KERESÉS search-close

informatikus

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "informatikus"

Mérnök, orvos, fizikai munkás hiányzik leginkább

Mérnökből, orvosból és fizikai munkásból a legnagyobb a hiány Magyarországon.

Egy fiatal lány lett az ország legsokoldalúbb informatikusa!

Nyolc kategóriában 2600-an versenyeztek a II. Országos IT megmérettetésen, közöttük lett a legjobb Borbély Zsófia. Egyre több nő választja ezt a szakmát. Egy felmérés szerint 30-40 ezer informatikusnak azonnal munkát tudnának adni az országban, akár félmillió forintos kezdő fizetéssel.

Gyorstalpalót szerveznek informatikusoknak

A nemzetgazdasági miniszter az állami hírügynökségnek arról beszélt, hogy 4 év alatt 4 ezer embert képeznének néhány hónapos tanfolyamokkal. A szervezők azt mondják, a kezdő informatikusok akár bruttó 400 ezer forintot is kereshetnek. A szocialisták attól tartanak, a résztvevők továbbállnak Nyugat-Európába, miután kiképezték őket a magyar adófizetők pénzén.

Fókusz 2016-07-19


szerző:
2016.07.19. 18:55
10 millió pluszpénzhez jutott a hamis diplomával

A főnöke erőltette a diplomát, ezért vett egyet – ezt vallotta a bíróságon egy 39 éves volt köztisztviselő. A csanyteleki férfi hamis diplomával és nyelvvizsgával 10 év alatt tíz és fél millió forint pluszpénzt vett fel a csongrádi önkormányzattól, majd a járási hivataltól. Informatikusként dolgozott, 3 társával együtt egy belső ellenőrzésen bukott le. Az első tárgyaláson azt mondta, a munkájára sosem volt panasz.

Nincs elég képzett szakember

Kétszer annyi a betöltetlen álláshely Magyarországon, mint 4 évvel ezelőtt - értesült a Világgazdaság. Informatikusból például egy kisvárosnyi szakembert, 22 ezret keresnek. A munkaügyi államtitkár szerint beérett a kormány gazdaságpolitikája, végre a munkaadók futnak a dolgozók után. Az LMP-nél viszont azt mondják, éppen az elhibázott intézkedések, és az egyre intenzívebb kivándorlás miatt alakult ki a munkaerőhiány, amely szerintük már a gazdasági növekedést veszélyezteti.

Informatikusokra és mérnökökre lenne szüksége a gazdaságnak

Ezeken a területeken jelentős hiány lehet a következő években, de a szerszámgyártók és az autószerelők iránt is növekedhet a kereslet. Az informatikus hiány komoly gátja lehet a gazdasági növekedésnek is.

Nagyobb biztonságban vagyunk, ha megfigyelnek minket?

Edward Snowden 32 éves amerikai számítógépes szakember. Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség  volt vezető tanácsadója, a Központi Hírszerző Ügynökség a CIA volt műveleti tisztviselője, valamint az Egyesült Államok Védelmi Hírszerzési Ügynökségének volt  oktatója. Az amerikai állam szerint áruló. Kedden budapesti közönségnek beszélt élőben saját munkája árnyoldaláról.

Exkluzív: Titkos helyszínről adott interjút Edward Snowden

A fejedre célzok, de nem húzom meg a ravaszt. Ezt mondta áprilisban a Nemzetbiztonsági Ügynökségről, ahol korábban dolgozott. A póráza vesztett kém után amerikai kémek kutatnak feltételezhetően.  A kémek akkor jók szerinte, ha nem otthoni témák után kutatnak. A belbiztonsági szolgálatok legnagyobb lehallgatási botrányának 2013-as kirobbantása után Snowden a szervezet ellen fordult, amelyhez 3 évvel azelőtt lelkesen jelentkezett elemzőnek. Vajon miért? És mi köze van ennek a terrorizmushoz?

Az utcára ment munkáért az informatikus

A debreceni nő egy év után - táblával a kezében - ment ki az utcára állást keresni.

Harcsa Veronika informatikusnak készült

A jazzénekesnőt sokáig túlzott lámpaláza riasztotta vissza a zenei pályától.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való