KERESÉS search-close

havazás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "havazás"

Napok óta tombol az ítéletidő az Egyesült Államokban

Napok óta ítéletidő tombol az Egyesült Államok középső részén. Előbb tornádók, majd árvizek tarolták le a térséget. Colorado államban pedig, a tavaszi évszakhoz képest szokatlan módon, a hirtelen jött havazás okozott fennakadásokat a közlekedésben.

133 éves hidegrekord dőlt meg hétfőn Budapesten

133 éves hidegrekord dőlt meg hétfőn Budapesten, a Kékestetőn pedig még 3 fok sem volt és havazott. Ma már országszerte legalább 10 fokkal melegebb volt. Holnap viszont akár talajmenti fagy is lehet. A szélsőséges időjárás a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője szerint már az egészségeseknél is tüneteket okozhat: vesegörcsöt, migrént, vagy akár vérnyomásproblémákat is.

Megőrült az időjárás?

Kékesen ma esett a hó. Így a szandál helyett marad a gumicsizma, póló helyett pedig az eső vagy akár télikabát. De normális, hogy május elején ilyen idő legyen? A riportból kiderül.

Havazott a Kékesen!

Csak néhány meglepett kiránduló járt hétfőn az ország legmagasabb pontján. A gyerekek persze örültek a meglepetésnek: hógolyóztak.  A Mecsekben sem volt több 6 foknál, sokan újra fűtenek. Hajnalban ráadásul talajmenti fagy várható. A háziorvos szerint ilyenkor gyakoribbak a görcsök, több a szívinfarktus és sok a koraszülés is, így érdemes jobban figyelni egymásra!

MÁJUSI HÓ: A Kékestetőn ma hóembert is lehet építeni!

Havas utak, szállingózó hópelyhek, boldogan hógolyózó gyerekek. Klasszikus téli kép a Mátrából. Az egyetlen furcsaság, hogy mindez májusban történt. Az általunk megkérdezett kirándulók mégis inkább örültek a szokatlan időjárásnak, különösen a gyerekek.

Európába visszatért a tél

Havazás, jégeső, viharok, sőt, tornádók - Európába visszatért a tél. A májusban igen szokatlan ítéletidőt a sarkvidékről érkező hidegfront zúdította a kontinensre. A hőmérséklet mindenhol jócskán leesett, éjszakánként több helyen fagypont alá is. Az Alpokat már 15-20 centis hótakaró borítja.

Miniatűr hókotró takarítja a járdát Csehországban

Teljesen olyan, mint az eredeti, csak annak egyötöde. De, ez nem jelenti azt, hogy bármi is az útjába állhat.

Mini hókotró a tiszta járdáért

Miniatűr hókotró takarítja a járdát Csehországban. Teljesen olyan, mint az eredeti, csak annak egy ötöde.

 

Árokba csúszott teherautók, kisebb koccanások

Árokba csúszott teherautók, kisebb koccanások. Ilyen és ezekhez hasonló balesetek történtek hétfőn országszerte, a reggeli havazás és a helyenként szitáló ónos eső miatt. Szentendrén egy busz egy ház kerítésének csapódott, több százezer forintos a kár. Budán, több helyen órákra leállt a tömegközlekedés néhány szakaszon, de kora délután már minden járat útnak indult.

Útlezárás hóakadály miatt

A munkagépeknek országszerte volt dolguk a havazás miatt, és több baleset is történt. A meteorológusok szerint péntek éjszaka további hófúvás nehezítheti majd a közlekedést.

Hogyan kellene biztonságosan vezetni havas úton?

Halálos baleset is történt szerdán reggel, a rengeteg koccanás mellett. De, miért okoz közlekedési káoszt, ha reggel leesik néhány centi hó. És hogyan kellene biztonságosan vezetni havas úton?

Havazás: balesetek országszerte

Győr-Moson-Sopron megyében meghalt egy sofőr, aki autójával megcsúszott, majd a szemből jövő terepjárónak csapódott. Veszprém megyében egy anyuka és két gyereke borult árokba, miután kocsijukkal lesodródtak az útról. Nyárlőrincnél kamion csúszott át a szemközti sávba, a szemből jövő autósnak esélye sem volt elkerülni az ütközést.

Egymást érték a balesetek Csongrád megyében

Egymást érték a balesetek Csongrád megyében – hajnal óta havazott, a csúszós utakon több mint 20 baleset történt. Szeged közelében megpördült egy autós, majd az út közepén állt meg: ezután egy másik belerohant. Négyen sérültek meg. Az ország nyugati és északi részére még nem érkezett meg a hó, de Híradónk meteorológus szerint erre sem kell sokat várni: kedden éjszaka országszerte havazhat.

 

Keleten hó, nyugaton napsütés

Balesetek a havas utakon, keleten, napfürdőzés nyugaton – kettészakadt az ország időjárási szempontból vasárnap. Miközben Szabolcs megében helyenként 10 centi hó hullott, Vas megyében 6 fok és száraz idő volt.

Hókáosz és lavinaveszély Ausztriában

Nem szűnik a hókáosz Ausztria több tartományában. Van olyan település, amelyet már helikopterrel sem lehet megközelíteni. Ezreket vágott el a hó a külvilágtól. Szlovákiában a helyi közútkezelő azt tanácsolja, hogy senki ne induljon útnak a Tátrában.

Méteres hó a Balkánon


szerző:
2019.01.13. 17:59
Méteres hó a Balkánon

Továbbra sem enyhül a tél szorítása a Balkánon, ahol még mindig súlyos gondokat okoz a hó. Legsúlyosabb a helyzet Bosznia-Hercegovinában, ahol sokfelé egy méteres hó esett a héten. A havazás több települést elvágott a külvilágtól. Számos iskolát bezártak.

Keresd a képen Istenes Bencét!


szerző:
2019.01.11. 08:00
Keresd a képen Istenes Bencét!

A műsorvezető látványos hó-helyzetbe keveredett, persze nem kell őt félteni: segítsége is volt a küzdelemben.

Hóemberépítés és hócsata a Villában!

Leesett a hó, a villalakók pedig kivonultak az udvarra, hogy új lakót alkossanak.

Hókáosz a környező országokban

Nem szűnik a hókáosz a környező országokban sem. Ausztriában még mindig van olyan település, amely el van zárva a külvilágtól. Szlovákiában és Csehországban is megbénult a közlekedés a havazás miatt, sok baleset történt. Északabbra, Lengyelországban 19 kocsi csúszott egymásba az autópályán. 

Kamionbaleset a latyakos úton

Országszerte gondot okozott az éjjeli havazás a közlekedésben. Az M0-áson kamion ment neki a zajvédő falnak hajnalban, mert megcsúszott a latyakos úton. Az utakon folyamatosan takarították a havat: csak Budapesten több mint 80 munkagép és 300 hómunkás dolgozott az utak megtisztításán.

TÉLI AUTÓZÁS: Így vezessünk felkészülten!

Csúszkáltak ma a havas utakon a budapesti autósok. Peák László taxis is óvatosan parkolt le az egyik behavazott mellékutcában. Ő felkészült a havazásra. Stábunknak büszkén mutatta a csomagtartóját.

 

Sítáborozó gyerekeket mentettek Ausztriában

Magyarok is a hóban rekedtek Ausztria több területén. Sítáborozó gyerekeket kellett lehozni a präbichli síterepről, ahol 6 napja vesztegeltek a hó miatt. Egy hochkari szállodában dolgozó magyar nőt a személyzet többi tagjával 3 napra temette be a hó, végül speciális mentőkonvojjal tudtak hazamenni. Tirol környékén négyes fokozatú lavinaveszély van, a hegyek felé vezető utakat lezárták. A következő napokban pedig ismét havazás várható.  

Sok baleset volt a havazás miatt

Több baleset is történt a havazás miatt. Szombathelyen patakmederbe sodródott egy autó, amit a sofőr már nem tudott irányítani a csúszós úton. Az M85-ös autóúton szalagkorlátnak ütközött egy kocsi, ketten sérültek meg. Salgótarjánnál több autó is elakadt, mert nem tudtak kimenni egy meredek dombon. Budapesten volt, olyan sofőr, aki nem törődött a havazással: túl gyorsan ment egy havas mellékutcában, ezért nem tudott megállni a piros lámpánál és a főútra csúszott. A hó a Ferihegyi repülőtér forgalmát is lassította. Hogy hogyan lehet felkészülni a téli vezetésre, nézz meg: ITT.

Zabaron mínusz 18 fokot mértek hajnalban

Az ország északi részén, a szlovák határ közelében volt a leghidegebb. A következő napokban havazás várható, de már nem lesz ennyire hideg.

 

Országos havazás balesetekkel

Folyékony nitrogént szállító tartálykocsi csúszott a havas útról az árokba Celldömölknél. A délelőtti mentés idejére arra kérték a környéken lakókat, hogy ne nyissák ki az ablakokat. Országszerte sok volt a baleset a havazás miatt. Az észak-nyugati megyékben 10 centinél is több hó hullott. Éjszaka átmenetileg megszűnik a csapadék, de jövő héten újabb havazás várható.

Jön a szél, havazás, hideg


szerző:
2019.01.04. 18:08
Jön a szél, havazás, hideg

Fagyos szél, tartós hideg és havazás jön országszerte a következő napokban. A Közútkezelő figyelmeztetést adott ki, mindenkit arra kérnek, tájékozódjon az útviszonyokról, mielőtt kocsiba ül. Bár egyelőre országszerte derült idő volt, a következő napokban bárhol havazhat. (kép: nézőnk, Tóth Judit felvétele)

Itt a tél: 20 centi hó is eshet

Havazás és mínuszok jönnek országszerte hétvégétől. Délen akár 20 centi hó is eshet, a tartós hideg miatt pedig több helyen meg is maradhat. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindenkit arra figyelmeztet, készítse fel autóját, és vigyen magával meleg holmit, ha hosszabb útra indul.

Megérkezett a hó - és vele együtt a hideg! időjárás

Sok helyen havazott ma napközben, de az ország nagy részén nem maradt meg. A magasabb területeken, például Kékestetőn sok kiránduló örült a többcentis hónak. Jön a hideg: éjszakánként lesz olyan terület, ahol mínusz 10 fokra hűl le a levegő. Enyhülés csak jövő hétre várható.

Balesetek a csúszós utakon

Országszerte sok volt a baleset a csúszós utakon. Budapesten gyalogost gázolt, majd busznak ütközött egy autó, ami megcsúszott fékezés közben. A Csongrád megyei Domaszéken felborult egy kocsi, mert a sofőr már nem tudta irányítani a vizes úton. A Pest megyei Dánynál két autó ütközött össze, amikor az egyik kisodródott a kanyarban. A vezetéstechnikai szakértő elárulta, hogy mire kell odafigyelnünk a téli utakon.

Megérkezett az első hó!

Nemcsak az ország legmagasabb pontján, a Kékesen, hanem a Dunántúlon is havazott. Volt, aki csak azért utazott a Kékeshez, hogy a havas kilátásban gyönyörködjön, de csalódnia kellett: a köd mindent eltakart. Szombathelyen és Sopron környékén is megmaradt a hó, az Alföldön viszont csak eső esett.

HAVAZÁS: Gyorsan behozta a lemaradást a november

Egy hete még szokatlanul meleg volt, ma viszont már hideg, nyálkás időre ébredhettünk, több helyen havazott is az országban. Kékestetőn például már több centi hó is hullott, de az arra járó kirándulók örültek a hirtelen beköszöntött télnek.

Áprilisban országos havazás?

Igazán nem mondhatjuk, hogy sok hűhó semmiért, a tavalyi áprilisi havazás ugyanis a fél országot meglepte és megbénította. Bár Véber István kollégánk megígérte, mégsem számítottunk arra, hogy a húsvéti nyúl után a tojásdobálás helyett hógolyózni fogunk.

Emeletnyi hófalak Szlovéniában

Nálunk már 20 fok van, tavasz, de nem messze tőlünk még a téllel küzdenek. Szlovéniában van olyan hely, ahol a 6 méteres a hó, és hiába takarítják az utakat, azt a szél és a lavinák újra és újra betakarják.

 

SZLOVÉN HAVAZÁS: 6 métert is eléri a hóvastagság

Szlovénia egyik legmagasabban fekvő útját még mindig megbénítja a tél. Az 1600 méteren lévő Vrsic hágón sem autóval, sem gyalog nem lehet átjutni. Dolgozni is veszélyes a környéken, a több méteres hófalak bármikor beomolhatnak, akkor pedig kezdődhet elölről a munka.

Vigyázat: hóátfúvás, ónos eső!

Hétfő reggel az ország nagy részén újra havazott. Az előrejelzések alapján több térségben is várható jelentősebb mennyiségű friss hó, egyes helyeken kisebb hófúvásos szakaszok is előfordulhatnak és a délkeleti megyékben akár ónos eső is hullhat.

 

 

 

Tízezrek áram nélkül maradtak

Csaknem 30 ezer háztartásban még napközben sem volt áram Heves, Borsod és Szabolcs megyében. A hibát az okozta, hogy több oszlop is kidőlt a vezetékekre rakódott jég súlya alatt. Az országban másutt nem a havazás, hanem az eső és az olvadó hó okozott gondot.

Debreceni hó: a villamosközlekedés is leállt

Hóátfúvások, a hó fogságába került autósok, veszteglő vonatok, áramszünet - ez a márciusi tél eddigi mérlege. Az ítéletidő szombaton este kezdődött, a legtöbb gondot Észak-Magyarországon okozta.

Lengyelországba már visszatért a tél

A hó miatt teljesen megbénult a közlekedés. Rengeteg autó elakadt, és sok a baleset is. Főként az ország déli részén súlyos a helyzet, ahová ráadásul újabb havazást várnak.

 

Veszély: megismétlődhet a hétvégén a 2013-as hóvihar

Havazás, hófúvás is lehet a hétvégén – erre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Akár a 2013. márciusi rendkívüli hóvihar is megismétlődhet az Időkép szerint. Akkor március 15-én megbénult a közlekedés az országban, ezrek rekedtek az autópályákon a hó fogságában.

 

Olvadás és havazás


szerző:
2018.03.15. 18:15
Olvadás és havazás

A Bükkben gyorsan olvad az elmúlt hetekben esett rengeteg hó. Az áradás miatt látványos zuhataggá duzzadt a lillafüredi vízesés is, sokan akarták lefotózni. És sokan voltak a Kékesen is, ahol csütörtökön újra havazott.

 

Országszerte újra havazott

Balesetek, elakadt autók, törött végtagok, bosszankodó emberek. Volt, ahol szinte megbénult a közlekedés, Szegeden a buszok is csak araszolva tudtak haladni. Szentes mellett három autó ütközött a csúszós úton. Ott senki nem sérült meg, a fővárosi Baleseti Központban viszont csúcsforgalom volt.

Budapesten a hideg miatt befagytak a váltók

Budapesten is gondot okozott a havazás és a hideg. Befagytak a váltók, emiatt délelőtt sokáig vesztegelt a 4-6-os villamos. Főleg a budai hegyekben volt nehéz dolguk az autósoknak. Több baleset is történt. Egy autós például nekicsúszott a Budaörsi úton egy oszlopnak, őt és utasát, egy németjuhászt mentettek ki a tűzoltók.

Havazás, hideg Dél-Európában is

Hat éve nem látott havazás Rómában. A szibériai hideg elérte Európa enyhébb telekhez szokott régióit is. Az olasz fővárosban zárva tartottak az iskolák, előkerültek a sílécek.

Hófúvás, több utat lezártak

Hóátfúvások nehezítik az autósok közlekedését Vas megyében. Délelőtt három utat is le kellett zárni, napközben pedig több balesetet is okoztak a hirtelen havassá váló útszakaszok. Volt olyan sofőr is, aki a nyári gumikkal nem tudta az úton tartani az autóját. A katasztrófavédők azt tanácsolják meleg tea, pokróc, feltöltött mobiltelefon és teli tank nélkül hosszú útra senki se induljon el.

Országszerte szakad a hó


szerző:
2018.02.20. 18:06
Országszerte szakad a hó

Kedd reggel óta szakad a hó az ország nagy részén. Jó ideig nem is áll el - a meteorológus előrejelzése szerint. A csúszós utakon több autó is árokba borult vagy frontálisan ütközött, mert sofőrje elvesztette az irányítást a jármű felett. A havat a hét végén mínusz 10 fokos hideg váltja, ami jövő héten is kitart. (kép: Bali Balázs nézőnk felvétele)

Havazás: leállt a kisvasút

Még a szerdai havazás okozta károkat sem tudták kijavítani, máris újabb havazás volt a Bükkben. A kisvasutat a Lillafüred és Garadna közötti szakaszon le is állították, mert a hó súlya miatt korábban kidőlt fák több helyen megrongálták a síneket.

 

Négyszázan maradtak áram nélkül

Egy fa, ami nem bírta a hó súlyát a villanyvezetékre dőlt. A szolgáltató ideiglenesen egy aggregátort működtet Parádsasváron. Majdnem félméternyi hó hullott reggelig a Mátrában. A következő napokban a meteorológus szerint kiadós havazás már nem várható, de a magasabb hegyekben még sokáig megmaradhat a hótakaró.

Országszerte sok baleset történt a havazás miatt

Kecskemétnél buszmegállóba csapódott egy kamion hajnalban. Húsz tonna árut vitt, amikor megcsúszott a havas úton, majd felborult és métereket sodródott. Kiskőrösnél luxusautó csapódott villanyoszlopnak, amiről a trafó is leszakadt. A sofőr megsérült, kórházba vitték a mentők.

Nyugaton egész nap havazott

Kőszeg környékén 16, Bakony térségében 5-10 centi hóra ébredhettek a helyiek. Az ország nyugati felében éjszaka kezdett el havazni. A meteorológusok szerint jelentős mennyiségű utánpótlás már nem érkezik. 

25 centi hó és áramszünet

Főleg Vas és Zala megyében okozott gondot a szerda délután kezdődött intenzív havazás. Hétezer háztartásban nem volt áram, mert a hó súlya alatt leszakadó ágak, kidőlő fák leszakították a vezetékeket. A legtöbb hó, huszonöt centi Zala délnyugati részén, a szlovén határ mellett esett.

 

HÓ-HÓ-HÓ: 25 cm esett Zalában


szerző:
2018.02.08. 15:39
HÓ-HÓ-HÓ: 25 cm esett Zalában

Egyre nagyobb volt a hó, ahogy stábunk Rédics felé tartott Zalában, a 74-esen. Itt szerda éjjel 25 centi hó esett. 23 településen nem volt áram, az EON szakemberei folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. A katasztrófavédőknek kidőlt fákat kellett eltakarítani.

Sok volt a baleset a havazás miatt

Egymást érték a balesetek a havazásban. Sződligetnél az M2-es autóúton hókotróval ütközött egy autó. Két ember sérült meg. És halálos baleset történt Piliscsabánál, ahol két kocsi ütközött. Az egyik autó sofőrje halt meg a balesetben.

Veszélyes, ha nem takarítják le a havat

Eljárás indítható az ellen, aki nem takarítja le rendesen kocsijáról a havat, és balesetet okoz. Egy nagyobb fékezésnél a tetőn maradt hó betakarhatja a szélvédőnket, de a mögöttünk haladót is veszélybe sodorhatjuk.

Bob, szánkó, popsitepsi

Amatőr és profi szánkósokkal teltek meg a dombok országszerte. Mindenen száguldottak, ami csúszik. Kicsik és nagyok, sőt a négylábúak is élvezték, hogy végre leesett a hó.

NÉPI BÖLCSESSÉG: Piroska néni a télről

Piroska nénivel Hollókőn találkoztunk, ahol szorgosan söprögette portáját. Itt is sok hó esett, de – mint mondja - ez természetes, hiszen "nem ette meg még soha a kutya a telet".

Többfelé ismét havazott

Visszatér a tél. Pár napja még a melegrekord dőlt meg, szombaton pedig egyre több felé kezdődött meg a havazás. Sőt, éjszaka és vasárnap napközben is folytatódik, néhány centinél nagyobb hóra azonban sehol sem kell számítani.

HAVAZÁS: Itt a tél?


szerző:
2018.01.13. 16:49
HAVAZÁS: Itt a tél?

Kisebb-nagyobb mennyiségben, de esett a hó többfelé az országban. A Kékestetőn és a Normafánál már szánkózni is lehetett. Szombat éjszaka további havazás várható. Ön is feltöltheti saját havas felvételeit itt!

RENDKÍVÜLI: Havazott a Szaharában!

Havazott a Szaharában, a Föld egyik legmelegebb helyén. A nagy mennyiségű, helyenként 40 centiméteres hó az észak-algériai Ain Sefra térségében hullott le, vasárnap. Igaz, hogy a nap végére már el is olvadt a hótakaró, de igy is rendkívüli volt a természeti jelenség.

Fókusz 2018-01-08


szerző:
2018.01.08. 18:55
HANGOLÓDÁS A KARÁCSONYRA: A mesebeli Hollókő

Már biztos, hogy nem lesz idén fehér a karácsony, de talán a mesebeli Hollókővel is hangolódhatunk az ünnepekre.

Ítéletidő Európa-szerte


szerző:
2017.12.12. 18:18
Ítéletidő Európa-szerte

Németországban a havazás, Horvátországban és Boszniában a szél, Észak-Olaszországban pedig egy folyó áradása okoz káoszt. Ott több mint ezer embert kellett kitelepíteni. Mindeközben a Tátra lengyelországi részén sikerült egy ritkán látható természeti jelenséget megörökíteni.

 

Sok helyen lehetett szánkózni

Felemás volt az ország időjárása: keleten sokfelé havazott, nyugaton viszont csak néhol szállingózott a hó. Szegeden szánkózni lehetett és volt, aki már elkészültek az első hóemberek. Győrben pedig egyáltalán nem esett a hó. Az RTL meteorológusa szerint hétfőn már országszerte várható csapadék.

 

30 ezren maradtak áram nélkül

Reggelre 30 ezer ember maradt áram nélkül Nógrád megyében a hó miatt. Volt olyan település, ahol még délután sem volt áram. Több helyen kiolvadt a hűtőszekrény, nem tudtak ételt melegíteni, világítani sem. Máshol a távolsági buszok sem jártak.

Hamarosan itt a tél


2017.11.27. 18:25
Hamarosan itt a tél

A hegyekben sokfelé már tegnap is havazott, szerdától viszont az alacsonyabban fekvő területeken is lehet majd hóesés, vagy havas eső.

MEGÉRKEZETT: A Mátrában már havazott

Folyamatosan havazott napközben a Mátrában. Több centis hóréteg maradt meg a hegyekben, például Kékestetőn. Sokan kihasználták a havat, lehetett csúszkálni, sportolni, vagy csak sétálni a hóesésben.

Havazott a hegyekben


szerző:
2017.11.21. 18:20
Havazott a hegyekben

Havazott reggel a Normafánál és a Kékestetőn is, a hidegfront után azonban szerdán melegfront érkezik, és akár 10-15 fok lehet délután. Emiatt sok embernél jelentkezhet migrénes fejfájás, vagy depresszió.

 

Életveszélyes az erdei séta

Továbbra is útlezárások nehezítik a közlekedést az ország több pontján. A rendkívüli időjárás miatt még mindig útzár van Baranya megye két szakaszán. De nem csak a Mecseken van korlátozás, a Bükkben sem lehet három szakaszon közlekedni. Az erdészek a veszélyre hívják fel a figyelmet. Azt kérik a túrázóktól, hogy ők is tartsák be a tilalmat, mert lehetnek még olyan elrepedt ágak, amik később hullanak le.

A hó után az olvadástól tartanak

Csak a katasztrófavédelem tud megközelíteni speciális járművekkel kilenc települést, amelyek még mindig el vannak zárva a külvilágtól. Tíz út most is le van zárva, főleg kidőlt fák miatt. A Mátrában a nagy hó után a hirtelen olvadástól tartanak, attól félnek, hogy elönti a víz a falvakat. Pénteken már egyébként sehol sem havazott. Ahol megmaradt a hó, még élvezték is, például Budapesten a Normafánál.

Megszűnt a kényszerű fogság a Kékesen

Kiszabadultak a hó fogságából a mátrai túrázók - napokig a hotelben ragadtak ugyanis a vendégek Galyatetőn és Mátraszentimrén is. A katasztrófavédők és a kutató mentők alig aludtak, sőt élelmiszert is ők vittek a hegyen levőknek. Mindenki jól van, a legtöbben azt mondták, türelmesen, jó hangulatban várták a szabadulást. És közben egészen egyedi módokat próbáltak ki, hogy meleg ételhez jussanak.

TÉLI TAVASZ: szánkó, hóember, hógolyó a Normafán

Bár olvadni kezdett, még péntek délelőtt is lehetett síelni, szánkózni, hógolyózni Budapesten a Normafánál, és a hóemberek is álltak még. Sokan kihasználták a kései telet, és sétáltak, forraltboroztak, forró teáztak Budapest hegyvidéki részein.
 

200 embert vágott el a külvilágtól a rengeteg hó

Sok települést órákig nem lehetett megközelíteni a hirtelen lehullott hó miatt. Mátraházán speciális terepjáróval kellett biztonságos helyre vinni a betegeket egy mátrai tüdőkórházból. Egy galyatetői szállodában pedig 200 embert vágott el a külvilágtól a rengeteg hó. Néhol még a hókotró is elakadt.

 

Busz elé lökte a szél a kocsit

Kis híján összeütközött a hófúvásban egy busz és egy autó Szombathely és Bozsok között csütörtökön reggel. Az autót valószínűleg a viharos szél lökte keresztül a busz előtt. Az ütközés centiken múlt, senki sem sérült meg. Pécstől nem messze is menteni kellett egy buszt. Egy kidőlő faág miatt állt keresztbe. Az ország több pontján okozott gondot a szokatlan időjárás, Baranya megyében 3 utat is lezártak, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyében pedig áramkimaradás volt.

BUSZBALESET: helyijárat elé csúszott az autó a nagy szélben

A Bucsu felé tartó Peugeot a havas úton egy heves széllökést miatt megcsúszott, áttért a szemközti sávba, és a szemből érkező autóbusz előtt az árokba csúszott. Ezt a busz után haladó személyautó fedélzeti kamerája is rögzítette. A Szombathely és Bozsok között közlekedő autóbusz jobb első kereke szintén lecsúszott az útról. A balesetben senki nem sérült meg, az autóbuszon a sofőrön kívül hárman utaztak.

PÉCS: lezárt utak


szerző:
2017.04.20. 13:30
PÉCS: lezárt utak

Tipikus téli képet mutat a pécsi hegyoldal. Stábunk a Kilátó felé, illetve az Orfű felé vezető úton forgatott, de csak egy darabig tudtak elmenni. A hó súlya alatt leszakadt ágaktól ugyanis járhatatlanok az utak.

Hórekord Kékestetőn!


szerző:
2017.04.20. 11:20
Hórekord Kékestetőn!

Megdőlt az erre a napra vonatkozó sokéves hórekord Magyarországon. 63 évvel ezelőtt, április 20-án 32 cm-t mértek a meteorológiai szolgálat adatai szerint. Most 13 cm-rel vastagabb volt a hóréteg Kékestetőn.

Áram nélkül maradt órákra több tízezer család

Több tízezer család maradt áram nélkül órákra a hirtelen jött havazás miatt Bács-Kiskun megyében. A nedves hótól letörtek az ágak és szakadtak a vezetékek. A tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei egész nap járták a településeket, de így sem végeztek mindenhol.

Havazás: Káosz a hegyvidéki utakon

A hegyvidéki területeket szinte megbénította a rendkívüli havazás, és sok a baleset országszerte. Budapesten nagyon lelassult a közlekedés, voltak olyan utak, ahol órákig állt a forgalom. 120 helyre hívták a tűzoltókat éjfél óta. 

Rendkívüli áprilisi havazás

Szakadó hó az ország több területén. Húsvét helyett szinte karácsonyi látványra ébredtek sokan. 20 éve volt utoljára hasonló időjárás áprilisban. 1997-ben ilyenkor sok helyen meg is maradt a hó. Rengeteg nézői felvételt kaptunk az ország minden tájáról. Még holnap is folytatódik az extrém időjárás, csak hó helyett erős széllel kell számolni.

Legutóbb húsz éve volt országos havazás áprilisban

Igazán nem mondhatjuk, hogy sok hűhó semmiért, az áprilisi havazás ugyanis a fél országot meglepte és megbénította. Bár kedden Véber István kollégánk megígérte, mégsem számítottunk arra, hogy a húsvéti nyúl után a tojásdobálás helyett hógolyózni fogunk. Legutóbb húsz éve volt április közepén országos havazás, az áprilisi nyár után, most itt a tél is, ez a hónap tényleg a bolondját járatja velünk!

 

Fókusz 2017-04-19


szerző:
2017.04.19. 17:25
MÁTRA, MÁTRA, MÁTRA: Téli gumi nélkül el se induljon!

2017. április 19-én, kedden kora délután készültek ezek a felvételek a Mátrában. Téli gumi nélkül az 500 méternél magasabb hegyekbe nem érdemes elindulni, pár napig még nem lesz hozzánk kegyes az időjárás.

ESIK A HÓ: videók nézőinktől!


szerző:
2017.04.19. 14:16
ESIK A HÓ: videók nézőinktől!

Nézőink az ország több pontjáról küldik folyamatosan felvételeiket a különös tavaszi havazásról.

HAVAZÁS: az egész országból jönnek a felvételek!

Országszerte többfelé havazik. Jellemzően a Duna vonalában, Bács-Kiskun megye nagy részén, Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye magasabban fekvő területein a hajnali óráktól váltakozó intenzitással esik a hó. Ezeken a területeken a hó meg is marad, a magasabban fekvő területeken már több cm a lehullott hó vastagsága. Az ország többi részén eső, illetve havas eső esik.

HAVAZÁS: Nézői felvételek az ország több pontjáról!

Országszerte többfelé havazik. Nézőink küldtek felvételeket a Dél-Alföldről, Szigethalomról, Pécelről és Budapestről is. Várjuk további feltöltéseiket!

Breaking: Havazás és szánkózás április közepén

A nem túl tavaszias időjárás a téli sportoknak kedvez idén áprilisban. De nemcsak ezt tudhattuk meg a hírek szemlézése közben, hanem azt is, hogy jobb, ha figyelünk a gyorshajtásra a következő napokban és hetekben (is), valamint hogy fogamzásgátólval védekeznek New Yorkban a patkányok ellen.

TAVASZI TÉL: Itt a hideg!


szerző:
2017.04.18. 15:54
TAVASZI TÉL: Itt a hideg!

Szeszélyes az április. A hónap elején sokan már nyári ruhában jártak, most íme, itt a hó! És a meteorológusok még rosszabb időt ígérnek.

HIDEG: Még rosszabb idő lesz!


szerző:
2017.04.18. 15:41
HIDEG: Még rosszabb idő lesz!

Mesterházy András meteorológus szerint még a keddinél is kellemetlenebb időre számíthatunk! Egyre jobban csökken a hőmérséklet, és még erős szél is jön, úgyhogy még hidegebbnek fogjuk érezni az időt. A Kékestetőn már havazott is.

MEGLEPETÉS IDŐ: Élvezték a kirándulók a havat

Csodálkoztak, akik kedd reggel a Kékestetőn kirándultak, ugyanis összefüggő hólepel fogadta őket. Annyi esett, hogy még hóembert is lehetett építeni.

HAVAZÁS: Márciusi tél a Kékesen

Egész nap havazott a Kékestetőn. Mint télen, most is hatalmas pelyhekben hullott a hó, és a hőmérséklet is fagypont körül volt egész nap. Mostanra néhol már 10 centi is lehet a hó vastagsága. Volt, aki snowboardozott a márciusi télben. A hó valószínűleg nem lesz tartós és hamar elolvad.

 

Márciusi havazás a Kékesen


szerző:
2017.03.10. 12:34
Márciusi havazás a Kékesen

Bár itt a tavasz, az időjárást ez úgy tűnik, nem zavarja. A Kékestetőn ma havazott, így a táj ma egészen úgy festett, mintha tél lenne.

Kovács Dóri szakmát vált?


szerző:
2017.02.05. 17:50
Kovács Dóri szakmát vált?

A vasárnapi Havazin vendége ezúttal a csinos műsorvezető volt, aki nem csak azt bizonyította be, hogy kiválóan tud síelni, de a gyermeki énjét és egy új képességét is bemutatta.

Snowboarddal ment dolgozni


szerző:
2017.02.01. 12:25
Snowboarddal ment dolgozni

A Facebookon tette közzé reggeli videóját Berkei Szilárd, aki Budapesten a Rózsadombról indult munkába.

CSÚSZIK: Ha tehetik, ne induljanak útnak!

Ónos eső miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre és nyolc megyére. Az OMSZ előrejelzései alapján havazás és jelentős mennyiségű ónos eső nehezítheti a közlekedést országszerte. A közútkezelő felhívja a figyelmet, hogy lehetőleg ne induljanak útnak, hiszen amíg nem áll el a csapadék, a síkosságmentesítés sem teljesen hatásos.

CSÚSZKÁLÁS: Hol, ki takarítsa a járdákat?

Az FKF szóvivőjét kérdeztük, pontosan hol, kinek a feladata az utak, járdák takarítása? Dorogi Gabriella elmondta, ők nem ellenőrzik, hogy ki takarít, de ha ennek hiánya miatt bárki bejelentést tesz, a felelőst számonkérheti a jegyző.

Óriási a hó, sok a csuklótörés

Volt ahol lapáttal kellett kiásni az autókat. Északkelet-Magyarországon esett a legtöbb hó, Miskolcon harminc, Kékestetőn pedig negyven centis a hóvastagság. A következő napokban már csak néhány centiméter várható, de bárhol az országban lehet havazás. A havas, csúszos utak és járdák miatt nagyon sok riasztást kapnak a mentők. Az elmúlt huszonnégy órában több mint háromezerhatszáz embert kellett ellátniuk. Csak a budapesti Merényi Kórházban kétszer annyi csukló és boka sérültet láttak el mint egy átlagos napon.

Sokan az árokban kötöttek ki

Árokba csúszott buszok, elakadt autók, havas utak - megérkezett az idei tél eddigi legnagyobb havazása. Észak-Magyarországon kezdődött reggel, majd egyre több területen is esni kezdett a hó. Miskolcon néhány óra alatt 15-16 centi hullott, Heves és Nógrád megyében több főúton is korlátozták a teherautó forgalmat. Délután már a Dunántúlon és az ország középső részén is intenzíven havazott, ez a Bakonyban is egyre nagyobb gondot okozott a közlekedésben.

HAVAZÁS: Komoly gondot okoz a hirtelen jött hóesés

Árokba csúszott buszok, elakadt autók, havas utak - az ország több pontján is komoly gondokat okozott a hirtelen jött hóesés. Nógrában  határátkelőhelyeket zárták le a kamionok előtt a hó miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való