az állatkert, ahova szállították az állatot közölte, hogy a 22 hónapos medve jól van, és már csatlakozott is társaihoz.

Kételkedik a globális felmelegedésben? Ez az éhező jegesmedve meggyőzi!

Megrázó képeket posztolnak fotósok csontsovány, vánszorgó vagy éppen már éhen halt jegesmedvékről. Ha valaki eddig még nem vette volna komolyan a globális felmelegedést, nézze meg a képeket, valószínűleg megváltozik majd a véleménye.

Autoimmun betegség okozhatta Knut halálát

Négy év után kiderült, hogy mi okozta Knut, a világ legismertebb jegesmedvéjének halálát. A berlini állatkert kedvence - akit születése után anyja eltaszított magától - 2011-ben, négy éves korában váratlanul pusztult el, a látogatók szeme láttára megfulladt a medencéjében.

Majdnem tragédia lett a kirándulásból

Nem maradt le a látványosságról, végül meg tudta nézni a napfogyatkozást az a cseh férfi, akire egy jegesmedve támadt csütörtökön a Spitzbergákon. A turista társaival együtt egy sátorban aludt, amikor a jegesmedve váratlanul rátámadt. A jegesmedvét a többi turista kergette el, a cseh férfit sérülései miatt helikopterrel kellett kórházba szállítani.

Jegesmedve-lázban ég Dél-Franciaország

Az antibes-i állatkertben most mutatták be a november végén született bocsot. A park új lakójának anyja nem más, mint Flocke, azaz Hópihe, aki 2007-ben Nürnbergben született. Anyja őt is magára hagyta, mint a világhíressé lett berlini jegesmedvét, Knutot. Hópihe gondos anya: elválaszthatatlan bocsától.

Elkábították a jegesmedvét


szerző:
2014.12.03. 18:45
Elkábították a jegesmedvét

Sarkvidéki olajmunkásokat tartott sakkban egy jegesmedve Oroszországban. Az állat a munkások lakókocsija körül ólálkodott, ám erről pont ők tehettek. Korábban hússal etették az állatot. A jegesmedvét nem tudták elzavarni, ezért elkábították és egy távoli szigetre szállították.


 

Fókusz 12-04-26


szerző:
2012.04.26. 20:50
Fókusz 12-04-26

Fókusz: Cristofel részletesen elmeséli, hogyan verte meg Veronikát, bűneiért akár 5 évet is kaphat. Balogh Edina beavatott minket esküvője titkaiba. De vajon mit tesz meg párja kedvéért odahaza? Dobó Kata először jelent meg a nyilvánosság előtt szülése után. Hogyan sikerült újra lefogynia?

Otthonával ismerkedik az állatkert új lakója

Új jegesmedve érkezett a budapesti állatkertbe. A hím, Vitus társa lesz és pár év múlva bocsaik születhetnek.

Menyasszonyt kapott a jegesmedve


szerző:
2011.10.13. 12:25
Menyasszonyt kapott a jegesmedve

Megérkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe Tania, a Schönbrunni Állatkert jegesmedvéje.

Turistát ölt egy jegesmedve


szerző:
2011.08.05. 15:16
Turistát ölt egy jegesmedve

Tragédiába torkollott egy brit csoport túrája a Norvégiához tartozó Spitzbergákon.

Magyar dinnyét falatoznak a nagyvadak is

Magyar görögdinnyét kap a Fővárosi Állat- és Növénykert jegesmedvéje, sőt a sarki farkasok is szoktak enni belőle.

Jegesmedvék miatt állt le az olajkitermelés

A jegesmackók egy érintetlen hómezőn feküdtek le téli álmot aludni, majd egy építkezési területen ébredtek fel fél év múltán.

Felháborodtak a Knut barátok


szerző:
2011.04.03. 15:25
Felháborodtak a Knut barátok

Tüntettek Knut rajongói a berlini állatkert terve ellen, hogy kitömik a nemrég elpusztult jegesmedvét.

Kiderült, miért pusztult el Knut


szerző:
2011.04.01. 15:40
Kiderült, miért pusztult el Knut

Fulladás miatt pusztult el Knut, a berlini állatkert világhírűvé vált jegesmedvéje - derült ki az előzetes boncolási adatokból.

Agykárosodás miatt halt meg Knut?

Korábban nem diagnosztizált agykárosodás okozhatta a berlini állatkert sztárja, Knut halálát.

Jegesmedve-gyász Berlinben


szerző:
2011.03.21. 19:15
Jegesmedve-gyász Berlinben

Gyászkönyvet nyitottak a berlini állatkert hétvégén elpusztult kedvenc jegesmedvéje emlékére.

Gondozója után halt a világhírű jegesmedve?

Elkerülhető lett volna Knut, a világhírű berlini jegesmedve halála.

Meghalt Knut, a világhírű jegesmedve

Elpusztult a berlini állatkert világhíres jegesmedvéje, Knut. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a jegesmedve mitől halt meg.

Jegesmaci ünnep Berlinben


szerző:
2010.12.06. 12:22
Jegesmaci ünnep Berlinben

Szülinapos a berlini állatkert világhírű jegesmedvéje. Egy négyes számot formáló sütit kapott gondozóitól.

Jegemedvére lőttek az állatkertben

Többször is rálőttek a moszkvai állatkert legnépszerűbb jegesmedvéjére. Az állatot fertőzés fenyegeti.

Putyin a jegesmedvékért aggódik


szerző:
2010.04.29. 09:27
Putyin a jegesmedvékért aggódik

Vlagyimir Putyin nemrég tért vissza Oroszország sarkvidéki területéről, ahol egy tudományos expedíción vett részt.

Vérfertőzéstől óvnák Knutot


szerző:
2010.03.02. 20:55
Vérfertőzéstől óvnák Knutot

A PETA nevű állatvédő szervezet azért követeli az állat kasztrálását, mert az túlságosan összemelegedett unokatestvérével.

Olasz arája lesz Knutnak


szerző:
2009.08.06. 15:13
Olasz arája lesz Knutnak

Fokozatosan szoktatják össze majd a két állatot, ami akár hetekig is eltarthat.

Fejest ugrott a jegesmedvék közé

A nő súlyosan megsérült, miután az egyik állat megharapta.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való