KERESÉS search-close

idegenellenesség

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "idegenellenesség"

Nem marad el a karácsony a CBA-ban

Nem marad el a karácsony Zsámbékon. A 888.hu még múlt héten írt arról. hogy az egyik a helyi CBA dolgozóinak vissza kellett szedniük a díszeket, az egyik arab tulajdonos miatt. A Facebookon rengetegen megosztották a cikket és kommentálták is. Sokan gyűlölködtek. A CBA kommunikációs igazgatója elmondta, csak annyi történt, hogy új dizájnt kaptak a fák. Arab tulajdonos pedig nincsen. Sík Endre szociológus szerint az ilyen hírek az idegenellenességet erősíthetik az emberekben.

Menekültek: félelmeink és ami mögötte van

Friss adatok szerint idén eddig 230 ezren jöttek Magyarországra, hogy pontosan hányan vannak itt, nem tudható. Azt bizonyára nem kell bizonygatni, hogy ez mindannyiunk elsőszámú témája mostanában. Adott egy megosztott ország és társadalom, amelyben több millió embernek megélhetési gondjai vannak. A kormányzati kommunikáció és a magyar nyilvánosság jó része azt sulykolja, hogy a menekültektől félni kell, a menekültek veszélyesek, kárt okoznak és így tovább. Van aki fél, van aki nem. Aki fél, miért, aki nem, miért nem? Vendégünk: Erőss Ferenc szociálpszichológus és Sik Endre, szociológus, az idegenellenességet régóta vizsgáló és követő TÁRKI vezető kutatója.


 

Magyarul Balóval 2015-09-23

Félelem és idegenkedés: akad, aki terroristákat lát a menekültekben, sokan gazdasági bevándorlókat, mások inkább a halál elől menekülőket. Magyarországon folyamatosan nő az idegenellenesség, a legkevésbé éppen a tömegével érkező arabokat látnánk szívesen. Mi áll a félelmeink mögött? Mennyire megalapozottak? Mit mond a kutató és mit a pszichológus?

Egyre nő az idegenellenesség, de mi áll a félelmeink mögött?

Félelem és idegenkedés: akad, aki terroristákat lát a menekültekben, sokan gazdasági bevándorlókat, mások inkább a halál elől menekülőket. Magyarországon folyamatosan nő az idegenellenesség, a legkevésbé éppen a tömegével érkező  arabokat látnánk szívesen. Mi áll a félelmeink mögött? Mennyire megalapozottak? Mit mond a kutató és mit a pszichológus?

A bevándorlók képzettebbek


szerző:
2015.01.13. 18:55
A bevándorlók képzettebbek

A Magyarországon letelepedett bevándorlók képzettebbek és kevesebb bűncselekményt követnek el, mint a magyar átlag. Ezt igazolják a sok éves statisztikák a Helsinki Bizottság szerint. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Párizsban, a terrortámadások miatti megemlékezés után azt mondta: meg kell állítani a gazdasági bevándorlást, mert csak veszedelmet hoz Európára, és „Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani”. A Tárki vezető kutatója szerint a kormányfő kijelentései miatt nőni fog Magyarországon az idegenellenesség.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való