KERESÉS search-close

hatóságok

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hatóságok"

Helsinki Bizottság: Akiknek családtagjait gyilkolták meg, nem kaptak menedékjogot

Kivételeztek a magyar hatóságok a korrupcióért elítélt macedón kormányfővel - ezt állítja a menekülteknek jogi segítséget nyújtó Helsinki Bizottság. A jogvédők több olyan menekült történetét is nyilvánosságra hozták, akiknek családtagjait gyilkolták meg, vagy a polgárgháború elől menekültek, a magyar hatóságoktól mégsem kaptak menedékjogot.

A GDPR nem érettségi tétel

Két hét múlva életbe lép, mindenkit érint, de nagyon sokan nem tudják mi a GDPR. Pedig akkortól például bárki rákérdezhet az őt kéretlenül telefonon felhívó vagy e-mailekkel bombázó cégeknél, milyen alapon tárolnak róla adatokat. A hatóság gigabüntetéseket, az eddigi bírságok többszázszorosát is kiszabhatja azokra a vállalkozásokra, amelyek nem készülnek fel megfelelően a szigorúbb adatkezelésre.

Plakátháború: Simicska Lajos visszalép

Simicska Lajos cégei egyelőre nem tesznek ki újabb politikai plakátokat. Ezt maga a vállalkozó jelentette be, miután a kormányhivatalok elkezdték leszedni a kormányellenes plakátokat a cég reklámhelyeiről. Eltávolítják a Jobbik plakátjait is. Simicska Lajos szerint lehetetlen további anyagi és személyes kockázatot vállalni. Egy új jogszabály miatt plakátonként akár 150 ezer forint bírságot is kiszabhatnak a hatóságok.

Lalit és Lunát lekapcsolják a rendőrök

Miután sikerült Lunával észrevétlenül kicsempészniük a görényeket az albérletből, rendőrök igazoltatják őket, és kiderül, hogy feljelentés érkezett ellenük...

Lali és Luna úgy dönt, megszöknek

Lali sokkot kap, amikor reggel Luna kijelenti, hogy fél a hatóságoktól, ezért el akar menekülni. Mivel a fiú nem tud rá hatni, ezért a lakótársai figyelmeztetése ellenére úgy dönt, ő is vele megy.

Kubatovtól kért segítséget Vizoviczki

A Fidesz pártigazgatójától levélben kért segítséget Vizoviczki László még 2013-ban, hogy kiengedjék a börtönből. Az egyebek mellett hivatali vesztegetéssel vádolt vállakozó nem sokkal később házi őrizetbe került. Az N1 Tv számolt be a levél létezéséről, amelyet Vizoviczki László Kubatov Gábornak írt. A Fidesz pártigazgatója elismerte, hogy ismeri Vizoviczkit és megkapta a levelét, és azt állítja, azonnal átadta a hatóságoknak.

Sorozatrajongó oldotta meg a gyilkosságot

Nyomozók helyett sorozatrajongó oldott meg egy bűntényt Spanyolországban. A holttestet még februárban találták meg egy sevillai parkban. A rendőrök öngyilkosságra gyanakodtak, ám az egyik parkőr olyan részleteket is észrevett, amelyek a hatóságok figyelmét elkerülték. A nő azt mondta: a Helyszínelők tévésorozatból tanulta, hogy mire kell figyelni.

Gyermekeivel bujkál Boglárka a gyámhatóság és az édesapa elől

Pánczél Boglárkát és két gyermekét keresik a hatóságok és a gyerekek édesapja. A szálak egészen Ausztriáig vezetnek, ahol az édesapa él és dolgzik, ide követte Boglárka a két gyermekkel, amíg egy rosszullét során a hatóságok először nevelőszülőkre, majd édesapjukra bízta a 9 éves Gergőt és a 6 éves Rebekát. Mikor újra láthatta gyermekeit, Boglárka végső elkeseredettségében, eltűnt a két gyerekkel és nem jelent meg a megbeszélt találkozón, ahol vissza kellett volna adnia a gyerekeket az édesapjuknak. Az ügy országhatárokon átível és rendkívül összetett, mert mindenki más állít. Vendégünk volt Pánczél Boglárka ügyvédje, Dr. Lichy József.

Újabb fejlemény a West-Balkán ügyben

Pótmagánvádas eljárást indított a 2011. januári tragédia egyik áldozatának családja. Az eljárásban két új személy került a hatóságok figyelmének középpontjába: egy ügyvezető, illetve a biztonsági főnök. Az ügy részleteivel kapcsolatban most a család jogi képviselőjét, Dr. Békefi Lászlót kérdeztük.

RTL-Híradó: meg sem próbáltak regisztrálni

Meg sem kísérelte a rendőrség a menekültek regisztrációját, ezt tapasztalta kollégánk, Litauszky Balázs, aki kedden felszállt az egyik menekülteket szállító vonatra, és a horvát határtól Ausztriáig kísérte őket. Kilenc és fél órán át tartott, mire eljutottak Ausztriába. Idén eddig több mint 237 ezer menekült érkezett Magyarországon keresztül Európába, közülük 174 ezren itt kértek menedékjogot. A regisztáltak aránya az utóbbi napokban jelentősen csökkent.

Van-e joguk az utcán aludni a hajléktalanoknak?

Sokakat zavarnak, mások közömbösek, a hatóságok pedig új eszközöket választottak, hogy megtisztítsák a közterületeket.

Házon kívül 12-11-07


szerző:
2012.11.07. 23:20
Házon kívül 12-11-07

Házon kívül: A politikusokat is elérte a kivándorlási hullám. Miért nem fizette be az adót Gáspár Győző? Hogyan vigyázhatunk az értékeinkre?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való