KERESÉS search-close

igazgyöngy alapítvány

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "igazgyöngy alapítvány"

Nem kapott támogatást az elismert tanoda

Hiába pályázott, nem kapott állami támogatást az Igazgyöngy Alapítvány által működtetett Toldi tanoda. Ezt elsőként a Magyar Narancs írta meg. Az alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra gyakran bírálja a kormány szegénység- és oktatáspolitikáját, szerintük ennek is köze lehet a döntéshez. A minisztérium szerint azonban a pályázatra többszörös volt a túljelentkezés, csak a szakmailag legjobbaknak jutott pénz.

Hátrányos helyzetű gyermekek beiskolázását segítik a Muzsika TV sztárjai

A Muzsika TV sztárjai – Balázs Pali, Jolly és Suzy, Josh és Magyar Rózsa – is csatlakoztak az Igazgyöngy Alapítvány tanévkezdés előtti gyűjtőakciójához, amellyel a hátrányos helyzetű gyerekek beiskolázását segítik.

Az RTL munkatársai is segítenek az Igazgyöngy Alapítvány tanszergyűjtésében

Használt, de még jó állapotú iskolatáskákat, és a bele való tolltartót, írószert, színes ceruzát, körzőt, vonalzót gyűjtenek azoknak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akiknek a szülei iskolakezdésre nem tudják megvenni a szükséges holmit. 

Kortárs művészek segítik az alapítványt

A hátrányos helyzetűeket és rászorulókat segítő Igazgyöngy Alapítvány a Buda-Cash brókerbotrányban veszített el 40 millió forintot, és ez veszélybe sodorta a működését. 50 kortárs művész és műhely ajánlotta fel licitre a munkáját.

Ha valaki szegény, miért cigizik?

Miért költ hajfestékre? Miért van annyi gyereke? És miért vesz a gyerekeinek kólát, csipszet meg olcsóbb okostelefont? Sokan teszik fel ezeket a kérdéseket, mi is számtalan ilyen nézői levelet kapunk egy-egy riportunk után. Tettünk egy kísérletet arra, hogy választ adjunk ezekre a kérdésekre, és megértsük, milyen belülről megélni, ami felett mi kívülről könnyen ítélkezünk. L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője évek óta segít nélkülözőkön, és tanítja is őket: ő magyarázta el Moskovics Juditnak, amit néha valóban nehéz megérteni.
 

Bajban a rászorulókat támogató alapítvány

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány sem jut hozzá a pénzéhez a Buda-Cash brókercég botránya miatt. A szervezet hátrányos helyzetű családokat támogat, havonta csaknem ezer rászoruló gyereknek segítenek. A bankszámlájukon több mint 30 millió forint van, amihez nem férnek hozzá.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való