KERESÉS search-close

inkubátor

26 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "inkubátor"

Egészséges az a kislány, akit inkubátorban hagytak január elsején

Az első vizsgálatok szerint egészséges az a kislány, akit január elsején hajnalban hagytak a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelyének inkubátorában. A sűrű, sötét hajú kislány az orvosok szerint nyugodt kisbaba, nem sír, egész nap eszik és alszik. A csecsemőosztály dolgozói Hajnal Szilviának nevezték el. Ha a vér szerinti szülei hat hétig nem jelentkeznek érte, örökbe adják majd.

Egészséges újszülöttet hagytak a kecskeméti babamentő inkubátorban

3400 gramm a súlya, 53 centiméter hosszú és Gábor névre hallgat, egészséges újszülöttet hagytak a kecskeméti megyei kórház babamentő inkubátorában szerdán kora hajnalban. A kisfiút gondosan ellátta, felöltöztette és megetette édesanyja, mielőtt betette az inkubátorba. Így bármelyik édesanya következmények nélkül, névtelenségét megőrizve mondhat le a nem kívánt gyermekről. Azonban neki is van hat hete, hogy meggondolja magát és hazavigye Gáborkát.

Zenével az inkubátor mellett


szerző:
2018.04.10. 08:26
Zenével az inkubátor mellett

Több orvosi tanulmány is alátámasztja, ogy az élő énekszó és a hangszerjáték egyértelműen pozitívan hat a beteg újszülöttekre. Van Magyarországon egy alapítvány (A te hangodat ismerem Alapítvány), ahol a koraszülöttek és beteg újszülöttek gyógyításához a zene eszközeivel is hozzájárulnak. A témával kapcsolatban - Hesna mellett - Hazay Tímea, az alapítvány elnöke volt Mariann és Miki vendége. 

Életet mentett az inkubátor

Egészséges kislányt hagytak a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában. A gyermekosztály munkatársai Réthy Fruzsinának keresztelték. Állapota stabil és úgy fest, hogy egészséges. Ha nem jelentkezik érte édesanyja, 6 hét után örökbe fogadhatják.

 

A nővérek kedvence a kisbaba


szerző:
2017.01.08. 18:37
A nővérek kedvence a kisbaba

Az inkubátorból már kikerült, egészséges és a súlya is szépen gyarapszik. Hamar a nővérek kedvence lett Zétény. Ők nevezték el így azt az újszülött kisfiút, akit karácsony szenteste hagytak a miskolci kórház inkubátorában. Anyja azóta sem jelentkezett érte. Zétény így már a héten megismerkedhet örökbefogadó szüleivel, néhány napot együtt is tölthetnek majd a kórházban. 

Babát hagytak az inkubátorban

Karácsonyi Zéténynek nevezték el a nővérek azt a kisbabát, akit szenteste hagytak ott az egyik miskolci kórház előtti babamentő inkubátorban. A csecsemő egészséges, több mint 3 és fél kilós kisfiú. Ő a 12. kisbaba, akit a miskolci babamentő berendezésben találtak az orvosok. Egyelőre a kórház koraszülött osztályán van, ha szülei nem jelentkeznek érte, hat hét múlva örökbe lehet fogadni.

Inkubátor helyett anyai érintés

Inkubátor helyett minél több anyai érintés - ebben úttörő a nemrég Aranyanyuvá választott Schill Beáta. A módszerével a koraszülött babák fejlődéséből nem maradnak ki a szülők, sőt bármikor mellkasukra vehetik a gyerekeket, etethetik, fürdethetik, öltöztethetik őket. A módszerét bővebben a Házon kívül adásában láthatják.

Kisbabát tettek a kecskeméti inkubátorba

Az újszülöttmentő inkubátorban hagytak egy kisbabát Kecskeméten. A kislányt születése után egy-két órával tehették a készülékbe. Jól van és a kórház dolgozóitól az Ignác Brigitta nevet kapta. Most még a koraszülött intenzív osztályon tartják megfigyelésen, de hamarosan új családot keresnek neki.

Gyorsabban fejlődnek a koraszülöttek az anyjuk mellett

Gyorsabban fejlődnek, erősebb az immunrendszerük és kevesebb gyógyszert igényelnek azok a koraszülött kisbabák, akik inkubátor helyett egész nap az édesanyjuk mellett lehetnek. Ezért alakított ki több baba-mama intenzív szobát a Semmelweis Egyetem. A kicsiket, amint lehet, kihelyezik az édesanyjukhoz, az orvosok pedig az intenzív osztályon, monitorokon követik a kicsik állapotát. Így rögtön be tudnak avatkozni, ha baj van.

Karácsony Anikó nevet kapta az inkubátorba hagyott kislány

Újszülött csecsemőt hagytak a békéscsabai kórház melletti inkubátorban. Néhány órával a születése után, felöltöztetve és bepelenkázva hagyták ott. A csecsemő kicsit kihűlt, de az orvosok szerint teljesen egészséges. A kórház dolgozóitól a Karácsony Anikó nevet kapta.

Két kislány és egy kisfiú - hármas ikrek születtek Miskolcon

Egészségesek, és ugyan még inkubátorban vannak, de már önállóan lélegeznek. Az édesanyának ez volt az első terhessége. A kisbabák sokadik lombikprogram után születtek. Az orvos szerint átlagosan minden tízezredik szülésre jut egy hármas iker, bár amióta létezik lombikprogram, kicsit gyakrabban fordul elő.

A kórház szerint senki sem hibázott

Senki sem hibázott - ezt a választ kapták a szülők, akiknek 3 napos gyereke kizuhant az inkubátorból és a földre esett még márciusban a debreceni Kenézy Kórházban. A kórházban indított belső vizsgálat most zárult le.

Babát találtak az inkubátorban


szerző:
2015.05.25. 18:10
Babát találtak az inkubátorban

Egészséges újszülött kisfiút találtak a hatvani kórház inkubátorában. A csecsemő csaknem három kilóval jött világra, a kórház dolgozói a Pünkösdi Gerzson nevet adták neki. A hatvani kórházban 2013 őszén tettek ki inkubátort, azóta a most megtalált kisfiú a harmadik baba, akit megmentett a berendezés.

Felöltöztette a babát, majd inkubátorba tette

Kéthetes lánycsecsemőt hagytak a Heim Pál Kórház Madarász utcai részlegének babamentő inkubátorában tegnap este. A kislány egészséges és jól van, súlya majdnem három kiló. A kisbaba valószínűleg néhány nap után nevelőszülőkhöz kerül, a vér szerinti szülők 6 héten belül jelentkezhetnek, ha mégis szeretnék felnevelni a kislányt.

Egy másik baba is kiesett az inkubátorból

Újabb kórházban derült ki, hogy kiesett egy baba az inkubátorból, még másfél évvel ezelőtt Gyöngyösön. A szülők a héten itt az RTL Híradóban látták, hogy ugyanez történt egy debreceni babával, ezért mesélték el a történetüket. Bence két és fél naposan esett ki az inkubátor nyitva felejtett ajtaján, de szerencsére nem lett baja. A szülők feljelentést tettek, a rendőrség pedig megállapította, hogy a kórházi dolgozó hibázott.

Előzetes: Egy másik baba is kiesett az inkubátorból

Nem csak a debreceni, a gyöngyösi kórházban is kiesett egy baba az inkubátorból. Ezt a kicsi szülei mondták el az RTL Híradónak. Azután keresték meg szerkesztőségünket, hogy a héten látták, mi történt a debreceni babával. Az ő gyerekük másfél éve született, két és fél naposan 95 centiről esett ki az inkubátor nyitva felejtett hátsó ajtaján. A szülők feljelentést tettek. Azt, hogy nyomozás mit állapított meg, ők mondják el este hatkor az RTL Híradóban.

Előzetes: Kizuhant az inkubátorból a csecsemő

Kizuhant az inkubátorból egy 3 napos csecsemő a debreceni Kenézi Kórházban. A baba a földre esett, a feje sérült meg, ezért megfigyelésre intenzív osztályra szállították. A szülők felháborodtak, azt állítják, hiába kérdezik, a kórházban nem mondják meg nekik, mi történt. Ezért feljelentést is tettek. A csecsemőt már hazavihették. Az édesapa elmesélte az RTL Híradónak, mit éltek át az elmúlt napokban, és hallhatják azt is, indult-e vizsgálat a kórházban.

Csecsemőt találtak Hatvanban


szerző:
2015.01.16. 18:10
Csecsemőt találtak Hatvanban

Újszülöttet raktak hajnalban a hatvani kórház inkubátorába. A kislány teljesen egészséges, a portaszolgálat ügyeletesétől a Jázmin keresztnevet kapta. A babáról egyelőre az újszülött osztály dolgozói gondoskodnak.

Két nő is elhagyta újszülött gyermekét

Vasárnap reggel két újszülöttet is magára hagytak. Egyiküket Enyingen egy idősek otthona elé tette ki édesanyja, közvetlenül a szülés után. Másikuk szerencsésebb volt: őt Budapesten, a Madarász utcai kórház inkubátorában hagyták. Mindkét baba egészséges.
 

Babát tettek az inkubátorba


szerző:
2011.01.17. 19:22
Babát tettek az inkubátorba

A kislány 3,5 kiló és az első vizsgálatok szerint teljesen egészséges.

Csodababák, akik túl korán születtek

Laura és Zoé is életben maradt annak ellenére, hogy 300, illetve 450 grammal jöttek a világra. Mindketten egészségesek.

Kisbabát hagytak a szegedi inkubátorban

Lóránt napján hagyta a kórháznál valaki, ezért az orvosok a Lórántfi Sára nevet adták neki.

Javulóban a koraszülöttek túlélési esélye

A szombati Koraszülött Napon átadták a főváros első életmentő inkubátorát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való