KERESÉS search-close

hajózás

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hajózás"

Király Zsolt és csapat nyert a Genfi-tavi tókerülő versenyen

A 81. Mirabaud Bol d’Or tókerülő versenyen induló 464 hajó közül Király Zsolt vezetésével a Raffica Libera és tizennégyfős csapata végzett az első helyen.

Még nem tudni, változtatnak-e a dunai hajózás szabályain

Változtat a kormány a dunai hajózás szabályain, de csak akkor, ha ez a Hableány tragédiájának okát feltáró szakértő vizsgálatok alapján indokolt. Ezt válaszolta az innovációs minisztérium államtitkára az Országgyűlésben, amikor több ellenzéki képviselő is arról kérdezte, a kormány tervezi-e szigorítani a mostani szabályokat. Az elsüllyedt hajót üzemeltető cég szerint erre nincs szükség, a jelenlegieket kell betartani. A képviselők az ülés elején nem, de a vita második órájában végül egy perces néma felállással fejezték ki részvétüket a hajókatasztrófa áldozatainak.

Akár olyan hajók is közlekedhetnek a Dunán, amik egyszer már elsüllyedtek?

Hihetetlenül hangzik, de mégis elképzelhető, hogy a pár napja tömegszerencsétlenségben elsüllyedt Hableány - amit még ki sem tudtak húzni a Duna aljáról - pár év múlva újra utasokat szállít majd. Megdöbbentő dolgokat mesélt egy hajófotós, aki szerint olyan vízi járművek is közlekednek most a Dunán, amik már egyszer elsüllyedtek, vagy épp elmúltak 100 évesek.

Hajók vesztegelnek a Dunán


szerző:
2018.08.14. 18:40
Hajók vesztegelnek a Dunán

Katasztrofálisan érinti a hajóforgalmat a Duna alacsony vízállása, ezt mondta a Híradónk által megkérdezett hajózási szakember. A folyó felsőbb szakaszán több teherhajó is vesztegel, a nagyobb turistahajók is kénytelenek Budapest fölött kikötni, az utasokat buszokkal viszik tovább. A Dunakanyarban az ivóvízellátásban okoz gondot a folyó alacsony szintje.

 

Sváby András a Reggeliben!


szerző:
2018.06.12. 08:33
Sváby András a Reggeliben!

Sváby András nemrég tért haza az Adriáról, ahol többek között a Quimby tagjaival hajózott. A részletekről ő mesélt nekünk!

Szerednyey Béla 9 éves projektje kezd beérni!

Szerednyey Bélának nemcsak a színművészet a szenvedélye, hanem más is, amivel 9 éve foglalkozik. A részleteket ő árulta el nekünk!

Papp Gergő imád vízre szállni

Papp Gergő számára a közelgő nyári szezon egyet jelent azzal, hogy végre vízre szállhat a csónakjával. Családjával napokat töltött el a Balatonon.

Roland versengeni kezd Evi kegyeiért?

Amikor Evi és Roland kihajóznak, fiatal vitorlázó srácok siklanak melléjük a vízen, és miközben Evelint fűzik, Rolanddal rivalizálnak. Rolandnak elege lesz belőlük és versenyre hívja őket...

Hajóstoppal bejárta a világot, most új kalandra készül

Ő Wynne-Hughes Veronika, aki szinte napra pontosan két és fél éve indult el hajóstoppal világkörüli útjára. A lány valójában még csak az utazás felénél tart, ám egy sokkal vakmerőbb terv miatt félbeszakította az eredetileg 5 évre tervezett kalandot.

A hajózás ihlette a modern ékszereket

Hullámok, hajók és világítótornyok nyakláncokon és gyűrűkön! Kortárs ékszertervezők alkotásaiból nyílik kiállítás az Erdész Galériában Szentendrén. A designerek hajózással kapcsolatos ékszereket készítettek 21. századi stílusban.

Újraindult a hajózási szezon a Balatonon

Nyuszisimogató, lufihajtogatás és arcfestés volt a Balaton vizén, ünnepi hangulatban kezdődött ma a hajózási szezon. Ahogy 170 éve mindig, most is nagyszombaton indultak az első menetrendszerinti járatok a Balatonon.
 

Újra kifutottak a balatoni hajók


szerző:
2015.04.04. 18:30
Újra kifutottak a balatoni hajók

Megindult a balatoni hajózási szezon. Mától menetrend szerint közlekednek a személyhajók a Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalon. A Balatoni Hajózási Zrt. nem emeli az árakat, és újdonságokkal is várja az utasokat.

RTL II: Elkészültek a felújítási tervek

A kettes villamos felújításáról és a dunai hajózás fejlesztéséről is szól Budapest hosszú távú fejlesztési programja. Ezt a főpolgármester és a fejlesztési miniszter közösen mutatta be. A hármas metró felújítása azonban nem része ennek a programnak.
 

Törzsutas: A dunai hajózás


szerző:
2012.07.01. 12:10
Törzsutas: A dunai hajózás

Törzsutas: A Duna Európa második legnagyobb folyója. A németországi Fekete-erdőben ered, majd délkeleti irányban 2850 kilométert megtéve ömlik a Fekete-tengerbe. Egész Magyarország a folyam vízgyűjtő területéhez tartozik, az itteni főág hossza 417 kilométer. Adásunkban ezúttal a dunai hajózásról lesz szó.

VV Évi és Veronika meghódította a Balatont

Mindketten csalódtak Alekoszban. A hűséges villa barátnő és az ex-menyasszony egymás vállán sírta el bánatát, majd a Balatonon együtt felejtették el a görög hőst. VV Éva és Veronika nagy kalandja földön vizen és óriás buborékban.

Holttestet találtak az elsüllyedt uszályon

Mentőalakulatok emeltek ki egy holttestet a Rajnán egy hónapja elsüllyedt kénsavszállító uszályból.

Tovább úszhat Tünde a Balatonon


szerző:
2010.10.03. 18:03
Tovább úszhat Tünde a Balatonon

A szezont 3 héttel meghosszabbította a Balatoni Hajózási Zrt.

Végig hajózható lehet a Duna


szerző:
2010.09.22. 19:36
Indul a hajózási szezon a BKV-nál

A menetrendszerinti járatok a Boráros tér és Pünkösdfürdő között közlekednek, egészen augusztus 31-ig.

Újraindult az élet a Balatonon


szerző:
2010.04.03. 09:38
Újraindult az élet a Balatonon

Megkezdődött a menetrendszerinti hajózás szombat reggel a Balatonon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való