KERESÉS search-close

hajóroncs

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hajóroncs"

Nem száll többé vízre a Hableány

Nem száll többé vízre a Hableány, így döntött az üzemeltető cég. Nagyon rossz állapotban van a hajó, és kegyeleti okokból sem akarják újra használni. A cégnél azt mesélik, kollégáik szinte oda sem tudtak nézni, amikor kiemelték a roncsot a vízből. A Hableány egy részét valószínűleg meg lehet menteni, azt emlékműnek ajánlanák fel.

Megszólalt az az ipari búvár, aki három holttestet is megtalált a Hableány roncsai között

Megszólalt az RTL Híradónak az az ipari búvár, aki három holttestet is megtalált néhány napja a Hableány roncsai között. Ádám Tamás 10 napig majdnem folyamatosan merült, és bár nem lett volna feladata, az egyik testet saját erejéből a felszínre hozta. Úgy fogalmaz, azóta felriad éjszakánként és gondolkodik. Őt és több társát egy kis időre pihenőre küldték.
A búvárokkal készült interjút ide és ide kattintva nézheti meg bővebben.

Lelkileg és fizikailag is teljesen kimerültek a búvárok a mentésben

Félt odalent, hogy egyszercsak elé úszik egy holttest - ezt mondta Híradónknak egy ipari búvár, aki a hajótest kiemelésén dolgozott. Ő és társai majdnem 40 kilós felszerelésben merültek, olyan körülmények között, amelyben egyébként tilos lett volna. Több búvár is azt mondta, lelkileg és fizikailag is teljesen kimerültek az elmúlt napokban. Minderről ők meséltek Híradónknak, ide kattintva hosszabban is megnézheti az interjút(csak online).

Kedden kiemelhetik a Hableányt

Az RTL tudósítója a Margithídtól jelentkezett, ahol már két sodronyt áthúztak a búvárok a hajóroncs alatt. Keddre ígérik az elsüllyedt Hableány kiemelését.

Elindult Budapestre a Clark Ádám hajódaru

A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A Clark Ádám hajódaruval fogják kiemelni a Margit hídnál hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajót.

Máshol emelik ki a hajóroncsot

Nem a Margit híd előtt emelik ki a Dunából a Hableányt. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter mondta ma az országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ülése után. A roncsot csak annyira emelnék meg, hogy uszályokhoz kötve a víz alatt olyan helyre vigyék, ahol a búvárok biztonságosan dolgozhatnak benne. Ez a munka azonban csak a hét második felében kezdődhet, mert  addigra csökkenhet annyira a vízszint, hogy a hajóroncs megemelésére képes daru Budapestre jöhessen.

HAJÓBALESET: Így dolgoznak a helyszínen a búvárok és a mentőegységek

Még mindig dolgoznak a Margit híd lábánál a Dunán a mentőcsapatok. A búvárok pontosítják és feltérképezik a roncs helyét és állapotát. A hajótestbe - mint azt Pintér Sándor belügyminiszter is megerősítette - egyelőre életveszélyes lenne bemenni.

PINTÉR SÁNDOR: mik a tervek a hajóronccsal

A belügyminisztertől kérdezte meg riporterünk, hogy mit terveznek, mikor tudják kiemelni a szerencsétlenül járt hajó roncsát a Dunából.

Hajókatasztrófa - újabb holttestekre bukkantak

A Duna mélyén lévő hajóroncsnál drámai küzdelmet folytatnak a búvárok, közben újabb holttestek kerültek elő. Sokan csak bámészkodni mennek a Margit hídhoz, a gyászolókat pedig zavarják a fotózkodó turisták.

Szenzációs lelet a tengerből

Megtalálták a világ legrégebbi épen maradt hajóroncsát, amely körülbelül 2400 éve süllyedt el a Fekete-tengeren. Az ókori görög kereskedelmi hajó a mélység oxigénhiánya miatt maradhatott meg ilyen hosszú ideig viszonylag jó állapotban.

„Táborunk még mindig nincs...” -  Harmadik napja nagy a fejetlenség az Agilában

A lilák a hajóroncsból próbáltak alvóhelyet építeni maguknak, a közelgő vihar pedig még sürgette is őket, azonban a végeredmény nem éppen olyan lett, mint amit elképzeltek.

1 milliárd dolláros kincs


szerző:
2015.12.06. 18:44
1 milliárd dolláros kincs

A világ talán legértékesebb hajóroncsát találhatták meg a tengerfenéken, Kolumbia partjainál. Az 1708-ban elsüllyedt San Josét és kincseit több mint 300 éve keresték. A páratlan felfedezést bejelentő kolumbiai elnök szerint a spanyol hajó rakománya akár másfél milliárd dollárt, vagyis több mint 430 milliárd forintot érhet.

Hajóroncs emelkedett ki a Dunából

Egy 200 kilós malomkövet találtak a Duna parton Ráckevénél a búvárrégészek, valószínűleg egy hajómalom alkatrésze volt még a 18. században. Nem messze tőle pedig előbukkant a vízből egy 19. század végi hajóroncs is, amely az 1960-as években süllyedhetett el, erről víz alatti felvételeket is készítettek a búvárok.

Magyar búvárfotós lett a legjobb

A világ roncsai elnevezésű nemzetközi versenyen minden hónapban egy-egy víz alatt készült fotót kellett a versenyzőknek beküldeniük. Lőrincz Ferenc főként az Adrián merül, első és második világháborús roncsokat szokott fotózni. Egy kapitányi hídról készült kép és egy egyiptomi komphajó fotósorozata is a legjobb lett.

Kincseket rejt a 800 éves kínai hajó

Valóságos kincsesbánya az a legalább 800 éves hajóroncs, amit a Dél-Kínai tengerből emeltek ki még 2007-ben. A hajótestet csak évekig tartó, aprólékos munkával lehetett feltárni, a régészek eddig több száz porcelánt, pénzérmét és aranyékszert találtak.


 

Ókori hajóroncsot találtak


szerző:
2014.10.28. 18:50
Ókori hajóroncsot találtak

Egy ókorban elsüllyedt hajó roncsait találták meg amerikai búvárok a Földközi-tengeren. A hajó Szicília partjaitól északra süllyedt el, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor. A roncsok között több tucatnyi amforát és egy áldozati oltárt is találtak, amin görög nyelvű felirat áll.
 

13. századi hajóroncsot leltek


szerző:
2011.10.26. 08:49
13. századi hajóroncsot leltek

A mongol hajót a feltételezések szerint Kubilaj kán Japán ellen indított második inváziós kísérlete során nyelt el a tenger.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való