KERESÉS search-close

haláltábor

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "haláltábor"

RTLII Híradó 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 21:30
Már Washington is bírálja Varsót

Az izraeli kormány után az amerikai Kongresszus is nyíltan bírálja Lengyelországot, miután a varsói Szenátus is elfogadta a nemzetközi felháborodást keltő törvényt a Holokauszttal kapcsolatban. A törvény börtönnel fenyegeti azt, aki a lengyel haláltábor-kifejezést használja a náci megszállás idejére.

Auschwitz tetoválója volt

Élete végéig hallgatott múltjáról az auschwitzi haláltábor tetoválója, aki a számokat belevéste a foglyok karjába. Mint ahogy arról is, hogy későbbi feleségét is a lágerben ismerte meg, és csodálatos módon találtak újra egymásra a háború után.

A roma holokausztra emlékeztek

3000 romát végeztek ki egyetlen éjszaka alatt az auschwitzi haláltáborban – erre emlékeznek ma a roma holokauszt nemzetközi emléknapján világszerte. Az egyik legnagyobb civil roma szervezet elnöke azt mondta, fontos, hogy nemzedékről nemzedékre továbbadják a holokauszt borzalmainak történetét, hogy ne fordulhasson elő újra. Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete az RTL Híradónak azt mondta, vissza kell szorítani a diszkriminációt.

90 évet várt, hogy színpadon táncolhasson

Egy kilencvenéves Auschwitz túlélő és egy fiatal táncos duettje a Vígszínház színpadán. A történetüket mesélik, közös nyelvük a tánc. Fahidi Évát 1944-ben deportálták a haláltáborba, minden családtagja meghalt. A Tünet Együttes váltotta valóra az álmát, hogy színpadon táncolhasson. Azonnal igent mondott, méghozzá egy mozdulattal: a lábát felhúzta a füléig.

Anne Frank-képregény a metróban


szerző:
2015.06.04. 18:50
Anne Frank-képregény a metróban

Százezrek ismerkedhetnek meg az alig 16 évesen egy németországi haláltáborban meghalt lány történetével rajzos tablók segítségével. Anne Frank világszerte népszerű naplójából világszerte több millió kelt el, a különleges tárlaton a feljegyzésekből is láthatók részletek a fővárosi metró mindhárom szakaszán a szerelvényekben.

Saul Baló György vendége

Hívő és zsidó a Cannes-i nagydíjas Saul fia főszereplője, Röhrig Géza. A haláltáborban, a pokol poklában játszódó filmben  inkább az arcával és a szemével beszél, mint a hangjával:  élt Párizsban, rockzenekart alapított Budapesten, lengyel irodalmat és filmrendezést tanult, most New Yorkban él, tanít, verseket ír, első regényén dolgozik, és 48 éves korában voltaképpen véletlenül lett ünnepelt színész. 

Megszólal a túlélő - 70 éve szabadult fel Auschwitz

11 éves kishúga, a szülei, az unokatestvére is meghalt. Csaknem ötven rokonát, a teljes családját kiirtották Auschwitzban. Fahídi Éva néhány napja adott interjút a Fókusznak, azt mondja az elmúlt hetven évben nem telt el úgy nap, hogy ne gondolt volna arra, ő miért maradt életben. Ma már meg tud bocsájtani.

Fókusz 14-11-20


szerző:
2014.11.20. 19:25
Fókusz 14-11-20

Fókusz: Váratlan vallomás - Gyereket szeretne a Szombat Esti Láz és a Celeb vagyok, ments ki innen bajnoka! Molnár Andi otthon fogadott bennünket! Bejutottunk! - 13 évvel az ikertornyok összeomlása után elsőként forgattunk a világkereskedelem új központjában. Helyszíni riportunk New Yorkból! A tömeggyilkos unokája - Budapesten a férfi, akinek nagyapja az auschwitzi haláltábor parancsnoka volt. Exkluzív interjú Rainer Höss-szel!

Auschwitz fényképeken


szerző:
2011.03.02. 20:24
Auschwitz fényképeken

Korabeli fotókon mutatják be az Auschwitz-Birkenau-i koncentrációs tábort Sopronban.

A holokauszt áldozataira emlékezünk

66 évvel ezelőtt szabadították fel az auschwitz-birkenaui haláltábort, ahol több mint egymillió embert gyilkoltak meg. Közülük minden harmadik magyar volt.

Iskolai kiállítás a haláltábor fényképeiből

A világon egyedülálló Auschwitz Albumot Zalaegerszeg után több város iskoláiban is kiállítják.

Börtön az auschwitzi felirat elrablóinak

A három férfi bűnösnek vallotta magát, és peren kívüli egyezséget kötött. Két férfi pere még tart.

Helyére került az

Visszahelyezték a néhai auschwitz-i náci haláltábor bejáratáról ellopott emlékfeliratot.

Kirúgták az auschwitzi őrök vezetőjét

Túl későn értesítette a rendőrséget arról, hogy ellopták az egykori náci haláltábor kapufeliratát.

Ellopták Auschwitzból a hírhedt feliratot

Az "Arbeit macht frei" (a munka szabaddá tesz) táblát hajnalban szerelhették le ismeretlenek.

Megkezdődhet a náci őr pere


szerző:
2009.07.13. 17:30
Megkezdődhet a náci őr pere

John Demjanjuk, a volt náci őr elég egészséges, hogy megkezdődjön a pere.

Kínzás lenne a háborús bűnös kiadatása?

Az utolsó pillanatban felfüggesztették John Demjanjuk kiadatási eljárását.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való