KERESÉS search-close

iszlám

61 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "iszlám"

Nem végzik ki az istenkáromlásért elítélt pakisztáni nőt

Szabadlábra helyezték azt a keresztény nőt Pakisztánban, akit még nyolc éve ítéltek halálra istenkáromlásért. A négygyermekes családanyát azzal vádolták, hogy tiszteletlenül beszélt Mohamed prófétáról. A döntés hírére radikális iszlamista csoportok országszerte utcára vonultak, és összecsaptak a rendőrökkel, a bíróság épülete előtt is több száz fős tömeg követelte a nő kivégzését.

Orbán örül az osztrák szigornak

Megjelentek a keményfiúk az európai politikában a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor az állami rádióban úgy fogalmazott, idézem: „Zsúrfiúk vagyunk azokhoz az új vezetőkhöz képest, akik most kinyitották a szájukat.” Ezzel a szigorodó osztrák bevándorlás-politikára és az új olasz kormányra utalt.

 

Orbán és Vona az Iszlámról

Egyre élesebb a vita a Fidesz és a Jobbik között az iszlámról szóló kijelentések miatt. A Mandiner idézte Vona Gábort, aki arról beszélt, számára az iszlám az utolsó fénysugár a globalizmus sötétségében. A miniszterelnök pedig 2015-ben egy nyilvános eseményen azt mondta: az iszlám világból érkezett emberek nem jelentenek fenyegetést. A Fidesz szerint: nem lehet összehasonlítani a két mondatot.

Vége a nyárnak! Betiltották a Despacitót?

Úgy tűnik, leáldozott a nyár slágerének, ugyanis Luis Fonsi puerto ricoi zenész Despacito című dalát, bizonyos országokban betiltották! Miért történt ez? Kattints és megtudod!

Fókusz 2017-04-03


szerző:
2017.04.03. 17:25
Testvérei tetteiért vezekel

Negyven napon át gyalogol Franciaországban egy egykori terrorista testvére. Arra akarja felhívni a figyelmet, hogy szélsőségeses muzulmánok - ahogy fogalmaz - elrabolják a fiatalok szívét, agyukat pedig átmossák. Abdelghani Merah szerint testvére is így járt és ezért ölt meg öt évvel ezelőtt az Iszlám nevében hét embert - köztük egy három, egy öt és egy nyolc éves gyereket - a dél-franciaországi Toulouse-ban, mielőtt a kommandósok lelőtték.

Lindsay Lohan Instagram oldalán csak annyi áll, hogy Alakuim Salam

Lindsay Lohan feltehetően áttért az iszlám hitre. A szélsőséges megnyilvánulásairól ismert amerikai celeb alapos takarítást végzett közösségi oldalain, életének rengeteg kifogásolható bejegyzését törölte. Instagram oldalán jelenleg csak ennyi olvasható: Alaikum Salam, azaz a „Béke legyen veletek!”

 

Linsday Lohan felvette az iszlám vallást?

Megdöbbentette Linsday Lohan rajongóit a hír, mely szerint a színésznő valószínűleg felvette az iszlám hitet. Hogy, Lohant foglalkoztatja a keleti kultúra és az iszlám, már tavaly áprilisban tudni lehetett, amikor egy sétája közben fotósok a Korán egy példányát szúrták ki a kezében. A színésznő nem sokkal később elismerte, hogy komolyan tanulmányozza a másfél milliárd követővel rendelkező vallást. A napokban viszont Lohan konkrétan a frászt hozta rajongóira: Instagrammjáról, mely eddig hemzsegett a bikinis és fehérneműs képektől, minden bejegyzést törölt.

Lindsay Lohan áttért az iszlám vallásra?

A színésznőként, majd énekesnőként ismertté vált Lindsay Lohan, akinek jócskán akadtak botrányai az elmúlt években, egyre több utalást tesz arra, hogy az iszlám közösség tagjává szeretne válni.

Terror Berlinben


szerző:
2016.12.21. 00:30
Terror Berlinben

Karácsony előtti terror-hétköznapok: Agyonlövik az orosz nagykövetet Ankarában. Lövöldözés ugyanott az amerikai nagykövetségnél. Ugyancsak lövöldözés Zürichben egy iszlám központnál. Legalább 12 halálos áldozattal járó minden bizonnyal terrorista merénylet Berlinben, ahol a merénylő egy gyilkosság árán lopott kamionnal belehajt egy karácsonyi piac vásárlói közé. Nem mellesleg a szíriai Aleppoban megtámadják és felgyujták a lakosság kimenekítésére érkezett autóbuszokat. Donald Trump, a jogi értelemben hétfőn megválasztott új amerikai elnök azt írja: a civilizált világnak meg kell változtatnia gondolkozását a globális dzsihad miatt. A jövő őszi választásokra kancellárjelöltként készülő Angela Merkel német kancellár a berlini terrortámadás után kedden azt mondja: Németország meg fogja találni az erőt ahhoz, hogy úgy élhessen, ahogyan akar: együtt, szabadon és nyitottan.

Fókusz 2016-06-13


szerző:
2016.06.13. 18:55
Lecsúszás, aztán fanatizmus

Iszlám, alkohol, kábítószer és fanatizmus. Mindez együtt van a belga főváros Molenbeek nevű negyedében. A párizsi és a brüsszeli terrortámadások minden végrehajtójának van valami kapcsolata a városrészhez. Az ott élők jó része ezt nem hiszi el, mások viszont elítélik a terrorizmust. A német RTL és a brit Sky-tévé munkatársai jártak Molenbeekben.

Nőket kövezne a dániai imám

Erőszakra uszít egy muzulmán hitszónok Dániában. Nők megkövezésére és az iszlámot elhagyók kivégzésére buzdítja híveit, és mindezt egy tévés rejtett kamerával felvette. A videó nagy felháborodást keltett, rengetegen követelik a mecset bezárást, és az imám bíróság elé állítását.

Forrong az iszlám világ


szerző:
2016.01.03. 18:40
Forrong az iszlám világ

Iránban megostromolták és felgyújtották a szaúdi nagykövetséget, több közel-keleti országban pedig zavargások törtek ki, miután Szaúd-Arábiában szombaton kivégeztek egy híres siíta hitszónokot.

AZ ISIS keresztényüldözést folytat?

Keresztényüldözést folytat-e az ISIS? Miért pont Irakban van a legnagyobb veszélyben Európa többségi vallása?

Kiszivárgott az iszlám állam egyik titkos kézikönyve!

Kiszivárgott az Iszlám Állam belső kézikönyve. Egy az Iszlám Állam egyik üzletembere juttatta el Aymenn al-Tamimi kutatónak, aki az elmúlt évben azon dolgozott, hogy az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok segítségével a lehető legátfogóbb jelentést írja meg a terrorszervezetről. A dokumentumból kiderül, hogyan fektette le az állam alapjait a terrorcsoport Irakban és Szíriában, megismerhető belőle a komplett kormányzati szervek kialakítását, és egy önellátásra alapuló gazdasági program kidolgozását. A 24 oldalas dokumentumban kitérnek a külföldi kapcsolatokra, a propaganda működésére, a szabadidő szabályozására, és az olaj, a gáz, valamint a többi létfontosságú gazdasági ágazat központi felügyeletére. Erről kérjük most ki Dr. Dezső Tamás, régész-asszíriológus, ELTE BTK.
 

Antraxgyanús anyag miatt kiürítettek egy brüsszeli mecsetet

Az Európai Unió intézményeinek közelében található mecsetet kiürítették, miután "gyanús fehér port" tartalmazó borítékokra bukkantak. A járványügyi hatóság 11 embert szállított kórházba megfigyelésre, köztük kilenc hívet és két rendőrt.

Az iszlám vezetők rettegésben tartják Európát

Dübörgő fegyverek, szélsőséges iszlám csoportok, és videó felvételek, amelyek napról napra sokkolják az egész világot. Idáig messziről és értetlenül figyeltük ezeket egészen péntek estig.

A franciák légitámadással válaszoltak a párizsi tragédiára

Párizsban nem állt meg az élet: gyertyákkal és virágokkal rótták le kegyeletüket a gyászolók, Franciaország pedig már válaszolt is a kegyetlen megtorlásra! A francia légierő az eddigi leghevesebb támadást intézte az Iszlám Állam fővárosa, Rakka ellen.

Az iszlám vezetők félelemben tartják Európát

Dübörgő fegyverek, szélsőséges iszlám csoportok, és videó felvételek, amelyek napról napra sokkolják az egész világot. Idáig messziről és értetlenül figyeltük ezeket, egészen péntek estig.

Kell tartani újabb merényletektől? Iszlámjogi szakértő válaszol

Az Iszlám Állam magára vállalta a párizsi merényleteket. Francois Hollande francia elnök kíméletlen támadást ígért az iszlám szélsőségesek ellen. Hogyan hathat ez a radikális csoportokra? Manyasz Róbert iszlámszakértővel válaszolunk a kérdésekre.

Bocsánatot kért az áldozatoktól

Bocsánatot kért egy iszlámra áttért brit férfi, amiért néhány éve, London utcáin terrorizálta a járókelőket, hogy rájuk kényszerítse az iszlám előírásait. Társaival fenyegettek, megütöttek olyanokat, akik szerintük nem a sariának megfelelően viselkedtek. A férfit 17 hónap börtönre ítélték. Most azt mondja: belátta, hogy hibázott, és megkövet mindenkit, akit bántott.

Magyarul Balóval 2015-10-28

Egyre többen gyűlölik az idegeneket Magyarországon, és erős a félelem is. Mivel a menekültek óriási többsége muzulmán, ezek az érzések őket illetik. De valóban félni kell tőlük? Erőszakos vallás az iszlám? Elnyomja a nőket? Integrálódás helyett a magyarokéval versenyző kultúrát alkotnának a muszlimok? Megrengetheti-e Európát néhány százezer muzulmán?

Mutatunk néhány dolgot, amit biztosan nem tudott az iszlámról!

Öngyilkos merényletek, dzsihád és megkövezés - sok ember számára az iszlám egyet jelent a terrorizmussal és a robbantásokkal. Tények és tévhitek a világ második legnagyobb vallásáról a Fókusz Pluszban.
 

Tévhitek az iszlám vallásról

Itt élő muszlimokat, iszlámszakértőket és Allah női követőit kérdeztük arról, hogy mit is jelent valójában az iszlám.
 

Szokott 11 óra után a párjával bulizni? Indonéziában verés jár ezért!

Az indonéziai Banda Aceh-ben az alkoholfogyasztásért is nyilvános verés jár.

Kommunista szabadcsapatok harcolnak az ISIS ellen Libanonban

Saját gerillacsapatok felállításával venné fel a harcot a dzsihádista terrorszervezet ellen a Libanoni Kommunista Párt. Az ország keleti határainál egyre nagyobb fenyegtést jelent az Iszlám Állam - a kommunisták úgy döntöttek, a hivatásos hadsereg mellett ők is kiveszik a részüket az ország védelméből.

9 éves kisfiúval végeztek a tálibok, mert a nagybátyja a brit katonák tolmácsa volt

A fiú apjának döntenie kellett: vagy feladja bátyját, aki fordítóként segítette a brit szárazföldi erőket, vagy elhurcolják a gyermekét. Két héttel később fejlövéssel végeztek a Haroon nevű kisfiúval.

Egy éve élnek fogságban


szerző:
2015.04.14. 18:20
Egy éve élnek fogságban

Felvonulással, virrasztással és közös imádsággal emlékeznek a szélsőséges Boko Haram terrorszervezet által pontosan egy évvel ezelőtt elrabolt, több mint kétszáz gimnazista lányra Nigériában és világszerte. A Boko Haram, amelynek neve azt jelenti, hogy tilos a nyugati típusú oktatás, a szigorú iszlám törvénykezésre hivatkozva mindent megtesz az ellen, hogy a lányok tanuljanak. Az általuk elrabolt fiatalokat kínozzák, férjhez kényszerítik, van, akiből harcost nevelnek. Erről mesélt a német RTL-nek egy lány, akinek sikerült megszöknie a rabságból.

Fókusz 15-03-10


szerző:
2015.03.10. 19:20
Fókusz 15-03-10

Fókusz: Veszélyes küldetés - Mire vállalkoznak azok a katonáink, akiket az iszlám állam ellen vezényelnek? És misszók, ahol eddig magyarok haltak meg. Szökés a semmibe - Fiatalok, akik szüleik elől egyszer már elmenekültek. De miért tűnnek el a gyermekotthonokból is? Döbbenetes élettörténetek! Lezuhantak! - Világsztár sportolók haltak meg az argentín légikatasztrófában! Hosszú Katinka az úszóbajnokot gyászolja!

Meghalt a király, éljen a király!

Emelkedett az olaj ára a világpiacon a szaudi király halálának hírére. A 10 évig uralkodó Abdullah 91 évesen halt meg egy rijadi kórházban. Az iszlám előírásának megfelelően már ma eltemették. Az emberi jogi szervezetek által sokszor bírált sivatagi ország uralkodó családja rögtön kinevezte az új királyt, az elhunyt 79 éves féltestvérét.

Terrorveszély? A magyarok is készültségben

A 3 napos párizsi terrorcselekmény sorozatnak 17 áldozata volt. Köztük egy muszlim rendőr. A merényletek egyik helyszínen, a kóserboltban pedig egy muszlim eladó segített menekülni néhány vásárlónak. Az iszlám szélsőségeseket ugyan végül lelőtte a francia rendvédelem, de a muzulmán mecsetekben máig fokozott a biztonsági intézkedés. Fokozódik az előítélet a muzulmánokkal szemben. Pedig a vallásuk nem egyenlő azokkal a szélsőséges nézetekkel, amit a terroristák hangoztatnak.

1436-ot vagy 2015-öt írunk?

Van ahol szeptemberben, van ahol februárban és akad olyan hely is ahol márciusban ünneplik az újévet. Sőt bizonyos részein a világnak meg sem tartják a szilvesztert. Most annak járunk utána, hogy mit csinálnak a különböző vallású emberek az óév végén. Mit ehetnek Kínában, mit ihatnak Izraelben, hogyan és mit ünnepelhetnek Törökországban.

Feltámad Charlie Hebdo


szerző:
2015.01.09. 18:08
Feltámad Charlie Hebdo

Elhatárolódnak a francia muzulmán vezetők a vallás nevében elkövetett gyilkosságtól, merényletektől. Közben újjáalakult a merénylet áldozatává vált szatirikus lap, már készül az új szám egy másik francia újság szerkesztőségéből, a francia média összefogásával gyűjtött pénzből.

Fókusz 14-12-05


szerző:
2014.12.05. 19:25
Fókusz 14-12-05

Fókusz: Menni, vagy maradni? - Egyre több fiatal tervezi, hogy külföldre megy tanulni. Sok helyen ingyenes a fesőoktatás! Brutális kegyetlenség - Egy magyar tanárnő az iszlám szélsőségesek első áldozata. Miért kellett meghalnia a háromgyerekes anyukának? Összehoztuk! - Az X-Faktoros versenyzők testvérei adnak erőt a hátralévő csatákhoz. Megleptük őket!

Az iszlamisták első magyar áldozata

Egy ártatlan, 38 éves háromgyerekes magyar anyukát késelt halálra egy nő Abu Dhabiban. Ibolya óvónőként dolgozott az Emirátusokban, és ha hinni lehet a fenyegetéseknek, ő lehet a dzsihád első magyar áldozata. Az elkövetőt, aki egyébként robbantásra is készült, végül elfogták a kommandósok, miközben szinte az egész borzalmas bűncselekményt kamerák rögzítették.

Fókusz Plusz 14-09-20


szerző:
2014.09.20. 19:30
Fókusz Plusz 14-09-20

Fókusz Plusz: Sokkoló időjárás - Banán Pécsen, kivi Zalában? Tornádó és özönvíz? A klímaváltozás bizonyítékai. Az ISIS nyomában - Az iszlamista csoport, amely a világ békéjét fenyegeti. Egy magyar újságíró a háborús övezet frontvonalán forgatott, exclusive felvételek.

Naponta megerőszakolják a kislányokat

A kislányokat naponta megerőszakolják és szexrabszolgaként tartják, a férfiakat, időseket és gyerekeket pedig hidegvérrel lemészárolják. Egyre több részlet derül ki az Iszlám Államként ismert terrorszervezet rémtetteiről.

Fordulat Irakban?


szerző:
2014.09.08. 15:21
Fordulat Irakban?

Legalábbis erre utal, hogy az eddig viharosan terjeszkedő Iszlám Állam nevű terrorszervezettől az iraki kormányerők sikeresen megvédték az ország egyik legjelentősebb gátját.

Terrortámadás Szarajevóban


szerző:
2011.10.29. 14:44
Terrortámadás Szarajevóban

Pénteken egy muzulmán fegyveres rálőtt az amerikai nagykövetségre a bosnyák fővárosban.

Ezrek gyászolták a megölt volt elnököt

Eltemették a volt afgán elnököt, aki egy merényletben halt meg. Burnahuddin Rabbanit ezrek kísérték utolsó útjára.

Bírságot kaptak, mert elfedték arcukat

Az arc eltakarását nem írja elő az iszlám vallás, erre csak a szélsőségesek kötelezik a nőket.

Iszlám centrum a Világkereskedelmi központ helyén

Amerika-szerte heves tiltakozásokat váltott az iszlám központ építése a terroristák által lerombolt ikertornyok közelében.

Lemészárolták a turistákat


szerző:
2011.02.19. 15:20
Lemészárolták a turistákat

Síelni indultak, amikor leszorították mikrobuszukat és tüzet nyitottak rájuk.

Harc a Valentin-nap ellen


szerző:
2011.02.14. 09:01
Harc a Valentin-nap ellen

Iraki fiatalok politikai megmozdulást szerveztek az ünnepnapra.

Iszlám terroristákat fogtak el Dániában

A négy férfi a Mohamed-karikatúrákat megjelentető Jyllands-Posten újság szerkesztősége ellen tervezett merényletet.

Terrorgyanúsítottakra csaptak le


szerző:
2010.11.23. 20:53
Terrorgyanúsítottakra csaptak le

További 15, terroristagyanús embert vettek őrizetbe kedden a belga rendőrök Brüsszelben.

Terrorveszélytől tartanak a németek

Iszlamista szélsőségesek támadásaitól tartva a német rendőrség megszigorította az ellenőrzéseket az ország Hollandiával és Belgiummal közös határszakán.

Özönlenek a hívek a szent hegyhez

Csaknem 3 millió zarándok indult útnak Mekkából az Arafat hegyre az iszlám zarándoklat, a Háddzs második napján.

Börtönbe megy, mert nem böjtölt

Algériában 2 év börtönre ítéltek egy 27 éves muzulmán fiatalembert, mert megszegte a Ramadán alatti böjtöt.

Háborúval válaszolnának a Korán-égetésre

Irán szerint a Szent Korán megszentségtelenítése ellenőrizhetetlen reakciókat válthat ki a muszlim országokban.

Frizurakommandó Iránban


szerző:
2010.07.05. 19:21
Frizurakommandó Iránban

Csak államilag előírt frizurákat viselhetnek a férfiak Iránban, a lófarkakat levágják.

Öt év börtönt kapott „Dzsihád hercege”

Öt év börtönre ítélte egy indonéz bíróság kedden az iszlamista bloggert.

Közlekedési bírság egy fejkendőért

A franciaországi Nantes-ban megbüntettek egy muzulmán nőt, amiért iszlám női viseletben vezetett.

Harcosokat toborzott a világhálón

Az amerikai hatóságok szerint a szőke hajú, kék szemű, 46 éves nő áttért az iszlám hitre, és a neten igyekezett sereget verbuválni.

Vér és kín a legnagyobb iszlám ünnepen

Csúcspontjához érkezett az Asúra, az iszlám síiták legnagyobb ünnepe.

Meghalt Montazeri nagyajatollah


szerző:
2009.12.20. 19:02
Brit szélsőségesek csaptak össze rendőrökkel

Anti-iszlamista tüntetők csaptak össze a rendőrökkel Nottingham városában.

Túszdráma Pakisztánban


szerző:
2009.10.10. 18:27

Hat botütés egy sörért


szerző:
2009.08.23. 15:43
Hat botütés egy sörért

A malajziai modellt azért büntetik meg, mert sörözött egy bárban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való