KERESÉS search-close

ingyenes

45 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ingyenes"

Nem mindenkinek ingyenes a CT a nagyatádi kórházban

A beteg vagy fizet vagy 100 kilométert utazik – van ugyan új CT a nagyatádi kórházban, de a TB nem finanszírozza a működését a járóbetegek részére. Az egészségügyi államtitkár a CT-labor átadásán azt ígérte, hogy minden vizsgálatot fizet az állam, ez azonban egyelőre csak a fekvőbetegekre vonatkozik. A CT-t egyébként pénzért igénybe lehet venni, de ez akár 65 ezer forintba is kerülhet.

Ingyenessé tenné a BKV-t a 18 év alattiaknak Kálmán Olga

Ingyenessé tenné a BKV-t a 18 év alattiaknak, naponta felmosatna az aluljárókban, és havonta tíz új elektromos buszt vásárolna Kálmán Olga. A DK főpolgármester-jelöltje erről a programbemutató sajtótájékoztatóján beszélt. A volt tévés átalakítaná a főváros egészségügyi ellátását, Tarlós István főpolgármestert kritizálta, mert szerinte Orbán Viktornak akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

MEROVA: cukorbetegeknek és visszérbetegeknek segítenek applikációval

Évente több ezer lábat amputálnak Magyarországon, leggyakrabban cukorbetegség miatt. Rozsos doktorhoz visszérbetegek, cukorbetegek és érszűkületben is szenvedők járnak. Ő és két másik társa kifejlesztett egy ingyenes applikációt, ami segít megelőzni a különböző betegségek miatti lábamputációkat. A Merova app kórlap és diagnózis felállításában is segíti a betegeket.

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Luxemburgban

A Nagyhercegség miniszterelnöke jelentette be. Az intézkedés minden részletét még nem dolgozták ki, a szakszervezetek tiltakoznak, a kormányfő azonban azt ígéri, hogy legkésőbb 2020-tól nem kell majd fizetni a vonatokon, villamosokon és buszokon. Az októberben újraválasztott Xavier Bettelnek nem ez az egyetlen merész terve.

Justin Bieber utcazenésznek állt?

Justin Bieber ingyen koncertet adott Londonban, méghozzá az utcán.

Esővízgyűjtőt kapnak ingyen

Ingyenes tartályokat adnak Dombóváron azoknak, akik saját területükön használják fel a telkükre hulló esővizet ahelyett, hogy az utcára vezetnék ki. Ezzel a városi csatornarendszert tehermentesítenék, és csökkentenék a felhőszakadások miatt egyre gyakrabban kialakuló villámárvizek pusztítását.

Ingyen lesz egy nyelvvizsga

Egy nyelvvizsgához minden fiatal ingyen juthat hozzá január elsejétől. Vagyis az is, aki korábban már sikeresen vizsgázott valamelyik nyelvből. Novák Katalin, családügyi államtitkár azt mondta a Híradónak: a kormány kiterjeszti saját korábbi döntését, és nem csak az első vizsgázóknak téríti vissza a díjat, hanem egy bizonyítvány árát azoknak is, akik már rendelkeznek nyelvvizsgával, de egy újabbat is bevállalnak. Jövőre fejenként 34.500 forintot fizetnek vissza az árból, a többség esetében a teljes díjat.

Nem tudni, melyik oltás lesz ingyenes

Még idén dönthetnek, de előbb a Nemzetgazdasági Minisztériummal kell egyeztetni, hogy mikor és mely oltások lehetnek ingyenesek vagy támogatottak. Erről Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszélt az RTL Híradónak. Lázár János miniszter egy hónapja jelentette be, hogy ingyenes lehet az agyhártyagyulladás B törzse elleni vakcina és a bárányhimlő elleni oltás is.

Influenza: tévhitek az oltásról

Sok a tévhit az influenza elleni védőoltással kapcsolatban - ezt mondta az RTL Híradónak a helyettes tisztifőorvos. Sokan gondolják, hogy súlyos mellékhatással jár, hogy ráér csak a tünetek jelentkezésekor beadatni, és hogy a tavalyi vakcina véd az idei szezonban is. Ezek egyike sem igaz a szakértő szerint. Már minden háziorvosi rendelőben elérhetőek azok az influenza elleni oltóanyagok, amelyek ingyen járnak például a kismamáknak és a 60 év felettieknek.

Ingyenes technológiai oktatás lányoknak!

Babázás helyett programozás? A Skool program 2014 óta elérhető Magyarországon. A program ingyenes technológiai oktatást nyújt az iskolás korú lányok számára. Major Zsófi és Guzsaly Péter mesélt a részletekről Annának és Mikinek.

Ingyen lesz az első nyelvvizsga

Visszakapják az első nyelvvizsga díját azok, akik sikeresen teljesítették a feladatokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára jelentette be, hogy az első nyelvvizsgát ingyenessé teszik 35 éves korig. A Pedagósusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez még nem megoldás. A vizsgára való felkészülés ugyanis többszöröse lehet a csaknem 35 ezer forintos vizsgadíjnak.

Ingyenes lapért fizettek


2017.04.23. 18:39
Ingyenes lapért fizettek

Ingyenes újságért fizettek, de alig két hónap után felmondják a szerződést. A fideszes vezetésű dunaújvárosi önkormányzat a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád érdekeltségében lévő cégnek fizetett támogatást a Lokál című kiadványért. A Jobbik néhány hét alatt 1500 aláírást gyűjtött tiltakozásul, hogy az ingyenes lapot közpénzből támogatják. A képviselőtestület végül úgy döntött, inkább szerződést bont.

Rászorulók haját vágja a sztárok fodrásza

Akár Cristiano Ronaldo frizuráját is kérhették a fodrászoktól azok a hátrányos helyzetű gyerekek, akiknek ingyen vágták csütörtökön a haját. A jótékonysági napot a Baptista Szeretetszolgálat szervezte Kőbányán, a frizurákat pedig egy Amerikában élő magyar mesterfodrász és barátai készítették. A szolgáltató központ nemrég nyílt, ahol enni, fürdeni, és mosni is tudnak a rászorulók, és mostantól fodrász is lesz.

Plácido Domingo utánozhatatlan


szerző:
2016.08.11. 12:36
Plácido Domingo utánozhatatlan

Több mint tízezren hallgatták végig Plácido Domingo ingyenes budapesti koncertjét a Papp László Budapest Sportarénában. Az előadás eredetileg a Szent István-bazilika előtt lett volna, de az időjárás miatt módosították a helyszínt. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működött közre Eugene Kohn vezényletével.

PLÁCIDO DOMINGO KONCERT: Sokan szerettek volna bejutni, de nem sikerült mindenkinek

A Papp László Sportarénába 12 ezer ember próbált bejutni szerda este az esőben, hogy ingyen hallhassa Placido Domingót. Volt, akiknek nem sikerült bejutniuk, ők az esőben tülekedtek. A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történt, ezért  sokan lemaradtak és az esőben tülekedtek és lökdösődtek.

Hallgasson Plácido Domingót


szerző:
2016.08.11. 12:25
Hallgasson Plácido Domingót

Több mint tízezren hallgatták végig Plácido Domingo ingyenes budapesti koncertjét a Papp László Budapest Sportarénában. Az előadás eredetileg a Szent István-bazilika előtt lett volna, de az időjárás miatt módosították a helyszínt. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működött közre Eugene Kohn vezényletével.

Roham az új ingyenes személyikért

Az elektronikus kártyát hétfőtől lehet igényelni, az első nap országszerte csaknem tízezren mentek az okmányirodákba az új kártyákért. Az új személyi TAJ kártya és adókártya is egyben, chip van benne, amin, ha akarjuk, ujjlenyomatot és elektronikus aláírást is rögzítenek. A kártya ingyen van, de a lakcímkártyát és a jogosítványt egyelőre nem váltja ki.

Ki kaphat étkezési támogatást?

A bölcsődések és az óvodások 90 százalékának ingyenes étkezést biztosítanak az intézményekben szeptember elsejétől. Eddig a kicsiknek mindössze 27 százaléka kapott ingyen enni az óvodákban és bölcsődékben. Ez azt jelenti, hogy 321 ezer gyermek után nem kell étkezési díjat fizetni szeptembertől a bölcsődékben és az óvodákban. Hogy pontosan ki, mikor és hogyan részesülhet az étkezési támogatások valamelyikében, erről beszélgettünk Gulyás Lucával, a Pénzcentrum szerkesztőjével.

Ingyen vitték a politikusok szemetét Siófokon

Csaknem 150 embernek, köztük helyi politikusoknak, orvosoknak, ügyvédeknek nem kellett tavaly hulladékszállítási díjat fizetni. Összesen 3 és fél millió forint bevételt nem számláztak ki 2014-ben a Siókom Kft-nél. A város független polgármestere feljelentést tett hűtlen kezelés miatt.

Ingyenes óvodai étkezés önbevallás alapján

Önbevallás alapján döntik majd el, hogy melyik családnak jár az ingyenes bölcsődei, óvodai étkezés. A miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken egy lakossági fórumon jelentette be, hogy a kormány tervei szerint a gyerekek körülbelül 90 százalékának nem kell majd fizetnie az étkezésért.

Útdíj: ingyenességet kérnek


szerző:
2015.01.24. 18:35
Útdíj: ingyenességet kérnek

Ingyenesen használhassák az utakat a mozgáskorlátozottak, akár egyénileg, akár kisbusszal teszik azt – ezt javasolta a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége.

Már kifizették az idei tankönyveket

A Pest Megyei Önkormányzatnál azt ígérik, hogy hétfőn minden rászoruló diák hozzájut az ingyen tankönyvéhez.

Visszatartanák a tankönyveket?


szerző:
2011.08.23. 19:32
Visszatartanák a tankönyveket?

Több ezer rászoruló gyerek tankönyvét még mindig nem szállították ki a terjesztők az iskolákba.

Nem kéne fizetni a tankönyvekért?

Ingyenesek lehetnek az iskolai tankönyvek – írja a Magyar Hírlap.

Ingyenes városnézés Párizsban

Ingyenes városnéző sétákat szervez külföldieknek Párizsban egy helyi önkéntesekből álló egyesület.

A neten száguldhatunk a vonaton


szerző:
2011.03.08. 20:58
A neten száguldhatunk a vonaton

Szabadon elérhető internetszolgáltatást biztosít a GYSEV a Budapest-Sopron vonalon közlekedő IC-kocsikban.

Nem kell fizetni a boldogító igenért

Ingyenessé tette február elsejétől az esküvői szertartást a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

Farsangi buli azoknak, akik jegesen szeretik

A ”Halló Európa-Itt Budapest” elnevezésű rendezvényen színes programokkal várják a látogatókat február 19-től öt napon át a Hősök terénél.

Gond lehet az ingyenes egészségügyi ellátással

Akik a magánnyugdíj-pénztárnál maradnak, és nincs legalább 15 év szolgálati idejük, nem kaphatnak ingyenes ellátást.

Anyagi gondban az időseket segítők

Februártól térítési díjat kell fizetni Zala megyében a vöröskeresztes házi segítségnyújtásért.

Ingyenes szabadtéri szilveszter a fővárosban

A fővárosban három helyszínen is ingyenes rendezvényeken búcsúztathatjuk az óévet.

Több helyen is ingyen parkolhatunk a héten

Több nagyvárosban, köztük Budapesten sem kell fizetni a parkolásért a két ünnep között.

A zenéé a kedd éjjel Budapesten


szerző:
2010.12.21. 19:47
A zenéé a kedd éjjel Budapesten

December 21-én tartják, négy fővárosi helyszínen lesznek koncertek, a programok ingyenesek

Ingyenes internet a buszokon


szerző:
2010.12.09. 18:40
Ingyenes internet a buszokon

A Volánbusz járatain, 34 útvonalon olyan buszok járnak, amelyeken bárki ingyen internetezhet.

H1N1 oltóanyag ingyen


szerző:
2010.10.22. 10:06
H1N1 oltóanyag ingyen

Bárki számára ingyenes lesz az idei szezonban az egykomponensű Fluval P oltóanyag, ami az influenza H1N1 vírusa ellen nyújt védelmet - közölte az ÁNTSZ.

Ingyenes nyárbúcsúztatás a belvárosban

Augusztus 27-e és 29-e között tartják a nyárbúcsúztató Palotanegyed Fesztivált Budapest VIII. kerületében.

Molnár Gyula: az ingyenes BKV egy opció

A BKV díjmentessé tétele egy lehetőség, de nagyon precízen meg kell vizsgálni, hogy miből lehet fedezni.

A Fidesz szerint

A Fidesz szerint Horváth Csabának és az MSZP-nek 4, illetve 15 éve volt arra, hogy megvalósítsa programját.

Demagógiának tartja az ingyenes BKV-t a VEKE

A közlekedési egyesület szakemberei szerint alkotmányos aggályokat is felvet, hogy csak a budapestieknek lenne ingyenes.

Ingyenes BKV: a kormány nem kommentálja

A szocialista főpolgármester-jelölt elképzelése teljesen új finanszírozási feltételeket teremtene a BKV-nál.

A versenyhivatal vizsgálja a PPO-t

Sokan azt hitték, ingyenes a rendszer, de szolgáltatási díjként 2500 forintot levontak.

Ingyenes lesz az influenzaoltás?


szerző:
2009.06.20. 08:48
Ingyenes lesz az influenzaoltás?

A kormány a jövő héten dönt az új típusú influenza elleni védekezés akciótervéről.

Veteránautó kiállítás Nagycenken

A bemutató egyik érdekessége egy 1922-ben gyártott Ford T modell.

Gyerekek a Holdon!


szerző:
2009.05.18. 12:00
Gyerekek a Holdon!

Ingyenes, interaktív csillagászati és űrtechnológiai kiállítás nyílt gyerekeknek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való