KERESÉS search-close

informatikai rendszer

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "informatikai rendszer"

Börtönbe kerülhet a hacker

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész arra a hackerre, aki még 2017 nyarán feltörte a Magyar Telekom informatikai rendszerét. A cég azért tett feljelentést, mert szerintük a fiatal férfi átlépte azt a határt, amit még etikus hackelésnek, vagyis egy informatikai hiba kijavítására irányuló jószándékú támadásnak lehet nevezni. Védői szerint azonban a hackelés nem volt veszélyes a társadalomra.

Választás ’18: Csalás vagy bénázás?

Április 8-án este az első választási eredmények 22:40 körül jöttek. Addig azt nézhette az ország, hogy mekkora sorok állnak Budapesten, a Bocskai úton és az Eötvös utcában. Utóbb az is kiderült, hogy napközben egy időre összeomlott a választási informatikai rendszer, ezt végül megjavították. A vizsgálat ígért eredményére várunk. Sepsi Tibor alkotmányjogászt kérdeztük.

A Telekom hálózatát is feltörték

A BKK után újabb cégről derült ki, hogy sebezhető az informatikai rendszere. A Magyar Telekom hálózatát egy huszonéves fiatalember törte fel. Jelezte a hibát, állítása szerint segíteni akart, de az eset után néhány héttel házkutatást tartottak nála a rendőrök, és rabosították. A Telekom szerint az előfizetők személyes adatai teljes biztonságban voltak és a hibát kijavították.

E-mailben küldtek vírust a kórháznak

Le kellett állítani a betegfelvételt, sem leleteket, sem recepteket nem tudtak írni a veszprémi Csolnoki Ferenc kórházban. Az intézmény teljes informatikai rendszere összeomlott, miután e-mailben vírust küldtek a kórháznak. Az orvosigazgató szerint a sürgős eseteket el tudták látni, és a betegek adatai sem kerültek ki.

Leonardo forradalmasíthatja az oktatást

A virtuális valóság segítségével tanulhatnak ezentúl az egyik szombathelyi általános iskola diákjai. Olyan informatikai termet alakítottak ki nekik, ahol a monitorok előtt ülve bejárhatják például az ókori Rómát.

Egyetemisták adták vissza a beteg asszony önállóságát

Töhötöm, aki segít. Három egyetemista informatikai rendszert épített egy nyaktól lefelé gyakorlatilag béna nőnek, hogy egyedül is el tudja látni magát a lakásában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való