KERESÉS search-close

hiba

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hiba"

Ajaj! Hibával indult a nap a Csíki Sörgyárban?

A főnök direkt hibát generált a sörfőzőben, hogy tesztelje Istvánt. Vajon sikerül megbirkóznia a problémával? A teljes adásból kiderül!

21 milliárdot akar behajtani az állami kukaholding

Csaknem 21 milliárd forintról küld ki fizetési felszólítást az állami kukaholding március végéig. Ennyi csekket nem tudtak kiküldeni a számítógépes rendszerük hibája miatt az elmúlt években. Az LMP szerint hiba volt a díjbeszedés államosítása.

Az etiópiai légikatasztrófa előtt jelezték a pilóták a hibát!

Amerikai sajtóforrások szerint a vasárnapi etiópiai légikatasztrófa előtt már hónapok óta panaszkodtak pilóták a Boeing 737 Max robotpilótájára. Mivel a gyanú szerint az októberi malajziai gép lezuhanását is ennek a rendszerhibája okozhatta, a világ több légitársasága nem engedi felszállni ezt a típust.

Tippek a cápáktól! Ezekre figyelj, ha vállalkozni szeretnél!

A kezdő vállalkozók sokszor mind ugyanabba a hibába futnak bele. A Cápák között befektetői elárulták, hogy mik ezek, és hogyan lehet kivédeni őket!

Hibásan jártak az új IC+ kocsik

Évekig rejtett ajtóhibával közlekedtek az IC+ nevű, magyar gyártmányú vasúti kocsik. Így a szakszervezet szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. A vagonokat szerdán vonták ki a forgalomból,  miután az egyik kocsi ajtaja egy teszten menet közben nyitva maradt. Kedden újabb vizsgálat lesz. Ezek a vagonok darabonként 400 millió forintba kerülnek. A MÁV-Start azt közölte az IC+ projektet nem állítják le.

Keresd a hibát! Így készül VV Zsuzsu rántottája

Zsuzsu ezen a szép reggelen úgy döntött, egy kiadós rántottával indítja a napot. Na, de hol a tojás? És ez még csak a kezdet... Lehet, hogy előbb-utóbb a Konyhafőnökben is feltűnik majd?

Miket rejtenek a színes tojások?

Móni azért érkezett, hogy rendbetegye kapcsolatát az exével, Antival. A lány színes tojásokat is hozott magával, amik a fiú egy-egy hibáját rejtegetik. Móni ugyanis elhatározta magát: ha Anti képes a változásra, akár ismét egy pár lehetnek...

Kutyadrámák a társaság gépein

Kétszer is súlyos hibát követett el állatokkal az United Airlines. Az első esetben meghalt egy kölyökkutya az utastérben a légikísérők tévedése miatt. Két napra rá az ügyintézők elnéztek valamit, és Japánba küldtek egy másik kutyát egy amerikai város helyett.

Egy szomorú bűvészmutatvány esete az RTL Klub színpadán!

Két évvel ezelőtt Tiszavári Józsefet felesége készítette fel a Hungary’s Got Talent egyik nagy mutatványára. A varázsló sejk produkciójába azonban becsúszott egy apró hiba, ugyanis nem számítottak arra, hogy a színpadon teljesen más lesz a világítás, mint amit eddig megszoktak.

40 család maradt gáz nélkül

40 család, velük együtt 23 gyerek maradt gáz nélkül egy budapesti társasházban. A Gázművek egy utcai vezetékcsere után szivárgást mutatott ki, pedig a közös képviselő szerint a szerelés előtt direkt mindent átnézettek a házban és a hibákat kijavították. A gázt mégis lekapcsolták és már lassan két hónapja se melegvíz, se fűtés.

ValóVilág: a rejtélyes tetoválások nyomában

Öt évvel ezelőtt a Refletor stábját hajtotta a kíváncsiság, és kinyomozta, miért olyan furcsa a valóságshow ötödik szériájának nyertesének tetoválása. Kiderült, hogy VV Attila egy átmúlatott éjszakának köszönhetően egy olyan felírat került a karjára, amit 15 évig takargatott.

Erre figyelj, ha ételallergiásként étteremben eszel!

Három évvel az eset után mesélték el egy brit tévés producer szülei, hogyan kapott lányuk súlyos anafilaxiás sokkot egy budapesti étteremben. A nő olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy azóta sem tud beszélni, csak igennel és nemmel képes reagálni az elmondottakra. De vajon ki a hibás?

Nem mindenki jelentette fel a fiatal hekkert!

A MÁV és a Szerencsejáték Zrt. is megköszönte korábban a hibák bejelentését annak a fiatalembernek, aki 50 forintért tudott bérletet venni a BKK új online jegyáruházában. A rendszert fejlesztő cég viszont feljelentést tett, korábban azt nyilatkozták, a belső szabályaik miatt ez kötelességük volt.

Jelezte a hibát - elvitték a rendőrök

A BKK új, sokak által kritizált internetes jegyrendszerének sebezhetőségét akarta szemléltetni az a fiatalember, aki különleges számítógépes tudás nélkül úgy manipulálta a rendszert, hogy 50 forintért jutott bérlethez. El is küldte észrevételeit a közlekedési vállalatnak, ám pénteken mégis ezért a vásárlásért állították elő a rendőrök. A BKK és a T-Systems oldalát ellepték a felháborodott hozzászólások, sőt, tüntetést is szerveznek.

Sümbül végzetes hibát követett el?

Az aga boldogabb, mint valaha! Sose gondolta volna, hogy a szerelem egyszer őt is megtalálja. A nagy örömködésbe azonban becsúszik egy hiba. Az egyik légyott közben Sümbül kicsit többet iszik a kelleténél, és egy olyan titkot fecseg ki Hürremről, ami akár a szultána életébe is kerülhet.

Előző rész (2017. június 12.)

Bori megpróbálja valahogy kijavítani a hibáját, és előleget kér Tamástól. Az albérlet lakói új lakótársat keresnek a három üresen álló szoba egyikébe. Linda lemondja az Emmával együtt közösen megnézett lakást.

Előző rész (2017. május 03.)

Stellát hivatalosan is felveszik a Wittenbergerbe. Krisztián rádöbben, hogy hibázott, mikor elengedte Alizt. Júlia újabb összetűzésbe kerül Miklóssal Bandi miatt. Vajon sikerül Emíliáéknak megmenekülnie a lakásukban kialakult túszdrámából?

Adj egy ötöst: Bakik a profilkép kiválasztásánál

A randizás manapság már a virtuális megjelenésünkön is múli. Peller Anna és Lukács Miki most megmutatja azt az öt bakit, amit soha nem lenne szabad elkövetnünk.

Jeni:

Jeni rossz serpenyőbe szórta a gombát, és teljesen kikészült ettől. Amíg Jeni úgy érezte, hogy leégette magát ország világ előtt, Bence kóstolás nélkül állapította meg,  hogy nyers a krumpli. Amikor anya és lánya újra átbeszélték, miért került rossz helyre a gomba, Jeni kijelentette, hogy mindenről ő és Bence tehet.

Gáspár Laci:

Gáspár Laciék már másodszor ragadtak fakanalat a Hagyjál főzni! konyhájában, és úgy érzik, most sokkal jobban sikerült minden. Laci elmondta, hogy most megpróbált nyugodt maradni, és kicsit szabadabban engedni Sziszót. 

Következő rész (2017. március 24.)

Az albérleti család teljes jogú tagjának nyilvánítja Botondot. Karola és Gréti rájönnek, hogy Bori hibája az, hogy a tanyán kötöttek ki. Sári és Patrik között meghitt pillanat alakul ki, és végül az ágyban kötnek ki.

 

Közölték vele, hogy már halott

Halottként kezelték és zárolták a nyugdíját egy 81 éves debreceni asszonynak. Hiába várta, múlt pénteken nem kapott pénzt. Később kiderült, hogy a nyugdíjfolyósító intézet szerint elhunyt, ezért neki márciustól már nem jár pénz. Mindeközben ő köszöni, él és jól van. A Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság szerint adatrögzítési hiba történt, amiért elnézést kérnek, és azt ígérik, csütörtökön már megkaphatja a nyugdíját.

Barátok közt: Ez történt a 8. héten

Natasa hibát követ el Hannával kapcsolatban. A kérdés csak az, hogy amit tett, az megbocsátható-e. Nóra egyre inkább egyedül érzi magát. Rudi összeveszik a lakótársaival a gyerekei miatt. Félixék romantikus vacsoráját nem várt vendég zavarja meg. Ádám és Zsófi kapcsolata újabb fordulatot vesz. Júlia próbál megoldást találni a beszállító problémára, de ez nem mindenkinek tetszik. Kristóf ráébred pánikbetegsége igazi okára. Ágnes viselkedése megijeszti Stellát. Ludwig megdöbbentő dolgot tesz.

Előző rész (2017. január 20.)

Vajon sikerül Emíliának jóvá tenni a hibáit? Júlia értékeli, hogy Attila a segítségére sietett Péterrel kapcsolatban. Gizella döntéshelyzet elé kerül. Mit tervez Judit Miklóssal?

Következő rész (2017. január 20.)

Vajon sikerül Emíliának jóvá tenni a hibáit? Júlia értékeli, hogy Attila a segítségére sietett Péterrel kapcsolatban. Gizella döntéshelyzet elé kerül. Mit tervez Judit Miklóssal?

Kristóf majdnem összeesik

A tűzoltó nehéz időszakon van túl. Tóbiással kemény csatát vívtak Zsófival, emellett az egyik bevetésén történt egy kis baj. Talán emiatt, nem lehet tudni miért, de mostanság Kristófot furcsa rosszullétek gyötrik. 

Mi történik Kristóffal? – VIDEÓ!

A tűzoltó nem bírja megemészteni az egyik mentése során átélt szörnyű emlékeket. Egyelőre teljesen magába zárkózott a fiú, és úgy tűnik, ennek csúnyán meglesz a böjtje.

Evelin: „Kim Kardashian orrot szeretnék!”

Evelin, Vivi, Zsolti és Soma az udvaron arról kezdtek el beszélgetni, mit plasztikáztatnának a testükön. A lányok gondolatban több milliót költöttek testükre, Zsolti pedig szerényen bevallotta, hogy neki nincs hiba az arcán.

Megmutatjuk a legdurvább Photoshop-bakikat!

Lapos has, kerek fenék, sima bőr. A hírességek között hatalmas a verseny, hiszen mindenki tökéletes képet szeretne festeni magáról. Ám a világsztárok is beleesnek abba hibába, hogy túlzásba viszik képeik retusálását. Egy-egy ilyen baki azonban többet árt, mint használ, hiszen futótűzként terjed az interneten egy túlzásba vitt derék, vagy combkarcsúsítás.

Továbbra sem működik a jegykiadó rendszer

Az elmúlt napokban többször is teljesen leállt a MÁV új jegyértékesítési rendszere az egész országban. Az RTL Híradóban még tavasszal számoltunk be arról, hogy a kalauzok szerint a rendszer nem működik tökéletesen. A MÁV-nál akkor azt mondták, a tesztidőszak július elejéig tart, addigra minden hibát kijavítanak. A VDSZSZ szerint ez nem sikerült. A szakszervezetnél közölték, a kalauzok naponta panaszkodnak a hibákra.

Két hivatal is felelős a kisfiú haláláért

Hibázott a gyámhatóság és a gyermekjóléti szolgálat is a recski csecsemő halálának ügyében - ezt állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának vizsgálata. A kéthónapos kisfiú júniusban azért halt meg, mert apja nyugtatószerek hatása alatt elejtette őt, a gyermek feje először a kályha sarkába, majd egy téglának csapódott. A szülőktől akkor már elvették idősebb gyermeküket, akit bántalmaztak. A vizsgálat szerint a gyermekjóléti szolgálat nem mérte fel jól a csecsemő helyzetét.

Az ígérik, nem lesz hiba az új tankönyvekben

Nincs már hiba az új tankönyvekben - legalábbis ezt ígérik a tankönyvfejlesztők. Befejeződött ugyanis a kísérleti tankönyvek fejlesztése. Az oktatási államtitkár azt mondja, nemcsak minőségi köteteket kapnak szeptembertől a diákok, de könnyebb dolguk is lesz. Az egyik pedagógusszakszervezet szerint ezt csak akkor mondhatnák, ha a szakmai szervezetek is kiállnának a tankönyvek mellett.

Máris javítani kell az új mozgólépcsőket

Máris javítani kellett a mozgólépcsőket a felújított fővárosi Széll Kálmán téren. A teret alig egy hónapja adták át. Az üzemeltető Budapesti Közlekedési Központ szerint a kültéri mozgólépcsők – ahogy fogalmaznak –, komplexebbek, mint a beltériek, ezért egyelőre csak próbaüzemben működnek. A hibákat javították a napokban. Az elmúlt hetekben azonban más problémák is voltak a térrel, azokat a kivitelező garanciálisan javította.

Fent volt a sorompó, mégis jött a vonat

A fénysorompó nem működött, a sorompó felemelkedett, a síneken pedig jött a vonat Balatonszéplakon.  A balesetveszélyes helyzetet egy autós kamerája vette fel. Az egész autósor lefékezett, hogy elkerüljék az ütközést. A MÁV-nál közölték, rövid üzemzavar volt a fénysorompókban, és a sorompókarok minden ilyen esetben felemelkednek, hogy ne akadályozzák a forgalmat.

SOROMPÓ: Felnyílt a sorompó az átjáróban, aztán jött a vonat

Balatonszéplak alsói vasúti átjáróban úgy robog át a vonat, hogy előtte felnyílnak a közúti forgalmat keresztező sorompók. Az esetet a múlt héten csütörtökön örökítették meg egy személyautó volánja mögül. A felvétel alapján az autósok közül az első a sorban a hosszas várakozás után nekiindul az átkelésnek a vasúti átjárón, de aztán észre vesz valamit és visszatolat, ekkor jön a vonat, ami aztán Nagykanizsa irányába továbbrobog. Igaz, korábban volt tilos jelzés az autóknak, de akkor nem érkezik egyetlen szerelvény sem.

 

Súlyos összegeket spórolhatunk, ha erre odafigyelünk!

Milyen következményekkel jár, ha egy pillanatnyi koncentrációs zavar okán véletlen rosszul diktáljuk be rendszámunkat az autópálya matrica vásárlása során? Van megoldás?

Az Iszlám Állam születése

Joby Warrick a nagynevű Washington Post újságírója már akkor az Iszlám Állam történetét kutatta, amikor a világ még nem is ismerte a rettegett terrorszervezet nevét. A kétszeres Pulitzer-díjas író Budapesten mesélt arról, mik voltak az Egyesült Államok külpolitikai hibái és hogyan valósult meg egy 10 éve halott terrorista víziója az iszlám kalifátusról.

Éhenhalt gyerek – a hivatalok nem hibáztak?

Nem volt elég bizonyíték a szülők ellen, valamint a jogszabályokban előírt határidők is közrejátszhattak abban, hogy május 12-én éhenhalt a gyöngyösi másfél éves kislány. A Heves megyei kormányhivatal vizsgálatának eredményét szerdán ismertették Egerben. Ebből az derült ki: az évek alatt hiába gyűlt össze több szakmai vélemény a szülők gondatlanságáról, hiába indultak úgynevezett védelembe vételi eljárások, a két kislány maradhatott a családban.

Vicces hiba a kormányépítkezésen

Vicces hibát vétettek a Budai Várban a kormányépítkezésen. Éppen a Miniszterelnökség költöztetésének munkálatai zajlanak, a karmelita kolostornál található paravánon olvasható az alábbi félresikerült fordítás.

Bartha Zsolt: „Egy bégető barika vagyok”

A börtönviselt rosszfiú újra a Mátyás király téren kuszálja össze a szálakat. A hirtelen jött látogatás nem mindenkinek tetszik, kivéve Bözsit, aki a nagy örömködésben borzasztó rossz döntést hoz.

Másik vagonba tették a kisgyereket

Családjától külön, egy másik vagonba kapott helyjegyet egy négy éves kisfiú a pécsi Intercity-n. Az általunk kérdezett utasok szerint rendszeres, hogy hiába kérik egy helyre a jegyet, nem oda kapják. A MÁV-nál közölték, egy új jegyértékesítési rendszert tesztelnek, amelyben valóban nem tudják kiválasztani a pénztárosok, hova szóljanak a vonaton a helyjegyek. Az új rendszer 3,5 milliárd forintba került, de még csak tesztüzemben működik, így javítják a felmerülő hibákat.

Többször hibázhatott a belga rendőrség

Politikai következményei is lehetnek Belgiumban a brüsszeli terrortámadásnak. A merényletek óta ugyanis kiderült: a belga rendőrség súlyos hibákat követett el, és nem vette komolyan a török figyelmeztetést, amely már tavaly nyáron lehetséges terroristaként azonosította az egyik reptéri robbantót.

Lali megfúrja Gábor és Alexa randiját

Alexa és Gábor egy polc felszerelése közben megint közelebb kerülnek egymáshoz, és estére randit beszélnek meg. Lali magánkívül van, és attól tart, hogy Gábor óriási hibát követ el, ezért közbeavatkozik.

50 cent amerikai rapper túltolta a pénzzel fotózkodást

A gengszter hip-hopban utazó zenész a tavalyi évben csődöt jelentett, de a connecticuti bíróság csődvédelmet ítélt meg neki. Azonban egy jól sikerült pénzes fotó miatt újratágyalhatják az ügyét.

Ez történt a héten (6. hét)

A történtekkel kapcsolatban mindenki gyanús a másik számára, és megkezdődik az egymásra mutogatás. Gizella részegen komoly anyagi következményekkel járó hibát vét. Tóbiásnak és Zsófinak is ugyanaz a kiszemeltje. Krisztián veszélyes játékba kezd, azért hogy Zsoltot kihozza a börtönből, és még Rudi abból a bajból is ki kell másznia, amibe Rudi miatt került. Júlia, hatalmas áldozatot hoz. A Berényi testvérek mindent megtesznek, hogy terhelő, de még leplezett titkokat találjanak Ludwig múltjában.

Az elefántorrú kutyánál viccesebb ma már biztos nem lesz!

Ez történik, ha az ember panorámaképet próbál készíteni a telefonjával, de a fránya kutya nem hajlandó egy helyben maradni. Az internet új sztárja, az elefántorrú kutya egy elrontott fényképnek köszönheti a megszületését! További furcsa, de létező állati hibrideket is mutatunk!

Óriási baki a Miss Universe 2015 versenyén

Látványosra sikeredett a vasárnap éjjel megtartott Miss Universe 2015-ös versenye, mégis mindenki a műsorvezető hibájáról beszél, ugyanis rossz fejre került ugyanis a korona!

Lezárult a vizsgálat: nem a kórház hibázott

Lezárult a kórház belső vizsgálata azzal a pár héttel ezelőtti esettel kapcsolatban, amikor egy, a pszichiátriai osztályon fekvő beteg egy ágyráccsal bántalmazta betegtársát, aki aztán belehalt a sérüléseibe. A vizsgálat eredménye szerint a kórház nem hibázott, minden biztonsági előírásnak megfelel a kórház. Az áldozat családja azonban nem így látja így bírósághoz fordulnak. A részletekről most maga az áldozat unokáját és jogi képviselőjét, Dr. Krizsa Lajost kérdeztük.

Miért kerülik a konfliktust a férfiak?

Kétségtelen, hogy sok pasi ösztönösen kerüli a konfliktusokat és áthárítja a partnerére a hibákat, valamint a végleges megoldásra is olykor nehezen szánják rá magukat. Hajdú Steve-vel, Czutor Zolival és Páli Patrícia pszichológussal az okokat kutattuk, és arra kerestük a választ, hogy miért nem akarnak sokat gondolkodni a pasik a párkapcsolataikban. 

Ez történt a 42. héten


szerző:
2015.10.16. 22:00
Ez történt a 42. héten

Zsófi megcsókolja az eszméletlen Tóbiást, aki pont ezután tér magához. Gizella megdöbbentő, de örömteli híreket kap Lindáról. Balázs egyre közelebb kerül Hannához. Vajon a régi szerelem újra lángra kap? Vajon mit szól mindehhez Ádám? Ludwig megtudja, hogy annak idején Róbert juttatta börtönbe. Vajon mit tervez most a fiával? Miklós megmondja Zsófinak, hogy Timi hibája volt a baleset. Kiderül, hogy Tóbiás számára a baleset nem maradt következmények nélkül. Laci kvíz estet rendez. Vilmos egyre inkább aggódik, hogy Mónika és Miklós között több van egyszerű barátságnál.
 

3 év alatt majdnem 4 ezer meghibásodás történt a 3-as metrón

Az RTL Híradónak a BKV vezérigazgatója azt mondta, nincs életveszély a metróban, de azt elismerte, hogy sok a hiba, ami forgalomkorlátozáshoz vezethet.

Robi gyermekpszichiáternél járt


szerző:
2015.07.22. 23:00
Robi gyermekpszichiáternél járt

Robi felkeresett egy gyermekpszichiátert, aki egy gyors teszt elvégzésével megállapította, hogy páciense enyhe figyelemzavarban szenved, melyre gyógyszer szedése orvosilag indokolt, de nem muszáj. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

A sikeres fogyás titka

Itt a kánikula, a strandszezon. A legtöbben ilyenkor mindenféle turbó csoda diétákhoz fordulnak, pedig ez a legnagyobb hiba, amit elkövetnek. Héder Éva dietetikussal és Medvés Tímeával a tartós fogyás rejtelmeiről beszélgettünk.

Minden második autószervizben találtak hibát

Volt, ahol azt mondták a próbavásárlást végző ellenőrnek, hogy a jótállást csak akkor tudják biztosítani, ha a hibás alkatrészt bontatlan csomagban viszik vissza. Gyakori volt, hogy a cégek rosszul vagy egyáltalán nem tüntették fel az árakat.

Hibás légzsákok több tízmillió autóban

Egy japán autóipari beszállító, amely a világ egyik legnagyobb légzsákgyártója, csaknem 34 millió, potenciálisan hibás légzsákot szerelt bele járművekbe. Arról, hogy hazánkban vannak-e ilyen autók, még nincs adat. Lovas Károlyt, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettesét kérdeztük a problémáról.

Tamás megbánta hogy bízott Ilonában

A csapatoknak háromféle főételt kellett készítenie két-két hal felhasználásával. A pirosak a sárga csapatnak a szardíniát és a makrélát választották. Ilona a tengeri algákat is a tányérra tette, amiknek ízét Tamás nem ellenőrizte...

Aggasztó tények a Gripenekről


szerző:
2015.05.15. 17:25
Aggasztó tények a Gripenekről

Hogyan védi meg Magyarország légterét, ha közben csődöt mond? Mármint a Gripen vadászgép, amelyről aggasztó tényeket talált egy oknyomozó riporter. A milliárdokba kerülő repülőről ugyanis maguk a pilóták állítják, hogy nem megbízható! A baj csak az, hogy nekünk is ilyen gépeink vannak, és ezeket kellene bevetnünk vészhelyzet esetén. Polgár Géza riportja.

Veszély a felhők felett


szerző:
2015.05.15. 16:33
Veszély a felhők felett

Hogyan védi meg Magyarország légterét, ha közben csődöt mond? Mármint a Gripen vadászgép, amelyről aggasztó tényeket talált egy oknyomozó riporter. A milliárdokba kerülő repülőről ugyanis maguk a pilóták állítják, hogy nem megbízható! A baj csak az, hogy nekünk is ilyen gépeink vannak, és ezeket kellene bevetnünk vészhelyzet esetén. Polgár Géza riportja.

A NAV készítette a bevallását, kijavítja

Háromszor is hibásan állapított meg adóhátralékot egy ügyfelének a NAV. Az adóhatóság által készített bevallásában három egymást követő évben is szerepelt munkaviszonyból származó bevétel pedig már évek óta nyugdíjas. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint ők nem hibázhattak, legfeljebb az adatok voltak rosszak, amelyekből dolgozniuk kellett. Azt mondják: otthon mindig érdemes megnézni a kiküldött adóbevallási ajánlatot, mert eltérés elképzelhető.

Adóbevallás: ezen buknak el a legtöbben

Az elmúlt év személyi jövedelemadóját május 20-ig kell bevallani. Ha magunk készítjük az adóbevallásunkat nem árt, ha odafigyelünk, hiszen egy-egy hibáért komoly bírság is járhat. Hogy mire vigyázzunk, dr. Tóth Márk adószakértő elmondta.

A gyereknevelés csapdái

Minden szülő követ el hibákat. Bizonyára mindenkinek egy egész listája van arról, amit szerinte rosszul csináltak a szülei, na és akkor ő majd megmutatja, hogyan is kellene. A szülői feladatok ellátása és a jó döntések meghozatala azonban korántsem egyszerű feladat. A tipikus hibákról, amiket a szülők elkövetnek, Dr. Bagdy Emőkét kérdeztük.

Baj, ha hibázik a gyerek?

Minden gyerek keveredik kisebb-nagyobb galibába, hol saját, hol társai hibájából. Mikor avatkozzunk bele gyermekeink ügyeibe, mennyire hagyjuk meg az önállóságukat és egyáltalán mi számít hibának, Haumann Petrával és egy pszichológussal, Tóth Melindával beszélgettünk.

Resztelt máj - Kis Csaba

Csaba a második főzés közben is hibázott. Kis híján teljesen elégette a krumpliját. Az értékelésnél abban bízott, hogy legalább az ízekkel nem okoz csalódást a zsűrinek.

Fókusz 15-04-07


szerző:
2015.04.07. 19:20
Fókusz 15-04-07

Fókusz: Titokzatos robbanás - Felrobbant meteor tartja lázban a miskolciakat, az ijesztő égi jelenséget többen videóra is vették. A gyász fogságában - György nehezen dolgozza fel a repülőkatasztrófában elhunyt felesége és fia elvesztését, mi segített neki ebben? Ki a felelős? - Hibázott az orvos a műtétnél, ezért lett a csodából tragédia. Miért kellett Krisztinának meghalnia?

Hullik a vakolat Várkert Bazárról

A tavaly kétszer is átadott Várkert Bazár homlokzatán tenyérnyi foltokban mállik a vakolat, és itt-ott repedezik a fal. A létesítményt működtető Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint méltatlan kritikákat kap a Várkert, hiszen minden nagy beruházásnál vannak garanciális problémák.

A leggyakoribb szemöldökbakik

Nem kell messzire mennünk, elég csak kilépni az utcára, hogy szembejöjjön velünk egy túl vastag vagy éppen túl vékony szemöldök. Pedig egy jól kialakított szemöldök formát és keretet ad az arcnak, a jól kialakított szemöldökforma és vastagság csodákra lehet képes. Fábián Éva sminkes szakértőnk elmondta, melyek azok a hibák, amelyeket ne kövessünk el, és megmutatta, hogyan alakítsuk ki a megfelelő szemöldökvonalat, csipesszel vagy anélkül.

Ebből tanulnak a gyerekek? Egyre több bírálat éri a tankönyveket

Egy szófogadatlan kisfiú morbid története kering az interneten és azt állítják róla, hogy egy általános iskolai erkölcstan tankönyvéből származik a részlet. Valójában csak egy felnőtteknek szóló Grimm – meséről van szó azonban így is találni néhány érdekes kijelentést az új tankönyvekben.

Furcsa állítások a tankönyvekben: ebből tanulnak a gyerekek?

Egy szófogadatlan kisfiú morbid története kering az interneten és azt állítják róla, hogy egy általános iskolai erkölcstan tankönyvéből származik a részlet. Valójában csak egy felnőtteknek szóló Grimm – meséről van szó azonban így is találni néhány érdekes kijelentést az új tankönyvekben.

Elkerülhető lett volna az ütközés

Egyik társuk kamerájával felvette, 50 méteres magasságban hogyan ütközik össze, és zuhan le egymásba gabalyodva két siklóernyős a Mókus hegyen. Visszatértünk a baleset helyszínére, ahol egyértelműen emberi hiba vezetett a csaknem végzetes találkozáshoz.

Hibás ábrák és újraértelmezett definíciók

Hosszú cikkben elemezte a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó kilencedikes matekkönyvének első fejezetét egy székesfehérvári matematikatanár. Mivel oktatói könyvét csak késve, szeptember közepén kapta meg, ezért most a diákokkal együtt kell javítania a könyvet.
 

Terítéken a sztárok és hibáik

Senki sem tökéletes – tartja a mondás. Ez alól az idealizált sztárjaink sem kivételek. Hírességek, akik még inkább megerősítik bennünk a tényt, miszerint hiba mindenkiben van. Egy rövidebb kar, vagy egy hiányzó ujj – mi azért így is szeretjük őket.

Műtétből maradt drót döfte szíven

Egy baranyai férfinek hat centiméteres, egy korábbi műtétből származó drótdarab szúrta át a szívét még öt évvel ezelőtt.

Folyóba zuhant egy helikopter New Yorkban

A gépen a pilótával együtt 5-en voltak, egyikük meghalt. Még nem tudják, hogy miért zuhant le a gép.

MÁV-hiba: Utalvány a külföldre utazóknak

Utazási utalványt ad a MÁV-Start Zrt. azoknak a külföldre utazóknak, akik a weboldal hibája miatt nem tudtak jegyet váltani.

Napokig tarthat a netes „jegykáosz”

Szinte biztos, hogy a hétvégén még nem fog működni a MÁV elektronikus jegyrendszere. A hibát egyelőre nem tudják javítani.

Zűrös jegy-nem-átvétel a MÁVnál

Nem működik a MÁV internetes jegyrendelője. A weboldalon egy hibaüzenetet találni és egy tájékoztatót a hibáról.

Nem létező címekre is küldtek reálhozamot

Több esetben előfordult, hogy a postákra téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai.

Leesett, majd továbbment a kötéltáncos

Két léggömb közé kifeszített kötélen akart végigsétálni egy kínai kötéltáncos. A műveletbe azonban hiba csúszott.

Újra „bakizott” Schmitt Pál hivatala

Újabb helyesírási hibákat vétett a köztársasági elnöki hivatal. Schmitt Pál egyik meghívójában a helyezettet egy t-vel írták, és átkeresztelték a norvég királyt

Menteni kellett a mentőhelikoptert

A légi jármű személyzete egy biciklizés közben megsérült gyermekhez érkezett.

Mégsem repül a repülő?


szerző:
2011.06.12. 23:38
Mégsem repül a repülő?

Nem sokkal a felszállás után technikai ellenőrzésre visszafordult Budapestre vasárnap este a Malév berlini járata.

Csak csajok 11-05-30


szerző:
2011.05.30. 09:05
Csak csajok 11-05-30

Csak csajok Barabás Évával, Pataki Zitával és Baló Júliával. A csak csajokban megbeszéltük, hogy mire használhatjuk a hibáinkat és megnéztük, hogy melyik csillagjegynek hogy segítenek a bolygók állásai a fogyásban.

Visszatartják az Endeavour űrrepülőt

Május 10. előtt biztosan nem szállhat fel az Endeavour amerikai űrrepülőgép.

Ismét rontott nyelvtanból Schmitt Pál

Két helyesírási hiba egyetlen mondatban - Schmitt Pál államfő egy hegyeshalmi csárdában írt üzenetet az emlékfalra még tavaly.

Dühös ügyfelek, hibás számlák

Az EMFESZ gázszolgáltató cég olyan számlákat postázott ki, amiket az ügyfelek korábban már befizettek, de a cég ezt valamiért nem könyvelte el.

Nyolclábú betolakodók hálózzák be az új Mazdát

Az Egyesült Államokban egy japán autógyár pókprobléma miatt több mint 50 ezer autót hívott vissza a szerelőcsarnokokba.

Véget ért az M6-os műszaki felülvizsgálata

Súlyos hiányosságokat, hibákat tártak fel a szakemberek az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd szakaszán.

Nyomozás a méreggel itatott nő ügyében

Eljárást indított a rendőrség annak az asszonynak az ügyében, akivel tévedésből formalint itattak a soproni kórházban.

Gyorsabb hibaelhárítást ígér az E.ON

Az áramszolgáltató azt ígéri, hamarabb javítják ki az üzemzavart, áramszünetet okozó hibákat.

Elromlott szavazógépek a parlamentben

Zavar támadt a módosító javaslatok voksolása során szerdán a parlamentben.

Travoltával „marad életben” a Qantas?

Nem akárki próbálja helyreállítani a Qantas ausztrál légitársaság jó hírét.

Három incidens az Air France-nál egy héten

Sérüléseket találtak az Air France Sao Paolóból Párizsba tartó járatának törzsén.

Adóbevallás, apróbb hibákkal


szerző:
2010.06.12. 17:59
Adóbevallás, apróbb hibákkal

Egyre kevesebb a hibás adóbevallás. Az árvízi védekezés miatt több mint 800-an kértek halasztást.

Életveszélyes autókat gyárt a GM?

A csúcskategóriás autók elektronikai rendszere hibás, esetenként lángra is kaphatnak.

Fókusz Plusz 10-05-29


szerző:
2010.05.29. 19:30
Fókusz Plusz 10-05-29

Fókusz Plusz: Michael Jackson, Bonaparte Napoleon, Francisco Franco, Andy Warhol. Néhány ismert név azok közül, akik orvosi műhiba áldozatai lettek. A szombati Fókusz Pluszban fogtöméstől, injekciótól, hasban felejtett szikétől és a legegyszerűbb rutinműtétekben meghaltak családtagjait látogatjuk meg. Megnéztük azt is, hogy hogyan élnek azok a családok, ahol évekkel ezelőtt az árvíz és a vihar tönkre tette otthonaikat.

Írásban kérheti vissza a pénzt a BKV

Írásbeli felszólítással visszakérheti a jogalap nélkül kifizetett munkabéreket a BKV.

Műszaki hiba miatt sodródott ki a busz

Feltehetően két elöregedett csavar okozta a kedd reggeli veszprémi buszbalesetet. A balesetben 11-en könnyebben sérültek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való