KERESÉS search-close

június

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "június"

1901 óta az idei a legmelegebb június

Melegrekord – az idei volt a legmelegebb június 1901 óta. A kánikulában a mentőket is gyakrabban riasztják. Főként idősek, szívbetegek lesznek a rosszul. A megkérdezett strandolók azt mondták, ügyelnek arra, hogy ne száradjanak ki és ne legyenek túl sokat napot. Ha tehetik, vízparton töltik a szabadidejüket.

Nyarat hozhat a június!


szerző:
2019.06.01. 18:25
Nyarat hozhat a június!

Meghozhatja a nyarat a június. Már szombaton is 20-25 fokot mértek országszerte. Ennek pedig nem csak a kirándulók, de a strandüzemeltetők is örülhetnek. A májusi eső ugyanis nem kedvezett a forgalmuknak. A főszezon viszont még csak most következik.

Fát döntött az útra az erős szél

Viharos idő tombolt többfelé. Felhőszakadás volt délután Salgótarjánban, a város mellett a 22-es útra egy fát döntött a szél. Debrecenre pedig több, mint félhavi eső esett néhány óra alatt. Budapesten tegnap délután a tűzoltók segítségére is szükség volt, mert az Opera előtt autóra zuhant egy hatalmas faág. Hirtelen jött záporok, zivatarok a következő napokban is lehetnek.

Leadkép:Index

 

Szalóki Ági, énekesnővel is találkozhatunk a Gyerekszigeten!

Idén júniusban is négy hétvégén át várják látogatóikat az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvényére: június 3. és 25. között minden szombaton és vasárnap a Hajógyári-szigeten, közel 40 helyszínen.

Újra lesz piknik a Szabadság hídon

Lesznek mosdók és a szemetet is összeszedik majd a budapesti Szabadság híd nyári lezárásakor. Négy hétvégén nem közlekedhetnek autók és villamosok a hídon, de ha valaki felmászik, akkor Budapest vezetése azonnal visszavonja a döntést. Tavaly két hónapra zárták le a hidat a villamos pálya cseréje miatt, majd a gyalogosok és biciklisek kedvelt találkozóhelye lett.

 

Ez történt júniusban


szerző:
2015.12.26. 18:47
Ez történt júniusban

Döntés a déli határkerítés felállításáról, terror Tunéziában és botrány a dohány-nagykereskedelem joga körül. 2015 júniusában történt mindez, ugyanabban a hónapban, amikor a fővárosi közgyűlés eldöntötte, hogy Budapest indul a 2024es olimpia rendezési jogáért és amikor az USÁban kimondta a legfelsőbb Bíróság, hogy szabadon házasodhatnak a melegek.

Ilyen meleg még sosem volt a Földön?

Megdőlt a júniusi csúcs, ez lett hivatalosan is a legmelegebb június a Földön. Az év első hat hónapjában szintén rekordhőmérsékleteket mértek, ami a globális felmelegedés folytatódásáról tanúskodik. Mit jelent ez pontosan, mi a helyzet a sarkkörökön és mi vár még ránk az éghajlatot illetően? Egy klímakutatóval beszélgetünk.

Ilyen forró júniusunk még nem volt

Az idei június volt a legmelegebb a Földön, legalábbis, amióta mérik a hőmérsékletet - ezt mutatta ki az amerikai légköri hivatal. A hőségben Magyarországon is rekordok dőlnek, például a klímák és ventillátorok miatt minden korábbinál több áramot fogyasztanak a családok. A következő napokban újból melegszik az idő, megint 38-39 fok lesz, leghamarabb hét végén lehet egy kis enyhülés.

Június


szerző:
2014.12.25. 19:00
Június

Júniusban L. Simon László államtitkár javaslatára, a szakma egységes tiltakozása ellenére, bevezették a médiaadót. Bár a kormány először tagadta, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter később elismerte: a médiaadót kifejezetten az RTL csoportra szabva vezették be. A törvény elfogadása óta már fizetni is kellett az adó két részletét, és kiderült: bár az RTL Csoport a hazai reklámbevételek mindösse 13 és fél százalékát kapja, az adónak több mint 83 százalékát kell befizetnie.

Lengyel választás 2 hónap múlva

Június 20-án tartják Lengyelországban az elnökválasztás első fordulóját.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való