KERESÉS search-close

időskor

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "időskor"

Figyeljünk a férfiakra! A prosztatarákba bele lehet halni!

A jó hír viszont az, ha időben, vagyis korai stádiumban csípik el a prosztata rosszindulatú megbetegedését, akkor az száz százalékosan gyógyítható. Igaz, a szűrés nem túl kellemes, cserébe az életünk a tét. Uraim, az évente egyszeri orvosi vizsgálatot ne kerüljék el!

Segítség az otthonápoláshoz!

Ha az ember ilyen helyzetbe kerül, vagyis otthonápolásra szorul, nem tudja merre tovább, és sajnos a háziorvosoknak sincs kapacitásuk az ellátásra.Ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megoldást kínált, méghozzá egy otthoni ápolást segítő tudásanyag megosztásával.

Egyre több idősotthonra van szükség

Vannak olyan élethelyzetek, mikor egy idős ember ápolását családon belül nem lehet megoldani, mivel egy családtag kiesése a munkarendszerből komoly problémát okozhat. Szerencsére azonban egyre több intézmény közül lehet választani.

Már a fiatalokat sem kíméli ez az időskori betegség

Az ízületi betegségek nemcsak az időseket fenyegetik, hanem a fiatalokat is. A genetika dönt el mindent, de szerencsére sporttal, mozgással, egészséges életmóddal lehet javítani a helyzeten.

Teendők idősotthonba költözés előtt

Minden idős ember életében eljön az a pillanat, amikor mérlegelnie kell, hogy milyen életformát választ. Az egyik lehetséges alternatíva az idősek otthona. A beköltözés előtt azonban rengeteg kérdést tisztázni kell, többek között felmerülő költségeket is. Vendégünk votl dr. Szirmai Viktor az Olajág Otthonok főigazgatója.

Időskorban a magány szedi a legtöbb áldozatot

Az idős emberek a legkiszolgáltatottabb korosztály ez egészségi állapotuk és a korlátozott lehetőségeik miatt. Lehet valaki magányos úgy is, hogy számos családtagja van. Vendégeinkkel arról beszélgettünk, hogy mit tehetünk az időskori magány ellen.

Hogyan lehet módosítani egy eltartási szerződést?

Idős, beteg, nehéz anyagi körülmények között élő emberek gyakran kötnek tartási vagy életjáradéki szerződést, attól függően, hogy elsősorban pénzre, vagy inkább más anyagi juttatásokra szorulnak. A kettő közötti különbségről, ezek módosításáról és esetleges megtámadásukról beszélgettünk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való