KERESÉS search-close

határzár

41 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "határzár"

Kevés a menekült, nő a nyomás

Hiába nincsenek menekültek a déli határkerítésnél, nem csökkent a migrációs nyomás - mondta ma a röszkei határon tartott sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője szerint, ha nem a Fidesz lenne kormányon, nem lenne kerítés sem, így nem lenne akadály, ami megvédi a bevándorlóktól Magyarországot és Európát.

300 milliárdba kerül a határzár

Már 300 milliárd forintnál jár az az összeg, amit a kormány a déli határzár fenntartására ad. A legújabb 100 milliárd forintot Kósa Lajos jelentette be kedden. A Fidesz frakcióvezetője egyben azt is közölte: erre a 100 milliárd forintra nem vonatkoznak a közbeszerzési szabályok. A DK szerint indokolatlan és felháborító, hogy a kormány ellenőrizetlenül szórja a milliárdokat a határzárra.

Kitessékelik az elfogott menekülteket

Több mint 300 menekültet küldtek ki az országból a magyar hatóságok az elmúlt két napban. Kedden lépett életbe az az új szabályozás, amely szerint a rendőrök minden olyan menekültet visszaszállítanak a határzárhoz, akit 8 kilométeres távolságon belül fogtak el. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága élesen kritizálja az új rendszert, de Lázár János szerint ez méltánytalan.

Hivatal a menekültválság közepén

2015. novemberének végén Magyarországon több menedékkérő van idegenrendészeti őrizetben, tehát zárt helyen, mint nyitott befogadó állomáson. Egy részüket bírósági ítélet utasította ki Magyarországról, csakhogy az ítéleteknek nem lehet eleget tenni, mert Szerbia nem fogadja be őket. A magyar kormányhivatal hamar az európai menekültválság kellős közepén találta magát. A kérdés az, hogy mit kezdett és mit kezd ezzel a helyzettel.
 

Magyarul Balóval 2015-11-25

Alig van dolga a szeptemberi határzár óta a Bevándorlási Hivatanak vagy csak visszaállt a megszokott ügymenet?  Miután a hozzánk érkező menekültek száma erősen megcsappant, a legnagyobb feladat: mi legyen a már kiutasított, de még itt fogva tartott menedékkérőkkel? Alakítja, vagy szolgálja a kormány bevándorlás-politikáját Végh Zsuzsa, aki 15 éve áll az intézmény élén?

Menekülthelyzet: visszaállt a régi ügymenet?

Alig van dolga a szeptemberi határzár óta a Bevándorlási Hivatanak vagy csak visszaállt a megszokott ügymenet?  Miután a hozzánk érkező menekültek száma erősen megcsappant, a legnagyobb feladat: mi legyen a már kiutasított, de még itt fogva tartott menedékkérőkkel? Alakítja, vagy szolgálja a kormány bevándorlás-politikáját Végh Zsuzsa, aki 15 éve áll az intézmény élén?

A kapuk záródnak


szerző:
2015.10.19. 17:45
A kapuk záródnak

Rögtönzött tábortüzek, esernyők alatt kuporgó éhező, fázó emberek a horvát- szlovén határon. A felvételek ma hajnalban készültek Drávamagyaródnál, ahol több ezer menekült torlódott fel, miután a szlovén kormány kordonokat állított fel a határ mentén, hogy ezzel lassítsa a Horvátország felől érkező menekültek áradatát. Az itt rekedt emberek egyre nyomorúságosabb körülmények között várják, hogy tovább mehessenek.

Fókusz 2015-10-19


szerző:
2015.10.19. 17:25
Fókusz 2015-10-19

Botrányhősök – volt, aki vetkőzött, mások felgyújtották egymást és a színpadot, a Hungary's Got Talentben ezúttal a zsűri is kiborult. Szexi vagy nem? - Amióta a világsztárok bevállalták, a pasikonty a magyar férfiak körében is egyre népszerűbb! De mit szólunk hozzá mi, nők? Teste börtönében - Álmos hét éve nem iszik, és nem fogyaszt szilárd táplálékot. Honnan lehet felismerni a gyógyíthatatlan betegséget?

Több ezer menekült várakozik a horvát-szlovén határon

Rögtönzött tábortüzek, esernyők alatt kuporgó éhező, fázó emberek a horvát- szlovén határon. A felvételek ma hajnalban készültek Drávamagyaródnál, ahol több ezer menekült torlódott fel, miután a szlovén kormány kordonokat állított fel a határ mentén, hogy ezzel lassítsa a Horvátország felől érkező menekültek áradatát. Az itt rekedt emberek egyre nyomorúságosabb körülmények között várják, hogy tovább mehessenek.

PATTHELYZET: Fogy a türelem a határon

Vasárnap óta több ezer ember várakozik a szerb-horvát határon. Akik nem fértek be a buszokba és a sebtében felállított sátrakba, azoknak az eső és a hideg ellenére a szabad ég alatt kellett tölteniük az éjszakát. Nincs elég étel és a segélyszervezetek segítői is kevesen vannak. A hosszú várakozás és az embertelen körülmények miatt egyre feszültebb a helyzet, lökdösődések, verekedések is voltak.

Elkerülik Magyarországot a menekültek

A déli zöldhatár teljes lezárása óta mindössze 11-en próbáltak magyar területre jutni. Szombat éjfél óta ugyanis Horvátországból Szlovénián át jutnak el Ausztriába, onnan Németországba. Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint a magyar határzár csak meghosszabbítja és még keservesebbé teszi a menekültek szenvedését.

Éjfélkor lezárták a magyar-horvát zöldhatárt

Éjfélkor lezárta a kormány a magyar-horvát zöldhatárt. Zákánynál befoltozták a kerítésen lévő rést, amin keresztül tízezrek érkeztek az elmúlt hetekben Magyarországra, majd mentek tovább Ausztriába. A vasúti átkelőnél pedig egy kaput építettek. A kormány pénteken döntött a zöldhatár lezárásáról. Az utolsó 1500 menekült éjfél előtt nem sokkal érkezett a zöldhatárra, őket még átengedték a hatóságok. A horvát határon mától csak a letenyei és a beremendi tranzitzónán át léphetnek magyar területre a menekültek, ha máshol próbálkoznak, őrizetbe veszik őket.

Menekültválság: magyar dilemmák

A rendőrség azt állítja a szeptember elseje óta eltelt 36 napról: az első 15 napon 48 ezer migránst fogtak el, majd a határzár óta eltelt 21 napon összesen majdnem 123 ezret. Baló György vendége Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, akit gyakran láthatnak a déli határokon.

Menekültügyi csiki-csuki

Három hete zárta le Magyarország a szerb határt, azóta 120 ezer menekült jött Horvátországból. Ott is épül a kerítés, de határzár még nincs. Lesz? És mi történik utána? Bár a kormány hallani sem akar róla, alighanem Magyarországnak is be kell majd fogadnia menekülteket. Készen állunk rá? Kérdezzük Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját. 

Pintér: péntektől zárva a zöldhatár

Magyarország lezárta a zöldhatárt Horvátország felől – állítja Pintér Sándor belügyminiszter. Az RTL Híradó kérdésére elmondta, hogy péntektől csak a határátkelőhelyeken jöhetnek azok a menekültek, akiket Horvátország már regisztrált. Pintér szerint a zöldhatáron át érkezőket elfogják, de ennek ellentmond, hogy péntek hajnalban is átsétált 1300 ember Zákánynál.

Nem lesz szlovén-magyar határzár

Még mindig özönlenek a menekültek Magyarországra, az elmúlt hétvégén 25 ezren érkeztek a zöldhatáron keresztül Horvátországból. Azt, hogy a határt mikor zárja le Magyarország, még nem tudni, viszont a szlovén-magyar határ zárása már nem szerepel a tervek között.

Fókusz 2015-09-25


szerző:
2015.09.25. 17:25
Fókusz 2015-09-25

Kiakadt a művészvilág - A pályatársak megdöbbentek Lajcsi letartóztatásának hírén, a zenész ügyvédje Lajcsi lelkiállapotáról is beszél. Egymásnak estek - Győzike gratulált lánya eljegyzéséhez, Evelin viszont durván visszaszólt! Nem tud róla, hogy eljegyezték volna. Szerelemdoktor - Nem volt egyszerű, de a műsor után a valóságban egymásba szerettek a párkereső show szereplői!

Így tűntek el a menekültek a szerb határról

Egy hete még tömegével érkeztek Röszkére és vesztegeltek napokig menekültek ezrei a határnál. A szeptember 15-i határzár óta új útvonalakat keresnek maguknak, hogy Európába jussanak. A Huffington Post képein jól látható a változás: a korábban zsúfolt területek mára teljesen kiürültek.

12 megdöbbentő kép az európai menekültválságról

 Zokogó gyermekek, vérző és tüntető férfiak, rendőrkordonon áttörő nők - az alábbi képek a menekülthelyzet körül kialakult káosz mélységébe engednek bepillantást.

A legfrissebb fejlemények a menekültválságról

Szerdán délután elszabadultak az indulatok a Röszke 2 határátkelőnél. A készenléti rendőrség könnygázt is bevetett, hogy az ingerült tömeget, akik kövekkel és fadarabokkal dobálták őket, megfékezzék. A céljuk a kitöréssel az volt, hogy nyissák meg újra a határokat, hogy folytathassák tovább az útjukat Németország felé.

A legfrissebb fejlemények: újabb állomásához érkezett a menekültválság

Szerdán délután elszabadultak az indulatok a Röszke 2 határátkelőnél. A készenléti rendőrség könnygázt is bevetett, hogy az ingerült tömeget, akik kövekkel és fadarabokkal dobálták őket, megfékezzék. A céljuk a kitöréssel az volt, hogy nyissák meg újra a határokat, hogy folytathassák tovább az útjukat Németország felé.

Európa nem jut napirendre a migránskérdésben

Lassan már hetek óta hangos a sajtó a több százezer menekülttől, akik Európa felé vették az irányt egy jobb élet reményében. Több ezren várakoztak napokig-hetekig a Keletinél, és a hatóságok tegnap óta szigorították a határátlépés feltételeit. Így volt ez több országban, köztük Németországban és több már Eu-s tagállamban is, de valahogy nagyon úgy tűnik, egyelőre nem született egységes megállapodás Európa szerte a kérdésben. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő segít megérteni, mi történik most az Európai tárgyalóasztalok mögött és mit jelent a fokozott katonai jelenlét az országhatárokon.

Határzár: nincs menedék?

Szeptember 15-étől megváltoztak a magyar jogszabályok. A lényeg: a szerb-magyar határt hermetikusan lezárják, ezen belül voltaképpen a senki földjén szögesdróttal körülvett, 3, egyelőre ismeretlen méretű tranzitzóna, döntésre váró, meglehet több ezer menedékkérővel. A kormány azt reméli, hogy ezzel, a törvénymódosításokkal együtt járó intézkedés-sorozattal lényegében megszűnik a Magyarországra irányuló menekülthullám. Meglátjuk. Erről kérdeztük szakértőinket.

Arra várnak, hogy kinyissák a kaput

Morva Anna kolléganőnk a szerb-magyar határ szerbiai oldalán van. Napközben ott éhségsztrájkoltak is a menekültek, sokan arról panaszkodtak, hogy lassú az ügyintézés, és egyébként sem akarnak Magyarországon regisztrálni, mert Nyugat-Európába mennének.

Nem jutottak át, éhségsztrájkba kezdtek

Éjfél után három helyen is átvágták a kerítést, tucatnyi menekült így próbált meg bejutni Magyarországra. Azonnal elfogták és előállították őket a rendőrök, mivel tettük éjfél óta bűncselekménynek minősül. Ügyüket gyorsított eljárásban vizsgálják. A szigorúbb szabályok ellenére a menekültek továbbra is özönlenek Magyarország felé Szerbiából, de mivel lezárták a határátkelőket, most a szerb oldalon várakoznak. Türelmetlenek, ezért többen éhségsztrájkba kezdtek.


 

Nagyon siettek, hogy éjfél előtt átérjenek

Volt, aki sírva fakadt, amikor kiderült, elkésett és már nem juthat be Magyarországra. Éjfélkor léptek életbe az új, szigorúbb szabályok, ezért több százan rekedtek a határ szerb oldalán. A röszkei közúti határtákelőt hajnal fél egykor zárták le. Addig kisebb csoportokban engedték át a menekülteket Magyarországra. Akiknek nem sikerült átjutnia, a határátkelőnél felállított kerítés előtt aludt.

Előzetes: Éjfélkor léptek életbe az új, szigorúbb szabályok

Volt, aki sírva fakadt, amikor kiderült, hogy elkésett és nem juthat be Magyarországra.  A röszkei közúti határátkelőt hajnali fél egykor zárták le, utána már senkit nem engedtek át. Éjfél után három helyen is megrongálták a menekültek a kerítést, az új szabályok szerint ők bűncselekményt követtek el. A határ szerb oldalán rekedt menekültek egyre türelmetlenebbek, többen éhségsztrájkba kezdtek. A menekültválsággal kapcsolatos legfrissebb hírek hat órakor az RTL-Híradóban.

Szeptember 15-től életbe lép a határzár

Igyekszünk a menekültválságot sok műsorban, sokoldalúan és sok szempontból bemutatni. Éjféltől teljes határzár és jogilag is új helyzet a magyar-szerb határon, ahol napok óta minden nap többen jönnek át, mint az előző napon. Időközben Ausztriát és Németországot követve más országok is elkezdték a nem minden egyes járműre kiterjedő, szúrópróba-szerű határ-ellenőrzéseket, ezzel a schengeni egyezmény a határok szabad átjárhatóságáról egyelőre zárójelbe került. Napról-napra változik a helyzet. Négy párt képviselőit kérdezzük: mit tegyen, mit tehet Magyarország?

Estére teljesen lezárták a magyar-szerb határt Röszkénél

Estére teljesen lezárták a magyar-szerb határt Röszkénél, ott ahol eddig ezrével érkeztek a menekültek. Egyrészt rendőrsorfal állta el a menekültek útját, majd a sínekre egy pengés dróttal ellátott vagont állítottak, így ott már teljes a határzár. Ez azt jelenti, hogy a menekültek most már csak a régi röszkei határátkelőnél jöhetnek Magyarország területére.

Lassan teljes lesz a határzár


szerző:
2015.09.14. 18:05
Lassan teljes lesz a határzár

A magyar-szerb határ közvetlen közelében nemrég elkezdték elzárni azt a szakaszt a síneknél, ahol eddig szabadon jöhettek át a menekültek Szerbiából.

 

Életbe léphet a válsághelyzet


szerző:
2015.09.14. 18:05
Életbe léphet a válsághelyzet

Éjféltől nincs kiskapu a kerítésen, börtön és visszatoloncolás vár azokra, akik a zöldhatáron érkeznek a néhány óra múlva életbe lépő szigorítások szerint. A határzárat egyelőre rendőrök őrzik majd, köztük 860 rendészeti szakközépiskolás, akik kivételesen a tanulmányaik befejezései előtt tettek esküt hétfőn délelőtt. Az avatáson Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta nekik, nemcsak az ország szuverenitását, hanem a magyarok életformáját is meg kell védeniük.

Új korszak kezdődik a menekültválság történetében

A világ ismét ránk figyel: ma éjjel életbe lép a teljes határzár. Ezekben az órákban érkezik a helyére az a szerelvény, amely elzárja a sokat használt vasúti átjárót Magyarország és Szerbia között. Ma délig több, mint ötezren lépték át a zöldhatárt, aki éjfél után érkezik, arra börtön és visszatoloncolás vár.

Fókusz 2015-09-14


szerző:
2015.09.14. 17:20
Fókusz 2015-09-14

Tabuk nélkül - Kit mikor ér el a kapuzárási pánik? Igaz, hogy évekkel kitolódott a tombolás korszaka? Hírességek vallanak a témáról. Horrorház- Ijesztő tárgyak, félelmetes üzenetek. Bemerészkedtünk a rémségek házába Szarvason. Hogyan tovább? - Ma akár húszezer menekült is érkezhet. Mi várható a magyar határnál?

A világ ismét ránk figyel: ma éjjel életbe lép a teljes határzár

Ezzel új korszak kezdődik a menekültválság történetében. Ezekben az órákban érkezik a helyére az a szerelvény, amely elzárja a sokat használt vasúti átjárót Magyarország és Szerbia között. Ma délig több mint ötezren lépték át a zöldhatárt, aki éjfél után érkezik, arra börtön és visszatoloncolás vár.

25 ezer menekült is érkezhet hétfőn Magyarországra

Németország ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést a német-osztrák határon, hogy korlátozzák a menekültáradatot. A menekülteket továbbra is beengedik, de már a határon regisztrálják őket. Vasárnap délután leállították a vonatközlekedést Ausztriából Németországba, és útakadályokat állítottak fel. Ausztriában is válságülést tartott a kormány, de ott vita van arról, mit lépjenek.

Hálózsákok segítségével jutnak át az új drótakadályon a menekültek

A Délmagyar.hu információi szerint legalább három helyen sikerült átmászniuk Röszkénél az illegális határátlépőknek a határzáron. A rendőrök már várták őket.

Heteken belül épülhet a kerítés

Heteken belül elkezdik építeni a szerb-magyar határra a menekültek elleni kerítést - jelentette be Lázár János miniszter. Egy módosító javaslattal azt is lehetővé tennék, hogy a határzárat a román és az ukrán határra is kiterjesszék. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága kritizálja a magyar kormány lépését, ami szerintük épp az áldozatokat sodorja veszélybe.

Katonák és rendőrök építhetik a kerítést

Katonák és rendőrök építhetik meg a déli határon a kerítést, állami pénzből. A határzárról pedig hírszerzői jelentések miatt is döntöttek - ezt mondta Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke. Az MSZP elnöke szerint a kerítés nem jelent megoldást a bevándorlók problémájára. Szombaton van a menekültek világnapja - közel hatvanmillió ember hagyta el otthonát tavaly, hogy új és jobb életet kezdhessen a világ másik részén.

4 méter magas kerítéssel zárják le a határt

175 kilométer hosszú és 4 méter magas kerítéssel zárják le a szerb-magyar határt - erről döntött szerdai ülésén a kormány. Az előkészítésre egy hetet kapott a belügyminiszter. A baloldali ellenzék elutasítja a kerítésépítést, a Jobbik támogatja azt, de szerintük a határzár nem oldja meg a bevándorlás problémáját. Ferenc pápa beszédben ítélte el azokat, akik bezárkóznak a menekülthullám idején.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való