KERESÉS search-close

hangos

15 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hangos"

Autista gyerekek szenvednek az iskolájuk melletti építkezés zajától

Több diák folyamatosan sír és dührohamot kap az építkezési zajtól Érden, ezt mondják azok a szülők, akiknek autista gyerekei egy speciális általános iskolába járnak. Az iskola mellé ugyanis orvosi rendelőt és parkolót építtet az önkormányzat, a munka már egy éve tart. A hangokra rendkívül érzékeny gyerekek a szüleik szerint fülhallgatóval járnak iskolába, és eddig hiába kértek segítséget.
A szülők ide kattintva még több részletet mesélnek el az ügyről.

Ki véd meg minket hangos szomszédainktól?

Tudjuk, hogy mit néz a tv-ben… milyen zenét hallgat… mikor nyír füvet… sőt még a horkolása is a fülünkbe cseng. Pedig nem él velünk, csak mellettünk, vagy épp fölöttünk. Ő a szomszéd! A jószomszédi viszony sokszor inkább iszony. De, hiába választja meg gondosan az ember az otthonát, sajnos a vele járó zajokkal csak később szembesül.

Nehezen viselik a sok repülőt a XVIII. kerületben

Vizsgálták, de nincs mindenkinek megfelelő megoldás a megváltoztatott légifolyosók ügyében - erre jutott a HungaroControl. Az RTL Híradóban is beszámoltunk arról, hogy sok lakó panaszkodik arra, nem bírják a zajt, mióta más irányban szállnak fel a repülőgépek a Liszt Ferenc repülőtérről. Az útvonalat még augusztusban módosították. A XVIII. kerületi polgármester szerint elfogadhatatlan a mostani helyzet.

 

Repülők zajától szenvednek

Úgy érzik becsapták őket: ismét pályazár miatt szenvednek a lakók az alacsonyan szálló repülőktől Rákoshegyen. Tavaly hónapokon át - felújítás miatt - a gépek csak a 2-es kifutót használhatták, ezért minden fel és leszálló gép Rákoshegy fölött repült el. A helyeik szerint akkor azt mondták nekik, 30 évente egyszer van ilyen.

ELVISELHETETLEN ZAJ: Felettük zúgnak el a repülők

Rákoshegyen évek óta panaszkodnak az emberek arra, hogy méterekkel a házak fölött repülnek el az utasszállítók. Most azért növekedett meg a forgalom, mert június végéig felújítás miatt lezárták az 1-es kifutópályát. Így minden gép a kettesről érkezik és indul. Szintén az egyes pálya felújítása miatt.

Nem építi meg a MÁV a zajvédőt

Hiába a jogerős ítélet, a MÁV fél éve nem építette meg a zajvédő falat a Déli pályaudvar mellé, amelyre bíróság kötelezte. Erről a 444.hu írt. A lakók fékcsikorgásra, vonatok zakatolására panaszkodnak.

 

Bezáratta a szomszéd a focipályát

Hangos, ahogy a labda a palánknak csapódik, ezért nem használhatják az 5 éve épült műfüves focipályát Győr egyik városrészében. Edzéseket kell lemondani, mert így kettő helyett csak 1 pálya van, ami kevés a több mint 200 futballistának. A helyi sportegyesületet, amely kizárólagos használója az egyébként városi tulajdonú pályának, a nyáron értesítették, hogy az egyik szomszéd pert indított, mert szerinte nem lehet az edzések zajával együtt élni. A bíróság pedig neki adott igazat, így bezáratták a pályát.

Szabályozzák a hangerőt

Károsítja a hallást és alvászavart is okozhat, hogy egyre nagyobb zajban élnek a gyerekek. Az osztálytermek zajosak, a koncertek pedig hangosak. Elképzelhető, hogy hamarosan pontosan szabályozzák majd, hogy mekkora lehet a hangerő a gyerekeknek szóló rendezvényeken. A Tudományos Akadémia felmérése után az Emberi Erőforrások Minisztériuma dönt a szigorításról.

Czutor Zoliéknál hangos a Karácsony

Czutor Zoli már számtalanszor mesélt nálunk a családjáról, most viszont el is hozta magával őket, azonban legnagyobb fia, Levente igazoltan van távol, megtudtuk, hogy pontosan miért, ahogy azt is, hogy idén miért is lesz igazán különleges karácsonya a Czutor famíliának!

Gyerekzsivajért másfél milliós büntetés

Ötezer font (1,5 millió forint) büntetéssel fenyegeti egy négyéves fiúcska szüleit a hatóság Nagy-Britanniában, mert a gyerek túl hangosan játszik.

Őrjítő dudaszó - hiánycikk a füldugó!

Kifogynak a fokvárosi boltok a füldugókból, amelyekkel a vébé jelképévé vált műanyag duda hangjától védik fülüket az emberek.

Rács mögé kerülhet az üvöltve szexelő nő

Olyan erővel ordít és sikoltozik szex közben, hogy többen azt hitték, bántalmaznak valakit.

Perelik a túl hangosan szexelő párt

Olyan hangokat adtak ki maratoni ágycsatáik során, mintha valakit éppen gyilkolnának.

Túl nagy zajban alszik minden ötödik európai

A városi élet elkerülhetetlen velejárójának tartják, nem foglalkoztak szabályozásával.

Túl hangos a metró?


szerző:
2009.09.25. 11:45
Túl hangos a metró?

A Munkaügyi Felügyelet egészségre ártalmas zajszintet mért a metrókocsik vezetőfülkéjében.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való