KERESÉS search-close

invázió

42 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "invázió"

Veszély: mit tehetünk a lepkeszúnyog ellen?

Új szúnyogfajok, és új megbetegedések jelentek meg Magyarországon. Nem túlzás azt állítani, hogy a klímaváltozás miatt invázió van. Kemenesi Gábor mikrobiológus azt mondja, a lakossági védekezés nagyon fontos, ne hagyjuk tenyészni a szúnyogokat a ház körül!

Méhinvázió Egerben, több tízezer méh lepett el egy fát

Csaknem 40 ezer méh telepedett egy kertvárosi fára, miután a királynőt keresve elszakadtak társaiktól. Több órán át tartott, amíg egy tapasztalt darázsvadász össze nem szedte a rovarokat, amelyeket karanténkaptárba helyeztek.

Nagyvárosi főgonoszok - kameránk a patkányok nyomában

Egy nőstény példány évente 800 utódot is szülhet. Vagyis a szaporulat elképesztő. Nem véletlen, hogy egyre több van belőlük a nagyvárosokban. Megmutatjuk, hogyan irtják őket.

Kiderült, hogyan állítható meg a poloskainvázió?

Hosszú évek után lehet egy megoldás a poloskák ellen! Egy természetes lehetőség, ami az emberi szervezetre sincsen káros hatással: a szamuráj darázs. Az alig két milliméter nagyságú harcostársunknak még fullánkja sincsen. A poloskát azonban úgy tűnik, ki tudja irtani.

 

Kezdődik a poloska-invázió!


szerző:
2019.03.04. 16:44
Kezdődik a poloska-invázió!

A jó idő miatt indul a poloskainvázió, az általunk kérdezett biológus szerint ráadásul újabb kártevők is elszaporodhatnak. Egy gazdálkodó Híradónknak azt mondta, félti a termést, emiatt már most kezdi a rovarirtást a földjein. Még több info a poloskákról ITT!

INVÁZIÓ: Hamarosan újra ellepnek mindent a poloskák!

Csütörtöktől ismét 20 fok felett lehet a maximum. Merkl Ottó biológus szerint nemcsak a földeken, mindenhol több kártevőre lehet számítani a szokatlan meleg miatt. A szakértő szerint idén is lesznek úgynevezett inváziós rovarok, ilyen az ázsiai márványpoloska, a harlekin katica, és egyre több új lepkefaj rághatja le a haszonnövényeket.

Jegesmedve-invázió Oroszországban

Jegesmedve-invázió miatt hirdettek szükségállapotot az Oroszországhoz tartozó egyik szigetcsoporton. A sarkvidéki tartományban annyira elszaporodtak az állatok, hogy a lakók már alig mernek kimenni házaikból. Egyelőre viszont nem tudják, mit tegyenek, mert védett fajként tilos a kilövésük.

Itt a poloska-invázió!


szerző:
2018.10.10. 18:00
Itt a poloska-invázió!

A mezei poloska a hűvös beálltával keresi a túlélésül szolgáló meleg területeket. Ezért jelennek meg most tömegesen a nyílászárók körüli apró résekben, ahová el tudnak bújni. Emberre nem veszélyesek, csak zavaró a jelenlétük. Szakértőket kérdeztünk, mit tehetünk ellenük?

Poloskainvázió országszerte

Poloskainvázió tombol országszerte. Miskolcon van olyan háztömb, amit szinte teljesen elleptek a bogarak. Nem jobb a helyzet Egerben, vagy Pécelen sem, ott is rengeteg bosszúságot okoznak a rovarok.

80 ezer méh szállta meg a házat

Alig egy óra alatt költözött be 80 ezer méh egy monori családi ház padlására. A méhek két nap alatt annyi mézet hordtak oda, hogy már csöpögött a méz a plafonból. 

Patkányt fotóztak fényes nappal Szombathely egyik lakótelepén

A patkányt egy kislányával sétáló anyuka vette észre és fotózta le a mobiljával. Szombathely rágcsálóirtásával foglalkozó szakember azt mondja, télen az egerek és patkányok behúzódnak a lakott területekre ám inváziótól tartani egészen biztosan nem kell.

Patkányinvázió a tónál

Elárasztották a patkányok egy tó környékét Szegeden, az egyik bevásárlóközpont mellett. A rágcsálók úgy elszaporodtak, hogy már fényes nappal is előmerészkednek a nádasból. Sokan sétálnak a környéken, többen kisgyerekkel, és félnek az állatoktól. A híradónknak nyilatkozó háziorvos azt mondta: van ok a félelemre, mert a patkányok súlyos betegségeket terjeszthetnek.

Lehet-e bárhogy is küzdeni a poloskainvázió ellen?

Kicsik, repkednek, idegesítők, büdösek, mindenhol ott vannak, nem olyan régóta vagyunk kénytelen elviselni a társaságukat, de hozzájuk kell szoknunk. Lehet undorodni tőlük, de lehet tenni is ellenük. Ki-ki különféle módszerekkel védekezik ellenük, így az RTL riporterei is, akik mindjárt megmutatják, mit tesznek a poloskainvázió ellen. Bíró László riportjában a Híradó és a Házon kívül riporterei mutatják meg, hogy küzdenek ellenük, de profik is megszólalnak ebben a szinte mindenkit érintő ügyben!

Házon kívül 2017-09-06


szerző:
2017.09.06. 23:50
Vigyázat, brutális poloskainvázió!

Korányi Dávid, a SZIE Rovartani tanszék munkatársa megmutatja, hány faj keseríti meg jelenleg az életünket. De vajon honnan jöttek, hányan vannak és mit tehetünk ellenük?

Nem fogott ki rajtuk a hideg tél

Hiába a kemény tél, idén sem lesz kevesebb kártevő. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértők szerint újabb poloska-és harlekinkatica invázió várható. Védekezni pedig nem lehet ellenük, csak nagyon erős permetszerekkel, vagyis a termést is veszélyeztetve.

NÉZŐNKTŐL: Katicainvázió


szerző:
2016.10.27. 12:02
NÉZŐNKTŐL: Katicainvázió

Milliószámra jelentek meg az elmúlt hetekben a harlekinkaticák az országban. Rengeteg háztartásban gondot okoznak, mert amellett, hogy büdösek és csípnek, mindenhol utat találnak maguknak, még a legkisebb réseken is bejutnak a lakásba. Egy nézőnk most újabb felvételt küldött. Ezen jól látszik, a harlekinkaticák még mindig rajzanak.

Poloskainvázió Magyarországon!

Az utóbbi 10-20 évben több, eddig nem látott poloskafaj jelent meg, elsősorban az éghajlatváltozás miatt - mondta az ELTE adjunktusa az RTL Híradónak. A legtöbben az ázsiai márványos poloskát és a zöldszínű vándorpoloskát ismerik. Sok rovar ősszel a lakásokba is bemegy, ott keres menedéket a hideg elől. Emberre a poloskák nem veszélyesek.

Mindent elleptek a poloskák, tudunk ellenük védekezni?

Bizonyára sokaknál vendégeskedett mostanában ez a rovar, amely az utóbbi hetekben tömegesen lepte el Magyarországot. A zöld színű vándorpoloska és a szürkésbarnás ázsiai márványos poloska rengeteg bosszúságot okoz, és a betolakodók ellen tenni különösebben nem lehet semmit.

Fókusz 2016-09-27


szerző:
2016.09.27. 17:25
Kullancsinvázióra figyelmeztetnek

Kullancsinvázó fenyeget tavasszal az enyhe tél miatt. A kullancsok közül ráadásul egyre több terjeszti a súlyos betegségeket: vírusos agyvelő, agyhártyagyulladást, és a Lyme-kórt. Nem csak a kirándulóknak kell vigyázniuk, sok a kullancs a parkokban is, így akár egy futás vagy kutyasétáltatás alatt is megfertőződhetünk.

Űrlény-láz: Fényes nappal UFO-t láttak Angliában!

Egy bristoli nő, Fiona Powell szkeptikus volt eddig az idegeneket illetően, aztán a lányával tett séta során szembe került egy repülő csészealjjal.

„Forgatókönyvek az orosz támadásról”

Fokozódik a hisztéria. Az egyik amerikai intézet mostani elemzése szerint az ukrajnai és a szíriai orosz beavatkozás alapján akár három nap alatt elfoglalná az orosz hadsereg a balti országokat, és a NATO vereséget szenvedne. Ezzel a gondolattal játszik el a brit BBC nemrég bemutatott áldokumentumfilmje, amelynek címe: a harmadik világháború, a háborús kabinet termében.

Szuperpatkányok inváziója jöhet?

A szakértők szerint Angliában új, minden eddiginél nagyobb szuperpatkányok szaporodtak el. Az állatok az enyhe télnek és a gyenge írtószereknek köszönhetően közel 200 millióan vannak csak Londonban.

Több tízezer méh az iskola udvarán

Speciális mentők szedtek le egy méhkast egy egri iskola udvarán álló fáról, 40-50 ezer rovar is lehetett benne, mindössze méterekre a tantermektől és egy játszótértől. A csípésük akár halálos is lehet, ha valaki allergiás rá.

Sáskák tízmilliói lepték el Dél-Oroszországot

Rendkívüli állapotot hirdettek ki Dél-Oroszország több régiójában a sáskajárás miatt. Rovarok tizmilliói lepték el a földeket, katasztrofális károkat okozva a termésben. A helyiek szerint bibliai méreteket öltött az invázió.

Azonosítatlan repülő tárgy Nyíregyháza felett

Ha azt hinnék ez egy B kategóriás fantasy film címe, akkor rossz hírünk van, ez a valóság. Sokan ugyanis ismét UFO inváziótól tartanak miután egy napokban megjelent felvételen egy furcsa repülőszerkezet lebeg az égen. A Magyar UFO Szövetség elnöke máris szakérti a látottakat.

Éjszaka lepik el a férgek a házakat

Pondróinvázió van Mindszenten. A Tiszához legközelebb eső házakat éjszakánként teljesen ellepik a férgek. A helyiek már mindenféle házi praktikát kipróbáltak, hogy eltűntessék az állatokat, de eredménytelenül.

Előzetes: Pondróinvázió Mindszenten!

Kétségbeesett helyiek arra panaszkodnak, hogy éjszakánként ellepik a férgek a Tiszához közelebb eső házakat. A 2-3 centis csúszómászók felmásznak a kerítésen, a házfalon, és van, ahol a lakásba is bemennek. Az invázió képei hat órakor az RTL-híradóban.
 

A vérszívók ismét támadásba lendültek

Pár hete tart a szúnyog invázió. Múlt héten hűvösebb és szelesebb volt az idő, akkor kaptunk egy kis szünetet. De a jó idő visszatértével újra itt vannak a vérszívók is. Mindenki tudja, hogy a hatalmas elöntött árterekről jönnek.

Fókusz 13-05-07


szerző:
2013.05.07. 19:50
Fókusz 13-05-07

Fókusz: A szerelem erejével - Beszélni sem tudott, most autót vezet. Sándor felépülését hónapokon át filmezte felesége. Szemfényvesztés? – UFO-invázió vagy manipuláció? UFO-kutatóval és számítógépes szakértővel elemezzük a rejtélyes égi jelenségeket. Gida történelem - A duciktól a szexbombákig. Mi lett Szikora Robi gidáival, és ki a legújabb felfedezett?

Medúzainvázió Florida partjainál

A szakértők szerint rekordmennyiségben fordulnak elő a medúzák. Ez pedig megkeseríti a strandolók életét.

Tehetetlenek a csigainvázióval szemben

Egyre több helyen spanyol csupaszcsigák lepik el a veteményeseket, lerágják a növények leveleit és a termést is megcsócsálják.

Páncélosok szállták meg New York repterét

Mintegy 150 teknős árasztotta el a New York-i Kennedy reptér egyik kifutópályáját. A gyémántteknősök tojásrakó helyet kerestek.

Szúnyog van, irtás nincs


szerző:
2010.07.14. 17:13
Szúnyog van, irtás nincs

Nem lesz országos irtás, mert nincs rá pénz, pedig a helyi permetezések nem elég hatékonyak.

Vérszívók riogatják a turistákat

A Balaton-parti önkormányzatok polgármesterei a szezont féltik a szúnyoginvázó miatt.

Csótányinvázió a Déli Pályaudvaron

Elözönlötték a csótányok a Déli pályaudvart a VDSZSZ szerint.

Katicabogarak lepték el Észak-Németországot

A kertészek örülnek a bogár-inváziónak, mert azok pusztítják a levéltetveket.

Vérszívóktól szenvednek Vas megyében

A szúnyoginvázió az ÁNTSZ szerint veszélyes lehet a lakosok egészségére.

Árvíz után szúnyoginvázió


szerző:
2009.07.13. 17:50
Árvíz után szúnyoginvázió

A szúnyogok annyira elszaporodtak, hogy azonnal ellepik, aki az utcára lép.

Elárasztják a szúnyogok a Szigetközt

Irtani kellene a vérszívókat, de a településeknek nincs elég pénzük.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való